Gå til innhold

Lilhla

Medlemmer
  • Innlegg

    157
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lilhla

  1. Selv om det er de som skal betale for skaden, er det fortsatt MIN bil som skal repareres - og, jeg vil bestemme selv hvor jeg skal reparere bilen. Det er også jeg som betaler forsikringen, og det de skal - er å betale for skaden som oppstår - DET er det eneste de skal som selskap!

     

    Det er ikke forsikringsselskapet, men verkstedet som skal garantere for at skaden blir forskriftsmessig utført. Det er da sannelig verkstedet som har fått godkjenning fra Biltilsynet, ikke selskapet.

     

    Og, det er JEG som har oppfølgingsansvaret mot verkstedet ved reklamasjoner - det har jeg erfart!

     

    Derfor er det totalt urimelig, og kun fordi de ønsker å spare penger at de oppretter såkalte avtaleverksted rundt om kring som de liksom går god for - mens, andre kan være like god. Dessuten vil jeg selv undersøke og være sikker på at jeg får reparert bilen der jeg mener jeg får best både service, og reparasjon.

  2. Skaden var ikke så stor kaskoskade, og dette med garanti er jeg klar over. Selvfølgelig dekker verkstedet garanti, men jeg fikk altså redusert antall dager jeg kunne leie bil fordi jeg valgte et annet verksted.

     

    Jeg har forhørt meg litt, og det viser seg at de store selskapene har forskjellige goder som faller bort hvis man ikke velger det verkstedet de har avtale med, og som de sier de kan gå god for...uten å ha sjekket andre i området og på den måten nærmest svartelister dem uten å ha grunnlag for det. Tryg sier for eksempel at hvis du ikke benytter et av deres verksted, faller 50 % av arbeidstimene bort. Det vil si at jeg ikke får betalt hele arbeidsmengden hos et annet verksted jeg heller vil bruke? Det er jo helt borti hampen!!! Dette må folk bli klar over!

     

    Jeg har snakket med diverse selskap, og jeg fant frem til et selskap jeg bytter til. Ikke tale om at forsikringsselskapene skal få dirigere og styre hva slags verksted jeg skal benytte, bare fordi at de har laget an avtale som gjør det billigere for dem. Dette var jeg ikke klar over da jeg tegnet forsikring, og synes at selgere bør gjøre folk oppmerksomme på viktige vilkår som dette i salgsprossessen.

  3. Jeg ble påkjørt av en dott, fikk fraktet bilen til verkstedet til en god kompis og hvor jeg har reparert bilen i alle år, men så ringer forsikringsselskapet og sier at den må taues til et annet verksted litt lengre bort..fordi de har avtale med dem.

    Dette var ikke aktuelt for meg, det andre verkstedet kjenner jeg til og jeg kommer aldri til å la bilen min sette sine hjul innenfor de dørene der.

    Vel, da får jeg beskjed om at det er de som bestemmer hvor bilen skal repareres. Ikke svarte heller, jeg blir hos min kompis som er meget dyktig og som kun har fagarbeidere på et godkjent verksted. Ikke forstår jeg hva de preker etter heller når det ikke en gang er de som må betale for skadene, men motpartens selskap.

     

    Så, jeg lurer på: vet du hvor du må dra hvis du får skadet bilen din? Synes du det er greit at du blir tvunget til et verksted bare fordi selskapet har fått billigere reparasjoner i mot at de kun sender bilene dit? De sa også til meg at de kunne ikke gå god for verkstedet jeg hadde dradd til, og at garantien ikke ville gjelde dersom jeg ikke dro til deres avtaleverksted. Jeg spurte når de hadde vært og inspisert dette verkstedet, det kunne de ikke svare på. Jeg spurte min venn om det samme, da kunne han fortelle at de aldri hadde verken blitt undersøkt eller fått anbud. Makan! Dessuten har mitt verksted egen reparasjonsgaranti og jeg mister absolutt ikke garantien ved å velge de jeg har brukt i alle år.

