Gå til innhold

Aderlig

Medlemmer
  • Innlegg

    353
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aderlig

  1. Hei!

     

    For noen dager siden kjøpte jeg en laptop med Vista (HP9420nx) og et firewire-lydkort (Terratec Phase 24 FW). Problemet er at lyden tikker, klikker og skraper kraftig ved avspilling av alle slags musikkfiler i forskjellige programmer. Noen ganger kan også avspillinga stoppe helt, og jeg må frakoble lydkortet og deretter koble det til igjen for å få lyd.

     

    Jeg har sjekket litt ut og funnet ut at firewireporten deler samme IRQ som en USB host controller (IRQ = 19), siden det virker som jeg ikke kan bytte om på IRQ'er her, har jeg nøyet meg med å deaktivere den USB-saken i Enhetsbehandling. Ingen forskjell uansett...

     

    Det festlige er at dersom jeg kobler laptop-laderen fra PCen forsvinner all støy, tikking og skurring. Men kun ned til batteriet nærmer seg å bli tomt. Det har også hendt at lyden har fungert med laderen koblet til, uten at jeg har funnet ut noe mønster her.

     

    Jeg har nyeste drivere fra microsoft til firewireporten, og nyeste driver til Vista for lydkortet.

     

    Håper noen smarte sinn har vært borti noe slikt før, og dermed kan hjelpe meg!

  2. Flott test! Jeg trenger virkelig et nytt lydkort som kan overta for det integrerte greiene i nforce2-brikkesettet, og vet nå hva jeg skal velge.

    dere bruker jo Windows 2000 Professional SP3,nå bruker vel de flese win xp.kan vel ikke forlange alt på et 3 år gammelt opprativsystem.

    Nå er vel Service Pack 3 forsåvidt nyere enn Windows XP. Tviler på at det er store resultatsvingninger på de to operativsystemene.

  3. Skal nå spørre om noe jeg alltid har lurt på...

    I noen hus (de fleste) er det slik at hvis man skrur på varmtvannet, tar det litt tid før vannet blir varmt. Og i det det varme vannet kommer, synker trykket noe helt sinnsvakt, slik at man må skru opp kranen igjen for å få den vannstrømmen som man fikk først! :shrug:

     

    Hos oss er denne "effekten" helt grossal, vannstrømmen dør nesten ut, om man ikke skrur kranen langt ut.

  4. Jeg har nå funnet ut av problemet. Det visste seg at 3,3V-nivået lå på 2,8V i snitt (+/- 0,2V). Da jeg kom vel hjem med maskinen ifra "LANet" var problemet løst av seg selv. 3.3V lå da på 3.2V (+/- 0,1V), og POST reporteren holdt munn, selv om CPU usagen gikk mot 100% :D

     

    Nå lurer jeg på hvorfor problemet plutselig var borte. Kan det være en løs komponent i strømforsyneren som har blitt "puffet på plass" mens jeg fraktet PCen? Eller kan det være at stedet hvor det ble arrangert LAN hadde nettspenning på 220V, og ikke 240V? (dvs at strømforsyneren ikke greier å levere 3,3V om nettspenningener for lav. Har 240V hjemme, og voltmeter som casemod).

  5. Joda, det er bare et lite problem... Den kjekke POST reporteren har funnet ut at hun skal snakke via det integrerte lydkortet, waveutgangen og rett ut til mine PC høyttalere. Jeg kan jo selvfølgelig skru av høyttalerene, eller deaktivere waveutgangen på lydkortet. Men jeg liker å høre på musikk og hvis jeg spiller et PC spill uten lyd blir endel av spillopplevelsen borte.

     

    Jeg vil at POST reporteren skal dø! Jeg skal få makt ifra Satan slik at hun kan brenne i helvete!

  6. Jeg er en eier av Asus A7N8X Deluxe hovedkort, i dette hovedkortet er det montert en CPU av typen XP1800+, den er klokket opp 200 MHz med vann på standard volt.

