Gå til innhold

TASan

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TASan

  1. Har sett dette problemet noen steder på forumet, men det har ikke kommet opp noe godt svar, så jeg prøver meg.

     

    Har en Sym Jet Euro X (ikke sportversjonen) som jeg i dag tok ut variatorringen på. Resultatet var noe blandet. Aksen ser ut til å ha forverret seg litt (men bare en liten smule), den går 5-6 km/t raskere på flata og i nedoverbakke går den ganske mye raskere (samt at turtallet står på ca 10 000 RPM mot godt over 12 000 RPM slik som det var før).

     

    Dessverre er det i oppoverbakke det forverret seg. Før kunne den nå 50 på speedometeret i oppoverbakke (speedometeret mitt er litt feil), men nå når den kun 45, altså en forverring.

     

    1. Burde den ikke akse like bra som den gjorde før, eller bedre?

    2. Burde den ikke få en økning i hastigheten som er større enn dette?

    3. Burde den ikke også få en økning i hastighet i oppoverbakke, isteden for å miste hastighet?

    4. Hva er det som gjør dette? Reima så ganske fin ut for meg (ikke slitasje), men jeg kan da ta feil. Kan noen fortelle meg hvordan et drivsystem på en scooter fungerer? Fordi reima hadde liksom store tagger for feste i tannhjul, men der jeg tok ut ringen var det helt fullstendig glatt.

     

    Den har nettopp vært på 6000 km service på merkeverksted.

     

    Takk for alle som orker å ta seg tid til å svare meg på dette! :)

     

    PS: Dette er første gangen jeg så mye som skrur på en scooter, men jeg tror det gikk ganske bra. Alt ble skrudd hardt til igjen, slik som det var da jeg begynte.

  2. Jeg og noen kompiser skal snart lage en film. Dette er kun et fritidsprosjekt og vi har derfor egentlig ikke noe som helst i budsjett. Alt vi kjøper er ut av egen lomme.

     

    I filmen skal det være en del taxikjøring, så da lurer jeg enkelt og greit på hvor man får tak i et taxiskilt til å ha på taket. Det trenger ikke å være noe autorisert skilt. Det kan godt være av plastikk for den saks skyld. Eneste kriteriet er at det skal stå drosje eller taxi på det. Hovedpoenget med dette skiltet er at man skal kunne se at bilen som kommer er ment å være en taxi.

     

    Det trenger ikke å komme ferdig med noen festemekanisme. Vi skal ikke ødelegge bilen heller, så vi limer vel sikkert på noen magneter under for å få det til å sitte. Da var vel bare spørsmålet; hvor får jeg tak i slikt? Jeg har lett en del rundt, men alt jeg finner er et dansk firma som selger et gult plastikkskilt med 55 mm høye bokstaver. Det er vel og bra, men det er ingen bilder av dette skiltet og jeg vil helst vite hva jeg kjøper!

     

    Takk for alle svar! :)

     

    edit: la til [LØST] i emnetittel :)

  3. Vi har prøvd skjermkortet med en annen kabel. Dette fungerte ikke. Vi fikk dessverre ikke tid i går til å ta ut skjermkortet å sette det inn en annen plass. Jeg måtte hjem og vil nødig at kjæresten skal rote oppi der når hun ikke har alt for mye peiling. Hun er god, men ikke SÅ god.

     

    Det neste som kommer til å skje i dag er at vi flytter skjermkortet (det stod jo i en kommentar på Komplett at det ikke passer helt i den ene sloten), så plugger vi ut CD rom å sjekker om det fungerer.

     

    Fungerer det ikke da blir det feilsøking ved å ta ut og inn ledninger fra HDD osv, bytte plass på RAM-brikker og slikt. Kommer vi ikke frem til noe da blir det vel bare å sende datamaskinen tilbake til Komplett.

     

    Rart det ikke fungerer. Bygde nylig min egen datamaskin med akkurat like komponenter (med unntak av HDD og hovedkort). Vi gjorde akkurat det samme som jeg gjorde og jeg skjønner ikke dette her.

     

    Edit: alt dette skjer nok heller i morgen

  4. Kjæresten her:

     

    Datamaskinen er bygget på riktig måte. Alle kabler er sjekket og dobbeltsjekket. Både 24 pins ATX og 4 pins CPU ledninger fra strømforsyningen er koblet inn i hovedkortet. Skjermkortet er plassert i riktig PCI Express x16 slot og har fått koblet til egen strøm via riktig kabel ut fra strømforsyningen.

