Gå til innhold

DesktopMan

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DesktopMan

  1. Å kalle dette for 240hz blir feil, men at low persistance og high framerate hjelper er det ingen tvil om. De som sier at det er umulig å se forskjell har ikke satt seg inn i hva det faktisk er snakk om.

     

    Sample and hold motion blur er ett stort problem på LCD skjermer da de viser bilder kontinuerlig til de byttes ut neste refresh. CRT hadde ikke dette problemet da skjermen strobes naturlig som ett resultat av hvordan skjermen fungerer.

     

    Det er to måter å redusere sample and hold blur på: Raskere refresh og/eller low persistance (som en CRT). Se Abrash sin artikkel for mer detaljer: http://blogs.valvesoftware.com/abrash/down-the-vr-rabbit-hole-fixing-judder/

     

    Ekte 240hz (som dette altså ikke er) vil også hjelpe stort under spilling med vsync da frameraten ikke vil droppe til 30 hvis du akkurat ikke rekker å rendre en frame slik du gjør på 60. Dette er selvfølgelig kun nyttig frem til variable framerate blir standard, ref NVIDIA G-Sync: http://www.anandtech.com/show/7436/nvidias-gsync-attempting-to-revolutionize-gaming-via-smoothness .

    • Liker 1
  2. Høyoppløst musikk er fortsatt noe som er høyere enn CD kvalitet, da CD kvalitet er det som har vært normalen siden CDen kom. At streaming sidene gikk for dårligere løsning har jo sin grunn.

     

    Høyere bit-dybde og/eller høyere sampling rate enn CD er meningsløst for avspilling av lyd på både teoretisk og praktisk nivå. De som laget CD-formatet valgte ikke disse verdiene tilfeldig. Ikke bare tar det mer plass, men 192khz er i praktisk bruk faktisk værre enn 44.1hz. Mer info:

     

    http://xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

    http://xiphmont.livejournal.com/58294.html?thread=251062

  3. Beklager med den der virker ikke lengre. Etter å ha laget en liste med mine betalinger, må jeg enda en gang gå gjennom den listen og autentisere meg med en engangsnøkkel og man skal alltid klikke logg ut når man er ferdig....

     

    Du tenker ikke godt nok over hva en trojaner faktisk kan gjøre hvis den har kontroll på maskinen din.

     

    Den kan endre det som vises i nettleseren slik at du ser det du forventer, mens det som faktisk går til banken er noe annet. Det gjør det f. eks. fullt mulig å overføre feil sum til feil konto selv om du får en liste med betalinger du må bekrefte slik du beskriver.

  4. Det skal være bra svært hull i Java før bankkontoen min blir kapret...Vet ikke om noen bank som IKKE benytter seg av engangsnøkler eller kodebrikke.

     

    Dette er dessverre en vanlig feiltolkning av hva denne typen autorisering beskytter mot. Hvis PCen din er sårbar pga sikkerhetshull i Java er det ikke noe problem å tappe bankkontoen din selv om banken bruker to-faktor-autorisering.

     

    En trojaner kan sitte å vente til du har selv tastet inn engangspassord og så bruke dette for å foreta en betaling. Dette har vært benyttet aktivt tidligere, se f. eks:

     

    http://www.msnbc.msn.com/id/47896468/ns/technology_and_science-security/t/banking-trojan-cleans-out-your-account-you-wont-even-see-it

     

    At BankId bruker Java er direkte med på å påvirke hvor mange som faktisk blir infisert av trojanere (denne typen og andre), og at de tar så lett på dette er rett og slett en skandale.

    • Liker 4
  5. Dual link DVI har ikke nok båndbredde til 2560*1600 @ 120hz, så den type paneler blir nok ikke utbredt før DisplayPort får større fotfeste.

     

    Skal også sies at andre paneltyper enn TN har tradisjonelt vært tregere og ikke nødvendigvis hadde gjort spesielt mye ut av 120hz.

     

    Før eller siden kommer det Oled-paneler og da er det plutselig muligheter for mer enn 120hz, men da er det grensesnittet som henger bak igjen.

    • Liker 1
  6. Det hadde ikke jeg gjort, da det fremdeles er problemer med Optimus i spillmaskiner. Jeg tenker på uønsket switching av gpu midt i et spill, og sånt. Manuell switch ja, Optimus nei.

     

    Source? Kjekt å vite. Absolutt enig i at fysisk switch hadde vært best.

  7. Optimus hadde vært flott, samme med widi, men ingen av disse kan utnyttes. Det er heller ingen integrert GPU i enhetsbehandling.

     

    Laptopen støtter disse to funksjonene, men Clevo har ikke implementert dette.

