Gå til innhold

HighTower

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HighTower

  1. Hmm, ja mye valg her gitt. Veldig usikker på hva jeg skal velge. Kunne selvfølgelig ventet til AMD kommer ut med sine nye prosessorer, men så er jo spørsmålet når kommer de, og kommer de når de skal? :p.

     

    Gidder ikke vente i mange mnd på en cpu som aldri kommer.

     

    Når det gjelder Intel, så tror jeg nok at jeg hadde valgt Core i7, mest pga det er en ny plattform og ny arkitektur. Blir bedre å oppgradere senere dersom det skulle være ønskelig.

     

    Når det gjelder vannkjøling, er det noen som vet om det er en sokkel til i7 ute nå? Så litt etter det, men fant bare adaptere. Burde kanskje spørre på vannkjølingsforumet i stedet ;)

     

    Så var det prisen jeg hadde satt. Den er ikke absolutt, men hadde vært greit å ikke blakke meg hehe. Kan heller sløyfe litt minne dersom det går an, evt droppe raid og gå for en disk.

  2. Om du ikke har tenkt til å kjøre 64 bit system er det ingen vits med X58 kort. Da vil Windows bare suge 4 Gb av disse UANSETT hvor mye du klokker eller hva som helst. Nei, tror du bare skal gå for et 48 kort og få en perfekt kombinasjon mellom skjerm og hoved kort. Så kan du bruke pengene du sparer på X58 kort på et bedre skjermkort som et 4870X2 1GB eller noe sånt :p?

     

    Ja, du sier noe der. Tvilsomt at jegk ommer til å kjøre 64 bit med det første. Har ingen behov for det, men det kommer vel etterhvert uansett om jeg vil eller ikke.

  3. X58 kort ja...nå kommer det selvfølgelig en bedreviter som kjefter på meg når jeg sier dette, men tror at for spill og slikt er det like greit med et X48. Et X58 har bare to ekstra minneslotter og litt høyere ytelse, that's it!

     

    Kan jo bli kjekt med 2 ekstra minnslots i framtiden da. Med tanke på hvor lenge jeg har hatt min nåværende pc kan det være greit hehe. Skal ikke bare bruke pcen til spill, men også noe 3d animasjon i nær fremtid. Ønsker å lære meg det.

     

    Men nå skal de sies at jeg ikke vil få nytte av de ekstra minneslottene så lenge jeg kjører. XP kan jo bare ta i bruk 3.5 gb ram eller no.

     

    Må nesten se an prisforskjellen mellom de to kortene.

  4. En gamer pc bør i alle fall ha et X48 kort, både hoved- og -skjermkort.

     

    Så bør du kanskje ha et billig, men stabilt minne på 4Gb...

     

    Mulig du bør gå for i7 prosessorene, jeg har ikke fått tid til å sjekke ut hva det er for noe enda, bare at det er nye serien fra intel.

     

    Ene romkameraten min anbefalte et x58 kort, men de var nokså dyre. Tror de kostet like mye som cpuen :s. Blir mye penger å bygge ny pc hvis jeg skal ha core i7, men greit å tenke litt framsiktig, siden det er ny arkitektur og greier.

  5. Hei

     

    Da var det på tide å bygge meg ny pc. Siste var i 2002, så starter å slite på det jeg har nå. Siden det er så lenge siden jeg bygde meg pc, så har jeg falt litt ut av "gamet" da jeg ikke har fulgt med på nyheter osv. Nå skal jeg nok en gang bygge meg ny pc, og kunne trengt litt tips til komponenter jeg burde kjøpe.

     

    Det jeg skal ha er en middels/highend gaming maskin, med fokus på ytelse OG lav støy. Ser at Core i7 får bra reviews, men er litt usikker da jeg er litt AMD fanboy. Av det jeg har sett så henger AMD langt etter Intel om dagen, så litt skeptisk til AMD for tiden.

     

    Det jeg har av utstyr jeg ikke trenger er:

    skjerm, strømforsyning (håper jeg, har ny MIST 500w tror jeg), kabinett av typen Chieftec maxitower. Kjører forøvrig et dønnstabilt vannkjølingsoppsett av egen design.

    Så det jeg trenger er vel cpu, hk, minne, sata disker, grafikk kort og ikke minst vannblokk til både cpu og gpu.

