Gå til innhold

ragnargutt

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ragnargutt

  1. Fikk en sms fra en avsender som kaller seg "aspiro,one" med teksten: "spar opptil 98% på dine mobilsamtaler til utlandet. Klikk her og du får 5 euro å ringe for http://aspiro1.pocketnews.no/index.php?id=.... Mvh Operatorone"

     

    Noen som har fått en slik sms? Vet ikke om dette er en slik "svindel-sms" hvor jeg blir belasta for meldingen.

     

    Tenkte å sende stopp til avsenderen, men det står ingen nummer. Det står kun aspiro,one.

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    Takk.

  2. Er på jakt etter en skikkelig bra varmepumpe som skal varme opp ca 120 m2 i den ene etasjen i huset. I jakten så har jeg kommet frem til at det står mellom to varmepumpetyper,

     

    enten Toshibas RAS 13 super daiseikai Polar ( 6,9 KW )

     

    http://www.toshibavarmepumper.no/Produktli...t/?productid=36

     

    eller

     

    Mitsubishi Electric FD HEAT Kirigamine ( 6,6 KW )

     

    http://www.miba.no/en/varmepumpe/luft-luft/fd-heat/

     

    Begge virker som veldige gode varmepumper

     

    Er det noen som har eller kjenner til disse varmepumpene.

     

    Takker for alle innspill!

  3. Er nødt å laste ned en oppdatert direcx driver til pcen min. Fant 9.0c på microsoft sine sider og lastet den ned. Men når jeg får opp spørsmålet hvor jeg vil pakke ut filene, så har jeg ikke peiling på hvor de skal lagres hen. Prøvde å lagre det under c: Drivers, Video og onboard. Men det ser ikke ut som jeg fikk det til, så jeg har vel unzippet på feil sted. Noen forslag? Takk.

  4. Praktisk talt samme teknikk som forrige innlegg, men man lager en ny layer og kopierer inn det bildet man ønsker som bakgrunn, og personen i bildet i en annen layer.

    Ok,takk.Jeg har ingen erfaring med å bruke layer funksjonen,men det er vel bare å prøve å feile noen ganger,så får jeg det vel til."Learning by doing."Jeg går ut fra at hvis jeg skal laste ned en bakgrunn, så er vel den nødt til å være av ganske bra oppløsning for at det skal se bra ut på et bilde.Takk igjen.

  5. Hurtigmåten:

    - Lag en kopi av laget (duplicate layer)

    - Sett inn et nytt, ensfarget lag under dette

    - Bruk eraser tool og visk bort alt du ikke trenger på det øverste laget.

     

    Ennå bedre: benytt layer mask og mal med en svart brush i stedet for å bruke eraser tool.

     

    Edit: hvis du legger ut bildet så er det lettere å avgjøre hva som er den beste måte å gjøre det på.

    Hei!Du virker som en som har peiling på photoshop og bilderedigering,eller? Jeg har Photoshop CS2,men behersker det ikke så veldig bra.Jeg lurer på noe, som kanskje du ville svare på....håper jeg. Jeg er ute etter å lage et skikkelig bra julekortbilde med min datter.Det er vanskelig å finne et "live" bakgrunn som passer seg...og snøen lar vente på seg. Det jeg lurer på om man med photoshop kan "lime inn" en person på f.eks en julebakgrunn fra nettet(prøvd å lete etter noen gode bakgrunner). Eller kanskje det ligger slike bakgrunner inne i photoshop.Jeg tenker ikke på rammer rundt et bilde, men å bare plassere personen i et annet bilde.

  6. Jeg hadde et lignende promblem når jeg krypterte nettverket hos meg, hvor xp laptopen virket men vista ikke(virket i ukryptert tilstand). Prøvde å finne en løsning på dette og på mirakuløst og tilfeldig vis så gikk det til slutt, tror muligens problemet kan være at du må bruke en viss type kryptering, hos meg kjører jeg en WPA2-PSK. Håper dette kan hjelpe. Er det forresten noen her som vet hvordan man eventuallt kan se om noen maskiner som ikke skulle vært koplet til er det, går det i det hele tatt an?

     

    Hei.takk for hjelpen. Ja,kanskje det er det problemet ligger. Skal jaggu prøve å endre wpa-kryteringen til noe annet.Får prøve meg frem.

