Gå til innhold

rosaullvott

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rosaullvott

  1. Jeg sliter altså litt endel med valg av skole og utdanning. Har sett på forskjellige fag og forskjellige skoler, men jeg klarer ikke å bestemme meg. De utdanningene og skolene jeg har sett på er:

     

    Tekstforfatter - Westerdals

    PR, Kommunikasjon og Media - Høgskolen i Volda

    Journalist - Høgskolen i Volda

    Pr- og Kommunikasjonsledelse - BI Oslo

    Kultur og kommunikasjon - UiO

     

    Noen som har erfaring med noen av disse linjene, både under utdanning og etter? Eller kjenner noen som har det? Eller om noen har en formening om noen av skolene/linjene? Tar imot alle råd, tips og formeninger med stoor takk :-)

  2. Hadde slikt kamera tidligere, og det er ulidelig tregt å overføre bildene direkte fra kameraet. Kjøp heller en ekstern kortleser, f.eks. http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=150192336, som passer til Compact Flash kort.

     

    Da slipper du også å dille med driverne til kameraet.

     

    OK! :) Hvordan funker dette da? Putter du minnekortet i leseren og kobler til dataen? Er ganske grønn på dette her..

  3. Jeg har da overtatt kamera til foreldrene mine, som er et Canon EOS 350D. Sliter nå med å få bildene innpå dataen! Minnekortet er enorm, så kan ikke putte det inni, og når jeg prøver med USB kabel så får jeg opp at jeg må sette i CD'en som fulgte med. Problemet er at jeg ikke har den CD'en. Prøvde å laste ned et program, noe Canon Utilities, men det går ikke det heller. Har ikke så peil på speilrefleks selv kan du si, men noen som har peiling på hva jeg kan gjøre?

  4. Jeg har en video fra jeg hoppet i fallskjerm i Miami, og har inderlig lyst å legge den ut på youtube slik at jeg kan vise den til familie og venner rundt omkring. Jeg har convertert den til både .mpeg4 og .mov men uansett så kommer det aldri lyd når jeg laster den opp. Det funker helt fint med lyd og alt når jeg ser den på dataen! På youtube kommer det bare opp: "MERKNAD Denne videoen inneholder et lydspor som ikke er godkjent av WMG. Lyden har blitt deaktivert". Hvorfor skjer dette? Eller bedre.. Hvordan kan jeg unngå dette?

  5. Hvor mye bør en ligge på i snitt fra videregående for å komme inn på BI? Er det ei sånn ca grense?

     

    Er det en grense varierer den fra år til år, søkertallene har økt nå i det siste og det avhenger veldig av hvilken skole du søker på. Jeg vet at noen av de mindre skolene som stavanger og kristiansand så holdt det i massevis med en generell studiekompetanse for noen år tilbake. Du kan jo f. eks søke deg inn der første året og bytte til en av de større skolene andre året? :)

     

    Ja.. Har sett litt på PR og Kommunikasjonsledelse og det har de bare i Oslo. Har også sett på Markedskommunikasjon, så om det blir det har jeg veldig lyst å flytte til Trondheim eller Bergen tror jeg! :-) Men ligger på 4.4 i snitt. Vil dette holde for Oslo tror dere? Om det skulle bli PR og Kommunikasjonsledelse da. Får uansett bare søke og se hva som skjer :-) Det jeg også tenker litt på er alle disse økonomifagene. Har aldri vært noe særlig med tall. Siste året på VGS lå jeg på 3 hele året i matte. Vil jeg da kanskje slite litt i økonomifagene? Makroøkonomi og finans og økonomistyring og disse?

