Gå til innhold

preludah

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av preludah

  1. 3-4 hundre ca.

     

    Den skal jo virke på CSS og sånt da.. Så den skal virke å kjøre CSS på.. Men må jeg ikke sjekke at CPU`en er kompatibel meed skjermkortet`??

    8466029[/snapback]

     

     

    Nei cpu har sånnsett ikkeno med skjermkortet å gjøre. så det trenger du ikke bry deg noe om. 3-400 var nå vel ikke så mye å hente skjermkort for da? selv ville jeg hvertfall lagt i litt mer sånn at du slipper å bytte det ut igjen så snart du vil spille noen andre spill.

     

    15-1600 kanskje? finnes mye bra skjermkort som ikke trenger være så alt for dyrt. dessuten har prisene nettopp gått ned en god del.

     

    Men ser nok ut som at du skal ha et PCI-E skjermkort.

  2. Hei. Ser det er en god del folk her med en god del peiling på overklokking av PC.

     

     

    Komponenter:

    ASUS M2N32 WS Professional.

    AMD Athlon 64 X2 4600

    Corsair TWIN2X 6400 C4 DDR2 2048MB

     

    Brikkesettet er Nvidia Nforce 590SLI

     

    Foreløpig har jeg kommet opp til en hastighet på prosessor på 2.66 GHz omtrent. Og da kjører minnet på 888 MHz. :!:

     

    1. Er det noen måte å fryse fast hastigheten på minnet slik at prosessoren kan klokkes høyere?

     

    2. har det noe for seg å leke med MHz på PCI-e portene? har prøvd å stilt dem mellom 100 MHz og 160 MHz. hva er standard?

    `

    3. Justerer man ned multiplier for å kunne klokke CPU høyere?

     

    Edit: Har nå nått opp til 2.74GHz ved å sette volten på 1.4V. CPU ligger nå på 54grader C under load så langt under kjøring av super pi

  3. Vistas supporttid vil vel da gå ut omtrent samtidig som XP Pro, for supporten til XP Home skal vel bare vare et par år til. Vista har dessverre fått for mye pepper pga forskjellige versjoner og at de krever for mye iht. maskinene. Tror Microsoft kan gjøre lurt i å komme med et system som ikke krever skjorta av maskinene, og ikke har for mye mikkmakk finesser som default. Tror de også kan gjøre lurt i å bare lage et par versjoner, og ikke en 5-6 slik som med Vista.

    8059075[/snapback]

     

     

     

     

    D at dem ikke skal ha så mye mikk makk default er jo grunnen til at dem har laget flere versjoner. Ultimate har allt mikkmakket, mens home basic er en mye skrellet utgave som ser omtrent likedan ut.

     

    Det med support tiden er vel kanskje tenkt at dem skal ha et annet operativsystem ute om ca 4 års tid?

  4. Noen personlige erfaringer sier det motsatte (teori ikke lik praksis), hvis du framdeles mener megabytes/sekundet og ikke tilfeldigvis megabits? 45mbps er piece of cake :)

     

    Har problemer med å få selv en 400GB Samsung SATA disk, helt nyformatert og selv da bare 100GB full, til å takle 2stk 8x DVD brenninger på en gang. Det er da snakk om noenlunde ekte 2x 11MB. Disken sliter rimelig heftig, for å si det sånn. RAID0 på 2x160GB går derimot knirkefritt, har aldri hatt problemer der. Dersom jeg tar en enkel 16x brenning (22MB/s) fra samme 400GB disk for å unngå søkeproblemer med 2 brenninger gåendes samtidig går det greit, men bufferen hopper rimelig heftig opp og ned så det er tydelig disken sliter da også. Å rote på disken i så tilfelle er garantert å medføre en liten pause i brenningen (som forøvrig går greit i disse dager, men vil selvsagt ha renest mulig brenn).

     

    Med IDE må du i det minste sørge for å holde brennedisken unna samme IDE kabel, og har du to brennere setter du en brenner på hver kabel (alt annet blir bare problematisk). Med SATA slipper man dette surret, og må si jeg gleder meg til å kjøpe inn noen SATA brennere nå snart og kombinere med SATA RAID :)

     

    Men...selfølgelig, dette er bare egne erfaringer, andre har kanskje ikke så mange problemer med dette som jeg har. Dog, å gå RAID veien har vært en velsignelse, så mye hastighet man får ut av 2x160GB RAID0 + 2x160GB RAID0 er helt utrolig, og vannvittig elegang når det kommer til rå lesehastighet. Meget fornøyd :)

    8043161[/snapback]

     

     

    Du har nok rett her ja. Selv kjører jeg RAID 0 på sata disker... har 2 RAID arrays på 4 250GB SATA disker. Flytte filer og sånn fra raid arrayene går som det suser med rundt 47MB i sekundet... men da går det unna så det holder. Flyttet noen filer fra det ene RAID arrayet og over til en stand alone disk i går og da hadde jeg en overføringshastighet på mellom 46 og 48MB i sekundet. hadde jeg ikke hatt raid vet jeg ikke hva jeg hadde hatt i overføringshastighet.

     

    Men å kjøre 2 brenninger er jo egentlig å be om bråk... samme som å be disken lese 2 filer for deg samtidig... går langt treigere enn å lese bare en fil.

  5. hmm.. Cpu høres jo veldig grei ut iom at denne du har valgt kan klokkes til de grader med rette hk og minne:)

     

    Asus hk er vel det eneste jeg bruker... alle kortene mine har vært dønn stabile og gode overklokkere.

     

    Minne du har valgt kommer vel mye ann på hk. så lenge hovedkortet støtter opp mot den hastigheten på det minne du har valgt er ikke dette noe overkill. om du ikke når samme hastighet på hk har du bare enda mer å klokke på:)

     

    Skjermkort kunne du kanskje ventet med å kjøpe ett så dyrt foreløpig. Se heller skjermkortet an til amd og ati kommer med R600. Dette kan muligens være bedre. Hvertfall vil muligens nvidia sine skjermkort til å dette litt i pris når R600 kommer.

     

    Vannkjøling er ingen dum løsning.

     

    Valg av psu gjør du ut ifra hvor mye strøm maskinen din kommer til å trekke... Thermaltake har gode strømforsyninger. Du slipper mye kabler iom at hvertfall den jeg har, har 2 powerstations som gjør at kablene blir kortere og ferre. Mer gjennomført til slutt.

×
×
  • Opprett ny...