Gå til innhold

Cappuccinoo

Medlemmer
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cappuccinoo

  1. Takk for innspill. Var innom gutta på Netcom-butikken i dag og de hadde tydeligvis hatt mange tilfeller av samme sak. Man kan omtrent se hardt på den, og så sprekker glasset. Tydeigvis lite som skal til.... Men så lenge det er kun én sprekk og ikke en "stjerne" i glasset så går det visst på garantien, ble jeg fortalt. Skal innom igjen over nyttår og håper det kan fikses. Telefonen er jo et råskinn, ellers

  2. Jeg kjøpte min Sony Z3 Compact for nøyaktig en uke siden. Allerede en uke senere opplever jeg flere problemer. Den blir ofte veldig varm, batteriet tappes omlag 15% på en time (er ikke dette litt mye da bruket er moderat og telefonen er splitter ny?) og attpå til oppsto det en sprekk i bakgrunnsglasset i dag. For tre dager siden mistet jeg telefonen min i gulvet uten at noen ting skjedde. Den landet med skjermen ned, men ikke en eneste skramme.
    Da jeg kom hjem i dag etter en tur ute i -5 grader, var bakgrunnsdekselet sprukket... En "fin" sprekk tvers over øvre del av telefonen, og jeg hadde den i lommen hele tiden. Noen andre som har opplevd dette eller har tips til hva jeg bør gjøre?

  3. Endelig nærmer Nokia N9 seg tilgjengelig for bestilling! Hurra :D I den forbindelse lurer jeg på hvordan jeg skal bestille den. Bør jeg kjøpe den på nett eller i butikk? I tilfelle: Hvor er det billigst og "best" å bestille fra? Vil en Nokia N9 med 64GB gå treigere enn en tilsvarende modell med 16GB? - I det hele tatt: Finnes det noen ytre eller indre forskjeller på disse (tlf str., raskhet etc.), annet enn at det er større minne? Hva bør jeg velge?

    Jeg har OneCall-abonnement, så jeg antar jeg må kjøpe den operatør-fri!

     

    Håper på positive svar :)

  4. Kom nylig over denne lille skatten som ser tilsynelatende spennende ut. Sony Ericsson Xperia Ray ligner Iphone 4 i målene, har sylskarpt kamera og kommer i lekker aluminium. Lurer på om dette er noe å vente på...

     

    Noen som har noen synspunkter på om Iphone 5 og Sony Ericcson Xperia Ray vil bli store konkurrenter?

    Vil SE Xperia Ray bli et alternativ til oss som ikke nødvendigvis ønsker å bytte ut den nye ipoden med multi-mobilen Iphone 5, bare for å kunne ringe i tillegg? :)

    Jeg er i samme båt som deg med at jeg til å begynne med hadde en iPod Touch. Så kom den første iPhone mobilen ut, og fant ut at den var kliss lik iPod Touch utenom telefon delen da.

     

    Så fant ut at jeg ville ha noe annet i stedet i stedet for å bruke 2 ting som man kan gjøre helt det samme på utenom telefondelen.

     

    Så gå for Sony Ericsson XPERIA Ray du :thumbup:

     

    Flott! Endelig noen som har det på samme måte! Hah! You convinced me. Takk :D

  5. Kom nylig over denne lille skatten som ser tilsynelatende spennende ut. Sony Ericsson Xperia Ray ligner Iphone 4 i målene, har sylskarpt kamera og kommer i lekker aluminium. Lurer på om dette er noe å vente på...

     

    Noen som har noen synspunkter på om Iphone 5 og Sony Ericcson Xperia Ray vil bli store konkurrenter?

    Vil SE Xperia Ray bli et alternativ til oss som ikke nødvendigvis ønsker å bytte ut den nye ipoden med multi-mobilen Iphone 5, bare for å kunne ringe i tillegg? :)

  6. Som alle vet koster Apple sine maskiner noen lapper mere enn det de andre produsentene tilbyr, men det med god grunn. Du kommer til å bli strålende fornøyd om du har pengene. Det kan jeg love deg.

     

    En MacBook Air vil nok fungere bra til ditt bruk. Eneste dårlige side ved den, er at den benytter flash-lagring noe som begrenser lagringsplassen til maks 250GB. Om du har mye bilder og musikk er stoppen der. Og om du skal redigere vil det være best å gå for den dyreste spesialkonfigurerte Air'en. De dårligere har ikke så mye prosessor å by på.

