Jump to content

kaieks

Medlemmer
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by kaieks


 1. Nokia har nå gitt ut en ny oppdatering til telefonen.

  Før oppdateringa opplevde jeg at folk klaga på kutt i samtalene, at telefonen var treig og hang seg.

  Men nå har jeg ingen dårlige opplevelser med telefonen.

  Alt sitter som det skal, og jeg har en skikkelig kvalitetsfølelse av telefonen. Ingen har nå klaga på kutt i lyden. Telefonen henger seg ikke og er mye mer responsiv.

  Har endelig fått telefonen jeg kjøpte, og er mer enn fornøyd!

  Jeg anbefaler den!


 2. Jeg sitter her med en E52, som i utgangspunktet er en helt fantastisk businesstlf.

  - God skjerm

  - Gode taster

  - Tynn

  - GPS

  - Wi-Fi

   

  Som er hva jeg så etter i en tlf.

  Men den lider av store problemer, som jeg vet at jeg ikke er eneste som har.

  Når jeg starta den opp for første gang så gikk den enten i en kontinuerlig reboot-loop, eller så fikk jeg enten en 'Minne er fullt' melding eller 'Oppstart feilet, kontakt nærmeste levrandør'.

  Jeg har flere ganger kjørt hard-format, men det hjalp ikke noe.

  Flere som har hatt problemet har fått til å hatt på tlf. lenge nok til å kunne oppdatere firmware som tydeligvis har fiksa problemet. Men ettersom min tlf. rebooter seg innen 10 sek, får jeg ikke tid til å laste over ny firmware.

  Jeg har og prøvd å starte tlf. i en form for "safe-mode" hvor minimalt med programmer kjører, fortsatt samme feilmeldinger.

  Så nå sitter jeg og venter på service-posene som NetCom skulle sende til meg.

  Synes det er idiotisk om en helt ny tlf. skal inn på service, da vil jeg heller ha ny.

   

  Den ytterste ramma sitter løst og knirker.

   

  Håper dette ordner seg!


 3. Jeg kom over denne artikkelen:

  http://www.engadget.com/2009/11/28/spin-po...usive-miracles/

  Spintronics -- much like Cook-Out milkshakes and cotton candy for all -- seems like a pipe dream at this point. We've been beaten over the head with theoretical miracles, but we're getting to the point where it's put up or shut up. Thankfully, a team of Dutch boffins are clearly in the same camp, and they've been toiling around the clock in order to achieve spin polarization in non-magnetic semiconductors at ambient temperature.

  ... og jeg skjønner ikke bæra av hva dette er. Noen som vet?

  ...Problemet har vært i lang tid at det er vanskelig å polarisere et enkelt elektron, men nå ser det ut som de gutta der har løst det...

  Det å kunne polarisere et elektron er vel ikke det som er / har vært det store problemet, det er vel heller det å kontrollere og utnytte spinn-tilstandene som er det problemet.

  Det har jo helt siden ~1980 tallet blitt produsert polariserte elektronkilder basert på Gallium Arsenid.

   

  Og så har jo Zeeman effekten vært kjent siden ~1900-tallet.


 4. kWh er også SI og er i tillegg mer praktisk å regne med enn J innen dette fagfeltet.

   

  kWh er ABSOLUTT IKKE en SI enhet...

  Jo, det er faktisk det.

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/SI_prefix

  http://en.wikipedia.org/wiki/SI_derived_unit

   

  På den første linken finner du k for kilo. På den andre finner du W for watt og km/h (h for hour)

   

  Joule er forresten også en SI-derivert enhet og er ikke en v grunnenhetene i SI.

   

  h er verken en SI-enhet eller et SI-derivat. Det er i tilfeller godkjent som bruk ved SI-enheter, derfor er ikke kWh en SI-enhet..


 5. jeg tok idag kontakt med posten, og de innrømmet forsinkelsen. jeg fikk til slutt pakken i 1300 tida idag. Og jeg har skrevet dem en epost ang. at jeg vil ha refundert frakta, men fikk dette til svar:

   

  "Forsinkelsen av pakken kvalifiserer til portorefusjon. En portorefusjon gis alltid til avsender av pakken. Be avsender ta kontakt med oss. "

   

  Vil det si at MPX er de som har krav på refusjon? Det skjønner jeg ikke i hele tatt?


