Gå til innhold

Skee

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skee

  1. Vel Windows 7 er jo det første OS de har laget som faktisk fungerer og det eneste bra software de har kommet med siden 80 tallet (kanskje med unntak av Combat Flight Simulator 2). Så det er vel noen der som kan jobben sin.

     

    Du kan ikke være gamle karen? Enhver som har jobbet noen år kan vel ikke annet enn å ta bølgen for de meste av innholdet i Office-pakken? Den har levert produktiv software i hvor mange tiår nå?

     

    Og det å avskrive W2K og XP som OS som ikke fungerer, vel... Du skjønner kanskje selv hvor feil det er?

  2. Nå er jeg litt eldre enn de fleste som svarer i denne diskusjonen, men det betyr vel bare at jeg kan være bedrevitende og øse av min lange livserfaring :-)

     

    Noen enkle punkter for sosial omgang:

     

    1. Alkoholen er din venn. Den er blitt brukt som sosial smøring av mennesket i tusener av år, og har skyld for mere vennskap, uvennskap, ekte og uekte barn, forhold og oppbrudd enn du kan forestille deg. Selv om du oppfatter deg selv om en sosialt normal person, så skader det ikke å løsne litt på slipset når du er rundt andre. NB! Må brukes med forsiktighet!

    2. Har du en hobby eller en interesse? Da finnes det et lag, forening, forum med likesinnede. Om alt du liker er å sitte inne og se på tv/spille data så er du shit out of luck tror jeg. Da blir det WoW-buddies.

    3. Ikke heng deg opp i student-aktiviteter. Det finne tilbud for den vanlige trondhjemmer også, alt som NTNUI og kjellerne holder på med, finnes det en "sivil" utgave av som kanskje er like sosialt aktiv.

    4. Noen nevnte tennis, det er en typisk ego-idrett og lite egnet til sosialisering (omtrent samme som å trene på helsestudio). Er det idrett som skal prøves, så er det lagidrett slik som fotball, håndball, volley (ad nauseum) som gjelder for sosialisering. Lag, ikke solo.

    5. Det noen aktive friluftslivgrupper på NTNTU om jeg ikke husker feil, ingenting slår det å sitte i ei snøhule ei helg med to-tre stykker, du må bli kjent da. DNT er også en klassiker for å møte turvenner utenom studentmiljøet.

    6. Det er flere festivaler som trenger frivillige hvert år, det har jeg opplevd som en genial måte å bli kjent med folk fra hele landet på.

     

    Som student har du tre valg mener jeg, enten møter du noen gjennom festing, gjennom studiene eller gjennom hobbyer.

     

    Lykke til!

    • Liker 3
  3. DjShugaA,

    nå har du fått testet den et par uker, er du fremdeles fornøyd?

     

    - Er touchpaden like genial som den ser ut?

    - Er støyen fra BR-drevet levelig, også i stille partier i filmen?

    - Er det nok power i maskina til å spille det du har testet uten problemer? Er det noen formater som er problematiske?

    - Er det bra signalstyrke på touchpaden? Skal ha den inne i et tv-skap (tre + glass dør).

    - Du anbefaler XMBC framfor den softwaren som lå ved? (Hva er egentlig inkludert fra Acer, bare Clear.fi og er det noe særlig?)

    - Lyden, kan den kjøre bitstream ut eller er det PCM? (og betyr det noe, har prøvd å lese meg litt opp på dette men kan ikke se at det utgjør en definitiv kvalitetsforskjell?)

     

    Sorry mange spørsmål, men jeg må nesten ha denne på neste lønning og da hadde det vært fint med feedback fra noen som har den.

     

    Har verken mediapc eller BR-spiller fra før, så nå slår jeg noen fluer i en smekk.

     

    Mvh,

    SKr

  4. Er 17" skjerm noe du ønsker? De er noen store drog, og egentlig totalt uegnet å reise med.

    Har 17" både privat og på jobb, og dette er maskiner jeg IKKE gidder å dra med meg såfremt det ikke er absolutt nødvendig. Anbefaler deg å se etter en 15", selv om du kanskje ikke får de samme spesifikasjonene.