     

    Den nye serien MacBook er strålende! Jeg kjøpte ny MacBook Pro 17" for en uke eller to siden. Prosessoren er helt utrolig bra, skjermkortet er strålende, og jeg som har en SSD i maskinen, fikk svimlende gode hastigheter. Fra jeg trykket på på-knappen og til maskinen var klar til dyst, tok nøyaktig 19,7 sekunder, og maskinen skrudde seg av på 3 sekunder. Ikke tull. Nå skal det sies at det er maskinen til 25 lapper, men 15" er ett utrolig godt valg. Du vil ikke bli skuffet.

     

    Det nye som har kommet ved den siste oppgraderingen av serien, er ikke utseende nei. De har fått nye deler. Den nye serien prosessorer til Intel som heter Sandy Bridge har fått en plass, og grafikk fra ATI er også. Kortet 6490 er installert i 15", eller 6750 om du oppgraderer. Dette er bra nok til å kjøre de spillene tu får til Mac OS, og drive alt annet du skulle ønske av programmer på maskinen.

     

    Lykke til med kjøpet!

     

    EDIT: Om du kjøper 15" er det anbefalt på det aller sterkeste å kjøpe "hi-res"-skjermen med 1680 x 1050 piksler, ikke den originale på 1440 x 900. Den høyere oppløsningen er veldig mye penere og mere detaljert å se på. Den av hovedgrunnene til at jeg har en 17" og ikke 15" er fordi 17" kommer med 1920 x 1200. Utrolig bra.

     

     

    Tusen takk skal du ha for tipsene :) Jeg ble nå enda mer sikker! Det er viktig at jeg om et år ikke da føler at mac'en min er "gammel". Jeg tenkte først på å skaffe meg en 17", men innså at jeg egentlig ikke trengte mer enn en 15"...

    Den du da mener av 15"'erne, er den dyreste av dem, ikkesant?

    Den med 2,2 GHz quad-core til 17 990,- ?

  7. Jeg har vært på banen tidligere ang. ny bærbar pc. Nå har jeg endelig bestemt meg for at det blir Apple. Jeg er studentine, liker å redigere bilder, har mye musikk og bilder, gjøre enkelt skolearbeid og vanligvis generelle ting. Så spørsmålene mine er, er det lurt å kjøpe macbook pro 15" nå? Jeg vet at mac nettopp er blitt oppgradert, men det ble ingen "synlige" oppdateringer denne gangen. Noen som vet om noe nytt og revolusjonerende som ev. vil gjøre macbook pro tynnere, eller at den vil komme i andre farger som er verd å vente på om et års tid?

    Er macbook air en verdig kandidat, med hensyn til mine kriterier?

    Eller er det bare å knalle til å kjøpe macbbook pro nå?

     

    Håper på positive svar :)

  8. Android er som windows på pc'en din.

     

    Om du ikke liker tastaturet på din HTC Hero kan du laste ned ett annet tastatur å teste før du kjøper ny telefon.

     

    Og når det er sakt, om du ikke viste at du hadde android på telefonen din, så burde du ikke ha noe android telefon..

     

    Kjøp en enkel nokia eller en SE uten touch.

     

     

    Hvordan laster jeg ned nytt tastatur?

     

    Har du noen konkrete SE eller Nokia-modeller som du vet er gode? Har en SE W715 som ble så treig at jeg var nødt til å bytte den ut. Gidder ikke oppleve det samme igjen

  9. På iPod/iPhone har du iOS. På blant annet HTC, Samsung, LG og mange andre produsenter har du Android. I tillegg har de fleste sine egne operativsystem på enkelte telefoner. Nokia har Symbian, mens Sony Ericsson har sitt system (som ikke har noe spesielt navn).

     

    Hvis du syntes Hero er dårlig å skrive på, mens iPod er det så har jeg et forslag til deg. Selg iPod'en og kjøp iPhone! Du bruker jo iPhone på akkurat samme måte som iPod, pluss ringe/sms-funksjon. Du slår to produkter i et. Hvis du syntes det er tungvindt å skrive på en HTC-telefon som Hero, så skal du lete langt for å finne noe bedre. Etter min mening har iPhone/iPod touch best skjermer, mens HTC ligger rett bak. Og hvis ikke HTC ikke funker, så er det bare iPhone som er bedre (mener jeg). Du kan jo teste Desire eller Desire HD da disse har større skjermer enn Hero, mens resten er stort sett likt.

     

    Eventuelt må du se på telefon med vanlig tastatur, eller touch med utskyvbart tastatur. Ta en titt på Nokia X3 (veldig kul!) og Desire Z.