     

    Når det gjelder pris, så har jeg ikke satt noen makspris, men er lite lysten å betale noe særlig mer enn 10 000kr, med mindre det er god grunn til det.

     

    Er det noen som har noen tips?

     

    PS. Håper dette var riktig forum.

  6. Hei

     

    Etter å ha vært så uheldig at skjermen min har konket så må jeg kjøpe meg ny skjerm. Den gamle var en crt, så nå er det vel på tide å komme inn i den "moderne" alderen med flatskjerm og greier. Men jeg er litt usikker på hva som er bra for tiden.

     

    Jeg har lett litt rundt, både her i forumet og andre steder og kan se at Samsung 226BW har fått mye god kritikk, og har vurdert den, men vil se om det finnes noen andre som er like bra eller bedre da den samsungen selges i færre og færre butikker. Er litt skeptisk mange av de små nettbutikkene og datakjeden har leveringstid på over en uke.

     

    Er det noen som vet om noen andre bra alternativer? Det jeg primært bruker den til er spill, film og kontorarbeid. Med andre ord må den være nokså allsidig, men med fokus på god spill/film egenskaper.

     

    Noen krav er:

    - Bra responstid, helst 2ms. Altså så lite etterslep som mulig.

    - Grei fargegjengivelse, men trenger ikke være "Eizo kvalitet". Skal drive minimalt med bildebehandling.

    - Tilkoblingsmuligheter må ikke være allverdens. Dvi og helst hdmi holder mer enn nok.

    - 22" eller 24"

    - Pris er ikke sååå viktig, men helst ikke over 4000kr med mindre den er ekstremt god.

     

     

    Takk for svar :)

  7. Nei nei, behandling av data vil alltid skje på servern. På metode 2 så vil alltid behandlingen skje når kontoen er i bruk.

    F.eks, brukeren samler ressurser. På metode 1 så vil det være en bakgrunnsprosess kjørende på spillmotoren på servern som hele tiden kalkulerer og oppdaterer databasen.

     

    Men på metode 2 så vil kalkuleringen av hvor mye ressurser som brukern skal ha skje når bruker f.eks logger seg på. Altså, når brukern "requester" en side, så kalkulerer spillet da hvor mye ressurser brukern skal ha basert på når siste kalkulering skjedde, osv. Kalkuleringen vil alltid skje på servern. Forskjellen mellom de to er at metode 1 er mer realtime enn metode 2.

     

    Nettsiden vil alltid være statisk, og ikke noe kalkulering vil skje på siden.

     

    Håper dette forklarer situasjonen bedre

  8. Hei

     

    Jeg sitter her og funderer på muligheten til å lage et eget browserspill, noe lignende Travian.

    Det jeg lurer litt på er hvordan jeg evt burde lage spillmotoren.

     

    Siden det er browser basert så må man ha en mulighet for å kunne oppdatere kontoen/spillet til brukeren realtime og det er her jeg sliter litt med ideer.

    Hvordan skal jeg kunne oppdatere spillet, som f.eks hvis en bruker blir angrepet, hvordan skal det håndteres?

     

    Har så langt to ideer.

     

    1. Lager en frittstående spillmotor som står på servern og tygger data som hakka møkk. Den registrerer alle oppdateringer i spillet, og da oppdaterer kontoene til brukerne. Dette tror jeg kan bli ganske ressurskrevende, men samtidig kraftig måte å håndtere events på.

     

    2. Hver gang en konto blir direkte berørt, enten han/hun blir angrepet, brukeren gjør noe på spillet gjennom siden, etc så oppdateres det da. Tror det vil være mindre ressurskrevende, men samtidig kanskje litt mindre fleksibelt og ikke fullt realtime.

     

    Hva er deres ideer og tanker?

    Ikke tenk på story, plot, idé til spillet, men bare selve spill motoren.

     

    Takk

  9. Ja sant det. Viktig å være flink, og hard under forhandlinger. Må ikke undervurdere seg selv og sine kunnskaper. Spesielt i disse tider kan man få ganske god lønn. Er ikke mange ledige it folk ute.

