Gå til innhold

perchrc

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av perchrc

  1. Hvordan hadde du likt det om en som har flyskrekk prøvde å forby fly fordi han var redd for det, og fikk det gjennom?

     

    Hehe, jo du har et poeng. Dette eksempelet er jo veldig urimelig. En bedre sammenligning er kanskje om man skal ta hensyn til folk med frykt for store åpne plasser ved planlegging av nye bydeler e.l. Vanskelig å si, til slutt må det vel være en demokratisk avgjørelse. Jeg tviler på at det kommer noen lover som begrenser utbygging av antenner av hensyn til folk med antennefrykt med det første.

  2. Dette er en gjennomsnittlig "strålefølsom" person.

     

    Morsomt at hun bruker treplanker til å beskytte seg. Tre stopper ikke elektromagnetisk stråling. Jeg har satt meg ganske godt inn i dette fenomenet og det er liten tvil om at det er snakk om en frykt for teknologi og ting man ikke forstår heller enn stråling. Når det er sagt er det også liten tvil om at plagene de opplever er reelle, så jeg synes i utgangspunktet at man skal ha respekt for det . Folk har jo andre irrasjonelle fobier som folk har forståelse for, som f.eks. flyskrekk.

    • Liker 3
  3. Handler alltid kontaktlinser i USA hos f.eks. aclens.com eller lens.com.

    Spesielt for Purevision Toric linser som koster ca 600 kroner for en 6 måneders pakning i billigste norske nettbutikk. Disse linsene får du for under 40 USD (ca 200 kroner) i USA.

     

    For 4 pakker (1 års forbruk) betaler jeg ca 1300 kroner inkludert frakt og fortolling. Det er nesten halv pris i forhold til billigste norske nettbutikk.

     

    Jeg bruker samme linser som deg og endte også opp med å bestille fra USA. Takk for tipset! Merkelig at det er så ekstremt mye billigere der. Jeg fant også en irsk nettbutikk (der linsene er produsert ifølge forpakningen), men der koster det €55, altså nesten dobbelt så mye som i nettbutikkene du anbefalte.

  4. Et stykk invite taes gjerne imot på [email protected] :yes:

     

    Sendt. :)

     

    EDIT: Jeg har mange invitasjoner og deler de gjerne ut, men legger de dessverre ikke ut her. Av erfaring kommer det da en eller annen idiot et halvt minutt etter at jeg har lagt de ut og registrerer alle på seg selv. Jeg har bl.a. tre brukernavn under "users you have invited" som begynner på "didikongen". Men, spør i denne tråden eller send meg en PM, så skal jeg sende deg en.

  5. Jeg er ikke enig i det du påstår. For at vi skal kunne kalle noe for levende må det nødvendigvis være i form av en celle eller grupper av celler. Har vi ikke dette tilstede regnes det ikke som en levende organisme.

    Du hevder at det må finnes simplere former for liv. Det er det altså ikke dersom vi skal følge forskernes definisjon på "levende organisme"

    The cell is the functional basic unit of life. It was discovered by Robert Hooke and is the functional unit of all known living organisms. It is the smallest unit of life that is classified as a living thing, and is often called the building block of life
    Wikipedia - Cell

     

    Beklager veldig sent svar. I dag er de enkleste kjente formene for liv relativt avanserte, de er som du sier i form av en eller flere "celler". Jeg skal ikke påstå at det i dag finnes noen enklere livsformer, men det må ha gjort det tidligere, da selv dagens enkleste livsformer er alt for komplisert sammensatt til at de kan ha oppstått av seg selv ved tilfeldige sammensetninger av aminosyrer, altså uten hjelp fra evolusjonsmekanismer.

     

    Analogien din er feil. Naturen vil velge ut suksessfulle kombinasjoner på en lavere nivå enn "en fullstendig og lesbar setning". Det som vil skje er at suksessfulle kombinasjoner i form av meningsgivende ord blir tatt vare på, mens ufullstendige ord blir redigert videre på.

     

    Nå snakker du om evolusjon. Jeg er enig i at analogien min bryter sammen så fort det eksisterer noe selvrepliserende, da den i utgangspunktet tilfeldige prosessen da blir akselerert av naturlig utvalg slik du antyder. Men, før man har noe selvrepliserende fungerer det ikke på denne måten, det er ingen "feedback" som velger ut dårlige design fra gode.

