Gå til innhold

Dryper

Medlemmer
  • Innlegg

    630
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dryper

  1. Av Bachelor ingeniører (Data) finnes det i hovedsak 2 veier du kan gå, du kan velge om du skal Opprettholde systemer og sikkerhet (Altså hardwareveien) eller om du vil gå for programmering (Softwareveien).

     

    Du har to valg du kan gjøre for å komme inn på ingeniørstudie:

    1. Skaff deg et fagbrev og gå Y-Veien (få skoler tilbyr dette, UIA er en av dem)

    2. Skaff deg Generell Studiekompetanse (litt flere tilbyr denne, UIA og HiG som jeg husker)

     

     

     

    Per

  2. Det stemmer ikke at du kan gå rett til forkurs for ingeniørutdanning etter VG2 IKT. Du må enten ha Generell Studiekompetanse ELLER Fagbrev.

     

    Når du har fått en av disse kan du enten velge en skole som har Tress ordning eller gå 1 årig forkurs med fysikk og matematikk.

     

    om du velger Y-VEI vil du få ekstra Norsk første året, du vil også få ekstra Matematikk og Fysikk første året. (1 semester på hver).

     

    Den ?raskeste? veien er å gå Påbygg etter VG2.

     

    Men du kommer vertfall ikke inn på Høyere utdanning før 2014 tipper jeg, alså 2 år.

     

    Kan også nevne at matematikken du får på påbygg er HELT annerledes fra R1/R2 (noen tilbyr faktisk R1). For min del så fikk jeg ikke bruk for noe som helst av den matematikken jeg hadde på Påbygg (med unntak av vekstfaktor formelen, som ikke er nevneverdig). Om du vil forbedre matematikkunskapene dine så er det bare mengdetrening som skal til, evt begynn litt på fritiden..

     

    mvh

    Per

  3. Kast kabelen og kjøp en ny. du bruker ikke utvunnet Kat5e :p. Du er heldig om det fungerer i det heletatt

     

    Tvinningen på kabel skal være der slik at kabelene ikke støyer på hverandre.

    Normalt er det ganske "strengt" hvor mye tvinning du skal ta av en kabel når du terminerer den (5cm max ? ) og du kan tenke deg hvordan dette blir når du får metervis utvinnet.

    • Liker 1
  4. Jeg kan alt jeg kan og jeg tror ikke noe mer enn det. Det jeg kan og vet er basert på fakta, virkelighet og logikk.

     

    Ja, jeg er et null men du må ikke tro at du er noe mer for meg. Du kjenner meg fortsatt for lite til å dømme meg på måten du gjør så du er litt vel rask.

     

    Poenget mitt er at du må lære deg at om folk er uenige så må du heller la diskusjonen ligge og heller la dem få ha "feil" for seg selv. ikke påtvinge fakta som dem selv mener er feil, uansett hvor surt det er.

     

    Og det med å være et null gjelder forsåvidt alle her inne. Selvfølgelig har noen høyere status enn andre, men slikt er det bare å bite seg i. Men hold deg på nivå med andre så kan det vær at du får diskutert med folk her videre :)

     

    Takk for meg

  5. Ditt spørsmål er hvorfor folk ikke vil diskutere med deg? Nå skal jeg skrive en fasit til deg jeg.

     

    For å begynne mykt så vil jeg si at feil nummer en med deg er at du nærmest går til personangrep når du får høre ting du ikke liker. Du har en storhetsfølelse (virker det som) som ligner ingenting. Du tror at du vet ting bedre en andre. Vel, du tar KRAFTIG feil. "Du må ikke tro du er noe" er det et ordtak som sier. Det er vell nærmere 10 slike ordtak i janteloven.

     

    For meg er du et null. Du er en tilfeldig mann i 40 åra som febrilsk prøver å bevise at han er bedre en meg. Jeg har mine formeninger om ting, akuratt som deg. Men om vi har ulike meninger betyr det at det er jeg som tar feil? NEI. Du blir sint når folk er imot deg fordi du "vet" at du har rett, når det ofte ikke er tilfellet. Du tenker automatisk at jeg er et "dummere" individ enn deg og derfor må du ha rett og jeg feil. Du prøver å rettleie meg med å få meg til å ha samme mening som deg, Dette er grunnen til at INGER.. GIDDER. OG... DISKUTERE... MED... DEG. Det er ikke en diskusjon når det bare er en part som skal ha rett. det er heller mer som et diktatur der du prøver og fortelle verden hvordan den fungere.

