Gå til innhold

Hoon

Medlemmer
  • Innlegg

    384
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hoon

  1. Jeg har lenge tenkt til at jeg skal bli flinkere til å reparere ting. 
     

    Brødristeren vår har gått istykker, jeg har åpnet den å funnet ut at det sitter en liten termosikring på strømledningen. 
     

    Den gamle sikringen er av typen Microtemp ZFGCOH JET 5GA 250V ~ 15A  T184C

    Eneste termosikringen jeg klarer å finne tilgjengelig i Norge er https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/elektronikk/sikringer/termosikringar/termosikring-150-grader-p41195

    Den tåler litt mindre temperatur og er 10A isteden for 15A

    Tenker dere det er greit å gå ned i styrke her, fra 10 til 15A? Det er vel andre veien som kan by på trøbbel?

    Hvis noen har tips til andre steder man kan få tak i slike deler mottas det med takk.

  2. 20 hours ago, Matsemann said:

    Tallene er hva folk tjente i fjor. Så det blir ikke helt riktig å regne slik. Feks 2014 kullet som tjente i snitt 929 k i høst 2022, tjente i snitt 842 k høst 2021. Ikke 900k som du regner med (som er hva 2015 kullet tjente høst 2022).

    For å ta utviklingen til 2015 kullet:

    2015: 489 k
    2016: 514 k
    2017: 567 k
    2018: 636 k
    2019: 701 k
    2020: 752 k
    2021: 837 k
    2022: 900 k

    Så en del mer enn 45,5 k økning per år. Blir vel ~66k ekstra per år siste 4 årene.

    Er disse tallene med eller uten bonusordninger osv?

  3. Hei kan noen forklare meg hvordan man kan forkorte denne brøken? (2x^2) / (2x^2 + x -3)

    Driver med polynomdivisjon og har denne brøken med i svaret mitt.

     

    Stykket er 2x^4 + 5x^3 + x^2 - 6x : 2x^2 + x -3

     

    Har kommet frem til svaret x^2 + 2x + (2x^2) / (2x^2 + x - 3)

     

    Men fasiten mener x^2 + 2x er tilstrekkelig.

     

    Har kjørt både fasit og mitt svar i wxMaxima og de later til å være ekvivalente.

     

    Har de som skrev fasiten forkortet bort brøken min, vil jeg få feil på eksamen dersom jeg skriver mitt svar ?

  4. Digger cyanogen sålangt, det eneste problemet jeg har er at noen ganger når folk ringer meg eller jeg ringer ut så låser skjermen seg. Alt blir sort å jeg får ikke skrudd på skjermen igjen. Jeg kan imidlertid fortsatt snakke med folk, og om det blir lagt på kan fortsatt telefonen ringe igjen. Noen som har noen tips til hvordan jeg kan fikse dette? Er oppgradering av radioen en sannsynlig løsning? Hvorfor oppstår dette problemet med cyanogen og ikke med rom'en som kom fra htc ?

  5. Jeg leker med tanken om å sette sammen en ny pc da den gamle begynner å bli litt sliten. Har ikke så mye plass der jeg bor og vurderer derfor å bygge sammen en mini-itx maskin.

     

    Noen som har erfaring med dette fra tidligere ulemper/fordeler?

     

    Har kikket litt på dette kabinettet som grunnlag for builden http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=596873

     

    Har kommet frem til at det burde gå helt fint dersom jeg kjøper et lukket grafikkort, slik at det trekker luften inn via sidedøren og ut bak (via ekspansjonsporten).

     

    Har en stasjonær idag men bruker ingen av pci slotene pluss at jeg har lite behov for haugevis av porter på hovedkortet. Eneste som er litt kjipt er jo at de fleste itx kort bare har to minneslotter, men da tenker jeg man heller får legge litt penger i større brikker for og omgå dette problemer.

     

    Er det noe jeg ikke har tenkt på ?

  6. Hei jeg skal ta matte r1 som privatist til våren og vil starte tidlig i jula. Privatistkontoret henvende meg til kompetansemålene hos udir http://www.udir.no/Lareplaner/Grep/Modul/?gmid=0&gmi=17917&v=5&s=2&kmsid=17942

     

    Noen som kan komme med noen tips til bøker som forklarer ting på en bra men samtidig utfyllende måte som også har nok oppgaver til at man føler man får testet de forskjellige temaene sikkelig ?

     

    Det er også viktig at boken har fasit, da det er rimelig håpløst og sitte og jobbe hvis man ikke kan sjekke om oppgavene man gjør er riktige.

  7. Har selv vært i situasjonen du beskriver at din partner er i. For meg handlet det hele om at man får en slags bekreftelse om at man ikke lenger har noe mentalt investert i personen. Det er faktisk en utrolig deilig følelse når man finner ut at man innerst inne er over personen, særlig hvis bruddet var hardt.

    Det kommer aldri noe godt ut av og fundere over slike ting, i veldig mange tilfeller vil du finne at du svarer på spørsmål du har inne i hodet ditt, uten at han får mulighet til å si hva han faktisk tenker selv.

