Gå til innhold

kjartana

Medlemmer
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjartana

  1. Du kan ikke oversette norsk rett over til engelsk, det lærer man på barneskolen, kjartana. Det engelske navnet for prekestol er pulpit, sånn er det bare.

     

    Hvis du nå bare hadde tatt deg litt mer tid å sjekke før du slengte ut VÅS så hadde du sluppet en særdeles pinlig posting. Preikestolen er ikke en prekestol, det er en turistattraksjon i Rogaland.

    På det OFFISIELLE postkortet jeg sitter på så står det på baksiden: Preikestolen / Preacher's Pulpit or Pulpit Rock

    Hadde du gjort noe så enkelt som å GOOGLE preacher's pulpit så hadde du funnet tusenvis av sider om turistattraksjonen PREIKESTOLEN.

     

    Antar også du lærte om egennavn på barneskolen?

  2. Skal vi bruke TV-dokuserien Grensevakten som sannhetsvitne så trenger dette ikke være dramatisk. Det viktigste er å angi det i søknaden. Gjør du ikke det og de finner det ut så er det rett ut ser det ut som (eller skal ihvertfall MYE til).

     

    Allerede for noen dager siden viste de en amerikaner som hadde sittet inne lenge på grunn av vold med grov skade. Men det gikk fint etter en vurdering.

     

    Beste er jo bare å prøve å søke.

  3. Etter 5 min hopper han opp på bordet igjen og snuser på vannflasken?

    Da er dere ikke konsekvente nok. Umiddelbart når han er på bordet må han i tilfelle sprutes på. Hvis ikke kan du bare la være.

    Personlig har jeg ikke stor tro på vannflasken. Mye av det du beskriver vokser han av seg. Blomster og slikt kan man sette luktestikker i og da vil han avsky området.

    Å tro at det roer seg med to katter er å tro på julenissen. To lager 3 ganger så mye styr som en katt.

    Dere bør jo vurdere om han skal slippe inn i stuen i det hele om dere ikke takler at han er nysgjerrig. Personlig tror jeg dere vil oppdage at han vokser av seg det meste av dette. Blomster er ikke så spennende om et år som de er nå. For ikke å snakke om evt juletrær...

  4. a)

    Er det virkelig sånn at oppløsningen ikke har noe å si ?

     

    I dag har de fleste løsninger basert på prosjektor minst 1280x1024. Dette er mer enn nok for de aller fleste bruk i klasserom

     

    b)

    Ansilumen skal være den lysstyrken som projektoren avgir, men ettersom tavlen bare reflekterer noe av lyset vil jeg anta at det lyset vi ser er vesentlig dårligere.

     

    Det er riktig. Derfor er det viktig å skaffe seg et lerret med maksimal refleksjon. De er noe dyrere, men verd hver krone.

     

    c)

    En projektor som står fastmontert veldig nær en tavle bør i mine øyne få frem mye mer lys enn de projektorene som henger i taket på 5 meters avstand. Hvorfor kan ikke produsentene oppgi den lysstyrken som tavlen avgir når den blir belyst med en viss mengde Ansilumen fra en gitt avstand ?

     

    Ja, jo nærmere en prosjektor står tavlen desto mer lysstyrke når frem, men dette går veldig ut over størrelsen du kan oppnå på bildet. Det er umulig for en produsent av prosjektor å fortelle hvor mye lys du får fra tavlen, fordi dette er helt avhengig av travlens refleksjonsevne. Det viktigste du må tenke på når du skal ha en prosjektor til et klasserom er at du må ha tilstrekkelig ansilumen til å ha godt bilde selv med lys i klasserommet. I dag skal det være helt unødvendig å dempe lyset når man skal bruke prosjektor. Da har man for svak prosjektor for den bruken.

     

    d)

    Og hvorfor er det ikke nevnt noe om kontrast ? Er dette et begrep som nå er definert som dødt når det gjelder bildekvalitet ?

