Gå til innhold

eyvindeb

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eyvindeb

  1. Vi skal kjøpe ny trampoline, derfor lurer jeg på hvilke erfaringer folk har med de forskjellige dyre modellene.

     

    Selv har jeg vokst opp med jumpking, så her vet jeg at jeg ikke kan gå feil mtp. på holdbarhet og sprett. Nå er situasjonen derimot litt andeledes, og både pappa og sønn på 2 år skal dele trampoline. Derfor heller jeg nå mot Berg sin Champion med Deluxe sikkerhetsnett av følgende grunner:

     

    - Sikkerhetsnettet virker solid, holdbart og intuitivt

    - Store, lange fjører i V-formasjon, slik at pappa kan få tilstrekkelig med airtime

    - Kraftig kantbeskyttelse. Viktig å kunne stå på siden uten at du raser gjennom eller at noe ryker (kanskje vanskelig med sikkerhetsnett, men uansett).

     

    Noen som har noen innvendinger mot denne modellen, evt. gode erfaringer med North sin toppmodell eller andre solide, gode trampoliner?

     

     

    På forhånd takk :)

     

     

    EDIT:

     

    Da var valget tatt, tross liten aktivitet her. Ble Berg Champion! Oppdaterer tråden når vi har fått den og testet den, også oppdaterer jeg den sikkert når vi har testet den over en lengre periode. Ingen overflod av informasjon om de ordentlige trampolinene, så håper det kan være til nytte for noen.

  2. Fruen skal oppgradere kameraet fra Nikon D3100 til et raskere Nikon-kamera, og valget står mellom enten å kjøpe et brukt D7000 eller D7100. Spørsmålet er hvilket?

     

    Jeg har Pentax K5 selv, og vet at bildekvaliteten til D7000 er ganske lik. D7100 vet jeg ikke mye om ang. bildekvalitet annet enn høyere oppløsning, men er ganske trygg på at denne leverer mer enn godt nok.

     

    Saken er at det skal brukes mye til fotografering av barn, og da må det være raskt. Det eneste som holder meg tilbake på 7100 er bufferen. Denne klarer bare 6 og 9 bilder ved 14- og 12-bit,mens D7000 klarer 10/15. Mulig det holder med 6/9,men er ikke i nærheten av K5-en.

     

    Er det verdt å satse på D7100 for et par tusen kr. mer enn D7000?

  3. http://www.pentaxfor...0-vs-d5100.html

     

    Her diskuteres d5100 mot k30, kanskje verdt å lese :) Du går ikke feil med noen av kameraene uansett, bildekvalitet får du i massevis. Ser man på de tekniske detaljene så er K30 generelt bedre, og bedre rustet for hva naturen har å by på.

     

    Edit: http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/speilreflekskamera/speilrefleks-pakke/nikon-d520018-105vrtillbehr/184835.4957/

     

    En bra pakke om du går for nytt kamera og nikon. Så får du med litt nyttig ekstrastæsj. Fjernkontrollen er nesten obligatorisk uansett :)

  4. Jeg vil anbefale å kjøpe brukt om du finner noe som passer deg, får veldig mye for pengene da :)

     

    Et alternativ er Pentax K30: http://www.finn.no/f...rchQuery=pentax

    Står ikke noe om åssen objektiv som følger med, men regner med at det er en værtettet kit-type (helst 18-55). Har K5 selv og kan på det sterkeste anbefale Pentax. Har ikke prøvd K30 selv, men det er ikke så langt unna K5, med minst like bra sensor. MASSE kamera for pengene :)

    Er en del fordeler ved dette kameraet vs f.eks. Canon 600D:

    http://snapsort.com/...-vs-Pentax-K-30

     

    Da får du mye penger for ekstra utstyr/optikk :)

     

    Ellers finnes det jo enda mye mer utvalg i bruktutstyr fra canikon som er verdt å se på.