    Snakk om det !

    • Liker 1
  8. For all del veldig fine jakker, men føler kansje at de vil krasje litt med stilen min ellers, blir kansje litt preppy (hvis det er lov å si) :p. Har selv tenkt litt rundt skinnjakke, evnt canvas jakke, men aner ikke hvor man får tak i slik på denne årstiden slik at jeg kan prøve de på.

  9. Hei jeg trenger forslag til jakke, er ikke intressert i sånne typiske store vinterjakker. Trenger ikke være kjempevarm og tykk da jeg ikke tilbringer så mye tid av gangen ute, fint hvis den funker greit, vinter, høst og tidlig vår.

     

    Stilen min er ganske casual, liker flanellskjorter og mørk denim. Har kraftige skuldre så det er fint med noe som komplementerer/fremhever dette. Har vært rundt å kikket endel, men finner nesten bare sånne sovepose lignende jakker med store hetter etc. Har alltid kjørt sånne typise fjellvanderer jakker fra hagløfs etc, men føler det krasjer litt med resten av stilen. Forslag?

  10. Du har en stor fordel i at du har insett det selv og velger å skrive en post her. Det er faktisk en bra ting at man innser at problemet ligger hos seg selv, først da har man muligheten til å jobbe med ting. Det kan virke som du sliter litt med selvsikkerhet. Det er veldig mange måter og forbedre dette på. Trening hjelper for mange, ikke for at du skal blir stor og sterk og skummel. Men fordi det skjer noe med mennesker som jobber målrettet mot noe. For hvert mål du setter deg og faktisk når vil øke selvtillitten din, så prøv og sette noen mål og vær veldig bevist på fremgangen din. Trening er bare ett eksempel, du kan fint velge noe som passer bedre inn i ditt liv. Det er faktisk slik at den eneste som setter grensen er deg selv, men du må være bevisst på hva du vil og hvor du vil, og være villig til å oppleve litt smerte og ubehag for å nå dit du vil.

     

    Henger meg på annbefalingen om boken "How to win friends and influence people", veldig bra bok som virkelig har tålt tidens tann uansett hvor lame tittelen er. Denne boken vil gi deg litt insikt i sosialdynamikk, som kan være en god ting når det er nettopp disse tingene du trenger å jobbe med.

  11. Når jeg ser tilbake på mitt siste forhold og hvor langt jeg har kommet siden den personen jeg var back then, alle barrierene jeg har knust og vite at jeg fortsatt kan knuse så mange fler :)

    Det å bli singel kan være sårt, men det kan også være en katalysator for å virkelig ta tak i ting. Ting kan lett bli litt for trygt og godt når man vet at man har noen som venter.

    • Liker 1
  12. Jeg sliter litt med å finne en passende laptop til mitt behov, jeg hadde tenkt meg noe rundt en 15". Pcen skal hovedsaklig brukes til skole, men jeg spiller også litt innimellom og ønsker derfor at den skal kunne dra Starcraft2, WOW, SWTOR og D3 når det kommer ut. Er det noen som har noen fornuftige forslag til meg. Har kikket litt på alienware og asusG serien men jeg føler ikke for å sitte på skolen med noe som ser så fjernt ut :p

     

    Noen som kan komme med noen gode forslag ? :)

  13. Hei jeg skal skaffe meg et sett med In-ear ørepropper. Formålet er selvfølgelig bra lyd men også å kunne lukke omverdenen ute uten å måtte pådra meg hørselskader.

     

    Har kikket litt på Maximo iMetal iM590 som ser ut til å ha fått bra omtale.

     

    Er det noen her som har erfaringer med å handle fra headphone.com?

     

    Om noen har tips til plugger i samme priskategori er det også intressant :)

  14. Gammel tråd men jeg svarer likevel.

     

    Hva som er innebefattet i IKT-Service fag kan være svært varaibelt avhengig av hvilken skole du går og hvor du praktiserer lærlingtiden din.

     

    Jeg tok selv fabrev, påbygging og nå studerer jeg på UiO.

    Det som er viktig hvis du skal gå IKT-Driftsfag er at du finner et lærlingsted hvor du får mulighet til og lære samtidig som du jobber der. Det finnes mange bedrifter som tar inn lærlinger uten å egentlig ville drive med opplæring. Da blir man fort redusert til billig arbeidskraft. Min egen erfaring med matte er at så fort man kommer på universitetsnivå eller tilsvarende vil man finne det mye mer intressant og spennede. Fordi lærerne kan mer og fordi man klarer og se nyttigheten av det i mye større grad. Om man ikke finner mattematikken som kreves i informatikk intressant tror jeg man burde tenke hardere på om man virkelig vil drive med programmering.

     

     

    Skal du lære programmering på et universitet så trenger du matte R1.

