Gå til innhold

Vtd

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vtd

  1. hmm nå  begynner det å blir mer interresant å plassere filserveren i boden. Har kviet meg for det siden trådløs, selv med 108Mbit++, ikke er like godt som kablet 100Mbps.

     

    1 slik i hver ende samt en switch ved filserveren så kan jeg ha en liten datasentral i boden. Det er godt de kjører kryptering!

    7591573[/snapback]

     

     

    Men hva hvis?

     

    - du har et gammelt strømnett med gamle ledninger i skjult anlegg, anno 1972 osv. Motstand, lederegenskaper osv?

     

    --Ingen problem, kobberet i dag er nok meget likt det som ble brukt i 72, motstanden er vel fortsatt 0.0175 ohm pr meter.

    - Hva med forstyrrelser i strømnettet(lamper blunker osv, dårlige brytere mm)

     

    --Det tørr de vel ikke nevne, men det er som regel kun tyngre laster som lager merkbare brudd i strømmforsyningen.

     

    - Vil andre ting kunne skade utstyret dette kobles til?

     

    --Da hadde de vil ikke fått lov til å gi det ut. Men de fleste applikasjoner som koples til bruker en egen trafo, og da skal nok ikke signalet som ligger med høy frekvens (eller hva det var igjen) ha noe å si. Og miksmasteren med en asynkron motor skal nok tåle det

     

    - Vil dette utstyret skape andre utfordringer i strømnettet?

     

    --Ikke annet enn for seg selv ved lengre lengder vil jeg tro.

     

    - Kan de plugges rett i en 3-punkts skjøteledning eller bør de plugges rett i veggen på en 16A kurs med tanke på tversnitt i kabler osv? Forskjeller med tykkelser på ledninger?

     

    --Skjøt i vei, men husk det er IKKE lov med permanent skjøteledning. Tykkelsen på ledninger har ingenting å si for disse signalene, kun for aparatene du putter inn. Ikke sett skjøte ledningen din på en vanlig konfyr, da brenner det. Det eneste her er nok den lille ekstra motstanden det blir med alle kontaktpunktene. Men er ikke kontaktene synlig sorte rundt hullene så er det ingen fare, er de det MÅ de byttes pga brannfare.

     

    - Hva med jording og ikke jording, jordfeilbrytere på kursen osv?

     

    --Det kan hende at denne trenger jording, det stod det ingenting om så vidt jeg kunne se. Signalet legger seg vel i selve fasene, og jordfeil bryteren sniffer på jord/fase forskjeller. Jeg håper du ikke har satt jordfeilbrytere på ujordet anlegg? da ble du nok lurt.

     

     

     

     

    Så ett eget spørsmål: Hvor lange lengder tåler denne?

    7591702[/snapback]

     

     

    Den klarer inntil 90m strømkabel, men du kan få problemer hvis det er mye 12v adaptere på samme kursen.(halogenlamper, aktive høyttalere osv.)

×
×
  • Opprett ny...