Gå til innhold

PastaJensen

Medlemmer
  • Innlegg

    301
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PastaJensen

  1. Nrk-Lisensen var vel den einaste avgiften eg betalte med "glede" då den gikk til godt tv, reklamefri kanaler, nett-tv og radio. Men bruken/administreringen av penger ect.. i kanalen kan heil sikkert effektiviseres.

     

    Bur no i Østerrike og her betaler vi 24€ i mnd for å ha tv og radio, i tilleg så er det reklame i og imellom sendingene (ca. slik som TV2 dog ikkje fult så mykje).

  2. Dette var forferdelig rotete! Himmelen din er overeksponert i forhold til resten av bildet, kontrastene blir for store. Da må du velge å eksponere i forhold til himmelen å få forgrunnen mørk, eller eksponere forgrunnen med en utbrent himmel. Eller du må finne noe midt i mellom.

     

    Hei takk for kritikk.

     

    Er med på ekponeringa, sikkert ein fordel å ekponere i forhold til himmelen. Midt i mellom var ikkje lett, alternativet er vel fleire ekponeringer, men det er ikkja alltid lett med dyr.

     

    Men kva meiner du med rotete?

  3. Det gjør ikke det jeg er ute etter. Det du viser til er å eksportere Masterne i RAW-format.

     

    Det jeg er ute etter er å eksportere ut Masterne - til JPG slik at f.eks mamma ikke blir sittende med 500 30MB RAW-bilder.

     

    Ja... hehe selfølgelig, eg tok utgangpunktet i at ein hadde dei samme valga. Som du ser så har eg ikkje prøvd det sjølv. :blush:

     

    Du kan vel bruke canons medfølgende sw til det?

     

    Eventuelt så fant eg dette, men aner ikkje om det er god fisk.

    • Liker 1
  4. Er enig der, Manuell på dei billigere modellene kan (er) litt knotete. Men eg er blitt ganske komfortabel med A :w00t: hehe.

     

    Ein ide er kansje å lage seg ei litse over funksjoner man trur ein før brukt for? Sjønt det kan vere litt vanskelig når ein er førsteganskjøper. (ellers er eg som deg sedsberg, liker at det masse "dill" som eg kan sette meg inn i men fornuften/kona slo inn :whistle: ).

  5. Er heller ikkje dumt å begynne med billigere modeller, då har du og meir penger tilovers når du ser kva objektiver du liker deg best med. VAr sjølv gira på eit Nikon D7000 / Canon 60D når eg såg meg etter mitt første DSLR. Men "takket" vere kona så endte det på eit D3100, tør påstå eg er lika nøgd med det som eg ville ha vert om eg kjøpte eit D7000 (ok, dei dyrare modellane låg betre i handa, men..).

     

    Ellers så kan eg som TGB seier så er er Nikon sin 35mm 1:1.8 ein god start, er det eg bruker mest.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...