     

    Jeg må tilstå at jeg er frustrert ettersom jeg ikke kan lese meg til noe som helst basert på spesifikasjoner. Det er som å lese hva som er inkludert når en kjøper forsikring. INGENTING er beskrevet likt. Hva skal jeg ta hensyn til ? Men sånn må det kansje bli når det er snakk om 2 forskjellige teknologier ?

     

    Forstår frustrasjonen, men jeg vil helt klart anbefale sympodium-løsning. Noen av disse leveres med prosjektor og noen uten. Du må avgjøre selv hva du trenger der. Multitouch LCD er vel og bra for møterom og kontorer, men ikke for et klasserom. Til det er skjermene for små. Skal dere opp i størrelser mot 100" er prisen langt otover hva man kan oppnå med et sympodium-system. Hos oss brukte vi 40.000,- for et komplett sympodium-system. Inkludert prosjektor som fint fungerer i skarpt lys og vinduer uten gardiner for. Lerret hadde vi fra før.

  5. Takk for raskt svar.

    Dette med at en er bundet av tavlas størrelse er nok et potensielt problem, men jeg antar at også Sympodiumen begrenser deg på samme måte ?.

     

    Nei, en sympodium bryr seg ikke om størrelsen. Husk at sympodium projiseres direkte på et lerret. Dermed kan man zoome inn på bildet og detaljer der uten at dette har noe å si. Man tegner og viser på en spesialskjerm som man har foran seg når man står foran elevene.

    På den andre varianten kan man ikke zoome (ikke vår ihvertfall) fordi da blir signalene fra tavlen hvor man tegner helt feil i forhold til hva som er på PC-skjermen.

  6. Veeeeel... Du kan glemme å få innreise tilatelse til USA pga dommen

     

    Ser at flere kommer med denne påstanden. Men den er ikke riktig. Du kan ikke reise til USA på et Visa Waiver Program om du er straffedømt. Men VISA via ambassaden kan du få. Såfremt du ikke har en av flere typer straff som ekskluderer deg.

     

    Den viktigste hva angår kriminalitet er en definert som "a crime involving moral turpitude". Dette er en svær samlesekk som inkluderer ting helt fra skatteundragelse til mord. Interessant nok så er unndragelse av militærtjeneste ikke et brudd på dette skal vi tro United States Department of State Foreign Affairs Manual.

    Det er også unntak for kriminelle handlinger hvor maks straff er ett år og man ikke idømmes mer enn 6 måneder. Samme også for straffer pådømt for noe man gjorde før man ble myndig.

     

    For de som er interessert i å se hva som inngår i "moral turpitude" så kan de enten sjekke Wikipedia eller hovedkilden selv (US DoS FAM)

  7. Militær Straffelov:

    § 35. Den, som i hensikt aldeles å unddra sig sin militære tjenesteplikt forbryter sig således som i § 34 omhandlet eller som efter å være fremmøtt eller fremstillet til militær tjeneste rettsstridig nekter aldeles å utføre sin tjenesteplikt, straffes med fengsel fra 3 måneder inntil 2 år, men inntil 3 år, hvis det skjer i tjenestetiden med fartøi på tokt.

     

    Men tviler på at det blir mye fengsel. Om du innkalles til nytt forsøk tviler jeg vel også på, men der er jeg usikker.

  8. Kan helt klart anbefale NAS-løsning.

     

    Bruker selv en Buffalo Linkstation

     

    Kapasitet 4 TB, men 1 av dem brukes av raid 5. Så synlig kapasitet er 3 TB. Kjekt å ha.

     

    Jeg valgte en slik fordi jeg også ønsket å ha en NAS med raid 5 for sikkerhet. Nå har jeg ikke NAS'n i nærheten så hvor mye den støyer aner jeg ikke :)

     

    Du finner Buffalo-alternativer til rundt 4 laken. F.eks samme dingsen med 4x500 disker til 3700,-

  9. Kjenner dem bra. Vi benytter to typer her på jobben.

     

    Den ene typen består i en "tavle" som i grunnen fungerer som en enorm touchpad. Man kan tegne på den, styre windows via den etc. Masse muligheter. Drawbacket er at man er bundet av størrelsen på tavlen. Til tider plagsomt.