     

    Er det riktig at selskapene skal få bestemme hvor du skal reparere bilen? Hva om du selv eier et verksted? Skal du ikke få reparere selv? Enn om de skal bestemme hva slags snekker som skal reparere en skade på huset ditt, bare fordi de finner en som snekrer billigere? Hvorfor gir ikke selskapet beskjed om dette når du ber om tilbud på forsikring?

  4. Hei alle fotoglade :)

     

    Jeg har alltid vært glad i å ta bilder og etter at barna fikk et Canon eos 30D, har interessen for å kunne ta gode bilder virkelig fått fart :)

     

    Nå har jeg lyst til å kjøpe meg et eget, men er totalt uvitene om hva jeg bør kjøpe. Jeg har prøvd å finne ut av det ved å studere flere nettsider, forum osv...men føler meg like lite klok :)

     

    Kan dere hjelpe meg?

     

    Jeg er veldig amatør og må lære meg alt om alt. Det er mange speilreflekskameraer som kan kjøpes på Elkjøp nå for en rimelig pris, er dette helt ok førstegangskjøp?

     

    Blir kjempeglad for innputt :)

     

    Jeg elsker å ta bilder av naturen, nærbilder...mennesker...bygninger, byliv ja-egentlig alt, med natur som forkjærlighet :)

  5. Jeg er en av de to som sendte e-post til Einar og satte noe spørsmål ved oppgaven, både siden vi ikke er blitt forelest om emnet (kun kjapt nevnt i forbifarten) og fordi kapp 6 hvor det står om det, ikke er notert som en del av leselisten.

     

    Ettersom jeg snakket med flere i går før infomøtet, fikk jeg forståelse av at jeg ikke var alene om undringen - alle jeg snakket med var av samme mening. Jeg tror derfor at det bare er lurt å sende e-post til ansvarlig, jo flere jo bedre :) Kanskje han vil kunne komme med en klarere definisjon? I så fall må dere gjerne dele :-)

  6. Ja, det var det jeg også fikk opplevelsen av. For min del kan jeg ikke huske at han har gått i dybden av definisjonen på forelesningene, heller ikke de andre foreleserne som han påstod. Jeg finner ikke dette poengtert i noen av mine forelesningsnotater heller, og kap 6 i leseboken, er ikke oppført på leselisten og følgelig hadde jeg ikke lest dette.

     

    Har snakket med en del andre og også disse har vansker med temaet. Vel, jeg har forstått det sånn at det handler om sektorstudie, og at det finnes både negative og positive sider ved å gå i dybden av et tema. Bindestrekshistorie kan sees på to måter: enten er det et bindeledd som skal trekke sammen til en helhet, eller så er det rett og slett selve bindestreken som står alene og utelater det som står foran og bak. Jeg tror helst det siste spesielt i forbindelse med disse eksemplene Einar kom med i veiledningen, som lokalhistorie og for eksempel historien om Bladet Tromsø.

     

    Så er det bare å finne gode formuleringer, trekke inn eksempler og få til noe bra :)

  7. Haha.. Går du UiT? Foreleseren pratet om at det var masse å finne om dette enmet på nett, og at alle hadde hørt om det fordi det var så nytt og "spennende". Men de jeg kjenner av masterstudenter, har aldri hørt uttrykket.

    Så sliter litt med å finne noe stoff ja >.<

     

    (Samboeren)

     

    Jeg har også samme oppgave, og finner veldig lite om stoffet på nett. Det som står i boken synes jeg er lite utfyllende. Hvis noen finner noe, blir også jeg glad for deling :) Jeg går også på UiT :-)

  8. Finnes ingen overtalingsmetoder som hjelper, kjære sønn! :-)

     

    Når det gjelder våpen, selv de som ikke er så farlige, har jeg en klar regel. Den må de som bor sammen med meg, forholde seg til. Hv-våpen får du vel med deg uten amo? Jeg er glad i skytespill som feks COD, men irl skal det ikke forekomme noen som helst slags våpen i min nærhet selv om personen bak - du, er aldri så dyktig og har respekt for det.

     

    Noen sa at du kan melde deg inn i en skyteklubb, det syntes jeg var smart :-) Vi var jo å skøyt sammen med pistol på pistolklubben, men det ble med det. Kanskje noe å vurdere igjen? :-)

     

    Uansett, når du får ditt eget krypinn lager du dine egne regler ;-)

     

    Hepp hei og end of discussion!