 6. Da skal du kreve fraktutgiftene tilbake.

   

  Tidsgaranti

  Fraktbeløpet refunderes ved forsinkelser, hvis ikke forsinkelsen skyldes force majeure (streik, innstilte ruter) eller feil fra avsenders side. Det forutsettes også at pakkene er påført riktig type adresse og at pakkene er innlevert innenfor lokale tidsfrister.

  9257144[/snapback]

   

  hvem skal jeg spørre om det? virka ikke som om dama på kundeservice var så villig til å prate om det?


 7. Spitfire: Da vet du feil :) Så lenge det sendes som "Bedrift - Ekspress over natten", og merkes for utkjøring på lørdag, så leveres det. Du trenger ikke være bedrift for å motta eller sende bedriftspakker.

   

  Fikk sendt min nye bærbare med express over natten fra Trondheim til Kristiansand. Fristen der var kl 18 (varierer fra postkontor til postkontor, alt etter når de plukker opp pakkene).

   

  Fikk oppdateringer noen timer på etterskudd helt til pakken var på Stokke klokken 02:20. Deretter ble det stilt. Pakken skulle leveres før klokken 10 forrige lørdag, så klokken 10:30 var jeg rimelig pissed off siden det ikke var kommet noe, eller oppdatert noe på internett. Vanligvis står det "Registrert omlastingsterminal Kristiansand", men altså intet denne gang...

   

  Litt over klokken 11 ringte det heldigvis på døra, og pakken ble levert. Da hadde jeg allerede tenkt igjennom hva jeg skulle si til kundeservice på Posten. De garanterer nemlig at pakken skal komme fram, ellers får du pengene tilbake. Men den kom heldigvis :)

  9253046[/snapback]

  litt betryggende, men får vel bare vente og se om posten holder ord :ermm:

  9253165[/snapback]

   

  da var klokken 1610 og fortsatt ingen pakke, selv om de garanterer at den skal være hos meg innen dette tidspunktet. Ringte kunderservice og eneste svar jeg fikk var at "da har vi desverre ikke gjort jobben vår." og så fikk jeg beskjed om at pakke n da vil blir utlevert på mandag.

  Jeg er langt ifra fornøyd! :mad:

   

  Pakken var merket med "L" for lørdagsutkjøring og alt....


 8. Spitfire: Da vet du feil :) Så lenge det sendes som "Bedrift - Ekspress over natten", og merkes for utkjøring på lørdag, så leveres det. Du trenger ikke være bedrift for å motta eller sende bedriftspakker.

   

  Fikk sendt min nye bærbare med express over natten fra Trondheim til Kristiansand. Fristen der var kl 18 (varierer fra postkontor til postkontor, alt etter når de plukker opp pakkene).

   

  Fikk oppdateringer noen timer på etterskudd helt til pakken var på Stokke klokken 02:20. Deretter ble det stilt. Pakken skulle leveres før klokken 10 forrige lørdag, så klokken 10:30 var jeg rimelig pissed off siden det ikke var kommet noe, eller oppdatert noe på internett. Vanligvis står det "Registrert omlastingsterminal Kristiansand", men altså intet denne gang...

   

  Litt over klokken 11 ringte det heldigvis på døra, og pakken ble levert. Da hadde jeg allerede tenkt igjennom hva jeg skulle si til kundeservice på Posten. De garanterer nemlig at pakken skal komme fram, ellers får du pengene tilbake. Men den kom heldigvis :)

  9253046[/snapback]

  litt betryggende, men får vel bare vente og se om posten holder ord :ermm:


 9. Hei!

  Jeg bestilte en pakke fra mpx idag, og det står på siden deres at pakker som bestilles før kl 14 med bedrift ekspress over natten vil være fremme neste dag.

  Siden det var fredag så ringte jeg for sikkerhetsskyld til posten og spurte, og de sa det gikk greit så lenge pakken hadde påskrevet "lørdagsutlevering". Og jeg fikk MPX til å skrive dette på pakka.

  Pakka ble innlevert på Stokke kl1710 idag. Klokka er nå 22:15 og det er fortsatt det eneste som står. Er systemet til Posten veldig tregt eller er det veldig usannsynlig at jeg vil få pakken i morgen, selv om jeg har betalt for det?

  Noen erfaringer?


