Gå til innhold

Rambol

Medlemmer
  • Innlegg

    381
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rambol

  1. Huff, får håpe du får god oppfølging og god informasjon rundt inngrepet før du evt hopper i det! Lykke til og skriv gjerne noen tanker underveis. Lykke til om du gir grønt lys.

    Var veldig klar for å bruke sommerferien til å "trimme" litt med noen raske gåturer, men etter 3 - 4. turen måtte jeg sette joggeskoene på hylla pga kraftige smerter i ankelen og korsryggen. Får prøve å ta det litt penere når jeg kommer hjem.

  2. Har samme problemet som deg. Skadet ankel der brusk borte. Har vært til utredning og det legen sier er at eneste muligheten til å bli smertefri er å stive den av. Men jeg er som, du redd for at jeg fortsatt får smerter og er i samme eller verre situasjon. Hvordan går det med deg ?

     

    Hei.

    Er fremdeles i samme situasjon. MEN.... Var på diakonhjemmet for ny undersøkelse. Legen jeg møtte kikket ikke på foten min, kikket kun på røntgenbildene og konkluderte med at jeg måtte stive av ankelen og jo raskere jeg tok beslutningen jo større var sjansen for en vellykket operasjon. Som tidligere nevnt er jeg et stabeist og sa til legen at jeg ville avvente et halvt år for så å se hvor raskt dette utviklet seg.

    Dro tilbake og tok nye bilder og kom HELDIGVIS til en annen lege. Denne legen tok seg god tid til å undersøke foten, sjekket bevegelighet osv. Han konkluderte med at jeg hadde en god bevegelighet i leddet og at det på dette tidspkt ville ha blitt en traumatisk opplevelse å stive av ankelen så fremt jeg kan bite i meg smertene. Han sa også at før jeg bestemmer meg for at nok er nok og ønsker å stive av ankelen så skal de lage en skinne til meg som låser foten slik at jeg virkelig kan føle hvordan en avstivet ankel vil være. Jeg har notert ned navnet til denne ( i mine øyne - fantastiske legen!) og kommer til å nekte å møte noen andre leger. Jeg må stive av foten, men det skal skje på mine premisser og når jeg føler for det, så får jeg heller angre bittert dersom det ikke blir greit, men da har jeg ihvertfall fått fulgt barna mine litt lengre gjennom oppveksten. Smertene har økt, men pokker heller om det skal knekke meg. Har selvfølgelig vært langt nede i kjeller'n pga dette, men har heldigvis en MEGET forståelsesfull og fantastisk kone som har hjulpet meg tilbake til 1 etasje. Har kjøpt diverse støtter og bandasjer som jeg bruker hver dag og det føles nokså ok å stramme disse rundt ankelen. Den siste jeg kjøpte var en Rehband sak med snøring og bilbelter, strammer godt og støtter bra. Bruker den kun etter gange da det kan være litt klumpete å labbe rundt med i skoen.

    Edit: har også fått støpt såler som tipper litt fremover. Er sprøtt så stor forskjell disse utgjør i joggeskoene - bruker disse sålene hele tiden!

     

    Hvordan står det til med deg? Ønsker deg lykke til, skulle du stive av ankelen så vil jeg gjerne høre dine erfaringer rundt dette.

  3. Ok, gode poenger, dette er supert. Hadde sett for meg å kjøpe en med hjulene under hengeren for å få plassert den helt inntil en vegg for å spare litt plass, men dette går da i så fall på bekostning av stabilitet.

    Har sjekket noen boggi hengere men de jeg sjekker kan jeg ikke kjøre med min bil og klasse B da totalvekt blir over 3.500,- kg. Kjører en XC70. Har planer om å utvide førerkortet etterhvert, men det blir ikke tid til det den nærmeste tiden så da får jeg i så fall bytte inn hengeren til en boogi senere.

     

    Får ta turen ned til en forhandler for å kikke litt for å få et inntrykk av størrelse osv tror jeg. Men det er helt supert med innspill på ting man ikke tenker over.

     

    Regner med at det er litt slik som på andre ting - kvalitet gjenspeiles i pris - eller er det rimelige alternativer som er bra.

    Er så mange merker å forholde seg til: Gaupen, Tiki, Tysse, Tredal, Brenderup osv, men får bare tro at det er bra så lenge man går for et kjent merke.

  4. Var ikke klar over 300 kilos grensen, men tror jeg vil ha en med brems allikevel.

     

    Ok, noen som vet hva som kreves av en henger som skal godkjennes for 100km/t? Er ikke noe must for meg å ha dersom det koster mye ekstra. Tilhengeren vil bli brukt nå og da og de få gangene den blir lastet opp så skal jeg nok klare å holde meg rundt 80.

     

    Ønsker å få en grei henger til en ok pris. Kjent merke er vel greit i fall den skal selges samt tilgang til ekstrautstyr? Kan også kjøpe henger brukt så lenge den er velholdt, må ikke være butikkny.

  5. Hei.

    Vurderer å kjøpe meg en tilhenger. Har klasse B førerkort og trenger ikke noe monster av en henger. Har kikket litt på nettet og tror en Brenderup 3205 SB er sånn passe. Noen som har erfaring med denne hengeren eller har gode erfaringer med andre av lignende størrelse? Tenker på å kjøpe for Max 10-13.000,- . Hva bør man passe på ved kjøp av henger? Dyrt å forsikre en slik henger? Koster vel ikke mye å registrere/omregistrere en henger av denne str? Ønsker å kjøpe et kjent merke.

     

    På forhånd takk for hjelpen.

