Gå til innhold

bendik92

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bendik92

  1. Hei. Min bærbare datamaskin fryses i ny og ned, og dette er både irriterende og skummelt! (Redd for at maskinen skal bli ødelagt og viktige dokumenter skal gå tapt).

     

    Når maskinen låser seg så fryser skjermbildet og lyden hakker, nesten som i en dubstepsang. Dette har skjedd ca. 7 ganger iløpet av 3 mnd. Noen som vet hva som kan være årsaken?

    Har en Acer Aspire V3-571G om det er til noen hjelp

  2. Jeg syntes du skal velge NMBU fordi:
    - Mindre elever gir mye bedre oppfølgig av de forskjellige fagene

    - Lettere å bli en av de flinkeste og lettere å få gode karaktera

    - Du kan ta de 3 første åran ved NMBU og søke deg videre til master på NTNU

     

    Selv studerer jeg matematikk ved UIA, og i et analysekurs er vi 5 elever. Igår var vi 2 elever på forelesning, og professoren flirte og sa at vi ikke visste hvor heldige vi var, for det var jo som å få privatundervisning.

  3. Først må du gjøre et valg:
    - Maskiningeniør (f. eks emil, teknisk kyb.)
    - Dataingeniør (f. eks data og ingeniørvitenskap og IKT)
    - Elektroingeniør (f. eks teknisk kyb., elektronikk)
    - Byggingeniør (f. eks Ingeniørvitenskap og IKT)
    - eller mer teoretisk? (f. eks fysmat)
    (m.m)
    Deretter må du velge det du tror du har størst interesse for. Vet du ikke hva som interesserer deg mest? Da er du ikke alene! Men du må bare hive deg på det du tror passer best for deg.
    Ps. NTNU's linjeoppbygning kan være litt uoversiktelig ettersom f. eks energi og miljø både er maskin og elektroingeniør, avhengig av hva du videre velger å spesialisere deg for.

  4. Jeg skal ikke utale meg for mye om akkurat dette, men det står "Ett av fagene matematikk R1 eller (S1+S2) og én av fagkombinasjonene matematikk (R1+R2)/fysikk (1+2)/kjemi (1+2)/biologi (1+2)/informasjonsteknologi (1+2)/geofag (1+2)/teknologi og forskningslære (1+2)."

    Det går alltids ann å ringe og høre. Da jeg gikk matte årstudium gikk jeg i klassen med flere som var ute etter kompetansen for å undervise på ungdomskole og vgs.

  5. Er kjempefornøyd med UIA's matteårstudium. Det er mange som ikke har R1 + R2 så programmet er godt tilrettelagt for de med "bare" R1 eller S1+S2

    Hvis du er veldig god i matte må jeg advare at fagene geometri og Algebra kan bli noe lett. Vil kanskje anbefale å bytte ut ett med Lineær Algebra. Men for all del algebra og geometri er mye mer undervisningsrelatert etter min mening.

  6. Jeg vil anbefale deg til å ta fysikk allerede nå i andre klasse, isteden for teknologi og forskningslære. Vil nesten si at teknologi og forskningslære er for studenter med fysikk, men for alt jeg vet så tror jeg ikke at det er et krav. Dessuten syntes jeg fy1 var utrolig morsomt! Anbefales

  7. Med tanke på snittet ditt vil jeg anbefale deg å studere ingeniør, og ikke medisin. UIA, UIS, UIT HIST, HIB, HIO og flere tilbyr gode ingeniørlinjer som kan være aktuelle for deg. Gjør du det bra og holder et høyt snitt, så kan du søke deg inn på master i ditt fag. F. eks på NTNU.

    Jeg unner deg virkelig for at du sikter mot stjernene når det kommer til utdanning. Ikke la noen ta deg ifra den drømmen. MEN skal du klare å oppnå den, så må du være virkelig engasjert og velge noe du virkelig interesserer deg for.

     

    Avslutter med noen argument imot medisinutdannelse i utlandet:

     

    * Veldig teoretisk krevende (klarer du å holde motet ditt oppe i 6 år?)

    * LANG utdannelse. 6 + 2-4 + 6 år (med spesialisering). Nå har jeg ikke tatt med de ekstra årene du trenger for å ta opp fag for kvalifisering.

    * Dyrt siden du må betale skolepenger. Hvis du da dropper ut av skolen, sitter du igjen med et stort studielån

    • Liker 1
  8. Jeg studerer realfag (matte og fysikk) og vil på det sterkeste fraråde det hvis du ikke har interesse. En professor sa til meg en gang: "Mathematics is 5 % talent and 95 % interest" og det gir mye mening. Å få 6 i P-matte er dessverre ikke det som skal til for å bli god i realfag, men det er interesse. Har du ikke interessen, så kaster du bort tiden din på å studere noe du ikke kommer til å bli god i. For på et tidspunkt kommer du til å innse at du kaster bort livet ditt på å gjøre noe du ikke liker. # Yolo

    • Liker 1
  9. Hei. Jeg lurer på av nyskjerrighet hva som skjer hvis jeg leverer la oss si en venn's særemne som han brukte for noen år siden på en annen videregående skole. Er det mulig å finne ut at jeg har jukset?