     

    Mvh

    Eyvind

  5. Ser veldig bra ut for oppgaven. Mulig jeg ville ha skaffet meg enda litt mer RAM - det avhenger av hvor "heftig" denne bilderedigeringen blir, selvfølgelig. Har man mange høyoppløste bilder, mange filtre og layers gående samtidig, så er det bruk for RAM.

     

    Skjermen du har valgt har lite for seg dersom du ikke kalibrerer den skikkelig (med kalibreringsutstyr), og hvis man driver med kritisk bilderedigering (på profft nivå), er den neppe god nok - men den duger til relativt kresen hobbybruk, skulle jeg tro.

     

    Takk for svar!

     

    Det ble dette oppsettet. Jeg får se om jeg evt kjøper mer RAM hvis jeg fiunner ut at det blir for lite, men budsjettet har ikke mye som til overs. Mot hva jeg er vant med å redigere på, blir dette maange ganger kraftigere, så det gjør nok jobben enn så lenge. Skjermen er nok god nok for meg som er kresen hobbyfotograf.

  6. Regner med at det er en 2.5" ekstern? Har akkurat gjort dette selv. Åpnet den eksterne harddisken, tok av usb-koblingen og putta den i pcen. Fungerer fint, og jeg fikk en ekstra usb-kobling for 2.5"ere som jeg har liggende :) Perfekt for "kortsiktig" arkivering av bilder etc.

     

    Mvh

    Eyvind

  7. Hei!

     

    Skal kjøpe ny bærbar som skal brukes til bildebehandling, og har planer om å sette opp et tilpasset oppsett hos multicom.

     

    Det jeg har sett på til nå, som jeg tror kan gi god ytelse, er:

     

    Multicom Xishan W150E 15.6" med

     

    -15.6" Full-HD matt NTSC 95% color gamut

    -8GB DDR3 SO-DIMM 1600MHz (2x4GB)

    - INTEL SSD 520 120GB

    - 3rd Generation Intel® Core™ i7-3720QM 2.6-3.6GHz Prosessor

    -GeForce GT650 1GB skjermkort

     

    Jeg har harddisker som jeg oppbevarer bildene på, og som oppdateres jevnlig, så ekstra harddisk ved siden av ssd er ikke et must. Mulig jeg tar med en 500GB 5400/7200 rpm. Oppsettet koster 10 857,- uten OS.

     

    Har dere noen tanker om dette oppsettet, evt forslag til endringer eller andre oppsett eller pcer?

     

    På forhånd takk :)

  8. Hei!

    Har tenkt meg på siv.ing på NTNU, og satser idrett samtidig. Dvs at jeg ikke vil ta 4 eksamener pr semester, men heller ta 2, altså 50%... Problemet da er at det ikke går opp økonomisk med 50% lån, og da må jeg jobbe ved siden av.

    Har prøvd dette, men det funka ikke, altfor stor totalbelastning til å prestere i idretten. Snakka med en som fikk 100% lån, men tok bare 2 eksamener dette semesteret for å kunne satse idrett, og han utsatte eksamenene pga sin status som toppidrettsutøver.

     

    Er dette er reell løsning?

     

    Har snakket med de på ntnu, og jeg kan prosedyren for å få tilrettelagt studiet, men hva innebærer dette? De kunne ikke si noe om hvordan lånekassen ville gjøre det, så er redd jeg må søke på 100% studie for å få 100% lån... Er litt forvirret

     

    Målet er å kunne ta 2 eksamener pr semester, men få 100% lån.