     

    Muttern!

  9. Heia

     

    I det siste har jeg fått problemer med windows installer. Hver gang jeg trykker på min datamaskin, ønsker å åpne et dokument o.l, spretter windows installer opp med "preparing install" og tygger og tygger.

     

    Er det noen som vet hvorfor dette skjer og hvordan i all verden jeg får fjernet det?

     

    Veldig glad for hjelp :)

  10. Før, da jeg røyket var det nok definitivt kaffe. Men, nå som jeg er sluttet synes jeg ikke kaffe har samme gode smaken. I det siste har jeg prøvd mange forskjellige tesorter og funnet noen som er skikkelig gode. Som for eksempel eple og kanel med 4 sukkertabbiser og en dæsj melk. Himmelsk! :D

  11. Hm, ja hvordan var det der.

     

    Ring Eiendom gav oss en fast pris på 60 000 kr for alt og 5% provisjon av beløp over takst. Boligen vår var taksert til 2 190 000 og det var det vi fikk.

     

    De andre hadde også fast pris + provisjon men var veldig villige til å diskutere dette forholdet.

     

    Her i byen er det enormt mange meglere, det gjør at jeg er mulig å forhandle frem ganske lukrative avtaler. Men, husk at de prøver seg først :) DNB Nor gjorde også det og gikk drastisk ned i pris fra første tilbud til siste.

     

    Hvis det er solgt en leilighet i nærheten av dere, vil det jo kunne indikere en del av markedet. Gikk det raskt, var det mange på visning, mange budrunder? Hvis du vet at det gikk rimelig kjapt å få solgt den, kan du egentlig regne med at det går kjapt med dere også og da vil ikke de store markedsnotisene være nødvendige for dere. Husk at mange også bruker nettet flittig :)

  12. DNB Nord var de vi hadde på 2 plass. Både fordi de virket ryddige, seriøse og oversiktlige og fordi prisen var helt grei. De kunne også tilby interiørdesigner til å ordne boligen for prospekt.

     

    Jeg likte ikke at det var ting i markedspakken vi ikke kunne velge vekk og til syvende og sist, var det faktisk det at vikke kunne velge bort en del av markedsføringen, som jeg mente var unødvendig og økonomisk besparende for oss, som gjorde at vi ikke gikk for dem.

     

    Remax og Sparebanken 1 var dyrest og de hadde ikke spesielt mye bedre i sin pakke enn de andre. Garanti Eiendomsmegling har ikke vi her i Tromsø.

     

    Prospekt og markedsføring er viktig. Det samme er også meglerens evne til å være ryddig og redelig i sin kontakt med eventuelle kjøpere. Notar har en evne til å overkjøre og overtale, i alle fall de vi har vært på visning med her i byen, og for meg er dette bare latterlig og useriøst.

     

    Hvis jeg noen gang kommer til å selge igjen, skal jeg stå for det selv :) Enorme summer å spare på det.

  13. Hei

     

    Notar har fått veldig mye negativ omtale i media fordi de synes å tenke mer på profitt og rask handel, enn på å være mer nøye med å sørge for en god handel for begge parter. Men, mange er også veldig fornøyde med Notar- det skal en ikke stikkes under en stol selv om jeg aldri ville valgt dem.

     

    Da vi solgte vår vertikaldelte enebolig, inviterte jeg til anbudsrunde. Jeg ringte 4 forskjellige meglere og fikk alle til å komme hjem til oss (ikke samtidig) for å både gi prisantydning, men også for å gi et totalt tilbud på hva de kunne gjøre for oss.

     

    Jeg lot alle vite at de var en av 4 tilbydere og dette endte med en vanvittig priskrig. Alle ønsket å gi oss den beste avtalen på både pris, markedsføring osv. De gikk ned og ned i pris, samtidig som de økte innholdet på hva hele pakken skulle inneholde. Det var helt vanvittig og fra første tilbud til det vi endte med, var gapet og det vi sparte hele 30 000 kr!

