Gå til innhold

Skaaden

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skaaden

  1. Du må også betale 25% moms til norske myndigheter.

     

    ellers vil jeg be deg holde deg unna asiatiske D&G, Diesel, Armani osv. slike til 200 kr/stk. Jeg har selv importert slike og jeg kan fortelle at det ikke er så kult å få post fra tollvesenet, advokatfirmaer osv. Men jeg bestilte ikke så mye(rundt 20 jeans per gang) så da ble det ikke så veldig mye pes. Men dersom du har tenkt til å tjene gode penger på dette må du bestille langt større mengder og da er sjangsen for å bli tatt og straffet langt større. Dersom de f.eks beslaglegger en bestilling på 50 par uekte jeans..o da begynner det virkelig å bli kjipt..

     

    Men hvis du finner en go leverandør er det absolutt penger å tjene på dette;-)

     

    mvh.

    Håvard.

  2. Jeg og en kamerat har bestemt oss før å prøve å jakte litt.. Vi har nettopp meldt oss opp til kurs og er helt ferske på feltet.

     

    Finnes noe som det er lov å jakte på i mars, april, mai i Sør Trøndelag? Vi skal nemlig reise hjem igjen til Fredrikstad etter eksamen i Juni og det hadde vært spennende å forsøkt å jakte før vi reiser hjem.. vi bor i Trondheim så det er en fordel at det ikke er så langt unna.

     

    Og hva slags hagle bør vi satse på? Vi som nevnt helt nye og forlanger ikke det flotteste. Dessuten er vi studenter så jo billigere -jo bedre. At de fungerer greit og er holdbart er det viktigste. Vi har registrert at f.eks xxl har et par hagler til rundt 3000,- hvordan er disse?

     

    mvh

    Håvard & Christian :)

  3. En Lektorstudent på NTNU ønsker å skaffe seg relevant erfaring, derfor lurer jeg på om noen der ute har behov for en fremtidig lektor ved en grunnskole?

     

    Jeg går fremdeles i 1 klasse(2. semester) på NTNU, Dragvoll. Til nå har jeg hatt grunnleggende geografifag, samt pedagogikk.

    Min utdannelse vil bestå av en mastergrad i geografi(min. 180 st.p.), 60 studiepoeng i pedagogikk samt 60 studiepoeng i øvrige samfunnsvitenskapelige fag.

    Jeg har også realativt gode forkunnskaper i matematikk, men også mange andre fag som det undervises i på barne -og undomsskolenivå.

     

    Jeg ønsker først å fremst å få litt erfaring innenfor feltet. Siden jeg er student har jeg ikke all verdens av tid, men noen timer i uka hadde vært perfekt!

     

    Jeg ønsker å få erfaring innenfor læreryrket, det er viktig med relevant erfaring når jeg endelig er ferdig med min utdannelse. Derfor ønsker jeg å "lære å lære bort" fortest mulig.

     

     

    Med vennlig hilsen

    Håvard.

  4. Man kan ikke se at utviklingen blir værre(varmere) fra år til år. Klimaet beregnes utfra en 30 års periode, første etter denne perioden kan man påvise eventuelle endringer.

     

    Men det er for all del ingen tvil om at forandinger er i ferd med å skje. Men den forandringen Ola og Kari merker best er den hyppige økningen av eksremvær, noe som f.eks Tsunami og de utallige orkanene er i USA er gode eksempler på.

     

    Håvard :ermm:

  5. Det er ikke alle tjukke mennesker som har spist seg store.. Gener er noe dritt! Røyking derimot er garantert selvpålagt...

    7722505[/snapback]

     

     

    Helt enig!

    Det er ofte slik at de som trener mest, gjør det nettopp fordi de har et vektproblem. Har du begynt å røyke har du bare deg selv å takke.

    Selv er jeg en ekstrem antirøyker, noe som nødvendigvis ikke er positivt.

     

    håvard

  6. Det stemmer det du sier, legger bare til at et slikt utdannelse også finnes ved UMB.

    7758287[/snapback]

     

     

    Mulig jeg er dum, men hvor er UMB? Jeg tror det finnes også i UIB og universitetet for landbruk og bio...hmm husker ikke helt hva det heter, men mener hvertfall tidligere landbrukshøyskolen i Ås, som fikk universitetsstatus for noen få år siden.. Et slikt tilbud finnes nok ved stort sett alle av landes universitet, litt usikker om de har det i Tromsø..menmen.