  6. Noen som går, eller kjenner noen som går PR- og kommunikasjonsledelse på BI og har lyst å utdype litt hva det går ut på? Er litt redd for å søke, når jeg ser på de forskjellige økonomi-fagene. Ser de har fag som finans og økonomistyring, makroøkonomi, praktisk økonomi og virksomhetsstyring. Har aldri vært noe geni i matte og med tall, så er redd det blir veldig vanskelig for meg i og med at jeg hadde 3 i standpunkt nå når jeg gikk ut av videregåande, og fikk 4 på muntlig eksamen i matte..? Synes derfor disse fagene høres litt skumle ut, men alle de andre fagene høres utrolig spennende ut! Tror dere jeg kan klare meg med tanke på mine tidligere karakterer i matte, eller bør en ha høyere karakter? Er villig til å jobbe godt med studiene mine, og liker å bli utfordret. Har ikke søkt i år da, men vurderer å søke neste år. Blir et friår med reising og jobbing først.

  7. Språkkurs? Her lukter det ungdomsskole. Mango's og de fleste utesteder i området har 21-årsgrense.

     

    Ellers skal du dit i de månedene det er mest regn, og da regner det mere enn i Bergen. Det er varmt og sol og så plutselig styrtregn.

     

    Åja.. Har bare rundet 20. Om det lukter ungdomsskole eller ikke, så sier ikke jeg nei takk til 1 mnd gratis tur til Miami med opphold og mat :) Skal mest sannsynlig innom Key West, Everglades og Orlando på turen, så blir mye som skjer. Og om det regner, så får jeg bare trøste meg med at jeg er vanntett :) Må bare komme med mer tips om shopping, restauranter og diverse! :)

  8. 1 måned? :blink: Miami er en liten by på 360.000 innbyggere som er unnagjort på en dag eller to. Var innom der i helgen.

     

    Mango's på Ocean Drive vil sikkert endel like å få med seg.

    http://mangostropicalcafe.com/

     

    Ja, vant et engelskkurs der gjennom EF.no. Ellers hadde jeg nok ikke blitt en mnd :) De arrangerer turer til Jamaica og Disneyworld og slikt i helgene, så håper på å få med meg noe der. Noe annet du har å tipse om? Skal hvertfall sjekke ut Mango's! :)

  9. Noen som går PR og Kommunikasjonsledelse her? Har lest litt om det og synes det høres veldig interessant ut. Lurer på å søke neste år. Noen her som kan fortelle litt om hvordan det er? Hva dere gjør, hvordan en skoledag ser ut og lignende? :)

  10. Hjelp?! :dontgetit:

     

    Har kjøpt meg The Sims 3 idag og gleda meg veldig til å prøve. Har installert det og alt klart, men når jeg trykker på play knappen så kommer den innpå - det blir svart litt, men så hopper den ut igjen :( Noen som har opplevd lignende? Hva må jeg gjøre?

     

    Hei!

     

    Har du oppdatert driveren til skjermkortet ditt? Det hjalp for meg! Sleit også veldig med at det bare hoppet ut til skrivebordet. Har ikke skjedd etter jeg oppdaterte :)

     

    Ok. Kan prøve :) Men hvordan gjør jeg dette da? :hmm:

     

    Edit: Fikk det til! :D Tusen takk for hjelpen!

  11. Jeg har enda et år igjen på VGS, men sliter med hva jeg vil etterpå :dontgetit:

    Alle sier jeg har god tid, og ja.. Jeg har kanskje det. Men det sliter skikkelig på meg at jeg ikke vet hva jeg vil. Jeg står mellom noe innen reiseliv eller media (journalisme, tekstforfatter, noe innen reklame kanskje?). Jeg klarer bare ikke bestemme meg. Noen som har erfaring innen et av de? Som kan fortelle litt? Noe jeg kan gjøre for å bli mer sikker? Tatt en rekke interesse- og utdanningstester, men syns det blir litt svakt... Bør jeg bare hoppe i et av de og se om jeg liker det?

  12. Jobbe på gamlehjem/sykehjem? Er selv 19 år og jobber der, uten utdanning innen det. Tjener 126 kroner i timen og får kveldstillegg etter klokka 17.00 på rundt 35 kr, mener jeg det var. Lørdag og søndag får man også helgetillegg på 45 kr ekstra i timen. Så kanskje det er noe? De er jo alltids på utkikk etter menn i det yrket :)

×
×
  • Opprett ny...