     

    For at folk noengang skal gidde og diskutere med deg må du lære deg grunnleggende sosial spilleregler som gjelder for Internett som i resten av Samfunnet.

     

    Du må slutte å tro at du kan alt, at alle har feil, folk er dumme og du er smart. Om alle er dumme og du er smart så er det vell egentlig du som er dum, er det ikke?. Når noen er uenig i det du mener må du la motparten få lov å ha sin egen mening. Du snakker med et LIKEVERDIG individ som etter alt du vet har en doktorgrad i Fysikk, er Styremedlem i mensa og er medeier i Apple (Apple suger btw :]] ). Du må lære deg å ta feil. Vit at du er like dum som resten av oss.

     

    Så ja, ha litt ydmykhet og forså at du har et seriøst problem når det gjelder det å kommunisere med andre, for her har du manglende kunnskaper.

     

    Det er vel over 10 personer som har skrevet gode poster her om at du mangler sosiale antenner, og må lære deg at du ikke er noe.

     

    Om du ikke klarer dette selv kan du nok få hjelp hos Psykolog, Du vil selvfølgelig (Om du gidder og svare i det heletatt) motargumentere meg på denne biten, men hvem er du som kan argumentere for hvordan andre folk oppfatter deg?)

     

    HUSK. Det som har blitt skrevet på de 8 sidene før min post er alle valide meninger og forteller deg egentlig HVORFOR ingen gidder og diskutere med deg. Du har fått ditt svar. Nå kan du velge om du vil forandre din sosiale strategi for å få et godt diskusjonsmiljø her eller om du vil være en ensomme lille myggen som alle hater.

     

    Sånn nå har du fått min mening. Og det er hva jeg mener, Du har hverken rett til å rette på eller si at det jeg sier er feil. Det er noe du vet lite om ettersom jeg vet mer om min oppfattning av deg en hva du gjør.

     

    Det er sikker en haug med skrivefeil og dårlig formulerte setninger, ja jeg har dysleksi. Det betyr forøvrig ikke at jeg er noe dummere enn deg. Tvert imot.

    Du får bli så sur du bare vil. Før du fatter at det er DEG det er noe galt med så blir det ikke noe mer diskusjon på deg.

     

    Ja du er et null.

     

    Takk for meg.

    • Liker 7
  6. Vi ble vertfall fortalt at IKT-Servicefag og Dataelektroniker er noe av det samme. Forskjellen var vistnokk at Dataelektroniker fikk litt mer kunnskaper om hardware, men thats it.

     

    og alarmsystem, mikroprosessorer, transistorer, strømforsyninger, telesystem etc etc..

     

    Dette lærte vi på VG2 hos oss. Eneste nye vi lærte var hvordan og håndtere et oscilliscope (skulle lære). Dette var også noe som hadde en del i fagprøven (Feilsøke en forsterker).

     

    Merk deg at emner kan variere fra skole til skole, og at det nødvendigvis ikke er lagt opp identisk på alle skoler. Dette på grunn av at faget rett å slett er for bredt.

     

    Normalt vil du få en eksamen som samspiller med det du har gått igjennom på skolen.

    Om du tar fagbrevet ut i bedrift får du en relevant fagprøve til bedriften. akkurat som at skolen har sin egen tilpasset det du lærte der.

     

    http://www.udir.no/no/Lareplaner/Grep/Modul/?gmid=0&lpk=DAT3-01

  7. Du vil ikke få særlig bruk for programmering (med unntak av litt VB, PHP og BASH scriping på IKT og Dataelektroniker) på videregående skole.

     

    Det vil først være på høyskole eller universitet du begynner med programmering. Men om du ønsker og fikse elektronikk anbefaler jeg Elektro vg1 og Data og Elektronikk VG2. Data og Elektronikk kan missforstås med ordet "data", men det er mer nettverk og telekom, med mindre de har forrandra noe fra 2010.

     

    Men anbefaler absolutt å begynne med programmering om det er noe du interesserer deg i, men du kommer nok til å møte på MANGE vegger for å bli "god".

     

    Thenewboston som Leif.ross nevner er et bra sted og begynne :)

     

    dryper

  8. Tressemester (eller TRESS) er et tilbud som gjelder både de med generell studiekompetanse og de som har et fagbrev (For de med fagbrev kalles dette for Y-veien).

     

    Skoler som har dette tilbudet for Dataingeniør er HiG(Høyskolen i gjøvik) og UIA-G (Universitetet i Agder,Grimstad).