     

    Jeg er ingen kreasjonist el., jeg kjøper helt klart idéen om at det oppstod noe enkelt ved en ren tilfeldighet, som så utviklet seg til avanserte livsformer over noen milliarder år, men jeg skjønner ikke annet enn at den initielle tilfeldigheten må ha vært veldig stor.

  6. Fortsatt mye reklame for Vitaepro. Jeg må si at jeg synes det er en naturlig nullhypotese at dette er et produkt som ikke har noen virkning. Jeg har lett litt rundt på internett og funnet et par diskusjonstråder der mange (kanskje til og med de fleste) sier at de har prøvd Vitaepro i flere måneder uten å ha merket noen forskjell, evt. noen bedring hvis de har problemer med ledd el. etter trening eller generelt.

     

    Det at så mange kommer med denne rapporten og at det stilles spørsmål om virkningen av produktet faktisk er godt nok dokumentert sier noe om hvor liten en evt. effekt av Vitaepro er. Til sammenligning - om du går til et treningsstudio og spør folk der om de har fått mer overskudd, er mindre syke etc. etter at de begynte å trene vil nok så godt som alle svare ja.

     

    Selvsagt skal jeg ikke påstå at det er sikkert at det ikke er noen effekt, og dersom det er grunn til å tro at det er det bør det forskes videre på produktet. Problemet er at vi generelt vet lite om hvordan forskjellige stoffer påvirker oss, og det er hundrevis av stoffer i naturen som kan ha en positiv effekt på kroppen vår (kanskje det er sunt å bade i eplejuice?), men dersom det ikke finnes statistisk signifikante resultat som viser en slik effekt må det antas at det ikke er noen.

  7. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg er mye flinkere til å lese og skrive engelsk enn til å lytte og spesielt snakke. Veldig mange nordmenn utsettes for engelsk hver dag, for eksempel på internet, TV og lærebøker hvis du studerer, men de færreste har behov for å snakke språket i det hele tatt.

     

    Den beste treningen får du helt klart ved å ha samtaler med folk fra engelsktalende land. Du kan jo f.eks. begynne å bruke Chatroulette et par timer om dagen. Det kan også være en idé å begynne å diskutere i et engelskspråklig diskusjonsforum og noe du interesserer deg for, men prøv å skrive innlegg så for som mulig, uten å tenke deg om for mye og uten å slå opp ord mens du skriver.

     

    Hvis du har kabel-tv eller parabol bør du sette på standardspråk til engelsk. Du bør se filmer og TV-serier uten undertekster, selv på engelsk. Det kan være vanskelig å henge med til å begynne med hvis du ikke er vant til å høre engelsk, prøv da å konsentrere deg hardere og spol tilbake når det er ting du ikke får med deg heller enn å falle for fristelsen til å slå på undertekster. Unngå filmer med rare britiske dialekter som f.eks. "Snatch".

    • Liker 1
  8. Selvfølgelig ville det vært mest praktisk om alle hadde hatt det samme språket og snakket den samme dialekten. Men, det ville jo vært ganske kjedelig, så jeg tror kanskje at jeg ikke ville likt den situasjonen så godt. Når det er sagt synes jeg kanskje at det er litt vel kaotisk i Norge, og jeg ville nok hatt en noe større tilhørighetsfølelse på vei hjem fra utlandet om alle i Norge hadde en mer lik dialekt. Noen her i tråden nevner at dialekt handler om identitet, men i dag tror jeg mange nordmenn identifiserer seg mer med Norge enn med bygda de er fra.

     

    Språk er i forandring hele tiden, og jeg tror at språket i to forskjellige områder til enhver tid enten vil bevege seg fra hverandre eller mot hverandre, bl.a. avhengig av hvor høy terskelen for å flytte fra det ene området til det andre er. Det har f.eks. blitt billigere, enklere og raskere å reise mellom Trondheim og Oslo enn det var for en generasjon tilbake. Dette fører til at flere fra Oslo bosetter seg i Trondheim og motsatt, noe som gjør at de to dialektene går mot hverandre i det lange løp. Som et annet eksempel har EU senket terskelen for å flytte mellom f.eks. Tyskland og Frankrike, men terskelen er fortsatt noe høy ettersom en gjennomsnittlig tysker ikke kan kommunisere med en gjennomsnittlig franskmann, i motsetning til hvordan østlendinger og trøndere tross alt forstår hverandre helt fint.

