Gå til innhold

sondre19

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sondre19

  1. Hei, vil bare si at saken løste seg. Jeg endte opp med å dra til sykehuset, for så å snakke med hun jeg snakket med i telefon. Jeg hadde med et "klagebrev" til henne, men hun endte opp med å slette gebyret uten noen videre anmodning. Mange vil nok synes at dette var mye strev for den summen det gjaldt, men for meg er det en stor sum for øyeblikket. Og ikke minst at man ikke skal bli belastet for noe man selv ikke har skyld i. 

     

    Med vennlig hilsen

    Lettet gutt..

    • Liker 5
  2. Hei, har tenkt mye på å studere butikkledelse hos Treider til høsten. Siden det er privatskole så koster det en del å gå der. Lurte derfor på om noen har erfaring her i fra. De lover gull og grønne skoger på sine hjemmesider, men skjønner jo at de vil selge seg inn. Men ja, fint om noen kan dele sine erfaringer :)

  3.  

    Hei, jeg har en lang sykehushistorie. Sist jeg var til kontroll like før jul, avtalte jeg med kirurgen at jeg selv skulle ta kontakt for videre behandling. Etter et halvt år nå, så får jeg purring på hele 640,- kroner for at jeg ikke hadde møtt opp til (avtalt?) tid... Jeg ringte til avdelingen og de sier at de har gitt meg brev, noe de ikke har gjort. De sier også at de har sendt meg en sms 24 timer før avtalen, om en påminnelse for timen. Jeg har heller ikke fått noen sms. Hun jeg snakket med dobbeltsjekket også nr. mitt. Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre? 

     

    Med vennlig hilsen

    fortvilet gutt...

     

    Ta kontakt med telefonoperatøren din og hør med dem? Altså om du har fått noe fra dem eller ikke, har du ikke det er jo saken biff. 

     

    Men ser for meg at dette fort kan bli mye arbeid slik at det letteste er nok å bare bite det i seg og betale. 

     

    Jeg hadde ikke hatt noe problem med å betale om jeg hadde glemt timen. Men det føles så feil at jeg skal betale for noe som ikke er min feil. 

  4. Hei, jeg har en lang sykehushistorie. Sist jeg var til kontroll like før jul, avtalte jeg med kirurgen at jeg selv skulle ta kontakt for videre behandling. Etter et halvt år nå, så får jeg purring på hele 640,- kroner for at jeg ikke hadde møtt opp til (avtalt?) tid... Jeg ringte til avdelingen og de sier at de har gitt meg brev, noe de ikke har gjort. De sier også at de har sendt meg en sms 24 timer før avtalen, om en påminnelse for timen. Jeg har heller ikke fått noen sms. Hun jeg snakket med dobbeltsjekket også nr. mitt. Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre? 

     

    Med vennlig hilsen

    fortvilet gutt...

  5. Okei :-) Har du noe erfaring med dette? altså alkohol inntak etter du var kvitt sykdommen? hvor lang tid venta du? :p

     

    Jeg drakk ikke så mye i ettertid da, ble ekstremt dårlig av kyssesyken, ved ett punkt så kunne jeg sverget på at det var elefanter som danset på hodet mitt :) Men jeg hørte ikke noe om alkholforbud, men fikk streng treningsforbud. Det går som regel relativt greit å drikke alkohol mens man er 'syk', så lenge du som sagt ikke drikker deg grøftefull og slenger deg selv veggimellom :p

    Okei, takk for svar! :)
  6. Grunnen for at du ikke skal trene noe særlig etter kyssesyken er pga høy fare for å sprekke milten. Fikk streng beskjed om at jeg måtte holde meg unna hesteryggen i ett par mnd, minst, nettopp pga det.

     

    Så lenge du ikke har for vane å herje rundt som bare det og slenge deg selv veggimellom går det nok fint å drikke :)

    Okei :-) Har du noe erfaring med dette? altså alkohol inntak etter du var kvitt sykdommen? hvor lang tid venta du? :p
  7. Jeg begynte å drikke tre måneder etter kyssesyken, ble virkelig syk og alt for høye leververdier. Av personlig erfaring anbefaler jeg deg å vente lengre.

    Hvordan syk ble du? dårlig hangover? eller annen sykdom som varte lenger?
  8. Jeg har akkurat slitt meg igjennom kyssesyken, hovnet opp helt i halsen i over 1 uke, men sykdommen slapp relativt lett.

    Jeg har fått høre av flere at jeg måtte være forsiktig med trening og inntak av alkohol de første månedene etter jeg hadde hatt kyssesyken.

