Gå til innhold

s10an

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av s10an

  1. Leter etter en brannmur med outbound beskyttelse som ikke er utrolig cumbersome..

     

    Har i det siste prøvd et knippe forskjellige: Comodo, jetico, online armour.

    Disse fordi de får bra score på matousec..

     

    Problemet er at de blir for masete, orker kanskje et par timer, men så blir det

    bare for slitsomt.

     

    Det eneste jeg ønsker er basic program outbound beskyttelse. eg mulighet til å bestemme

    hvilke programmer som skal ha tilgang til internet.

     

    Har brukt zone alarm i mange år, men det får ikke så bra på tester.

    Hvordan er zone alarm free, ca som windows firwall? eller er den bedre?

  2. Der er vi nok helt enige. Det er jo ikke noe problem å lage en ny melodi som følger alle "reglene" men som allikevel ikke fungerer av en eller annen grunn. :)

     

    Når det gjelder bruk av tritonus innen metall blir det for meg litt sånn barnslig trass: "Haha, vi bryter den mest opplagte reglen av alle for å gjøre noe annerledes". Dessverre er det ikke så annerledes når alle innen sjangeren gjør det hele tiden. Dessuten var Wagner lenge før dem. ;)

     

    LOLZ...

     

    Spennende diskusjon, flere gode poenger her....

     

    kjeklulf:

     

    Det med arroganse er vanskelig.. Husker et klart skille da det ikke ble så intressant å diskutere musikk med mamma lenger(hehe, hun spiller ikke selv).

    Blir litt vanskelig og prøve å forklare forskjellen mellom Bird og Pepper til henne ;)

     

    Musikk har mange plan av forståelse. Har bare gått et år på musikkvitenskap, så du kan sikkert mer enn meg.

     

    Musikk er veldig begrenset. Det er en ting mange ikke har så lett å forstå...

  3. Bortsett fra feilene og unøayktighetene i forklaringen din: Det er fortsatt tolv unike toner i en oktav, ikke elleve.

     

     

     

    Javisst, det ble feil... Du har rett det er 12 unike toner i en oktav,blingset litt der..

     

     

    hehe, brukte ganske lang tid på skrive det, ble kanskje litt unøyaktig. Ganske vanskelig å forklare.. Hadde vært morsomt å høre hvordan du ville forklart det?..

  4. Tenkte jeg kunne prøve å forklare hvorfor det finnes 11 toner i vestelig musikk.

    En tone er sammensatt av overtoner som oppstår når et matriale vibrerer. Disse tonene kan sorteres i overtone rekken. Intervallene eller tone avstandene er ikke reine toner, slik vi kjenner det. Noe som betyr,når vi spiller dem, at vi oppfatter tonene som "sure".

    Praktisk betyr dette at et piano som er delt inn i oktaver, 7 hvite tangenter, 5 svarte. at disse tone-høydene ikke ville vært de samme i bass området på pianoet som i diskant området.

     

    Av denne grunnen ble det laget et nytt system der alle intervallene hadde like stor avstand, dette er et "temperert" tone system. Det betyr at når du starter på, lå oss si en "e", kan du spille 11 toner før du havner tilbake til start på "e" en oktav høyere.

  5. Faktisk finnes det bare 11 individuelle toner. Musikk er veldig mye mer begrenset enn hva generelle oppfatningen er. Som regel går en sang i en bestemt tone art, noe som begrenser toner brukt ned til 7(toner i en dur skala). Av disse sju bruker man oftest bare 4(toner i en akkord). I tillegg finnes det begrensninger pga ledertoner i en akkord rekke. Dette er ting man kanskje ofte ikke tenker over, men det er også derfor visse akkorder passer bedre sammen enn andre...

     

    Når det gjelder musikk historie er bare i de seneste århundre det er kommet enn større grad frihet i musikken. Før var visse toner spillt sammen sett på som onde, spennende ;)

     

    Men for å svare enkelt på spørsmålet ditt, alt er gjort. Uten at det betyr at det ikke er mulig å gjøre noe nytt :)

    edit:

     

    12 toner i en oktav ja: FAIL

  6. Det er verdt det noen gidder å betale for det.

    Prøv deg på 50% av nypris, men vær klar for å senke den til 40.

     

     

    Jeg er veldig enig, 50 % verditap er vanlig. Noen ganger kan det vært nødvendig å gå litt lavere. Spørs hvor raskt du vil selga da, hvis du har god tid finner du sikkert en "dust" som vil betale mer en den er vert.

    Sånn jeg ser det er vi alle musikere, eller dvs mennesker uten penger :), så ved å selge musikkutstyr til en litt god pris, har du gjort en god ting og kan være stolt av deg selv :)

  7. Leste akkuratt et par sider tilbake i tråden, står jo noe om det der...

     

    "Akkurat fått min 6224, men jeg har et lite problem.. Cddrevet fungerer ikke med vista, har funnet litt info om det på nett.. Er det noen som har/har hatt noe av det samme problemet og som vet om en løsning?..

    CDdrevet er at typen sony slot-in(sony dvd rw dw-q78q)"

  8. Første gangen jeg fikk se nyheten om at denne filmen skulle lanseres, tenkte jeg at den kom helt sikkert til å være veldig dårlig. Men etterhvert begynnte jeg ,etter som jeg er en gammel transformers fan(animated series), what the hell det er jo en transformers film, bare den handler om transformers er den sikkert litt grei...

     

    Gikk på kino, kjøpte billetten og satt meg ned for å se. omtrent halveis inn i filmen var jeg så utrolig skuffa at jeg vurdete å gå. Dette er en av de dårligst filmene jeg sett på lenge. Jeg syntes Arild Abrahamsens anmeldelse var right on the money, i tillegg til et par ting jeg syntes manglet.

     

    Filmen er jo bare løst, løst ,løst basert på transformers med noe få karakterer fra serien, ellers kan man jo si devestator som tanks? hva i all verden var det, megatron ble om til et fly??

     

    Jeg bør kanskje si at jeg er fan av den første animated serien og syntes det meste av det som har kommet etterpå har holdt lav kvailitet(som å se gobots). Det er jo mulig at mange av de karakteren i filmen er basert på karakterene i disse seriene så jeg kan ta feil der. Poenge er at dette var en dårlig til helt grei action film med store roboter som nødvendigvis ikke har noe å gjøre med transformers...

  9. Jeg er litt ny i linux og har et litt irriterende problem. Når jeg slår på USB harddisken min får jeg beskjed "You are not privileged to mount the volume". Jeg får mountet den ved å starte gparted og velge mount der, men hadde håpet at det kunne gå automatisk (slik det har gjort før). Vet ikke om jeg bruker riktig terminologi her , men er det fordi jeg logger inn som Super user for å starte gpartet at jeg kan mounte den i gpartet? Er det noen mulighet å få det til å gå automatisk igjen?

     

    Sorry sikkert super noob sp.mål. Please be kind to me :)

     

    Ubuntu 7.04

×
×
  • Opprett ny...