     

    Det er ingen tvil om at mange norske dialekter er veldig reduserte, jeg har hørt mange si at (beste)foreldregenerasjonen har mye bredere dialekt enn ungdommen i området de er fra, og i store deler av bl.a. Østfold og Vestfold er dialekten så og si forsvunnet. Jeg må si at jeg ikke synes det er riktig at myndighetene skal gå inn og gjøre tiltak for å stoppe denne utviklingen, om noe bør det gjøres tiltak for å akselerere den.

  9. Nå har ikke vi mennesker hatt millioner av år på å skape liv i celleform slik naturen har hatt. Jeg mener du setter opp en helt urimelig sammenligning nå.

    Naturen har ingen form for intelligensmekanisme slik vi mennesker har. Slik jeg tenker kan man si at naturen bare forsøkte en masse forskjellige kombinasjoner av grunnstoffer helt til det oppstod noe som var i stad til å lage kopier av seg selv. Det blir som å sammenligne å skrive ned en norsk setning på en skrivemaskin med å trykke på tilfeldige taster helt til du tilfeldigvis har skrevet noe fornuftig.

     

    Encellede organismer er egentlig temmelig avanserte på mange måter, og vi er ikke i stad til å forstå selv de enkleste livsformene fullstendig. Disse er helt klart utenfor det man kan forvente oppstått av tilfeldigheter, selv etter mange millioner år. Hva enn den første livsformen var må den ha vært mye enklere enn som så, faktisk så enkel at man skulle tro at vi mennesker, med vår intelligens, burde være i stad til å lage noe tilsvarende på noen tiår.

  10. For at evolusjon/naturlig seleksjon skal kunne fungere er det en forutsetning at det allerede eksisterer en eller annen livsform som kan kopiere seg selv. Siden denne livsformen må ha oppstått av seg selv på et eller annet vis og derav må ha være særdeles enkel synes jeg det er ganske paradoksalt at vi mennesker ikke har klart å konstruere noe tilsvarende fra bunnen av.

     

    En gang for lenge siden skrev jeg et innlegg i et evolusjonsforum om dette paradokset, men jeg fikk lite medhold i at det var et problem. Noen påstod tilogmed at det var gjort, men det viste seg å være helt feil. Da jeg så denne overskriften trodde jeg at det omsider hadde skjedd, men nei, han har "bare" konstruert et DNA-molekyl og dyttet det inn i en celle fra en annen bakterie.

     

    Det er veldig spennende at dette er gjort også, altså, det er ikke det.

  11. Det er selvsagt en smaksak. Jeg liker høye byggninger og storbypreg.

    Det er kanskje litt avsporing ja, men jeg er helt enig! Jeg ser også frem til å få flere høye bygninger i Oslo, og de høye boligprisene er et veldig godt argument. I tillegg er høye bygninger mer energieffektive, og kan føre til mindre biltrafikk i byen. Jeg håper virkelig at prosjektet til Arthur Buchardt blir noe av (se http://www.dagbladet.no/dinside/2008/02/12/526706.html), og jeg må si at jeg blir temmelig irritert hvis prosjektet nedlegges fordi kommunen ikke godkjenner bygget.

     

    Jeg er egentlig ganske overrasket over at mange nordmenn blir så negative når noen foreslår slike prosjekter, og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor. Ingen har heller bedre argumenter enn at det blir "skjemmende" eller "stygt." Det er mange bygninger i Oslo jeg også synes er stygge, uavhengig av høyde, men jeg har ingen problemer med å tolerere de likevel. Det handler vel om at mange nordmenn ikke er spesielt ambisiøse, og liker heller ikke at andre er det.

     

    Jeg tror nok at høye bygninger kommer til Oslo i nær fremtid uansett, så hvis du ikke liker det er det på tide å finne seg et nytt sted å bo. Det er dog ikke noe problem, Norge har en masse byer der det bare er små bygninger.

