Gå til innhold

DagJa

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DagJa

  1. Øh, er du klar over at premissene og konklusjonen din er i stikk motsetning til hverandre?

     

    Rankingen er interessant nettopp fordi den viser at gamle modeller gjerne er fullt på høyde med sine etterkommere.

    Vel, det er kanskje hvordan man leser, men jeg synes ikke premissene og konklusjonen er stikk motsatt.

    Trenger man denne undersøkelsen for å vite at eldre modeller er OK? Kanskje man føler seg bedre når man får det svart på hvitt?

    Det er mange ting som betyr noe når man velger seg kamera, jeg tror andre ting er langt viktigere. Jeg mener bare at hvis man trenger denne undersøkelsen for å 'vite om det er noe poeng i å bytte ut sitt gamle verktøy', så er det ikke noe poeng!

  2. Har du tenkt på at vi ikke alle er se nerdete at vi må ha årets modelle av prinsipp, men faktisk forsøker å holde oss til verktøy som fremdeles fungrer slik det skal.

    Det var akkurat det som var mitt poeng også! Undersøkelsen viser ingen forbedring ved de nyeste og hippeste modellene, som man kanskje burde forvente, gamle modeller kan godt være helt OK. Som de alltid har vært. Derfor trenger vi ikke denne rankingen.

  3. Muligens litt på siden av topic, men vi er jo stort sett enige om at vi ikke trenger særlig mer enn 4-5 Mpixler i våre dSLR. Er dette virkelig sant, alltid? Dette gir oss et OK bilde, men er det mulig å gjengi allverdens detaljer med det?

    Jeg har en kamerat som har drevet med filmbasert foto siden tidenes morgen, selv er jeg en dSLR-fersking. Han har tatt et bilde som viser bl.a. en nyslått kornåker med et dryss av nysnø. Der kan du fint se kornaks-stubbene 100-150 bortover. Skarpt! Han mener, og jeg er tilbøyelig til å være enig, at dette ikke ville være mulig med et digitalt kamera. Aksstubbene et stykke unna ville fremstått som grøt på bildet.

    Hvor stor 'oppløsning' har vanlig film? D.v.s hvor mange 'korn' består en 35mm film av?

  4. Jeg forsøker å finne ut noe om ett spesielt bilde. Bildet er ganske kjent, så jeg forsøker en etterlysning her.

    Bildet er et gatefoto fra Paris(tror jeg) i 50- eller 60-årene, og viser en gruppe menn som sitter henslengt utenfor arbeidsformidlingen eller noe sånt. En vakker kvinne, ulastelig antrukket, kommer gående mellom dem, og alles øyne er festet til henne.

    Trodde først det var Cartier-Bresson, men jeg er usikker. Har vrengt nettet for å finne ut noe, men det virker som det er ikke-eksisterende. Bildet har også vært trykket i Magasinet i Dagbladet, men de kunne heller ikke hjelpe.

  5. De aller fleste speilreflekskameraene har et hjul der en kan kompensere eksponeringen i 1/2 eller 1/3 step, pluss og minus, såkalt EV-kompensasjon.

    Jeg har forsøkt å finne ut hva denne egentlig gjør, uten synderlig hell. I følge mine (muligens noe begrensede) forestillinger finnes det kun to måter å endre eksponeringen på; blender eller lukkertid. Man kan altså endre enten blender eller lukkertid ett trinn istedet for å vri hjulet ett trinn. Eller kan man ikke?

    Hva er det egentlig man forteller kameraet når man bruker denne, hva skjer i kameraet, og hvordan bruker man den? Er det bare en snarvei til blender/lukker eller skjer det noe annet artig inne i kameraet?

  6. Slik jeg tolker er vel den Canon og Nikon omtrent like gode ut av boksen... Litt forskjeller som går på smak og behag. --> Er Pentaksen vesentlig bedre?

     

    Alle disse er nok så bra at ingen er vesentlig bedre. Finn butikker som har disse og prøv å holde i kameraene. Ta det du faller for!

    Skjønner ikke hva klyts mener med at Pentax har 'uferdige' bilder?!?! Hvordan og hvorfor, og på hvilken måte?

    Selv ville jeg gått for nettopp K10D.

  7. Men allikevele er det en tommelfingerregel:

     

    Canon = lag for massen. De som ikke har behov for det lille ekstra.

    Nikon = For eliten

    Pentax = Kan sammenlignes med Linux. De som bruker det elsker det, men det kommer aldri til å bli noe særlig ut av det. Litt nerds som bruker dette

    Sony = For de kunnskapsløse og som som forbinder Sony med kvalitet.

     

    Det er også sagt at Canons markedsavdeling er langt dyktigere enn utviklingsavdelingen, og at Nikonfolk er mer opptatt av utstyret enn fotograferingen :)

     

    Spøk til side, men jeg må nevne at Pentax 'var noe særlig' før de andre laget sitt første kamera, med unntak av Nikon. De er dessuten oppfinneren av mange av de features som idag er selvsagte på speilreflekskamera, og de har antagelig det største utbudet av optikk til sine kameraer av alle produsenter, og det i en relativt høy kvalitetsdivisjon. Nordmenn har kanskje ikke oppdaget dette enda, men resten av verden har...

  8. Til trådstarter: hvis du ikke trivdes med grepet på 350D/400D, skal du ha svært gode grunner for å velge Canon. Er det én ting som tar fra deg fotogleden, er det utstyr som ikke passer deg...

    8787666[/snapback]

    Vil nødig pushe merker her, men Pentax KAN dette med ergonomi, jfr Akams test av K10D. Er selv Pentaxbruker(surprise!), og bare det å holde i et Pentax er farlig nært Nirvana! :)

  9. Og med dette menes hva?

    Jeg går ut i fra at produsenten av kameraet har tenkt på hastighet etc når de designer 10mp/12mp +++ kameraer...

     

    Det skal du ikke være så sikker på, det er tildels store forskjeller på hastigheten til/fra minnekortet. Generelt gjelder at mye data=lang tid, mindre data=mindre tid. Og mindre mengde data som skal prosesseres. Du trenger vel 4-5Mp for å skrive ut en A3-side med OK kvalitet.

  10. Fikk nytt kamera av meg selv til jul (Pentax *istDL) og forsøker å lære meg noe om fotografering. Dro på fototur grytidlig en julemorgen, med mye juletåke.

    Dette er egentlig et bilde av ingenting, men av en eller annen grunn synes jeg det er 'godt' å se på. Hva synes dere?post-117921-1168544710_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...