     

    Skal forsåvidt begynne på UiA nå til uka selv, jeg har både Generell studiekompetanse og Fagbrev og kunne velge hva jeg skulle bruke.

     

    Det er ikke noe forskjell i undervisning eller fag men det er altså bare to forskjellige søkekoder på opptakene.

     

    Edit:

     

    Det er rett som du sier at du ikke trenger Påbygg etter du går ut fra Dataelektroniker VG3, men du må uansett vente 1 år på fagbrevet og om du skulle være så uheldig og stryke fagprøven har du da Generell studiekompetanse og falle tilbake på neste året. Og om du går lære "mister"/"bruker" du et år lengre på å fullføre videregående skole.

     

    Ettårig Forkurs ville forøvrig ikke vært et bra valg ettersom du må ha fagbrevet og/eller generell studiekompetanse ( fullført utdannelse) for å komme inn på kurset, som igjen resulterer til et "dilleår".

     

    Jeg sier ikke at dette er fasitten, men for min del er det viktigere og fullføre utdanningen raskest mulig for å komme ut i jobb, og slik jeg ser det er dette det raskeste alternativet.

     

    Tar forbehold om Leif's.

     

    dryper

  9. Det at folk sier at et fagbrev ikke teller er tull. Et fagbrev viser at du har praktisk kompetanse innen IT og det vil i grove trekk si at du er kjent med IT på hardware/software basis.

     

    På Dataelektroniker får du et innledningskurs innen scripting (Varierer litt, men Bash,PHP,HTML. Noens steder også VB.net), og dette er noe som kommer godt med før du skal inn på Universitet eller Høyskole for en Ingeniørutdanning.

     

    Du kan ta VG3 Dataelektroniker. Neste året tar du påbygg, samtidig som du tar fagbrevet dette året (Uten lærling). Du vil da sitte igjen med Generell studiekompetanse og et Dataelektronikerfagbrev.

     

    Du kan da søke deg inn på en skole med TRESS Tilbud som gir deg et R1 Mattekurs på sommeren og R2 + Fysikk mens du studerer det første året.

     

    Etter ferdig utdannelse vil du sitte med Generell Studiekompetanse, Dataelektronikerfagbrev og være Dataingeniør.

     

    For å være helt ærlig så kan jeg ikke se noe negativt med denne veien. heller at dette ville vært en mer fornuftig vei om du er interissert i data!

     

    Lykke til!

     

    Edit:

     

    Jeg legger nå til grunne at du går Y veien. Altså du går videre på universitet etter fullført Videregående skole (så dette ble litt uklart)

     

    Dryper

  10. Hei!

     

    Jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg et sånn nettbrett som det er snakk om for tiden. men jeg har null peiling på hva jeg skal gå for. Det er jo over 9000 forskjellige nettbrett der ute, og om forskjellene der ute utgjør noe må jeg gudene spørre.

     

    Bruksområdet for nettbrettet jeg skal kjøpe blir i hovedsak og bruke det til å lese VG, diverse PDF filer og kansje bruke det til app utvikling (Java).

     

    Jeg vil helst ha et med både 3g og Wifi om det finnes, og jeg vil IKKE ha mac (mtp app utvikling).

     

    Hvilket som passer meg lar jeg ekspertene få bestemme :)

     

     

    dryper

  11. Jeg er selv programmerer (Windows og kontrollere) og er fullstendig enig. Å lære seg programmering bare for å lære det gir ingen mening. Om borgermesteren privat ønsker å lære seg å programmere er det ok, men det er ikke noe han trenger for å være borgermester !Dessuten mener nå jeg at Java ikke er programmering men scripting (ja, så bli sint) og kan både i hastighet og virkemåte (linjer kodes mens de kjøres) sammenlignes med gamle "Basic"

     

    må nesten bli sint når du skriver Java og ikke JavaSCRIPT da disse er to HELT forskjellige ting.

     

    Takk for meg.

  12. Nja jeg har ikke orka og lest andre replies siden du ikke har gidda og lært deg pensumet ditt før eksamen :).

     

    men kan uansett gi deg en link til en rekke tutorials jeg mener selv er VELDIG gode om du skal ha en rask læringskurve.

     

    Jeg vil dog anbefale deg og gro deg fast i stolen til du skal ha examen, for programmering kommer ikke av seg selv.

     

    uansett GLHF, og her er linken jeg lovde deg!

     

    Beginner:

     

    "Advanced":

×
×
  • Opprett ny...