     

    Som hjemmemaskin som taes fram for bruk for deretter stues vekk så funker 17" fint.

  5. Disken fra EEE1000 passer i EEE901 ja, men hvorfor kjøper du ikke heller denne:

     

    http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/mydig...-1218608806.jsp

    billigere det en 110 Euro.

     

    EEE 901 har to SSD disker, i XP utgaven er det en liten system disk (4gig SLC) og en større lagringsdisk (8gig MLC). Begge er utbyttbare.

    De diskene du linker til passer kun i sloten til den store lagringsdisken. Det er ikke fysisk plass rundt konnektoren til 4 gig kortet for å bruke de standard SSD kortene du har linket til. Det eneste nåværende muligheten er et 8 gig SSD kort som kommer originalt med EEE1000, og så langt er det ikke bekreftet at dette passer (sjekk forumtråd på eeeuser.com). Mulig du har andre kilder, i såfall skrik ut.

  6. Tenkte på å oppgradere jeg også, kjøpe en sånn:

    http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/mydig...-1218608963.jsp

    + 2gig ram å installere OS på den nye disken.

    btw, noen som vet om orginal disken i 901 er SLC eller MLC?

     

    På 901 er 4gig disken SLC og 8/12gig disken MLC ut fra det jeg har lest. Den 32gig SLC disken du linker til vil vil gjøre susen, men den er jævlig dyr.

    Jeg kjøpte en 64 gig MLC som lagringsdisk (fra Mydigital), venter på bekreftelse på at 8 gig SLC disken fra EEE1000 passer i 901. I såfall skal den kjøpes, passer bra som systemdisk og koster kun 110 euro på asusparts.eu.

  7. Da sitter jeg her og leker meg med min nye 901. Etter å ha avinstallert endel crap på c: har jeg 1.4 Giga ledig, og maskina er kjapp og grei.

     

    Tastaturet krever endel tilvenning, jeg er ingen supertaster men det går greit.

    Meget fornøyd så langt. Skal leke litt til med den i original stand, så skal jeg installere 2 gig ram, en 64 Gig D: drive og formatere.

     

    Mycket bra!

  8. Anbefaler deg på det sterkeste å gå gjennom mye av det som står på www.eeeuser.com før du prøver å levere tilbake.

     

    Mange der som har vært gjennom det du har nå, og funnet greie måter å få plass til både XP og Office. Det må lirkes og lures litt, men det er mulig.

     

    nLite med trimming av XP og slipstreaming av SP3 skal vist virke som bare juling, drastisk reduksjon av plassbehovet.

  9. Det er dårlig kontakt i selve LCD-skjermen din. Prøv å klem litt på kantene på lokket akkurat der skjermen slutter å fungere, da bruker den å våkne til liv igjen. Sliter med det samme på min XPS Gen2, bare at nedre 2/3 av skjermen slutter å virke. Dette begynte gradvis, og løste seg tidligere med å ta skjermen fram og tilbake.

     

    Nå er det så ille at jeg må ha en sånn papirklemme over kanten av lokket (halvstor svart type, klemmer ganse kraftig) permanent. Så dessverre for deg ser det ut som du har en defekt LCD-skjerm. Garanti?

  10. Støtter den ikke FLAC, så er det helt ubrukelig ... Hvem driver med mp3 og andre lossy formater idag da ? Det er jo poengløst. Disk og minnestørrelse har blitt så store at å komprimere med tap kun er for wannabees og ignoranter ...

     

    Ohhh, så leet du er. Jeg blir helt stum av nesegrus beundring. Du har så rett, støtter den ikke FLAC så må den jo være ubrukelig, ikke sant? Det er jo helt åpenbart...

     

    Har du ikke noen andre innsiktsfulle kommentarer i samme slengen, jeg gleder meg til å ta del i din visdom.

  11. Blir litt merkelig fokus på artikkelen, mye prat om farger etc. Grunnen til at XPS'en er en gamer-laptop er jo at Dell presser the-latest-and-greatest av mobile skjermkort inn i disse laptopene, ikke at den har et par blå leds her og der og ei rustfri plate på lokket.

    Om ikke Asus putter det beste av skjermkort inn i den så blir det heller ingen gaming-laptop.