     

    Crysis 2 i 1080p på maks grafikk er digg forresten :) Det er OCed. Uten kan man merke effekten av litt lav FPS i perioder.

     

    Når du sier "laptopen støtter dette" hva er det basert på? At banene på hovedkortet faktisk er lagt opp slikt de må være for å støtte Optimus? Dette krever faktisk BIOS-støtte da bildet fra den dedikerte GPUen må kopieres over til den integrerte for visning.

     

    For meg ser dette mer ut som "denne laptopen støtter ingen av disse funksjonene, hverken i hardware eller bios."

  8. Chipset og prosessor støtter Optimus, det vet vi - men Clevo har ikke benyttet seg av denne muligheten i BIOS. Så med mindre Multicom har en annen BIOS enn de maskinene som er solgt i USA og England foreløpig, så er det ikke Optimus på denne maskinen. Jeg har mistanke om at Multicom roter eller misforstår litt her, og bør oppdatere informasjonen de får fra Clevo. Maskinen har absolutt støtte for Optimus, men så lenge det ikke er implementert i BIOS, så hjelper det lite. Dette er etter sigende med fullt overlegg fra Clevo's side - de benytter seg ikke av Optimus på maskinene med de kraftigste skjermkortene. Andre produsenter av såkalte spillbærbare har en maken politikk, ser det ut som.

     

    Men hvor har du sett det hevdet at Wireless Display ikke fungerer? Lenke, please.

     

    Ja jeg tror også Multicom roter. Ikke bare må du ha BIOS støtte, men det stiller også krav til hovedkortet. Hvis skjermen er koblet direkte til det diskrete skjermkortet så er det umulig å støtte Optimus. Informasjon om dette på P150 har jeg funnet lite av dessverre.

     

    Wireless display krever bruk av Sandy Bridge GPUen, som til nå ikke er aktivert i Clevo P150. Se http://www.intel.com/consumer/products/technology/wirelessdisplay.htm#fragment-a-2 .

  9. Multicom insisterer fortsatt på at denne støtter Optimus og WiDi, selv om det er mange bevis for det motsatte. Hva kan en forvente hvis en betaler ekstra for WiDi-støtte? Fra tidligere korrespondanse:

     

    q. Ser dere har lagt til informasjon om at denne støtter nvidia Optimus og Intel WiDi. Så vidt jeg kan se er denne basert på Clevo P150 som *ikke* støtter Optimus. Står det feil eller har dere en annen modell?

     

    a. Maskinen skal støtte dette. Vi benytter chipset og CPU som støtter WiDi og Optimus. Fabrikken har bekreftet at dette stemmer.

  10. Ah synd. Leste ett sted at den var 2.1 type III men da var det dessverre feil. Ang minnebredden så hadde jeg bare gått for en variant med gddr5.

     

    Går ut i fra at ingen av 5xxx serien til ATI er tilgjengelig til dette grensesnittet heller? nVidia korta som passer er jo ganske strøm-/varmehissige.

     

    Får heller vente på en 15.4" med i5 eller i7... Hvis det noen gang kommer. (Ser bort i fra MSI GT640, da den har horribelt tastatur og DDR3-minne på skjermkortet.)

  11. Jeg er veldig interessert i denne da den har akkurat det jeg trenger. Foretrekker 16:10 fremfor 16:9 og selv om i5 eller i7 hadde vært kjekt å ha er det ikke viktig for meg.

     

    Er det noen som vet hvor man kan få tak i løse GeForce GTS 260m? Denne er raskere og skal også bruke mindre strøm enn GTS 160m. (40nm og ny arkitektur.) Jeg har spurt Multicom om de kan skaffe men virker ikke som de er interesserte. Dette skjermkortet hadde gjort denne laptopen enda mer strømgjerrig med litt bedre ytelse.

  12. Jeg hadde absolutt gått for ATI-kortet. Det er basert på ny brikke i motsetning til nVidia-kortene som er resirkulert teknologi fra flere år tilbake som tidligere nevnt i tråden. Ikke bare skal det være raskere (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) men det bruker trolig mindre strøm også. (Lite med data på dette foreløpig, men er 40nm vs 55nm på nVidia.)

     

    Til dere som har fått den: Hvordan er tastaturet? Jeg kan ikke forstå hvorfor de legger til numerisk tastatur på en 15-tommer.

     

    Jeg er også enig i at 16:9 er noe herk. Skulle heller hatt en 15.4" med 1680*1050. Bruker for øyeblikket en Multicom Compal FL90.

     

    Konfigurerer du W860 likt med:

    http://www.multicom.no/SystemConfigurator....584381%3bfl%3a0

     

    Så får du to nesten identiske maskiner, og en prisforskjell på 3000++ kr. På tide med en prisreduksjon?