     

    Den andre varianten er en helt spesiell skjerm som man gjerne monterer i en talerstol eller lignende. Skjermen styrer så bildet til prosjektoren på samme måte som førstnevnte. Funksjonelt er den også lik den førstnevnte, men her er man ikke bundet i størrelse. Men kanskje den største effekten er at man hele tiden er vendt mot elevene. Dette gir store fordeler i forhold til å måtte stå med ryggen til når man tegner/markerer. Vanvittig godt hjelpemiddel for undervisning av data-tema og lignende.

    Sistnevnte heter sympodium og du finner masse videoeksempler av slikt på Youtube. F.eks denne:

  10. Skal jobbe med oppgaven på mandag så jeg leser det da, men er det noen som vet hvorfor hitler ble likt i starten av tyrkerne :)

     

    tyrkerne?

     

    Hvis du mener tyskerne så var årsaken i all hovedsak at Tyskland hadde store økonomiske problemer mye på grunn av tiltak presset over dem som følge av første verdenskrig. Hitler kom med enkle populistiske forklaringer og løsninger som appellerte til et slitent folk

  11. Jeg jobber i forsvaret og registrerer at på Kjevik(Luftforsvarets tekniske skolesenter) så blir elevene gitt Sersjant's grad og lønn etter 1 skoleår selv om utdannelsen er lengere enn 1 år. Du blir ikke Ingeniør på Kjevik da, men allikevel det er forskjellsbehandling.

     

    Ja, det er en viss forskjellsbehandling, men skal man drive en ingeniørhøyskole så er man avhengig av at elevene forblir soldater/grenaderer/matroser så lenge som mulig. Dette argumenteres nok mest av rent praktiske årsaker og ikke minst økonomiske. Straks man er befal så smeller det til med en mengde rettigheter som ville være svært kostnadsdrivende for en 3 årig ingeniørutdanning. Det er vel "betalingen" Forsvaret tar for å dekke alle utgifter.

    På en ingeniørutdanning så tar det nok også betydelig lenger tid å få plassert alle militære timer innimellom alle fagene. Noe som igjen medfører at de ikke har de kvalifikasjoner man skal ha som befal før det er gått tre år.

    De som velger å gå BSIF får også befalsgrad etter et år, men så går de et halvårlig GBU før den faglige delen. Konklusjonen får bli at de skilles mellom befalsskole og ingeniørhøyskole. Må si jeg er mer bekymret for SKSK sin konkurrent til FIH. Den kan fort medføre frafall til FIH, men "heldigvis" er den mindre kjent i systemet utenfor.

  12. Hei,

    Jeg planlegger å ta en 1-2 ukers ferie bare for å slappe av. Hovedsaklig blir det å slikke sol med uteliv om kvelden.

    Det er et stort pluss om stedet har en spennende kultur som kan utforskes på dagtid. En av tankene som slo meg var Egypt. Kulturen og historien i Egypt er utrolig spennende men kanskje et sted man burde reise med flere?

    Det er et kriterie at jeg folk forstår engelsk. Det er også viktig at det er et sted det er lett å få kontakt med andre folk.

    (jeg er 24).

     

    Jeg tar imot alle tips jeg kan få. Alt fra fine steder til ting man burde tenke på når man reiser alene.

     

    Antar du skal reise i år så da er mitt tips mer for senvåren neste år :)

     

    Anbefaler München. Der har du masse kultur og muligheter til å slikke sol på en av de mange "strendene" langs Izar. Og i München går du ikke tom hverken for byliv eller kultur. En vanvittig mengde svært fascinerende og varierende severdigheter. Men som sagt så er det neppe aktuelt å slikke sol i oktober i München :)

  13. Hei.

    Jeg er på jakt etter en fiske plass i Bergen og områder f.eks. Fjell, Askøy etc. Ikke i søttvann og ikke med båt men ett sted man kan kaste sluken fra jord til havet og man kan få noen fisker altid.