     

    :)

     

     

    Jeg er ALT for forelsket i ipoden min som jeg fikk til jul, at jeg kan selge den. Da får jeg heller kjøpe begge to. Jeg tok over HTC'en fra min far som skaffet seg Iphone via jobben sin. Derfor er jeg lite "inne" i HTC'en. men vet at hvis jeg fortsetter å skrive på den, kommer jeg til å få betennelse i hånda. Jeg skal ta og se på noen av modellene!

     

    Tusen takk for gode svar :)

  10. Okey, hvis du har Hero så har du allerede en Android-telefon. Hvis du syntes den er vond å skrive med, så er kanskje touch ikke noe for deg. Hvordan skriver du egentlig? Jeg bruker nesten bare tommelen på iPhone og syntes det er greit. Kan hende det hjelper deg med større skjerm hvis du syntes det blir smått. Men da må du opp på 4-4,3 tommer, og da blir telefonen stor. Da har du typen Desire HD eller Galaxy S.

     

    Syntes du operativ-systemet (android) fungerer greit nå? I så fall kan du vurdere HTC Desire Z, som har utskyvbart tastatur. Om du ikke liker det kan du se på Nokia E7.

     

    Jeg skriver faktisk med pekefingrene på HTC, noe som er heeelt på tryne, men jeg skriver bare feil om jeg skriver med tommelfingrene. men på iphone er det noe helt annet. Da skriver jeg med tommelfingrene og får nesten følelsen av at hver knapp "trykkes ned" når jeg skriver. (Mulig det er bare klikkelyden som bedrar..)

    Grunnen til at jeg ikke vil ha iphone, er fordi jeg ikke ser vits i å både ha iphone og ipod touch 4.gen når jeg er SÅ fornøyd med den nyeste ipoden min. Jeg ønsker med andre ord ikke en erstatning som ATTPÅ til har ringefunksjon. Mulig jeg er sær :p

     

    Jeg vet ikke helt om jeg forstår hele android-systemet. Kanskje et dumt spørsmål: Er android hele systemet med alle app'ene som er fordelt over hele skjermen?

    Jeg synes systemet er helt greit! :)

  11. HTC innovation? Aldri hørt om. Amyway, regner med det kanskje er Windows på den. Dagens HTC telefoner har ikke det lengre. Nå er det Android. Sony Ericsson + Touch mener jeg ikke har vært en helt heldig kombinasjon så langt, selvom det er solgt mye X10i og X10i Mini (Pro).

     

    Mitt tips. Gå i en butikk og se på følgende telefoner: HTC Wildfire (den får ikke mye skryt, men det kan fort være en telefon som passer deg, HTC Gratia, LG P500, Huawei U8800 Titan og Samsung Galaxy Mini.

     

    Holder kanskje en knapp på Gratia eller Galaxy Mini. :)

     

     

     

    Haha! Jeg er nå mer sikker på at den heter HTC Hero. Det står kun "HTC Innovation" på siden av telefonen ;-) Du sier at det nå er android på HTC'ene, dette betyr vel ikke at det er enklere, og ikke like knotete, å skrive på touch-tastaturet? Jeg får så vondt i fingrene av å skrive meldinger... :(

     

    Tusen takk for eksempler. Er det ok å kjøpe en mobiltelefon i utlandet, som vil funke like bra som tilsvarende telefon kjøpt i Norge?

     

    Hvis noen andre har andre eksempler til ny telefon, shout out :D

    Jeg er mer enn happy for flere anbefalinger!

  12. Det er på tide med en ny mobiltelefon. Og i den anledning trenger jeg litt hjelp. :)

    Jeg elsker Apple, og har såpass mye respekt for ipod touch, og ønsker derfor ingen iphone. Akkurat nå har jeg en HTC innovation som jeg synes er alt for knotete og lite brukervennlig. Har god erfaring med Sony Ericsson fra tidligere og kan gjerne tenke meg det igjen.

     

    Har dere noen gode alternativer å anbefale?

    Mine såkalte "krav": Godt kamera, touch (hvis den ikke er veldig knotete, slik som HTC),

    og egentlig det nyeste av teknologi. Ikke FOR stor. Jeg er en ung frøken som synes at telefonen helst skal være så liten og stilig som mulig!

    Pris spiller egentlig ingen rolle. Jeg er klar for å kjøpe en ny og GOD telefon som skal vare en stund. Men som sagt - ikke iphone og ikke HTC.

     

    Håper på hjelp og anbefalinger :D

    På forhånd takk!

  13. Har selv 13'' macbook pro og bilderedigering går som en drøm. Den er en fantastisk datamaskin og anbefales på det sterkeste :thumbup:

    En flott maskin absolutt, men i mine øyne er det ikke nok plass på 13" til å kunne gjøre pirkete arbeid i Aperture eller Photoshop.

