Gå til innhold

mske

Medlemmer
  • Innlegg

    314
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mske

  1. Dette er bare et av mange forslag Rødt har kommet med for å få mindre økonomiske forskjeller.

     

    Jeg tror ikke det er mulig å innføre dette i skrivende stund, men jeg stemmer ikke Rødt på grunn av dette ene forslaget. Poenget er at man må tørre å tenke annerledes.

     

    Mange henger seg opp i hvorfor grensen må være på 1.5 million. Det er selvfølgelig ikke så nøye at den er akkurat det. Det er tankegangen som er viktig. Forklar meg hvorfor en leder fortjener å tjene mange millioner mer enn en hardtarbeidende sykepleier eller snekker?

     

    Det er ikke gitt at alle som er ledere tjener bedre enn sykepleiere og snekkere. Ofte innebærer det mye ansvar ved å være leder og man må kanskje ofte ta upopulære avgjørelser. Hvorfor skal noen da gidde å ta på seg lederansvar hvis det ikke gir noen fordeler?

     

    En annen ting er at man fullstendig dreper alt som heter innovasjon og konkurranse hvis man driver og setter en begrensning på lønn. Hvorfor skal et firma investere i forskning på ny teknologi f. eks, når man i praksis ikke vil få noe igjen for det? (Den ekstra inntekten man måtte få for den nye fantastiske teknologien forsvinner jo i skatt likevel...)

     

    Med en slik tankegang blir det ikke mye utvikling her i verden...

  2. Svar meg helt ærlig; Tror du virkelig vi vil få en tilsvarende verdiskapning som vi har i dag hvis man setter et lønnstak på 1.5 millioner?

     

    Mener du, i fullt alvor, at dette vil fungere i praksis?

    I så fall vil jeg svært gjerne høre hvordan du mener dette vil fungere.

  3. Hva har Israel og jøder med 22/7 å gjøre i det hele tatt? Og har Fjordmann sagt at han er Jødisk? Og hvis han har det, hva har det med saken å gjøre?

     

    Det har alt med saken å gjøre siden han har skjult sin virkelige agenda som er hans kjærlighet til Israel og som sagt så var de drepte sterkt kritiske til jødestaten.

     

    Eh, nei? Hans virkelige agenda var hans hat mot Islam.

    • Liker 1
  4. Hei!

     

    Lurer litt på en liten sak.

    Ønsker å loope gjennom en tabell og finne hvilket element som oppstår flest ganger. La oss si jeg har følgende tabell:

     

    int[] tab = {2, 3, 7, 5, 2, 3, 2, 9, 8};

     

    Da vil jeg få følgende svar: "Tallet som forekommer flest ganger er: 2. Det forekommer 3 ganger. "

     

    Sliter litt med å omsette det i kode. Tenker noe slikt:

     

    
    public static void finnesFlestAv(int[] tab) {
    
       for(int i=0; i<tab.length; i++) {
           //Bør jeg lage en hjelpetabell for å holde styr på hvor mange ganger hvert tall        forekommer?
       }
    }
    
    

  5. Min Legend har blitt utrolig treg de siste par ukene. Det går som sirup i menyene, og det tar ofte flere sekunder fra jeg starter f. eks facebook, til appen åpner seg. Å scrolle i statusoppdateringene er en forferdelig opplevelse. Det hjelper av og til å starte telefonen på nytt, da fungerer den litt mer smooth i noen minutter, før den blir treg igjen. Prøvde å sette den til fabrikkinnstillinger igjen uten at det hjalp noen ting.

     

    Kan det være minnekortet og alt som ligger der som gjør telefonen treg? Noen som har opplevd lignende?

  6. Hei

     

    Skulle retweete noe fra Twitter i morges, men oppdaget senere i dag at jeg tydeligvis har retweetet noe helt annet. Det var også en litt "uheldig" ting for meg å retweete, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg kan ha kommet borti den knappen.