  12. Edit: Det skal jo uansett ikke komme mer lyd fra en raskere disk! Trodde heller ikke den skulle bli varmere. :ohmy:

    6050107[/snapback]

     

    Er nok dessverre slik, jo raskere disk jo høyere temphar den om det ikke er store designforskjeller. Husk at antall watt du putter inn i drivmotoren på disken, skal ut igjen i form av varme. Nesten alle disker har jo den samme formfaktoren, og dermed er de ganske låst i hvordan de kvitter seg med varmen. Og flere rpm betyr mere støy vanligvis, men her er det større forskjeller mellom fabrikantene enn mellom hastighetene vil jeg si.

  13. Det er helt internt, både kort og antenne montert inne i laptopen slik at ingenting stikker ut.

     

    Kan også kjøpes senere og installeres av deg, men problemet er da at jeg ikke vet om de har lagt inn antennen i laptopen (går vel opp i skjermlokket om jeg ikke tar feil). I såfall må du da demontere hele maskina selv og legge kabel. Bestill maskina med internt kort du.

     

    Mini-pci er et standarisert kortformat for laptoper.

  14. Uansett, hjelper ikke at de låner navna til noen av de kvasseste bilmerkene på denne jord når de fyller laptopen med 2ndre sorterings grafikk-kort :!:

     

    Og før dere tar helt av og flamer ivei så ja, det er bra grafikk-kort i ferrarien, men når du kaller opp laptopen etter en rå sportsbilfabrikant så bør du ha et rått skjermkort i den også. Dvs. 6800 Ultra, 7800 etc.

     

    Kunne gjerne tenkt meg en Lambo-laptop jeg, med AMD X2 og 7800GTX-kort???

    Det hadde vært noe det...

  15. Vil helt klart anbefale deg 2.0GHz med 1 gig ram, såfremt du ikke bruker pc'en til noe spesiellt? Database, rendring, videoencoding (andre vet bedre hva disse oppgavene krever)?

     

    Det vil være mye enklere for deg å legge i ei rambrikke senere, enn å bytte prosessor (usikker på hvor lett den maskina di er å demontere).

     

    Enkelte spill krever 2gig ram (BF2) på høy oppløsning, men de vil også ha en prosessor som er kraftigere en 1.6GHz, derfor synes jeg ikke det er veien å gå.

     

    2GHz prosessor, 1 gig ram og et X600 kort er et balansert oppsett. Den andre løsningen er ikke det.

  16. jeg vurderer å kjøpe meg en whitebox CL77  :dribble: Minst like rå som Dell sin maskin, i tillegg til at den er slankere :thumbup:

    5057296[/snapback]

     

     

    Konfigurerte nettopp en whitebox CL77 med 2.13 prosessor, 7800kort, 1 gig ram, DVD-brenner, 80gig harddisk og wifi/blåtann, men uten software. Kom på denne prisen:

     

    Pris kr. 25768,- ink. mva.

     

    Dette er jo svindyrt!! Om jeg ikke tar feil så er den ca 5000kr DYRERE enn M170 med samme specs

    (sjekket på dell: 20 738,- Inkl. mva, miljøgebyr og frakt)

     

    Whitebox er jo et noname-selskap, skulle tro de ville konkurere aggressivt på pris ihvertfall, men her er de jo helt på jordet!

  17. lol til deg, zellus. Har selv en XPS Gen 2 med 6800 ultra til litt over 20 000. Dette er en flott bærbar spillemaskin, og yter godt i alt av nye spill. MEN, om jeg hadde kjøpt en stasjonær for 20 000 så hadde det blitt to 7800 kort i SLI, kvassere prosessor og mere ram garantert. Den hadde eid min XPS når det gjaldt ytelse.

     

    Stasjonære er vesentlig raskere enn bærbare, sånn er det bare. Det koster å ha det portabelt.

  18. Nei, egentlig ikke. Har selv et Go6800 Ultra og ligger på maks 91 grader ved BF2 spilling. Vet de tyner det opp i +95 grader uten probs. Du har litt høy idletemp dog, mye støv i maskina?

     

    Tror ikke du trenger å bekymre deg for dette.

×
×
  • Opprett ny...