  6. Hei.

    Barna har hver sin iPad. Tenkte det kunne vært greit med en hdd i bilen med filmer som de kunne koble seg opp mot. Hadde vært en greit å kunne ta med løsningen inn i hytta også.

    Jeg trenger ikke tilgang til Internett men kun et nettverk i bilen. Er dette noe en grønnskolling kan få til med feks en WD my cloud? Finnes det slike løsninger for bil som også lett kan tas med inn i hytta?

     

    På forhånd takk for hjelpen.

  7. Joda, det er en mulighet det, men der er vel en kjent sak at de pusher produkter de har høyest avanse på og overkjører meg med teknisk tåkeprat slik at jeg blir styrt mot det de vil selge. . Jeg mener at man får vel så gode tilbakemeldinger av folk som har testet ut produktene over tid og da gjort seg opp en mening om produktet og som ikke vinner noe på at du kjøper den spesielle spyleren.

     

    Får nok ta en runde til Maxbo, bygger'n, monter, bilxtra osv. Så at bilxtra solgte nilfisk e145 til kr 2.999, er det en god pris? Rett over tretti.no, men slipper da hassel med postgang osv ved evt reklamasjon. Er det stålarmert slange på denne?

  8. Snakk om treg fyr.....nesten et år etter sist innlegg og har ikke fått handlet meg høyttrykkspyler enda..

    Lurer fremdeles på min forrige post, noen som har synspunkter på disse to maskinene? Lurer også på hvor mye en terrassevasker koster som ekstrautstyr og hvor jeg kan handle en slik.

     

    Håper på mange svar i og med at jeg er litt tidligere ute denne våren...

    • Og da har jeg fått kikket litt i butikken på et par høytrykkspylere. Ser at man kan få en Nilfisk Alto E140 til kr 2.600 inkl terrassevasker (vask av 60 m2 platting, utemøbler og sykler vil være primærbehovet). Tror denne har stiv slange uten at jeg er helt sikker. Ser at man kan få en Nilfisk Alto E145 på nettet til kr 2.800,- som jeg tror har stålarmert slange men er uten terrassevasker.

    Kan noen bekrefte at 140 har slange som blir stiv og umedgjørlig og at 145 har myk slange? Hva koster selve terrassevaskeren? Er det kun slangen som er forskjellen samt 5 bar ekstra trykk? Dersom terrassevaskeren ikke er så dyr så vil vel muligens E145 være et mer fornuftig kjøp da jeg så at den stålarmerte slangen kostet kr 1000 for 7 meter..

     

    Noen som har synspunkter på disse to vaskerene eller som har andre gode forslag innenfor prisen på kr 2.800,- inkl terrassevasker? Kan forøvrig nevne at jeg kun har 10 amp sikring i skapet...hm, ble nå litt i stuss på om E145 fungerer på 10 A, noen som vet?

  9. Den har fungert helt flott frem til nå, så jeg skal ikke klage.

    4 meter kabel rett over stuegulvet med to smågutter løpende rundt i stua er ikke aktuelt. Jeg lurer da på om det er mulighet til å gjøre noe med denne routeren eller om jeg må kjøpe en ny.

    Om routeren suger, hva med å foreslå et som ikke suger?

  10. Hei.

     

    Før helgen bestilte jeg bredbånd fra Get (70/5). Når jeg tester dette så viser det at jeg har 20/5 så jeg måtte ringe Get for å forsikre meg om at de hadde gitt meg korrekt hastighet noe de hadde.

    Når jeg kobler pc'n direkte i modemet har jeg 70/5 så problemet må da være routeren etter hva jeg kan skjønne.

     

    Er det noen tips til hva jeg kan gjøre for å øke hastigheten? Benytter kun 1 maskin på nettet når jeg tester hastigheten. Routeren står 4 meter unna pc'n, ingen hindringer mellom pc og router.

     

    (er grønn på dette temaet så om noen har en løsning, forklar som om jeg hadde vært 5 år..)

     

    Takker for alle innspill.

  11. Neida, har ikke bandasje nå. Må bare ha en skikkelig støtte når jeg går i håp om at ankelen skal bli litt bedre. Når jeg går uten skinne så hovner ankelleddet skikkelig opp og sprenger veldig. Var en tur på legevakten og fikk satt på en aircast, virker veldig bra og ankelen ser helt annerledes ut når jeg har gått litt med den. Eneste som er dumt med den er at det er plastikk med luft som går inn mot sokken, noe som gjør at det blir utrolig klamt å ha på.

    Kanskje jeg da skal stikke innom apotek 1 og kikke på den du linket til, den hadde absolutt en fornuftig pris i forhold til de andre jeg har sett på...takk for tipset.

  12. Hei.

     

    Har hatt noen operasjoner i ankelen etter et stygt brudd for 1,5 år siden. Benet er fortsatt vondt og fikk ny operasjon i mars i år. Etter dette ble benet en del bedre, men nå i det siste har det begynt å krangle igjen. Er nokså vondt når jeg går og på kontrollen i går sa legen at røntgenbildet viste nokså stor slitasje i leddet.

    Hun anbefalte meg å kjøpe en ankelstøtte type aircast eller lignende for å avlaste ankelen litt. Har nå vært hos Medicus Plesner men de hadde ikke denne typen. Ser at det ligger en del på nettet hos f.eks Amazon men skulle gjerne hatt den omgående. Noen som vet hvor man kan få kjøpt en slik i Oslo?

     

    Jeg har heller ingen erfaring med slike støtter. Er det noen her som benytter en slik som kan gi noen tips og råd til hvilken man bør kjøpe. Ser at det finnes en sportsutgave av aircast, noen som kjenner til denne? Har planer om å få gått en del...

×
×
  • Opprett ny...