     

    Jeg har fått en del skryt av både sjefen, og andre kollegaer som sier at jeg gjør en veldig god jobb og er kjapp og effektiv. Tar saker unna på minutter i stedet for dager. Viser også initiativ til å lære ting og har satt meg selv til å lære c# og .net.

     

    Kan ikke alle systemene enda, men kan det meste og løser 90% av sakene uten hjelp fra andre.

     

    Får forresten dekket 2000kr pr mnd til telefon regning, men ringer bare for ca 500kr i mnd, så vurderer å prøve å få det utbetalt i lønn i stedet.

  10. Jeg jobber på 2. linje support og har jobbet i bedrifte i 6 mnd 1. desember. Da er prøveperioden min over. Jeg har 310K i året, og ingen overtid (får avspassering) eller bonus som jeg vet om. Har ca et halvt år erfaring med support fra annen jobb, samt 4 år på bensinstasjon.

     

    Av utdanning har jeg 3 årig bachelor i IT (software utvikling) og ingen ekstra kurs eller sertifiseringer.

     

    Min tittel er 2. linje teknisk support, men er ikke begrenset til bare support. Jeg hjelper også driftsansvarlig når han trenger hjelp, og får andre oppgaver dyttet på meg, blant annet opprydding i database, samt programmerings prosjekter.

     

    Nå som prøve perioden min er over, og det er snart lønnsforhandlinger, hva kan jeg kreve, eller hva har andre i min posisjon?

    Tenkte på å kreve minst 350k, men fant ut at min kollega som har vært der i et år har den lønna. Kan jeg kreve mer enn 350k? Jeg viser stor interesse og initiativ til å gjøre ting.

     

    Jobber forøvrig i oslo

  11. Kunne godt ha betalt for noe etterhvert, men akkurat nå i start fasen er alt veldig usikkert og sånt. Ingen av oss har noe særlig med penger å bruke heller.

    Selvfølgelig skjønner jeg at de fleste ønsker å ta betalt for hosting for et firma som ikke har opensource kode.

     

    Ville bare høre om det fantes et sted som ikke brydde seg om det var kommersiell eller open source kode. Tvilsomt at jeg finner noe, så må nok sette opp en server selv.

     

    Jeg har en gammel pc stående som jeg kan bruke. Grunnen til at jeg helst ikke vil bruke den er at jeg ikke har noe sted å ha den på, spesielt hvis den skal stå på døgnet rundt. Bor i kollektiv og er trangt med plass. Det å ha en bråkete på rommet er lite aktuelt.

     

    Vil bare sjekke hva mulighetene er før jeg bestemmer meg for noe. That's all :)

  12. Grunnen til at jeg har sjekket ut de nevnte nettsidene er fordi jeg ønsker et gratis sted å samle all info på.

    Om det er en opensource nettside noe ala sourcecode, eller noe annet er ikke så farlig bare de tillater closed source kode.

     

    Har tenkt på å sette opp en egen server, men hvorfor finne opp hjulet på nytt dersom det finnes et bra alternativ fra før som er i drift? :p.

     

    Når det gjelder versjons kontroll så er subversion tingen. Har satt den opp før, så er litt kjent med det. Men så er det der med å holde server oppe hele tiden som ikke frister.

     

    Kunne selvfølgelig betalt for en løsning som er billig, men da vi er akkurat i startfasen så tror jeg ikke vi er så keen på å betale for så mye.

  13. Jeg og noen venner snakker om å starte opp et firma og websiden er produktet. Vil ikke gå inn i detaljer på hva websiden er, da det ikke er viktig.

     

    Uansett, vi trenger et felles sted å ha kildekode, dokumentasjon, mail lister, og andre type filer og slikt. Har vurdert sourceforge, men de tilbyr ikke gratis closed source prosjket hosting. Vi har ikke særlig med penger, og ei heller ressurser til å sette opp en egen server.

     

    Finnes det en side som tilbyr gratis hosting av prosjekter og som ikke bryr seg om det er open source eller closed source? Må tilby dokumentasjon, bugtracking, mail lister, subversion pluss andre finesser som sourceforge har.

    Må også kunne begrense adgang til prosjektet sånn at bare autoriserte brukere kan se noe som helst.

     

    Har sett på google code hosting, sourceforge og codeplex. Litt usikker på om google code hosting og codeplex tilfredstiller de kravene jeg/vi har.