    Per idag studerer jeg på universitetet og ble ferdig med særemnet for 3 år siden. Jeg spør bare pga. nyskjerrighet (Så det er ikke nødvendig å forklare meg hvor galt dette er).

     

  10. Både næringslivet og utdanningssektoren skriker etter matematikere og du blir nærmest garantert jobb med en mastergrad i matte, uansett om du velger analyse, algebra, topologi eller statistikk. Matematikere tjener bedre enn de fleste andre yrker, har ekstremt gode jobbmuligheter og har flere ganger blitt kåret til det yrket med høyest trivsell (har ikke kilde på sistnevnte, men man kan sikkert google seg til det).

     

    http://utdanning.no/tema/yrkesintervju/matematiker_0

  11. Hei! Jeg kan kanskje ikke hjelpe deg med selve spørsmålet, men kan tipse deg med at oljeindustrien skriker etter folk med god utdannelse i matematikk. UIB tilbyr Reservoarmatematikk http://www.uib.no/st...rogram/MAMN-MAB, men vet ikke om NTNU tilbyr samme program innen industriell matematikk (fysmat). Hvis du sikter mot oljeindustrien kan du også stille sterkt med en grad i anvendt matematikk/fysmat.

     

    Tenkte at det kan være lurt å ha i bakhode, ettersom du nevnte at du likte både matematikk og fysikk

  12. Hei! Jeg skal velge et masterprogram til neste år, etter fullført bachelorgrad i matte og fysikk. Jeg lurer da på hva som kan lurt å velge med tanke på jobbmuligheter.

     

    Sålangt har jeg fått interesse for 3 masterprogrammer på NTNU:

     

    Matematikk - Analyse eller Algebra

     

    Applied and Engineering Mathematics (Mekanikk)

     

    Energibruk og energiplanlegging (koster meg ett år ekstra pga. manglende emner).

     

    Er det noen som har erfaringener til et av disse studiene? Hvordan er jobbmulighetene for en med master i matematikk? Læreryrket er jeg selvfølgelig klar over.

     

    Er det noen andre interessante masterprogram som kan være verd å kikke på? (MÅ være relevant iforhold til realfag. F.eks teknologi)

  13. Hvilken ingeniørretning innholder mest matte?

     

    Dette høres muligens absurd ut ettersom de fleste ville ha spurt det motsatte, men det har seg slik at jeg jobber med å fullføre en bachelorgrad i matte og fysikk og har derfor lyst til å kunne bruke denne kunnskapen til noe. Jeg får unnagjort 6 fag som er felles på de aller fleste ingeniørstudiene på NTNU, på de to årene jeg bruker på bachelorgraden min. Av den grunn kan jeg velge mellom de fleste retningene og fullføre det på 4 år.

     

    Det skal nevnes at lønn er også en svært viktig faktor, og beklager om dette provoserer enkelte (som det ofte har en tendens til å gjøre).

     

    Det siste viktige kriteriet er da å ikke være avhengig av å måtte bo i en storby, men dette er den minst viktige.

     

    Foreløpig har jeg sett på disse studiene, og de virker meget interessante.

     

    Bygg og miljø - Konstruksjon/beregningsmekanikk

    Kybernetikk - robotteknikk/ energi olje og gass

    Ingeniørvitenskap og IKT - konstruksjon

     

    Er det noen som kan svare på hvilke av disse som vil være mest relevant for en med god bakgrunn i matte? Evt. komme med noen nye interessante ideer?

  14. Framtidsplanen min er å studere Siv. Ing ved NTNU, men skal bruke et år på et matte årstudium og ta opp enkelte karakterer for å sikre meg plass. Jeg vurderer også å ta en Bachelor på 2 år (Matte og Fysikk som bygger på årstudiumet), som en solid bakgrunn før Siv. Ing utdannelsen, eller å bygge på det til en master.

     

    Derfor lurer jeg på hvor stor vanskelighetsgraden er ved et årstudium i matte, der det er 3 fag per semester og ikke 4 slik som i et vanlig siv. ing studie (Kalkulus1, Algebra, Geometri og Kalkulus2, diff.likninger og mod, statestikk). Er semesteret lettere med 3 fag (som gir 10 studiepoeng per fag) enn ettsemester med 4 fag som gir 7,5 SP per fag?

     

    Jeg har en venn som tok en bachelor innen matte på 2 år, og det gikk veldig greit for han. Skal nevnes at han er et megatalent innen matte.

  15. Medisin i utlandet er ikke et alternativ. Jeg bor i Nord-Norge og trenger "bare" 61,3 studiepoeng for å komme inn på medisin i Tromsø, og om jeg bestemmer meg for medisin, blir jeg åvta opp fag i ett eller to år for å få de studiepoengene som jeg trenger.

    Er det noen som kan hjelpe meg å sammenligne disse studiene?

    Jeg har fått for meg hva det innebærer å være en lege, men hva gjør egentlig en Siv. Ing? Har fått intrykk om at man er spesialisert innen sitt felt, f. eks elektronikk, og leder ei gruppe med ingeniører og arbeidere. Kan dette stemme?

×
×
  • Opprett ny...