     

    Ditt spørsmål: Jo du kan faktisk sjekke om det er noen inne på nettet ditt. Det er flere måter faktisk. Den ene måten er å gå inn på routeren din. Hos meg under Status og DHCP Client Log kan jeg se de ip-adressene som tilkoplet routeren til enhver tid. Men det kan sikkert være forskjellig fra router til router. Dette er en SMC router. Man kan gå via start-kjør-skrive cmd- så netstat. Da skal man kunne se de ip-adresser som er tilkoplet. Men det tror jeg er visst noen har "sniket" seg inn på pcen din. Men merk deg at den siste måten er jeg ikke vant med å bruke og kan ikke påstå at det er riktig. Men jeg leste det en gang i bladet "komputer for alle" en gang. Kanskje dette var litt hjelp til deg også.

     

    sjekk denne: http://www.wonderhowto.com/how-to/video/ho...netstat-262222/

  7. Jeg hadde et lignende promblem når jeg krypterte nettverket hos meg, hvor xp laptopen virket men vista ikke(virket i ukryptert tilstand). Prøvde å finne en løsning på dette og på mirakuløst og tilfeldig vis så gikk det til slutt, tror muligens problemet kan være at du må bruke en viss type kryptering, hos meg kjører jeg en WPA2-PSK. Håper dette kan hjelpe. Er det forresten noen her som vet hvordan man eventuallt kan se om noen maskiner som ikke skulle vært koplet til er det, går det i det hele tatt an?

     

    Hei.takk for hjelpen. Ja,kanskje det er det problemet ligger. Skal jaggu prøve å endre wpa-kryteringen til noe annet.Får prøve meg frem.

     

    Ditt spørsmål: Jo du kan faktisk sjekke om det er noen inne på nettet ditt. Det er flere måter faktisk. Den ene måten er å gå inn på routeren din. Hos meg under Status og DHCP Client Log kan jeg se de ip-adressene som tilkoplet routeren til enhver tid. Men det kan sikkert være forskjellig fra router til router. Dette er en SMC router. Man kan gå via start-kjør-skrive cmd- så netstat. Da skal man kunne se de ip-adresser som er tilkoplet. Men det tror jeg er visst noen har "sniket" seg inn på pcen din. Men merk deg at den siste måten er jeg ikke vant med å bruke og kan ikke påstå at det er riktig. Men jeg leste det en gang i bladet "komputer for alle" en gang. Kanskje dette var litt hjelp til deg også.

  8. ka bang... Så skjedde det igjen og denne gangen er det bare min data som ikke finner routern.. Finner det med xp på samme maskina, men ikke vista.. men jeg finner naboa sine.. usj, og jeg som trodde detta var fiksa nå..

    Begynner å få vista opp i vrangstrupen selv. Har noe lignende problem med vista premium. Men for meg så funker nettet fint med wep kryptering, men vil rett og slett ikke funke med Wpa-personal ( samme som wpa-psk i xp ).Det er jo så rart, jeg får ikke opp noe feilmelding når jeg legger inn wpa-nøkkelen (pass-phrase).Den finner mitt nettverk,men når jeg prøver å koble meg til så vil den ikke. Står noe om at nettverksinnstillingen på pcen ikke samsvarer med routeren. Har du funnet ut av dine problem? jeg har søkt i forumer etter løsninger,men finner bare problemene uten løsninger som hjelper meg. Det virker som om det er en del trøbbel med vista på det området

  9. Etter å ha surfet på diverse forumer ( som denne ) så virker det som om det er et ganske vanlig problem at windows Vista ikke vil koble seg til et wpa kryptert nettverk. Men en mulighet er vel å deaktivere det integrerte kortet og heller installere en 3.parts pcmcia kort som f.eks D-Link.

    Er det flere Vista brukere som har/ har hatt lignende problem med wpa nettverk. Kanskje dere fant en løsning også.

    Takk

  10. de fleste rutere har en mac filtrering. og de fleste rutere kan også finne mac adresse automatisk. gjør rutern din virklig ikke det

    Hei! Jeg har ikke noe problem med å finne mac-adressene mine på selve pcen og på routeren. På routeren står mac-adressene under Dhcp client. Problemet oppstår når jeg aktiverer mac-filteret. Måtte gå tilbake til Wep ikveld, for den andre pcen ( vista maskin )ville ikke på nett etterpå. Noe med at wpa-psk og wpa-personal i vista ikke kan blandes.Det er det integrerte kortet i vista tydeligvis. Kanskje jeg skal kjøpe et carbus adapter kort istedet.