    Nå mistet jeg tråden litt.

     

    Håvard

  7. Heisann!

     

    Noen her som kan svare meg på om man kommer i kategorien "lektor med opprykk", dvs lektor med ett års tilleggsutdanning, etter å ha tatt 5-årig lektorutdanning (på NTNU), og så ta et årsstudium etterpå?

     

    Egentlig er jo lektorutdanningen på 6 år, og opprykkskategorien på 7 år, så jeg lurer egentlig på hva som skjer i dette tilfellet, noen som vet?

     

    Takker for svar! :)

    7724945[/snapback]

     

     

    Hei.

    Tittelen "lektor med opprykk" tror er det de fleste lektorer på vidergående skole idag er. Tidligere måtte man først ta en mastergrad på fem år, derretter måtte man bygge på med ett år pedagogikk. Idag finnes det hveretfall ved UIO og NTNU linjer som utdanner lektorer på 5 år, dvs man tar en mastergrad hvor pedagogikken er flettet inn i opplegget. Linja jeg går på på NTNU heter dermed "lærer/lektorutdanning med mastergrad i geografi", men det finned tilsvarende også i språk og realfag. Dermed kan man idag bli lektor på fem år, de som velger den andre varianten blir lektor med opprykk(totalt 6 år). Hvertfall NTNU har Den femårige lektorutdanningen eksistert i fire år, tror det er tilsvarende i Oslo.

     

    Jeg mener hvertfall at en lektor med opprykk har først tatt en mastergrad og derretter ett år med pedagogikk. Men dersom noen er sterkt uenige i dette kan det hende jeg tar feil..

     

    Håvard

  8. For det første har slike folk har ofte for det første en del penger til overs, hvertfall hvis man er typen med rolex, mercedes osv.

     

    For det andre kan også ofte de som er slik virke usikre på seg selv o0g hvordan de skal forholde seg til andre mennesker som ikke er akkurat slik som dem selv. Og da er det en enkel utvei å "kjøpe seg" en identitet som man vet er akseptert av andre. Dvs man blir verken sett på som sær, spesiell eller fattig, men man blir sett på som en høyst oppegående og "godt stelt" person. Dette tror jeg i størst grad gjelder gutter/menn fremfor damer.

     

    Men de det absolutt er flest av, er de som er veldig opptatt av å virke rike og god stelt men som egentlig bare er en middels/vanlig person, dette har jeg selv lagt merke til(ofte gutter rundt 20 år).

     

    Jeg tor det er veldig ofte at de som hverken har høy utdannelse eller rik familie som på død og liv må fremstille seg selv som rike, selvom de ikke er det. Mange av de som faktisk har meget god råd derimot, bryr seg ikke om dette. De har ingen bohov for bevise ovenfor noen at de er rike.

    Det er vel nettopp derfor(i mange tilfeller) de som er rike er rike. Fordi de har en fornuftig bruk og disponering av sine midler. Det er jo strengt talt ikke så veldig øknomisk å gå rundt i unødvendlig dyre klær og drikke en haug med drinker på byen vær helg bare fordi det "per definisjon" kult og bra!? Her kommer også det med å kjøpe seg en identitet inn i bildet igjen..

     

    Noen synspunkter?

     

    Håvard

  9. Jeg vil tro at du er hører mer "hjemme" på videregåendenivå med læremaster i geografi, om ikke høyskole/universitet. Jeg trodde det var allmennlærerne som underviste på barne- og ungdomskole..?

     

    Det er for det meste allmennlærere som underviser i grunnskolen, ja.

    Men det er også enkelte lektorer. Jeg husker at en lærer jeg hadde på ungdomskolen i 9 og 10 klasse, begynte å undervise på Frederik 2 vgs når jeg gikk på VK1.

     

    Men det er vel stort sett allmennlærer på grunnskole vil jeg tro.

     

    Håvard.

  10. Jeg er han trønderen med skjegg på haka og en høy pigg-ting på hodet. Vel, ikke nå lengre siden håret vokser. :)

     

    Men vet du når/hvor første forelesninga er på tirsdag?

    it's learning er under oppdatering visstnok, så jeg kommer ikke inn.

    7669001[/snapback]

     

     

    Akkurat!

    forelesninga begynner kl 10.15. Det er geog1001, men er usikker på hvor det er..