    Dette er ikke helt riktig, UIO har fra i år av lansert en linje som heter Informatikk: Språk og Kommunikasjon eller Informatikk: Design og Interaksjon. Her er man fritatt mattekravet i de fagene som krever R1. Men det er jo en grunn til at disse fagene i utganspunktet krever R1 så man må forberede seg på en del jobb for å tette eventuelle hull i mattekunnskapene. I hvertfall på språk og kommunikasjon har man mulighet til og ta minst like mange informatikkfag som andre linjer men man binder seg til å ta enkelte fag som dreier seg om prossessering av naturlige språk etc.

  15. Jeg skal kjøpe meg telefon å vurderer derfor å betale de 25$ det koster å registrere seg som utvikler. Jeg har forstått det sånn at man da får mulighet til å kjøpe nexus one fra google direkte for 525$.

     

    Man kan potensielt spare endel penger på det i forhold til å kjøpe Desire her til lands pluss at man slipper å vente på at htc skal slippe oppdateringer. Jeg er ikke spesiellt intressert i Sense.

     

    Er det noen som har erfaring med å kjøpe telefon på denne måten?

     

    Er det noen lumske utgifter/ulemper jeg burde være klar over?

  16. Jeg har brukt linux en god stund(siden 2002), jeg har utelukkende brukt arch eller slackware så jeg er ikke noe nybegynner når det gjelder linux generellt. Fra og med i høst har jeg blitt student og da er jeg på jakt etter en distro som er litt mer polished, og ikke fullt så bleeding edge som arch. Feks er det en bug i gvfs nå som gjør at man ikke kan mounte sftp shares i nautilus med nyeste versjon av openssh. Det er ikke mye som skal til for å fikse det, men når man har innleveringer og konsenterere seg om så vil man ha noe som er minst mulig i veien. Jeg har lenge brukt artwork og fontpatcher fra ubuntu, og liker generellt filosofien de fremmer.

     

    Jeg er veldig noob når det gjelder debian verdenen og lurer derfor på.

     

    Når jeg prøver og fjerne noe av det som kommer forhåndsinstallert på ubuntu får jeg kan jeg fjerne den spesifikke pakken men den drar ikke med seg dependenciene sine.

     

    Kjører de rolling release på enkelte viktige ting som browsere etc?

     

    Hvordan er det å lage pakker for ubuntu i forhold til arch?

  17. Lastet ned AoC forrige helg for og spille trial. Ble hooked og kjøpte spillet med en gang. Spillte opp en Barb til 27 men fant ut at jeg ønsker å ha litt mer group utility. Nå spiller jeg Bear Shaman, men det er veldig mange forskjellige meninger ute å går. Største problemet mitt er at mye a whine trådene ang BS er fra 2008, 2009 etc.

     

    Det jeg lurer på er hvordan gjør BS det endgame, mine interesser ligger innenfor alt det spillet kan tilby, jeg ønsker å drive med PvE men jeg vil ha en klasse hvor jeg kan gjøre det bra i PvP også uten å bli for begrenset av klassen. Hva er deres tanker om Bear Shaman?

  18. Heisann.

    I fjord ble jeg ferdig med fagbrev innen IKT-Driftsfag. Har en jobb jeg er veldig glad i, men jeg ønsker å ta mer utdannelse nå som jeg er ung og ikke har så alt for mange forpliktelser.

    Derfor valgte jeg å ta studiekompetase for å kunne søke meg til Høyskole evnt universitet nå til høsten.

     

    Jeg har lyst til å kjøre et treårig løp for å skaffe meg en bachelor. Problemet er bare å bestemme seg for hvilken type linje/skole man skal søke. Har undersøkt litt å det virker som det er omtrent 3 forskjellige løp man kan ta i norge idag.

     

    Ingeniørfag. (masse realfag)

    Informatikk. (krav om matte R1, dette får man ikke med studiekompetansen)

    Informasjonssystemer/Informasjonssystemer og IT-Ledelse/Anvent datateknologi(generell studiekompetanse)

     

    Det er fullt mulig jeg har misforstått, men utifra å studere fagplanene er det omtrent disse tre løpene jeg har kommet frem til.

     

    Jobben jeg har idag er en support stilling men den berører også det tekniske og drift.

    Jeg ønsker å kjøre et løp som ikke er for spesialiserende, med det mener jeg at jeg ikke ønsker å låse meg til f.eks utvikling eller ledelse, men at jeg heller ønsker litt av alt med vekt på programmering og den tekniske biten.

     

    Lurer veldig på hvordan løpet Informasjonssystemer og IT-Ledelse er ansett?

    Noen som har erfaring, eventuellt mer peil på akkurat hva man kan forvente seg av jobbtilbud utifra de forskjellige løpene?

  19. Har en minnekortleser som skal kobles til usb på hovekortet via en 5pins kontakt hvor det ene hullet ikke har noe ledning. På hovekortet er det bare 9pins usb kontakter, hvordan kan jeg koble dette til hovedkortet uten at ting ryker. Kontakten fra kortleseren er ikke single kontatker men en kontakt med 5 hull hvor det er ledninger i kun 4.

×
×
  • Opprett ny...