     

    Ved å gjøre det på denne måten, fikk vi ikke bare mye lavere pris, men også litt kjennskap til hva de forskjellige faktisk ønsket å gjøre for oss. Vi gikk ikke for den aller billigste, men tok Ring Eiendom til slutt fordi vi følte at de kom til å gjøre en skikkelig god jobb. Og, det gjorde de. Handelen var smertefri og senere har vi skaffet dem flere fornøyde kunder.

     

    Jeg vil absolutt anbefale deg å innhente flere tilbud. Be dem hjem til deg og bli kjent med folkene. På den måten kan du velge og finne de som du tror er best for dere. Dere vil nok også oppleve å spare ganske mye penger på å la dem kjempe om oppdraget :) Det var ganske sjokkerende å oppleve hvor mye de var villige til å gå ned i pris bare for å få oss som deres kunde. Til slutt måtte jeg si til dem at nå må dere komme med det beste tilbudet dere kan komme med også må jeg ta et valg ut i fra det fordi, hver gang jeg ringte og så at nå har konkurrenten kommet med det og det tilbudet, kom de med et enda bedre :)

     

    Masse lykke til :)

  14. :) Det er utrolig hvordan noen oppfatter en ting, og noen en helt annen ting av det samme som blir skrevet.

     

    I min første post skriver jeg: menn i 60 årene som

     

    Her skriver jeg ganske klart at det er de som, bare byttet ut med menn i 60 årene som- dette utelukker andre menn og andre situasjoner. Derfor mener jeg at leseren bør forstå at det er dette spesefikt jeg ber om. Noen har skjønt det, andre ikke.

     

    Jeg klarte ikke å finne noen steder at jeg har sier magicus kverulerer, men jeg sier det virker som...at han diskuterer bare for diskusjonens skyld i og med at han er mer ute etter å "ta" meg som du sier og kritisere mine meninger, i stede for å faktisk få med seg hva jeg skriver, hva det betyr og å si sin mening om emnet- som jo er spørmålet mitt i topic.

    Om han eller andre mener andre ting, er jo det bare bra. Det var jo det jeg var ute etter, sånn at jeg kunne få belyst situasjonen fra flere hold. Og, kanskje endre mening selv. Jeg tror ikke det jeg mener trenger å være det riktige og, jeg trenger absolutt ikke at andre er enig med meg. Hva andre synes om hva jeg mener, er meg klinkende likegyldig. Det som er mer viktig, er at det jeg mener faktisk oppfattes korrekt som min mening.

     

    Hvis jeg hadde forstått av dine tidligere poster hva du mener med mitt opprinnelige utsagn, hadde jeg ikke bedt deg forklare hva du mener. Av dine tidligere poster forstår jeg det ikke, derfor ber jeg deg igjen forklare det...

     

    Jeg spurte deg om alderen fordi jeg hadde lyst til å forstå deg bedre. Ikke som en hersketeknikk :) Synes slike teknikker ikke hører hjemme på noen arena og jeg er heldigvis lite flink til akkurat det.

    Hvis du hadde vært veldig ung, hadde jeg kanskje endret måten jeg skriver på eller prøvd å nærme meg en felles forståelse på en annen måte enn jeg har gjort til nå. Men, noen har bare ikke god kommunikasjon i mellom seg og det virker som vi sliter litt ;) Jeg fant ut av det siden du har skrevet dette i profilen din. Det burde egentlig alle på dette forumet gjort.

  15. Nemlig :) Men nå må vi skjerpe oss, vi går ganske off-topic nå. La oss fortsette diskusjonen, om det er nødvendig. Jeg har nytt denne diskusjonen, og jeg håper vi kan finne nye ting å diskutere, om ikke her, så i et annet emne.

    9357813[/snapback]

     

    Takk det samme og ja, selvsagt finner vi nye emner. Jeg kaster ballen til deg :cool:

     

    Nå skal jeg se Die Hard 4, den må nok bare sees.

     

    Kanskje vi kan lage en sånn tråd som ikke har noe topic? Er det mulig? Sånn pratetråd der det ene tar det andre? Du starter men noe, så kan en se hvordan det utvikler seg?

     

    Kanskje det er prøvd før :tease:

×
×
  • Opprett ny...