     

    Takk for alle svar :)

  9. Oppgave 1: Det er sju slags vær i en høstnatt

    Mens sentrum og store deler av skianlegget badet i et tåkehav, var det derimot herlig høst/vintervær lengre oppe i Trysilfjellet

    post-118098-0-87068500-1321907075_thumb.jpg

     

     

    Oppgave 2: c'est la vie

    Helt vissent blant alt det fordige...

    post-118098-0-71615000-1321907030_thumb.jpg

    Oppgave 3: Money

    Nordmenn sparer ikke på pengene når det kommer til utstyr, og særlig ikke når det kommer til vår nasjonalsport

    post-118098-0-40217300-1321907891_thumb.jpg

  10. Vet ikke helt om jeg er helt enig i at det er en bra deal...

    En K-x, som er i nybegynnersjangeren av DSLR, er et i utgangspunktet billig kamera. Det er kanskje ikke veldig mye å hente på å kjøpe dette brukt, iallefall ikke når du betaler såpass mye for to kit-objektiver som du her gjør. (Strengt tatt FÅR man nesten 18-55mm`ere slengt etter seg).

     

    Jeg hadde mye heller betalt f.eks 4000 for et K20D og ett kit-objektiv enn "din" pakke.

    Ev. K7 til kanskje bare en lapp dyrere.

     

    Selv om han er relativt nybegynner behøver han ikke nødvendigvis å begynne (eller fortsette) med et innstegskamera.

    Jeg for min del begynte med et K10D, plagdes mye og leverte mye drittbilder det første året (og litt til) men er utrolig glad for at jeg gikk rett til det litt dyrere segmentet for førstekamera, det var (og ville fortsatt vært) mer enn nok kamera for en amatør/lykkelig ivrig entusiast og til og med for en beskjeden proff -i mange tilfeller-.

     

    Jeg kjøpte som mitt andre kamera, etterfølgeren av K10D->K20D, som jeg kommer til å klare meg med leeeenge, om ikke noe drastisk skulle skje :roll: Og dette kjøpte jeg med mye stæsj -jeg nevner i fleng; 17-70 f/4 SDM,28mm f/2.8, 50mm f/1.7, 3x minnekort SDHC EXTREME III på totalt 40gb for

    5500 kroner (totalt 5760 inkl. Finn.no`s betalingsgaranti + frakt).

     

    Man kan gjøre utrolig gode handler i bruktmarkedet, og jeg avrunder med å si at jeg syns ikke 4490 for et K-x og to kit-objektiv høres veldig bra ut.

     

    Takk for bra svar :) Ja, fant ut at det ikke var noen god brukt-deal. Fant en annen annonse med en nesten helt nytt k-x, stativ, 18-55 og 50-200, flere minnekort, uv-filter og veske mm. til 3990,- så spørs om jeg går for dette...

  11. Hei!

     

    SKal kjøpe digitalt speilreflekskamera til pappa (som er relativt nybegynner) i gave og driver og ser litt rundt etter et passende kamera i prisklassen +- 4000,-. Har skjønt at man kan få en del mer for pengene om man hendvender seg til bruktmarkedet, og fant et Pentax K-x med 18-55mm og 50-200mm til en god penge. Så lurer jeg på om dette er et kamera som er verdt å satse på, med gode muligheter for å vokse på?

    Er det noen som har erfaringer med dette kameraet, evt syn på å kjøpe brukt mot nytt og kanskje andre aktuelle kameraer som kan være bedre til rundt 4000?

     

    På forhånd takk :)

  12. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=3988162&lc=en&cc=us&dlc=en&lang=en&cc=us

     

     

    Velg OS og så voilà

     

    Utrolig hva man kommer over med google....

     

    Kan ikke se det er noen oppdatering til bios der, men... :p Har vært der før. Eller er det bare jeg som er blind?

     

    EDIT: Valgte vista som oerativsystem, og da kom oppdatering til bios opp. Skal jeg prøve den da? Det står i beskrivelsen at den skulle forbedre kompitabilitet med G210-kortene. Kankje det hjelper for dette også?

     

    EDIT2: Det fungerer ikke å oppdatere med biosoppdateringen for vista. Vil det si at Windows 7 ikke skal fungere på den? Litt rart da det fungerer på langt eldre pcer. Denne er jo ikke gammel.