     

    Hadde M860 hatt i5 eller i7 og ett nytt ATI-skjermkort hadde det vært ett enkelt kjøp for meg.

  13. Nå er jo ikke akkurat dette ferske nyheter... en variant av virut ble oppdaget allerede i 2006:

     

    http://www.symantec.com/security_response/...-99&tabid=2

     

    For å utføre SQL injection (som igjen resulterer til iframes, script og lignende på sidene) så har OSet webserveren kjører på lite å si. Det er ikke en svakhet på serveren men i webapplikasjonen.

     

    At ett virus kan angripe html er vel strengt tatt det rareste uttrykket jeg har hørt noensinne angående sikkerhet.

     

    Infiserte maskiner er forholdvis lette å detektere med tanke på den meget statiske oppførselen. Se etter trafikk til proxima.ircgalaxy.pl på port 65520.

  14. "grunnen til at jeg trakk frem at x264 ikke er tapsfri, er for å fremme mitt valg av mpeg2."

     

    At mpeg2 -> h264 mister litt kvalitet forstår alle, men med 1/3 av størrelsen er det fortsatt minimalt.

     

    MEN

     

    I Europa (og på BluRay / HD-DVD) er h264 native kodek (evt VC-1, og mpeg2 på eldre BluRay plater), og da er kvaliteten SÆRDELES bedre enn mpeg2 på samme bit rate. XviD er en god del bedre enn mpeg2, og h264 / vc-1 er igjen mer effektive enn XviD.

     

    At HD-DVDer har maks bitrate på 30 Mbit betyr ikke at 30 Mbit er særlig bedre enn 20 Mbit. Det kommer helt ann på kilden, og det jeg har sett av HD-DVD til nå mister lite kvalitet selv om du komprimerer til 15 Mbit 1080p h264.

  15. Kilo er og blir en SI unit lik 1000.

     

    KiB, MiB osv ble innført akkurat for å forhindre slik forvirring, da de fleste dataenheter deles i 1024 i stedet for 1000. Ref:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Kib

     

    Og når det gjelder kvalitet på bitrate; 5 Mbit kan levere god kvalitet på 720p. Spørsmålet er som sagt hvilket kodek som brukes, og ikke minst instillingene til dette kodeket. har både sett og laget 720p på 5 Mbit som ser mer enn bra ut. Jeg har også sett horrible enkodinger, for eksempel Hunter fra NRK, som bruker særdeles høyere bitrate med mye dårligere resultat. I bunn og grunn er det NGT som ikke har gjort leksa si, eller ikke gidder å gjøre den bedre.

     

    Dette åpner også for spørsmål ved det digitale bakkenettet; hvis Hunter er ett eksempel på hvordan NRK skal se ut blir nok de første sendingene en smule skuffende. (tilfeldig bruk av SD kameraer er en annen ugreie)

     

    tha stoffi:

     

    Mpeg2 er særdeles mer lossy på samme bitrate i forhold til h264/VC1. Mpeg2 var allerede forbigått av andre alternativer (Microsoft sin DivX-forløper som ble del av mpeg4-gjengen blant annet) da DVD ble lansert for ørten år siden.

  16. Hvis ordinær kryptert data går tapt (korrupte sektorer eller lignende) virker det som på en vanlig harddisk, dvs noe vil kunne gjenopprettes gjennom parity bits, og andre ting er for alvorlig og blir korrupte. Dette vil isåfall oppdages av checkdisk, og filsystemet repareres selv om innholdet i en fil forblir ødelagt. For døde disker se mitt svar over.

  17. Hvis passordet lagres er jo hele vitsen borte. Vil tro den fungerer på samme måte som softwarebasert AES kryptering, i såfall vil IBAS etc kunne redde dataene hvis de får passordet av deg. Passordet lagres ikke i det hele tatt og verifiseres kun ved att endel av disken dekrypteres og analyseres (header, filtabell eller lignende). http://www.truecrypt.org/faq.php kan nok svare på de fleste spørsmål selv om den gjelder ett softwarebasert produkt.

     

    Passordet brukes for å dekryptere en nøkkel; hvis denne nøkkelen blir korrupt på harddisken så kan den nok ikke dekrypteres. Denne nøkkelen lagres nok i flash og/eller flere andre steder for å forhindre att slikt skjer.

  18. Dette er ikke ekslusivt til EVGA sitt kort. EVGA har fått mesteparten av pressedekninga fordi de rett og slett har flest kort på markedet akkurat nå. Kortet er bygd ut fra nVidia sitt reference design, og har fått gode kritikker hvis man ser bort i fra det nevnte problemet. Jeg har ikke hatt noen SATA problemer på mitt 680i enda, takk og pris for det.

×
×
  • Opprett ny...