  12. Nå var jeg akkurat rundt omkring i halve Trondheim og lette etter et sted der de solgte brett med Coca-Cola (altså bokser) uten hell.

     

    De fleste selger enkeltbokser, så jeg kan jo kjøpe 24 enkeltbokser, men da blir prisen 240,- pluss pant, og det syns jeg egentlig er grisemye. I Sverige koster jo et brett 70 SEK, har sett det nede i 50 også.

     

    Må jeg dra til Sverige for å få tak i brett med Cola til en grei pris?

  13. Sjangsene for å vinne 3 millioner er små. Du velger jo en koffert i starten, og det MÅ være 3 millioner for at du skal vinne 3 millioner, men det er "svært lett" å vinne rundt 500k+ på deal or no deal.

    7548079[/snapback]

     

    Det er jo ikke så alt for gal odds, men i tillegg på du ta sjansen på at den faktisk inneholder 3 millioner, si f.eks. at du står igjen med 3 mill., 10 tusen og 50 øre, og får et bud på 1.5 mill. Med mindre du er dumdristig eller James Bond tar du jo da budet. Å vinne 3 mill. i "Deal or no deal" innebærer minst én stor sjanse.

     

    I den nye sesongen av "Alle mot en" er det derimot så godt som umulig, som Road11 sa må du da stå igjen med 100 motstandere på spørsmål 15, doble og ta ut alle. Det var mye større sannsynlighet for å vinne de ultimate 2,9 mill. i første sesong, tross alt.

  14. Jeg var på inspillingen av en ny sesong, ja. Og jeg kan garantere deg at reglene for denne sesongen er slik jeg har sagt.

     

    Jeg fulgte aldri med på første sesong, og gikk da utifra at reglene var som de var under inspillingen.

     

    La også merke til at dette er en ganske gammel tråd, men sånn som "Alle mot en" er nå, er det ikke veldig vanskelig å regne ut hvor stor premien er.

     

     

    Jeg har heller aldri nektet for at reglene var annerledes første sesong, ingen har nevnt første sesong. Utifra innleggene til Perchrc gikk jeg utifra at vi pratet om showet som det er "nå".

    7547694[/snapback]

    Nei, jeg har aldri nektet for at det er nye ukjente regler i en ny ukjent sesong som ikke har gått på TV ennå eller blitt reklamert for heller :) Jeg burde vel skjønt at du snakka om en ny sesong da du sa "har vel egentlig ikke lov til å si dette."

     

    Du har selvfølglig rett i at det ikke er vanskelig å tenke seg til hva som blir maksimal sum etter disse reglene. Blir jo som du sier helt umulig å vinne 3 millioner da, større sjanse for å vinne 3 millioner i "Deal or no deal" selv om det skal mye til der også.

     

    Du får ha god jul ihvertfall :)

  15. Og jo, hun vant 1000 kroner, vent til påske du.

    7545248[/snapback]

    Så du var på innspillingen av en ny sesong, som ikke har gått på TV ennå?

    Isåfall kunne du sagt det med en gang, hvis du virkelig er helt sikker har de antageligvis forandret reglene siden forrige sesong.

     

    Hørtes jo litt kjedelig ut da, jeg er fan av kompliserte regler ;)

  16. Okay, da vil jeg at du skal forklare meg hvordan en dame (har vel egentlig ikke lov å si dette), klarte å få 1000 kr på et spørsmål. Lykke til.

     

    Jeg er sikker på at du tar feil om vi snakker om det samme programmet.

     

    EDIT:

     

    Det blir i tillegg veldig unødvendig, og misledende av Øyvind å si "Nå er hver deltager verdt 1000, 2000, 3000 o.s.v", i så fall!

    7545000[/snapback]

     

    Skal vi vedde om det?

     

    Programlederen sier jo hva hver deltager er verdt hver runde, han kan f.eks. si at "nå er hver deltager verdt 7937 kroner," som er tilfelle dersom det gjenstår 63 personer.

     

    Det er ikke mulig å vinne mindre enn 5000 kroner per spørsmål ihht. reglene i begynnelsen av tråden, så du husker nok feil igjen.

×
×
  • Opprett ny...