     

    Det er mange flotte fiskeplasser langs veien på Sotra nordover. Spesielt flere av broene har fine plasser. Ellers er det bra fiske ved Vatlestraumen. Også på Bjorøy finner du fine plasser. Straume bro før Søreide er fin, men tidvis overbefolket. Der får man alt fra normal sjøfisk til mer eksotiske (sjøørret og laks f.eks). Askøy har flere plasser. Foretrekker helt ute ved Herdla selv. Både på øst og vestsiden er det fint. Nord ved fuglereservatet er det fint, men stengt store deler av året.

    Å love fisk alltid er umulig og fisket i havet fra land er blitt dårligere med årene, men jeg har enda til gode å reise hjem uten fisk (bank i bordet).

  14. Jeg kjøpte et batteri på batteributkken.no / www.altitec.no

     

    Men det er over en uke siden. Det var da et batteri igjen, stod det. Og at de hadde bestillt 10 batterier til. Så da tenkte jeg at det ikke ville ta lange tiden før evt de kom på lager.

    Men det har ennå ikke kommet noen batteri og jeg har ventet godt over en uke.

     

    Så jeg lurte på andre her har noen opplevelse fra den butikken.

     

    Meget bra erfaring fra den butikken. Brukt de mye.

  15. så godt som samtlige i forsvaret har Hemmelig.

    dette gjelder også sivile og vernepliktige, nesten uavhengig av hva de driver med.

     

    Dette er langt fra sannheten. Kun personell med behov klareres hemmelig. Ingen vernepliktige eller matroser i maskin har behov. Ønskelig gjerne, men ikke behov. Her tror jeg det har kommet inn en del synsing og fakta i en fin miks som så blir en ny sannhet. Befal må i all hovedsak klareres Hemmelig eller høyere. Det er derimot ingen automatikk i at dersom dette ikke går så er karrieren slutt. Mange stillinger på et fartøy krever ikke høy klarering. Deriblant maskin.

    Det er jo ikke slik at all informasjonen angående operasjonene skal gis alle ombord. Det er et need-to-know prinsipp som gjør at man fint kan jobbe sammen med folk uten klarering.

     

    Når det gjelder den aktuelle saken så tviler jeg på at den gir negativt utslag. Men det er uhyre viktig at den oppgis på skjemaet. Gjøres dette ikke så møter man motbør

  16. Som elev ved FIH gir du opp å være sivil student som går på en skole med et rikt og moderne fagmiljø, å ha frihet(få og frivelige forelesninger, lange ferier, aldri noe sånt som kvelds- og helgetjeneste og ordre med trusler om represalier om du ikke adlyder) og mulighet for et rikt sosialt liv. Du får istedet liten frihet med fast tjeneste fra 08.00-15.30 hver dag + vask og oppstilling før start av skoledagen.

     

    Blir helt oppgitt når jeg leser slikt som dette. FIH tvinger INGEN til å søke. De som søker BURDE skjønne at en skole i regi av FORSVARET og der FORSVARET dekker kostnadene (kost, losji, studiemateriell, etc) selvfølgelig kjører et løp tilpasset Forsvarets behov. De utdanner ingeniører for Forsvaret primært, men med en utdannelse som også kan benyttes sivilt. Det er ikke en sjel fra en sivil ingeniørskole som kunne brukes av Forsvaret uten ekstra militær utdanning.

    Om man er sugen på det avslappende sivile studieliv så bør man ikke søke på FIH. Gjør man det så bør man strengt tatt holde kjeft om man synes en arbeidsdag fra 0700-1530 er fælt. Da er man strengt tatt ikke ønsket av Forsvaret heller. Jeg er imponert over holdningen til de elevene jeg får besøk av fra FIH. Nå senest gikk de til dyst på Statsraad Lehmkuhl med iver til tross for meldinger om stygt vær i Nordsjøen. Når jeg underviser dem er de vel så ivrige på å suge til seg informasjon som mine "normale" elever. Stå på iveren og innsatsen har jeg ofte blitt imponert over. Jeg vet også at går man til jobben med slik iver så blir også pliktårene verdifulle og meningsfulle.

×
×
  • Opprett ny...