     

    Noen som kan hjelpe meg?

  14. Hei

     

    Jeg har fått i oppdrag i å finne et program som lar oss kopiere svære filer over nettverket. Det som er spesielt med løsningen vi trenger er at programmet må sjekke om det har blitt gjort noen endringer (typisk ved sjekk av fil størrelse) og kopiere de nyeste endringene i target filen.

    Den skal med andre ord ikke kopiere hele filen da den kan være på 400mb++, men bare de siste oppdateringene som er gjort i filen.

     

    Det skrives kontinuerlig til denne filen, så da må man kunne kopiere bare endringene.

     

    I tillegg til dette må den ha en varslingsfunksjon som sier fra om kopieringen feilet av en eller annen grunn.

     

    Har søkt litt rundt på nettet men sliter med å finne noe som virker bra.

     

    Er det noen som vet om noen slik programvare? Det må være stabilt. Om det koster noe har ikke noe å si, da vi kan betale for en bra løsning.

  15. Hei

     

    Jeg har et lite prosjekt på jobben hvor vi skal lage en knowledge base frontend for MS CRM. Har søkt rundt på nettet, men finner relativt lite info om hvordan man enkelt kan hente ut data fra KB i CRM.

     

    Det er her kun snakk om lesing av data, da det kun skal vise KB artikler på nettsiden vår.

     

    Er det noen som vet hvor jeg kan finne simple artikler/tutorials for hvordan jeg kan hente ut KB artikler gjennom web services? Evt gi meg et lite eksempel som for meg i gang.

     

    Spåket er C#, men skal nok greie å type vb.net også.

  16. Jeg lager et lite program som skal lage en routing tabell på en vpnkobling hver gang man kobler seg opp til vpn.

     

    Jeg har ikke noe problem med å lage routingtabellen, og skaffe ipadresse fra vpn kobling, men jeg sliter med å finne riktig vpnkobling. Dersom det bare er en vpnkobling er det ikek noe problem, men dersom man har flere hadde det vært greit å kunne skille ut disse, f.eks med hjelp av destinasjonsip/domene.

     

    Er det noen som vet hvordan jeg kan finne destinasjonsip på en vpnkobling?

    Dersom det er interessant brukes L2TP Ipsec.

     

    PS, Går det an å ha flere vpnkoblinger kjørende samtidig? Hvis ikke så er ikke problemet som jeg nettopp beskrev aktuelt.

  17. Hehe kanskje litt dårlig formulert.

     

    Ok, skal prøve på nytt. Jeg har delt en mappe på en ekstern disk som inneholder litt musikk og sånt. Jeg har ikke noe problemer med å dele denne mappen.

    Problemet er når både pc og disk skrus av, så mister jeg innstillingene på den delte mappen. Hvis jeg skal dele denne mappen igjen så må jeg sette opp dette manuelt.

     

    Det jeg skulle ønske var om det var mulig å lagre disse innstillingene på en måte, eller i nødstilfelle lage et skript som enkelt setter opp sharing på mappen igjen.

     

    Grunnen til at jeg ønsker dette er fordi jeg skal ha en laptop som er koblet til anlegget, og hvor jeg da kan spille av musikk fra den delte mappen på den eksterne disken. For å gjøre dette lettest mulig vil jeg da sørge for at deling av mapper aldri "skrus av".

     

    Forklarte jeg det bedre denne gangen?

  18. Hei

     

    Jeg deler en stor mappe på nettverket som ligger på en ekstern disk. Jeg har ikke noe problemer med å sette opp deling, og funker som det skal, mer eller mindre. Problemet mitt er at når jeg starter pcen og ekstern disk så er ikke delingen av filer enablet på den gitte mappen. Må manuelt enable sharing hver gang jeg skal bruke filene på den eksterne disken. Det er ikke noen stor operasjon, men når jeg ikke skal gjøre det selv og andre må gjøre det så er det ikke sikkert de får det til.

     

    Er det mulig å sette det opp sånn at når jeg skrur på pc og ekstern disk så er sharing enabled hele tiden uten å måtte enable det manuelt hver gang? Evt om det går an å lage et simpelt skript som enabler sharing på den gitte mappen?

×
×
  • Opprett ny...