     

    CD-rommet er av typen som bruker IDE kabler. Denne er også koblet inn i riktig IDE-kontakt på hovedkortet og har fått strøm via riktig kabel fra strømforsyningen. Både RAM og CPU ble riktig installert og kjølepastaen gir god kontakt. CPU'en i seg selv vet vi jo ikke om blir varm fordi vi ikke får noe bilde på skjermen. Kjøleribbene på kjøleelementet blir i midlertid veldig varmt ganske fort.

     

    Det kommer ingen pipelyd når vi skrur på datamaskinen, og det blinker heller ingen lys foran som sier noe om HDD-aktivitet. Ledningene som styrer reset, av/på og ledlys er riktig koblet inn i hovedkortet med riktig polaritet. Lyd vet vi jo ikke om fungerer siden datamaskinen ikke starter opp.

     

    CD-romlyset bare blinker febrilsk og det er ikke mulig å få åpnet CD-rommet selv om dette er riktig plugget inn på hovedkortet. Alle ledninger er som sagt sjekket mange ganger og 1394-kabelen ble aldri blandet sammen med USB-kabelen og ble ikke satt på feil plass før vi startet opp.

     

    En antistatisk armlenke koblet til jord ble brukt hele tiden og alle komponenter ble behandlet med det største forsiktighet. Vi var også meget forsiktige med å ikke røre på selve kretskortet på noen av delene.

     

    Bare si fra om jeg har glemt noe info her! Da kommer det så fort som mulig! :)

  5. den vill gå like fort uansett kor du har sekken fårdi massen (deg,scooter,sekk) er den samme.

     

    det beste for en morgen kald motor er og la den bakke seg varm.

     

    du kan jo prøve rense variator overføringen.

     

    Hva vil det si å bakke seg varm da?

    Bakke nedover eller oppover? (sikkert oppover).

  6. Dette er bare noe jeg lurer på. Rent teoretisk sett. Er ikke sånn at jeg vil gjøre absolutt alt for å få farta opp på scooteren min. Synes dette bare var en litt interessant tanke.

     

    Iallefall; hvis jeg skal på skolen og vil at sykkelen min skal dra godt oppover, bør jeg da ha sekken min på ryggen, eller mellom beina? Eller vil ikke det bli så stor forskjell fordi sekken veier så lite som 3-4kg?

     

    Og hva er best for en morgenkald scooter?

     

    Scenario 1:

    Kjøre oppover ca 500 meter (6000RPM).

    Bortover ca 1 km (7,500-8000RPM).

    Nedover ca 2-3km (11,500-12,500RPM)

     

    Scenario 2:

    Kjøre nedover ca 500 meter (11,500 - 12,500RPM)

    Bortover ca 500-700 meter (10000-11,5000RPM)

    Bortover ca 3-3,5km (8000-9000RPM)

     

    Også en ting til jeg lurer på om scooteren min. Av og til er det sånn at den drar godt i nedoverbakke og speedomenernåla er synkronisert med turtellernåla (som i det høyeste giret på en bil), og av og til er det sånn at scooteren liksom aldri "slipper" og at den bremser litt i nedoverbakke og nålene er ikke synkronisert (som i 3-4 giret på en bil). Dette er uavhengig om den er varm eller kald, men den drar på en måte oftere bedre når den er kald.

     

    Hva kan dette være? Feil på variatoren? Virker som om det plutselig "får tilbake" det siste giret som variatorringen "tar" av og til. Scooteren er en Sym Jet Euro X 50ccm som går kjempegodt. Er helt original og gått litt over 2000km. Den har vært på førstegangsservice. Den har potteplombering, men vet ikke om disse scooterne har variatorring. Potteplomberingen etter hva jeg ser er et rør som er tetta i enden. Dere skjønner forhåpentligvis hva jeg mener :)

     

    Håper jeg får svar på alle disse spm. her! Tusen takk på forhånd :)

  7. Dette har jeg forstått og dette visste jeg.

     

    Det jeg lurer på er om ÉN person som sitter bakpå en lett mc der den personen som kjører bruker den personen som ledsager, OGSÅ kan øvelseskjøre med meg på en moped foran?

     

    LEDSAGER (Lett-MC) ----> Øvelsesperson 1 (Samme Lett-MC) --------> Øvelsesperson 2 (Annen moped)

×
×
  • Opprett ny...