  13. Hei!

    Jeg har akkurat formatert en pc, en stasjonær Compaq presario CQ5145SC. Så skal jeg installere driverne til skjermkortet nVidia GT 220, noe som gikk smertefritt. Når jeg nå slår på pcen får jeg melding om at jeg må oppdatere BIOS for at driverne skal fungere? Se bildet under:

     

    692102.jpeg

     

    Noen som kan hjelpe meg å finne en oppdatering? Jeg har ikke funnet noe på hp sin side når jeg skrev inn produktnummeret. Fant alle andre drivere, men ikke til bios :/

     

    Takk for all hjelp :)

  14. Hei! Jeg var på vei til å formatere en stasjonær pc for å legge inn Windows 7, fra XP. Jeg startet formateringen og installasjonen av windows, men under "expanding files" eln, dvs trinn 2 i installasjonen kom den bare til 1 % og stod der. Jeg rebootet og prøvde flere ganger, men ingenting mer skjedde.

     

    Nå har det kommet til det stadiet hvor jeg ikke får bootet noe som helst. Bildet med HP-logo og intel-logo kommer opp, samt instruker som hva du skal trykke på for bios, boot setup osv, men der stopper det. Jeg kommer ikke inn på noe, får ikke bootet på noen som helst måte og den bare står der... Hvorfor?

     

    I maskinen sitter to disker, en på 150 GB og en på 250 GB. Under installasjonen valgte jeg å slette alle partisjoner, formatere begge diskene og installere windows på den minste av dem. Etter at det feilet et par ganger, prøvde jeg å installere på den største, noe som heller ikke fungerte.

     

    Hvorfor vil den ikke komme lengre når alt surrer og går som det skal av hardware? Jeg har ingen annen stasjonær pc tilgjengelig for øyeblikket, så å formatere diskene fra en annen pc vil ikke gå for øyeblikket... Men hjelper jo ikke når jeg ikke kommer så langt som å boote fra de.

  15. Hei! Er på jakt etter en nett-pc som for det meste skal brukes til skolearbeid, nettsurfing ol. (slik de faktisk er beregnet på :p )

    Problemet er at det er så utrolig mange varianter av dem...

     

    Prisen bør ikke overstige 3500 kr, design er litt viktig (gjerne hvit), den bør ha god lagringskapasitet og Win7. Dvs det SKAL være win7.

     

    Er det noen fordel å gå for windows 7 starter? Er litt skeptisktil evt begrensninger der

     

     

    Takk for alle tips :)

  16. Som sagt, for å få vitnemål må en oppfylle visse fagkrav, og visse krav til timeantall.

    Dette ordner stort sett skoleadministrasjonen opp i hvis du går påbygning. Det er tross alt jobben deres. Verre om du tar alt som privatist.

     

    Skjønner ikke helt hva du mener... Vitnemål får jeg jo uansett, så lenge jeg står i fagene jeg har nå (noe som ikke er noe problem). Jeg trenger jo bare å ta matte R2 og Fysikk 1 i tillegg for å få såkalt spesiell studiekompetanse. Går skole i Trysil nå, men vurderer å dra til Trondheim neste år. Kan jeg da bare melde meg opp som privatist der (i Trondheim) og møte opp til timer der? Er det det lureste?

  17. Hei! Vurderer å studere videre på NTNU etter videregående, og kanskje ta ingeniørutdannelse... Så har det seg sånn at jeg nå går VG3 idrett, og jeg får dermed ikke matte R2 og Fysikk 1 som kreves for å få spesiell studiekompetanse. Har nå T-matte og R1...

     

    Hvordan skal jeg gjøre det? Kan jeg søke om 4. år på videregående skole i f.eks Trondheim og bare ta disse to fagene som påbygg eln? eller kan jeg ta egne kurs utenom vg som gir samme resultat?

     

     

    Takk for alle svar :)

×
×
  • Opprett ny...