 10. Det kan ha vært spenninger i glasset, og temperaturendringer under bruk som har vært årsaken. Feilproduksjon, altså.

  8922062[/snapback]

   

  lefdal står på sitt, vi har fått tilbake tv'en og de vil ikke gjøre noe.

  har ikke klart å få tak på sony enda, men lefdal regna med de ville svare akkuratt det samme.

   

  lefdal påstår og at bare ved å kaste ei ert på en lcd tv så vil en kunne risikere å få slike skader på tv'en. i tillegg fikk vi forklart at slike problemer vil kunne oppstå allerede etter 1 år. Personlig finner jeg ingen troverdighet i disse uttalelsene. TV'en skal jo tåle litt! Og vi har hatt tv'en siden januar.

   

  I går var det tjukt av svarte områder under sirkelen, men disse er borte idag. virker som om strekene dukker opp flere og flere jo lengre tv'en står på. har det noe med varme å gjøre?


 11. Har en litt merkelig sak her.

  Kjøpte et LCD på Lefdal i Januar, 42" Sony Bravia. Men i Juni dukket det opp en svart perfekt sirkel med døde piklser (noen røde og blå, mens de fleste er svarte) og i ene kanten gikk det en rød og en blå strek fra topp til bunn på tv'en.

  I en liten periode dukket det også opp flere svarte streker under sirkelen og ned til bunnen av skjermen, men disse forsvant relativt fort.

  Sendte den inn til Lefdal for at de skulle få ta en kikk på den, og de påstår at den er knust.

  Men her har ingen vært i nærheten av å dunke borti tv'en, og føler det er til å stole på.

  Er det noen andre muligheter, eller er det at det har blitt knust eneste mulighet?

   

  Frustrert....

  8915845[/snapback]

  ¨

  Har du barn/dyr i huset?

  8921707[/snapback]

   

  det er barn i huset, men disse er såpass store at de vet å ikke kaste noe på tv'en. og stoler på dem når de sier at de ikke har gjort noe.


 12. kan nok være at den er knust ja. sjelden på lcd skjermer men det skjer. kan være hard behandling under transport. virker rart at panelet ryker sånn.  jeg ville forsøkt meg på å kontakte sony selv og gå utenom lefdal. er sony som må stå for garantien uansett. (hvis det viser seg å være garantisak)

  8915910[/snapback]

   

  men skaden ble ikke synlig før flere måneder etter kjøp..


 13. Har en litt merkelig sak her.

  Kjøpte et LCD på Lefdal i Januar, 42" Sony Bravia. Men i Juni dukket det opp en svart perfekt sirkel med døde piklser (noen røde og blå, mens de fleste er svarte) og i ene kanten gikk det en rød og en blå strek fra topp til bunn på tv'en.

  I en liten periode dukket det også opp flere svarte streker under sirkelen og ned til bunnen av skjermen, men disse forsvant relativt fort.

  Sendte den inn til Lefdal for at de skulle få ta en kikk på den, og de påstår at den er knust.

  Men her har ingen vært i nærheten av å dunke borti tv'en, og føler det er til å stole på.

  Er det noen andre muligheter, eller er det at det har blitt knust eneste mulighet?

   

  Frustrert....


 14. Trafikksimulatoren i SimCity 4 er noe som frivillige mange år på etterkant har utviklet til å bli skikkelig bra. Jeg skulle gjerne sett muligheter å kunne gjøre enda mer. Så håper de går fremover og ikke tilbake når det kommer til denne viktige delen.

  8811420[/snapback]

   

  Etter å ha spilt SimCity 4 og Rush Hour var det faktisk trafikksimulatoren som irriterte meg mest. Synes det var altfor mye trafikk i forhold til innbyggere, bilistene var for dumme til å finne den raskeste og beste veien til destinasjonen, simulatoren tok kun for seg hjem-til-jobb strekningen og det var altfor vanskelig å få innbyggerne over fra bil til kollektivtrafikk.

  8841282[/snapback]

   

  Jeg hintet mer til det samfunnet som har brukt store deler av sin tid til å utvikle NAM (Network Addon Mod) som forbedrer trafikksystemet til de grader.

   

  http://www.simtropolis.com/modding/index.c...=details&id=380

   

  Dette er noe som virkelig kunne blitt bygget på...

×
×
 • Create New...