     

    snakkes!

     

    Håvard :w00t:

  11. Hmm- er vel en nedre "undervisningsgrense" for høy kompetanse her. Litt typisk Norge egentlig. I Finland underviser også folk med doktorgrad (og pedagogikk)

    på barneskolenivå ned til 1. klasse. Så har de også etter hvert fått en glimrende fungerende skole.

    Sjøl vil jeg helst ikke undervise på grunnskolenivå, vil ha litt mer utfordring.

    7656340[/snapback]

     

     

    Finnene ikke så dumme nei. Har selv heller ikke lyst til å undervise på barneskole, men for all del...

     

    Håvard

  12. Ah! Læremaster altså. :)

    Bodde du på Hyllebua (tror jeg den het) da vi var på Sør-Gjæslingan? Dit vi måtte ro og greier?

     

    Glemte å si jeg også studerer førsteåret, men vanlig bachlor da.

    Er det du som er fra Fredrikstad, mørkt krøllet hår?  :hmm:

    7639030[/snapback]

     

    Det er meg ja!! og hvem er egentlig du?

    Vi måtte ro bindalingen over til brakka vår ja, husker ikke navnet på den.

     

    Verden er jaggu ikke stor..hehe

    Skal bli fint med å komme i gang igjen, med første forelesning på tirsdag..

     

    Det virker som om du hvertfall har fulgt med i forelesningne!

     

    Fjær er en bra fyr, som mildt sagt kan et og annet om Ytre Namdal!

     

    Vi sporet visst litt av her ja.

     

    Håvard :w00t:

  13. Jeg studerer geografi ved NTNU Dragvoll, så det er i denne sammenhengen jeg har fått min forståelse av begrepet "postmodernisme".

    7623360[/snapback]

     

     

    Ser man det! Jeg studerer også geografi på Dragvoll! riktignok lærerutdanninga. Går i første klasse og synes geografi et utrolig spennende.

     

    Takk for godt svar!

     

     

    Håvard :w00t:

  14. Dessuten er en allmenlærer billigere og kan brukes i flere fag enn en en lektor. Stod et stykke om dette i Bergens Tidende for en stund siden.

    7555285[/snapback]

     

    Og Lars P. spurte om hvorfor jobbe på grunnskole hvis en har master- så kan dette ha sammenheng med at man ikke alltid kan velge på øverste hylle.

     

    Og til sist en liten kommentar til Luske_Ludvig. Man får lektor-lønn på ungdomsskolenivå (8.-10.), men ikke på barne (1.-4.) -og mellomtrinnet (5.-7.), hvis en f.eks. har master.

    Dessuten jeg har undervist i alle fag på grunnskolen (1.-10.) selv om jeg ikke er allmennlærer.

    7634552[/snapback]

     

    Takk for at du deler din erfaring. Når jeg er ferdig har jeg visst ikke lov til å undervise yngre barn enn de som går i 5 klasse. Jeg tror dette har med at min kompetanse skal rettes mot litt eldre elever og studenter.

     

    Hvis noen har flere synspunkter så bare fyr løs!!

     

    Håvard :w00t:

  15. Du trenger nok ikke å bekymre deg for ikke å få jobb i vgs, lærerne der vil begynne å falle voldsomt av om noen år, da en stor gruppe av dem begynner å nærme seg pensjonsalder. Siden du har realfag vil det være enda enklere å få jobb, og det allerede nå. I byene kan det være trangt om jobbene. I mer grisgrendte strøk burde det derimot ikke være noe problem.

     

    En ide kan være å kontakte en skole i nærheten for å ta vikartimer. Det er verdifull erfaring når du skal søke jobb senere.

    7585213[/snapback]

     

     

    I 3 klasse(5 og 6 semester) skal jeg skal jeg har 14 uker praksis som en en integrert del av opplegget.

    Dessuten studerer jeg samfunnsvitenskap(med master i geografi). ikke realfag. :nei:

     

    Men det ordner seg sikkert. Jeg leste forleden dag i Fredrikstad blad at det i Østfold fylke var mellom 2 og 3 prosent arb.ledighet(?). Da skal vel en målbevisst fyr klare å skaffe seg noe.

     

    Takk for gode innlegg!

     

    mvh

    Håvard

×
×
  • Opprett ny...