     

    Er det en kjent bug i GUI'et eller noe sånt som viser at man har retweetet noe man egentlig ikke har? Jeg fjernet retweeten med en gang jeg fant det ut( etter 6-7 timer), men angrer litt på at jeg ikke undersøkte først om det kunne være noe grafisk feil på min pc. Noen som har opplevd lignende?

     

    edit: Altså, jeg forsøkte å retweete noe, men fant ut at jeg tydeligvis hadde trykket på retweet på noe en annen person hadde sagt.

  7. Har gått forkurs ved HiB, men vet ingenting om hvordan det er for realfagkurset. Alt jeg vet er at de hadde klasserom rett ved siden av oss, hehe. Ville spurt noen som gikk der evt. ringe Bergen Tekniske Fagskole (som kjører kurset).

     

    (Det er Høgskolen i Bergen og ikke Høgskolen i Buskerud du mener?)

  8. Jeg gikk forkurs for 2 år siden. Synes ikke det var så hardt som alle skulle ha det til. Jeg satt kanskje i snitt 1-2 timer i uken med skolearbeid og endte vel opp med rundt C i snitt (fullt forkurs). Nå var jeg langt i fra den som jobbet mest, og jeg fikk inntrykk av at noen satt hver eneste kveld og slet seg gjennom matte og fysikk.

     

    Det kommer nok litt an på hvor mye du legger i det. Jeg var vant med rundt 5 i karaktersnitt fra ungdomsskole/vgs og hadde ingen planer om å vedlikeholde det snittet egentlig. Da blir forkurset et i overkant arbeidssomt år med mindre du er veldig klok :)

     

    Faktisk så synes jeg forkurset var et av de morsomste årene jeg har hatt på skole ettersom alle som deltok var seriøse og ønsket å lære (og snittalderen var vel omtrent rundt 25). Trenger ikke være kjedelig selv om det er mye matte og fysikk, hehe :)

  9. Jeg har hatt Legend en måneds tid nå, og skal innrømme at jeg angret litt i begynnelsen på at jeg ikke kjøpte en Desire, etter å ha tatt i en (føltes litt raskere).

     

    Nå, derimot, nyter jeg at min Legend er hundre ganger penere og sitter mye bedre i hånda enn en Desire. Hastighetsforskjellen er ikke så drastisk uansett (dog litt mer smooth i menyene på Desire). Jeg er veldig godt fornøyd med mitt valg! Jeg sparte også 500 kr og en umenneskelig lang leveringstid :)

     

    Skjermen er absolutt ikke for liten, med mindre du ønsker å se film på den. Den er krystallklar og jeg savner ikke noe høyere oppløsning egentlig.

     

    Dessuten er høytaleren til Legend mye bedre enn Desire sin, hvis det skulle ha noe å si for deg.

  10. Hei.

     

    Har lenge brukt MSTSC til å koble til en server jeg har via rdp. Nå kan jeg plutselig ikke koble til den lenger, og den svarer ikke på ping-forespørsler. Mine kolleger har ingen problemer med å koble til samme server. Slik det er nå logger jeg meg på en server for derfra å logge på den aktuelle serveren. Rimelig tungvint...

     

    Har noen opplevd noe lignende, evt. har noen forslag om hva som kan være galt?

  11. Hvis du lett blir solbrent kan dette være en indikasjon på at du har økt oksidativt stress i kroppen, og antioksidanter som f.eks betakaroten kan hjelpe på å rette opp i ubalansen. Anbefaler dog naturlige bredspektretde antioksidanter i form av frukt og grønnsaker.

     

    Blir du også fort veldig varm og sliten/slapp av (moderat) fysisk aktivitet så er dette også en indikasjon på manglende antioksidanter og andre betennelsesdempende stoffer i planter

     

    Jeg blir fort varm/svett ved fysisk aktivitet, men jeg er i god fysisk form. Merker dog at jeg blir mye mer svett enn andre jeg f. eks spiller fotball med...

×
×
  • Opprett ny...