    Så jeg spurte legen min hvor lang tid jeg måtte holde meg unna alkohol, han sa han ikke kunne gi meg noe fasitsvar på det, men han sa det var en slags tommelfingerregel å vente i 2 mnd./8 uker.

     

    Det jeg lurer på er om det kan være skadelig og bare vente i 7 uker, skal nemlig på en lenge planlagt fest.

    Noen som har erfaringer med dette?

    Jeg tok forøvrig blodprøve da jeg var på ettersjekk hos legen, for å se hvilken tilstand leveren min var i, og prøven så normal ut.

     

    Siden legen ikke ga meg noe ordentlig svar, håper jeg at noen av dere har noe erfaring med dette, og siden sykdommen slapp relativt lett ifra hos meg, tenkte jeg at jeg ikke trengte å vente så lenge.

     

    Beklager lang tekst..:-)

     

    Hvis leverprøvene dine er normale, kan du drikke og kose deg som du vil!

     

    Mvh Jultomen :)

    Jultomten redder kvelden :xmas:

     

    Husk at kroppens immunforsvar er svekket etter sykdommen og alkohol er bare med på redusere den enda mer, slik at du kan bli syk fortere. Sannsynligvis vil det gå helt greit, men det for sikkerhetsskyld legen sa det han sa. Personlig så mener jeg at man kan godt ta seg en fest uten alkohol uten at det skal ødelegge hyggen.

    Okei! Joa, jeg klarer å være på fest uten å ha i meg alkohol, men det her er snakk om en spesiell anledning. Takk for svar!
  9. Jeg har akkurat slitt meg igjennom kyssesyken, hovnet opp helt i halsen i over 1 uke, men sykdommen slapp relativt lett.

    Jeg har fått høre av flere at jeg måtte være forsiktig med trening og inntak av alkohol de første månedene etter jeg hadde hatt kyssesyken.

    Så jeg spurte legen min hvor lang tid jeg måtte holde meg unna alkohol, han sa han ikke kunne gi meg noe fasitsvar på det, men han sa det var en slags tommelfingerregel å vente i 2 mnd./8 uker.

     

    Det jeg lurer på er om det kan være skadelig og bare vente i 7 uker, skal nemlig på en lenge planlagt fest.

    Noen som har erfaringer med dette?

    Jeg tok forøvrig blodprøve da jeg var på ettersjekk hos legen, for å se hvilken tilstand leveren min var i, og prøven så normal ut.

     

    Siden legen ikke ga meg noe ordentlig svar, håper jeg at noen av dere har noe erfaring med dette, og siden sykdommen slapp relativt lett ifra hos meg, tenkte jeg at jeg ikke trengte å vente så lenge.

     

    Beklager lang tekst..:-)

  10. Jeg får ikke delt videoer og musikk fra itunes over til Apple tv. Jeg får heller ikke brukt samsung smart view app som gjør at jeg kan styre tvn med hjelp av telefon.

    For at de tingene jeg nevnte skal virke kreves det at de er koblet til samme internett.

    Jeg tror det er en blokkering i routeren, det må være det, jeg ser ingen annen mulighet.

    Derfor lurte jeg på om noen vet hvordan jeg åpner en eventuell blokkering i innstillingene til routeren :)

    Problem løst!

    Dette skyldtes en form for "lan isolasjon" i routeren, som blokkerte trafikk mellom enhetene. Jeg ga opp, rett og slett og kontaktet kundeservice til internettleverandøren min og fikk de til å fikse det for meg.

  11. Hei Sondre19 - Jeg heter Martin og jobber som studentassistent på BI og studerer master i markedsføring. Min samboer har gått markedskommunikasjon og var svært fornøyd med programmet.

     

    Det er mange som lurer på forskjellen på de ulike retningene på BI, så jeg tenkte å gi deg litt mer informasjon:

     