     

    Skal jeg ha Mac, blir det en 15" macbook pro, i såfall...

    Men jeg er litt nysgjerrig på vaioen.. noen andre som har erfaringer med det ? :)

  14. Jeg er student og ute etter ny laptop. + 10 000,-

    Det er en liten stund siden jeg kjøpte min nåværende pc, en hp pavillion 6000, og den har så og si krasjet tre ganger siden den gang...

    Så nå tenkte jeg det var på tide å snart bytte ut den gamle, for jeg tar ikke sjansen på å miste masse dokumenter etc. igjen (har tatt backup av det meste nå, allikevel)

     

    Jeg har sett på Vaio-seriene og de er virkelig lekre

    Jeg var ute på Elkjøp og fikk anbefalt en 15" i Z-serien med blueray spiller, til 9 995. Det virket som en veldig spennende og kraftig pc, iallefall etter anbefalingen å dømme.

    det eneste minuset for meg, var egentlig at den var nok så "tykk"...

    Jeg hadde egentlig tenkt meg en ny laptop som var hakket tynnere enn den jeg har.

     

    Er det noen som har peiling på Vaio? Og er det noen som er tynnere enn denne jeg har beskrevet? Jeg er ute etter en pc som skal vare lenge. og ikke krasje så fryktelig fort...

    Batterilevetid er også viktig. Jeg har et ganske proffesjonelt speilreflekskamera, så pc'en kan gjerne være god til bilderedigering etc.

     

    Da jeg allikevel er oppe i en såpass høy pris, kan jeg ikke komme utenom Mac.

    (Macbook air er i en glimrende tykkelse, men synes det går utover spesifikasjonene...) Tenker da heller Macbook Pro i tilfellet.

     

    Er det noen som kan hjelpe meg med noen anbefalinger?

    :)

  15. Jeg er student og ute etter ny laptop. + - 10 000,-

    Det er en liten stund siden jeg kjøpte min nåværende pc, en hp pavillion 6000, og den har så og si krasjet tre ganger siden den gang...

    Så nå tenkte jeg det var på tide å snart bytte ut den gamle, for jeg tar ikke sjansen på å miste masse dokumenter etc. igjen (har tatt backup av det meste nå, allikevel)

     

    Jeg har sett på Vaio-seriene og de er virkelig lekre :D

    Jeg var ute på Elkjøp og fikk anbefalt en 15" i Z-serien med blueray spiller, til 9 995. Det virket som en veldig spennende og kraftig pc, iallefall etter anbefalingen å dømme.

    det eneste minuset for meg, var egentlig at den var nok så "tykk"...

    Jeg hadde egentlig tenkt meg en ny laptop som var hakket tynnere enn den jeg har.

     

    Er det noen som har peiling på Vaio? Og er det noen som er tynnere enn denne jeg har beskrevet? Jeg er ute etter en pc som skal vare lenge. og ikke krasje så fryktelig fort...

    Batterilevetid er også viktig. Jeg har et ganske proffesjonelt speilreflekskamera, så pc'en kan gjerne være god til bilderedigering etc.

     

    Da jeg allikevel er oppe i en såpass høy pris, kan jeg ikke komme utenom Mac.

    (Macbook air er i en glimrende tykkelse, men synes det går utover spesifikasjonene...) Tenker da heller Macbook Pro i tilfellet.

     

    Er det noen som kan hjelpe meg med noen anbefalinger? :)

    På forhånd takk :)

  16. Haha, takk :)!

    Nå har jeg fått en klar problemformulering og en viss struktur på hva jeg bør ha med: Jeg må først beskrive det norske arbeidsmarkedet --> lønnskampen --> fordeling av goder... Alt dette skal føre naturlig over i streiken 2010

     

    Hva bør jeg ta med når jeg skal beskrive det norske arbeidsmarkedet?

    - Markedsøkonomien og statens innflytelse

    (offentlig og privat sektor - forskjeller og fakta)

    - ? arbeidsavtaler (tariff) og organisasjoner??

    - ? Goder (lønn) og byrder (skatter)

     

    Forskjeller i arbeidslivet:

    - unge, gamle, syke, friske, innvandrere

    - Utdanning

    - kjønnsforskjeller

     

    hvordan er inntekt og formue fordelt:

    - kvinner og menn

    - likelønn

     

    Streiken 2010

    - Hva må jeg ha med her?

    - Hvem, hva, hvorfor? Hvem rammes? Hva kom de fram til?

     

    dette skal max vare i 12 min...

     

    Håper noen smarte forretningshjerner med kunnskap om det norske arbeidsmarkedet kan hjelpe meg litt mer på vei :)

×
×
  • Opprett ny...