    Nå i det siste har hovedkortet bestemt seg for å være vrangt, for når jeg fyrer opp en 3D-applikasjon begynner den kjekke POST reporteren å skrike ut "System failed CPU test". I BIOS er denne finessen deaktivert, jeg burde da forvente at den teite kjerringa holder kjeft! :evil:

     

    Jeg har ikke gjort noen som helst hardware- og driverforandringer rundt perioden da problemet oppsto. Problemet oppsto gradvis, dvs at POST reporteren såvidt mumlet en gang i blandt, og nå er hun helt pratesyk. Jeg vil si at problemet har "oppstått av seg selv" :D

     

    Hadde vært greit om noen har forslag til løsninger eller ting som kan drepe POST reporteren for godt.

  7. En rask titt på illustrasjonen som urlen under linker til skulle vise dere problemstillingen min... Radiatoren er litt tung å blåse luft gjennom, men luften må gå den veien som er vist med blå pil. Viften som er farget grått på den nederste tegningen kan ikke kobles til annet enn 12V, og da bråker den. Slik at den ikke kommer til å være på under "normal bruk". Denne viften trenger alldeles ikke være der. Den kan skrues på med en bryter når det er tid for midlertidig overklokking osv.

     

    Hva er best? Å la den ene vifta være midt på, eller på siden?

     

    http://home.no.net/aderlig/hwno/vifte.jpg

  8. En kamerat har et Xaser III kabinett (det aller dyreste). Dette skal han selge, pga det er elendig. Noe jeg er helt enig i, det billigste på komplett er mindre skvip enn Xaser. Døra er et helvete å få på, og viftestyringa er helt latterlig. Viftene er greie, og hvis du "tuner" de ned blir kabiettet svært stille. Aluminiumskabinett blir ikke så mye lettere enn et vanlig kabinett etter det er fylt opp av hardware. Og som andre har sagt, så er aluminium ikke så hardt som stål. Dermed er bulker/riper lett å få. Kabinettdøra skulle jeg greid å rulle sammen som en aluminiumsfolie med neven...

    Og når man først selger et kabinett med vindu, så kunne det fulgt med en eller annen form for innvendig lys. Montering av harddisker og CD-rom var veldig bra iallefall. Skruene som følger med til montering av hovedkort passet ikke særlig bra til mitt PC-skrujern (for vi kan ikke bruke vanlige skruer til det... neida)

     

    Det var min mening om kabinettet.

  9. Jeg gikk til anskaffelse av 2 stk Enermax-vifter for en stund siden, til å ha på radiatoren. Men det viser seg at dersom viftene kobles til en lavere spenning (5V i mitt tilfelle), støyer alle radioer og TVer i hele huset! I form av skurring og flimring i bildet. Hvis jeg kobler til én vifte kommer det ingen skurring.

    Det blir heller ingen skurring om jeg setter viftene på 12V.

     

    Jeg må kjøre viftene på 5V, siden laveste fart på 12V var litt for støyende...

     

    Finnes det noen som har svar på problemet, eller som har en ide på hvordan jeg kan løse det?

  10. For ca 2 timer siden gikk jeg meg et tur opp til kapitelberget (ruiner av en kirke her i nærheten). Da ba jeg til Gud og sa følgende: "Hvis du finnes, så gi meg et tegn, et tegn på himmelen. Amen"... Av en eller annen merkelig grunn var det noe som sa meg at jeg skulle se mot nord, men ingenting hendte på 5 minutter, dermed tenkte jeg: "ja ja, da var den saken oppløst." Deretter bestemte jeg meg for å dra hjem, men siden det var noe som sa til meg tidligere at jeg skulle se mot nord, så gikk jeg mot nord hjemmover (liten omvei). Da jeg hadde kommet mot midten av fotballbane (Storm), fikk jeg meg et totalt sjokk, for på himmelen nord for meg flagret det et nordlys! Et forbanna nordlys og jeg bor i Skien! Dette er også første gang jeg har sett et nordlys.

     

    Vel, dette var tegn nok for meg: Gud finnes!

     

    Siden jeg nå skal faste vekk ifra PCen min 30 dager, vil jeg ikke kunne svare på denne posten.

×
×
  • Opprett ny...