    Markedskommunikasjon er et området innenfor markedsføring. Markedskommunikasjon handler om å bygge merkevarer, som f.eks. Nike eller Kvikklunsj. Man fokuserer på selve produktet, mens man med PR og kommunikasjon fokuserer på selve bedriften som produserer produktet eller tjenesten. Mens markedskommunikasjon prøver å bygge positivt kjennskap til produktet, prøver PR å bygge et godt omdømme for bedriften. PR, som står for Public Relations, handler også om å bygge relasjoner til bedriftens interessenter, som f.eks. kunder, investorer, lokalsamfunnet, ansatte osv, mens markedskommunikasjon først og fremst bygger relasjoner med kunder. PR-utøvere blir på den måten mer omfattende enn markedskommunikasjon, og er en rådgivende funksjon innenfor bedriften. Begge bruker redaksjonell omtale, som vil si omtale i f.eks. aviser og nyhetssendinger, som virkemiddel i sin kommunikasjon, i stedet for eller i tillegg til betalt reklame og annonsering. Man vil lære mye om media. Markedsføringslinjen tar for seg hele prosessen fra et produkt eller en tjeneste blir utviklet og designet, til det er ute hos kundene. Dette inkluderer produktutvikling, prissetting, salg og reklame, kundeservice, og mye mye mer. Markedsføring er en av de to mest generelle bachelorgradene BI har, og den åpner mange dører etter endt studium.

     

    På Markedskommunikasjonslinjen vil du få en innføring i bedriftsøkonomi og regnskap, samfunnsøkonomi, markedsføring, jus, og andre grunnleggende fag som kursene på 2. og 3. året bygger på. Du vil også lære om påvirkning og overtalelsesteori og andre spennende fag. Det er mindre og lettere matte enn på de økonomiske bachelorene. Den kan sammenlignes med VGS til en viss grad, men i et økonomisk perspektiv. alle BI sine linjer er krevende hvis du ønsker å oppnå gode karakterer, men det vil være fullt overkommelig hvis du klarer å strukturere din egen hverdag.

     

    Kontakt gjerne bacheloravdelingen på [email protected] eller 46410006.

     

    Håper dette var til mer hjelp!

     

    Mvh

     

    M

    Takk for utfyllende svar, Martin!

    Dette hjalp meg mye.

  12. Hei,

    Jeg har planer om å søke markedskommunikasjon til neste år, men føler jeg ikke har fått nok informasjon fra BI sine nettsider til å kunne vite nok om hva linja innebærer.

     

    Jeg lurer på om det er noen her som kunne delt litt informasjon om hvordan linja er i forhold til arbeidsmengde, og hvor krevende linja er i forhold til andre linjer. Hvordan er matematikken, kan den sammenlignes med noen av typene fra vgs?

     

    Jeg er kanskje ikke den mest skoleglade gutten i Norge, men håper og tror jeg klarer å gjennomføre den linja(hvis jeg kommer inn) :)

     

     

    Setter pris på utfyllende svar! :)

  13. Jeg får ikke delt videoer og musikk fra itunes over til Apple tv. Jeg får heller ikke brukt samsung smart view app som gjør at jeg kan styre tvn med hjelp av telefon.

    For at de tingene jeg nevnte skal virke kreves det at de er koblet til samme internett.

    Jeg tror det er en blokkering i routeren, det må være det, jeg ser ingen annen mulighet.

    Derfor lurte jeg på om noen vet hvordan jeg åpner en eventuell blokkering i innstillingene til routeren :)

  14. I tillegg til at enhetene må være på same trådløse nett, så må man vel aktivere funksjonen i nettverksmenyen og ha "riktig" telefon. Appen funker bare på Galaxy S2 foreløpig...

    Har aktivert funksjonen, og det fulgte med en Samsung Galaxy med tvn hvor programmet lå inne fra før. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare den enheten som var med tvn, blir på en måte som en iphone touch. Og jeg forventer at dette programmet skal funke for den enheten siden den fulgte med tvn.

  15. Hei,

    Jeg har nettopp kjøpt meg en Samsung SmartTV. Jeg får koblet den opp til trådløst-internett, og det funker som bare det å se på YouTube osv, det jeg har problemer med er den android appen som de har som heter SmartView. Hvor man kan styre tvn via telefon/tablet o.l

    Det som kreves for at dette skal funke er at både TV'n og den håndholdte enheten skal være koblet til det samme nettet. Hvorfor fungerer ikke dette hos meg? Må jeg gjøre noen innstillinger i routeren?

    Setter pris på gode svar :)

  16. Heisann, trenger hjelp med oppgavene nedenfor, jeg er helt hjelpeløs. Drevet med oppgaven i flere dager, og den skal leveres straks.

    Setter uuuutrolig pris på svar her.