  11. PSK står for pre shared key. og ja du kan velge det. for å velge et godt passord kan du skrive en passordfrase. (en settning som passord)

     

    eks på passordfrase. xbox360braakersaamyeatdeteririterende

    Hei igjen. Ja, jeg så at det står passordfrase istedetfor bare passord inne på routeren. Men er det slik at man MÅ bruke en setning. Kan man ikke lage et langt passord med små og store bokstaver sammen med eventuelle tall/symboler. Skjønner jo at en setning er lettere å huske enn en drøss med tall og bokstaver.Det er vel ikke slik med WPA at man må taste passord hver gang man logger på vel?Men har bestemt meg for å gå over til WPA-PSK.

  12. Takk for alle svarene. Ser på nettverksgodkjenning på pcen at man kan velge WPA eller WPA-PSK. Vet at kortet mitt kun støtter WEP eller WPA TKIP, noen som vet om jeg da kan velge WPA-PSK som nettverksgodkjenning? Og når man velger WPA kryptering, skal man alikevel legge inn en WEP nøkkel? Jeg er helt blank når det gjelder nettverk,så beklager eventuelle "dumme" spørsmål

  13. mac filtrering gjør ikke netverket ditt så mye tryggere at du trenger å bruke tid på å bry deg. sett heller på WPA selv om det også kan knekkes lett nå. om noen vill inn på netverket ditt får de det til på en eller annen måte uansett sikring på det trådløse. lettere å heller sperre ute tilfeldige forbigående med psp =)

    Har WEP kryptering nå. Det trådløse kortet mitt støtter bare WPA og ikke WPA2. Leste jo at WPA ikke er sikkert lenger,men spørsmålet er jo om WPA fortsatt er tryggere enn WEP.

  14. Lurer på om det er noen datakyndige personer som kan hjelpe meg. Jeg forsøker å aktivere Mac filteret på min SMC Barricade router. Jeg finner mac adressen til den bærbare pcen via Start-Kjør-cmd-Ipconfig/all og finner den fysiske adressen til både det trådløse kortet og nettverkskortet.Jeg legger de tallene korrekt.Etter å ha lagret endringene blir jeg utestengt fra internett og kommer ikke inn uten å deaktivere mac-filtreringen igjen. DHCP er aktivert på routeren.På pcen er det IKKE huket av for "aktiver IEEE 802.1x godkjenning for dette nettverket". Jeg kobler meg alltid til routeren med en kabel til LAN porten når jeg gjør endringer inni routeren. Jeg bruker D-Link Airplus DWL-G650 Cardbus nettverkskort.Har ikke gjort noen endringer der,for jeg har rett og slett ingen peiling hva jeg skal gjøre. På forhånd takk! :cool:

  15. Hei, jeg skal ta en lang togtur til Bergen neste uke, skal ha med pc`en og lurer på "er det ettverk på NSB togene?" det hadde hvertfall vært veldig fint. fins det egne kupèer med nettverk?

    Hei! Siden jeg faktisk jobber i NSB så kan jeg svare deg på det spørsmålet. Dessverre er det foreløpig ikke noe nettverk i togene.Det var et forsøksprosjekt i ett togsett, men det toget er tatt ut av trafikk etter en avsporing.

  16. post-117712-1185734070_thumb.jpgEr det noen som tilfeldigvis har et digital 8 videokamera fra Sony. Dette er et Hi8 kamera, men som tar opp digitalt. Det er kun Sony som har lagd disse kameraene. Mitt kamera er ødelagt, og jeg trenger å overføre alle filmene til DVD eller VHS. Skal jeg sende inn alle filmene for overføring koster dette bortimot 300,- pr 60 minutters film. Dette hadde blitt dyrt. Så hvis det er noen som har et slikt kamera, eller har noen råd til meg. Så hadde jeg blitt glad. Jeg kan kjøpe evt leie det av deg- Betaler det du vil ha innenfor rimelighetens grenser selvsagt. :cry:
  17. Hei! Jeg har fått ødelagt mitt sony digital 8(Hi8) videokamera. Det lønner seg ikke å reparere det, men jeg har mange filmer som skulle vært brent til dvd. Og uten et kamera som virker, får jeg det ikke til. Noen som har noen forslag. Eventuelt om noen kan leie meg et slikt kamera for noen dager, slik at jeg kan få overført filmene.Du bestemmer prisen. Bor i porsgrunn, telemark.

×
×
  • Opprett ny...