     

     

    CASE I ENTRPRENØRSKAP 1 MED TEMAENE:

     

    Ledelse

    Ansettelse av medarbeidere

    Arbeidsmiljø og samarbeid

    Årsrapport og miljørapport

     

    Karoline har arbeidet som sjef i Meca AS i Tønsberg i to år. Hun har store utfordringer med å nå de planlagte salgsmålene. Hun ber derfor deg om hjelp til å finne lederstiler som passer til medarbeiderne hun har i salgsavdelingen. Hun har disse medarbeiderne i salgsavdelingen:

     

    Hallgeir: Ung, utålmodig og veldig motivert. Han har arbeidet i bedriften i to måneder. Han har ikke arbeidet med salg tidligere.

     

    Per: Ung, utålmodig og selvsikker. Har arbeidet i bedriften i to år. Har oppnådd gode salgsresultater tidligere. Vil gjerne nå salgsmålene sine.

     

    Svein: 55 år. Har vært i bedriften i 25 år. Har alltid arbeidet med salg. Synes det er litt slitsomt og masete for tiden.

     

    Torild: 40 år. Overflyttet fra en annen avdeling. Hun trivdes ikke så godt der, og trives ikke i salgsavdelingen heller. Sliter med å få til salg.

     

    Karoline vil ha hjelp til følgende:

     

    a) Få en redegjørelse fra deg om hva ledelse er og hva slags ledelsesstrategier hun kan velge mellom for å motivere de ansatte hun har i avdelingen. Begrunn svaret ditt.

     

     

    Karoline har hørt at en avgjørende suksessfaktor i en bedrift er dyktige medarbeidere. Hun ønsker derfor å få en oversikt over kompetansen som finnes i bedriften.

     

    b) Hvordan kan Karoline kartlegge og vurdere kompetansen i bedriften? Karoline kommer frem til at de mangler noen typer kompetanse, hva kan hun gjøre for å få denne kompetansen inn i bedriften?

     

    Karoline kommer etter hvert fram til at de trenger en ny medarbeider i salgsavdelingen. Karoline ber deg derfor om hjelp til å lage en plan for hvordan de skal skaffe seg denne medarbeideren. Denne planen skal inneholde følgende elementer:

     

    c) Skaffe søkere: lag en stillingsannonse der bedriften søker etter en ny person i salgsavdelingen. Du må selve finne ut hva slags kompetanse denne personen skal ha (se oversikten over hva de har nå). Du skal selv velge hvor stillingsannonsen skal stå og begrunne dette.

     

    Innen fristen er ute har Karoline og Meca AS fått inn 15 søknader.

     

    d) Hvordan bør Karoline legge opp strategien framover for å få tak i den beste av disse søkerne? Begrunn svarene dine.

     

    Karoline leste for noen dager siden i en avis at et godt arbeidsmiljø var viktig for en bedrift.

     

    e) Hva er et godt arbeidsmiljø, og hvorfor er det så viktig for en bedrift?

     

    I avisartikkelen stod det også noe om HMS. Karoline har hørt denne forkortelsen før, men er noe usikker på hva den egentlig innebærer.

     

    f) Karoline ønsker derfor at du skriver en grundigere redegjørelse for hva HMS er og hvorfor det er så viktig for denne bedriften å jobbe med det.

     

    Karoline ser etter hvert at samarbeidsklimaet i salgsavdelingen ikke er særlig godt.

     

    g) På hvilken måte kan dette påvirke salget? Hva kan Karoline gjøre for å bedre samarbeidet i avdelingen? Begrunn svaret ditt.

     

    Kontorsjefen i bedriften blir sykmeldt i november, og daglig leder spør derfor Karoline om hun kan være med å utarbeide års - og miljørapporten for bedriften. Hun må derfor sette seg inn i hva en års – og miljørapport er.

     

    h) Hva er en årsrapport, hva skal den inneholde og hvorfor må den lages? Begrunn svaret ditt.

     

    Karoline hadde en egen liten bedrift før hun startet hos Meca AS. Denne har vært vanskelig å følge opp og hun ønsker nå å legge ned denne. Karoline ber derfor deg å lage en oversikt over hva hun må ta hensyn til og hvem hun må kontakte for å få dette gjort.

     

    i) Oversikten skal inneholde hvordan en kan avvikle en bedrift. Karoline avvikler etter eget ønske. Hvilke andre grunner kan det være for at noen ønsker å legge ned bedriften sin?

  17. Heisann, jeg bruker min Nokia N900 som modem, jeg får en god hastighet til tross for at jeg bruker en mobil.

    Det jeg lurte på er, går det an å makse hastighet på torrent downloads på noen måte?

    Jeg kommer bare opp til ca. 60 kB/s

    Jeg har lite kunnskap på dette området, så setter pris på litt hjelp her! :)

×
×
  • Opprett ny...