Gå til innhold

Enigma^

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Enigma^

  1. Hei. Har en HP DV6700, og det trådløse nettverket på denne vil ikke fungerer. Får koblet til helt fint men får bare "Lokal tilgang", ingen kontakt med internett. Har prøvd forskjellige trådløse nettverk, så det er ikke i routeren problemet ligger. Har også prøvd en annen bærbar på samme nettverk, og der funker det strålende. Kjører Vista 32 bits. Har oppdatert til nyeste driveren, og også prøvd et par gamle, uten hell. Prøvd med og uten HP Wireless Assistant. Noen forslag til hva man kan prøve i neste omgang ?

  2. Jeg har selv ikke så mye erfaring med laptops, men jeg har holdt på med en del oppigjennom årene, og har aldri vært noe særlig begeistret over strømstyringsprogrammene jeg har sett. Lurer på om noen har noen gode forslag til strømstyringsprogram som fungerer bra i Vista 64, gir deg god ytelse når du har strømmen koblet til og god batteritid når du kjører på batteri :)

  3. Hei.

     

    Har nylig handlet Q6600, P6N SLI Plat, 2x2GB Corsair 800MHz DDR2 og et 8800GT. Skrudde opp alt og kjørte XP64 først, alt funket. Nå har jeg gått over til XP32, og lyden vil rett og slett ikke fungerer. Har prøvd alle mulige slags drivere, de fra MSI-sidene, de fra Realtek-sidene, de fra CNet, de fra MSI-CDen, osv. Intet hell. Ser ikke lydkortet med sånn spørsmåls-tegn i device manager heller engang, er bare en "PCI Device" der som ikke har brukt å være der. Har ingen PCI Devices i systemet så lurer litt på den. Har prøvd å tvinge inn lydkortet ved å bruke Add hardware og lete opp driverne manuelt, men da fikk jeg "Device won't start" feil. Har prøvd å reinstallert ALT og bare installert driverne fra CD platen i denne rekkefølgen: chipset -> S-ATA raid -> audio, med reboots mellom hver installasjon. Funket heller ikke. Noen forslag ?

     

    Takk på forhånd

  4. Om noen dager ankommer min Q6600. Har sett litt forskjellig informasjon om såkalt burn-in, som visstnok skal hjelpe å få ned temperaturene litt. Lurer også på om jeg burde bytte ut den originale thermal pad/kjølepastaen som er på stock-kjøleren ? Har OCZ Freeze Extreme pasta.

     

    Om burn-in er anbefalt, har noen eventuell en fin guide for hvordan dette gjøres ?

     

    På forhånd takk

  5. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=776083

     

    Se under "hva trenger jeg av beskyttelse?". Der er det listet opp noen betalte og noen gratis antispywareprogrammer. Alle er ganske lette på maskinen, men hvis du absolutt skal ha minst mulig minneslukere så se bort fra Webroot og PC Tools. De er ikke tunge å kjøre de heller, men de er litt tyngre enn de andre.

    Bestandig sett på Norton for eksempel som ganske tungt og bloatet, men nå er det et par år siden jeg har testet det. Tror kanskje jeg går for NOD32, har litt erfaring med det fra før :)
  6. Jeg får snart min ny-bestillte PC med Q6600, MSI P6N Platinum 650i og 4GB RAM. Har hørt mye om at 4GB RAM ikke vil bli fullt utnyttet i XP32, og at XP64 kanskje er litt mer responsivt overall. Jeg prøvde 64-biten for lenge siden, og da var det litt trøbbel med drivere og generell kompatibilitet, så jeg er litt usikker på om jeg skal gå over når jeg får den nye datamaskinen eller ikke. Kommer til å spille spill som f.eks Crysis, Bioshock, CoD4, Gears of Wars, etc.

  7. Dersom du ikke skal ha SLI så hadde jeg ikke kjøpt et 650i hk til nesten 2k, ta heller et godt p35 eller x38 feks: Abit ip35pro eller Abit quad gt x38. Qtec er en turn of i dette oppsettet hadde tatt en ny psu også.
    PSData sin pris er 1120kr, det er vel ikke så galt. Alt under 1000 virker litt "skummelt" billig for et hovedkort.

     

    Ny strømforsyning blir det vel da! Har hatt litt trøbbel med plutselig reboots og generelt litt ustabilitet med det oppsettet jeg har nå og jeg mistenker at det er QTec-en som knøvler til. Handler jeg en ny PSU skal jeg ha en ordentlig en, står vel mellom OCZ, Coolermaster, Fortron og Seasonic. Lener mot en Fortron Source Blue Storm II 500W siden den selges på datakjeden her i byen hvor jeg har et gavekort jeg skulle brukt opp ;p Eller muligens 600W versjonen.

  8. Høres bra ut dette :)

     

    Hva med strømforsyningen, ikke hørt noen kommentarer på den enda. Du er bra sikker på at jeg burde handle en ny en ?

     

    Handlelisten min ser ca. slik ut nå:

    MSI 8800GT

    MSI P6N nForce 650i SLI Platinum

    Intel Q6600

    Ocz DDR2 PC2-6400 Gold XTC Dual Channel 4GB Kit(2x2048MB) 5-5-5 (forstått det slik at OCZ er veldig bra, og 2 x 2GB > 4 x 1GB)

     

    Dette blir den ringe sum av 6000 spenn fra PSdata, så er spørsmålet om jeg trenger en strømforsyning eller ikke.

     

    Edit: Ved nærmere ettertanke ser jeg at Geil 2 x 2GB kittet har timingen 5-5-5-15 sammenlignet med OCZ sin 5-5-5-18. Det er også 400kr billigere.

  9. Hallo!

    Har laget 2 handlevogner til meg selv, til mitt bruk

    Men de burde passe for deg

    Du kan ta vekk 935,- da jeg la til strømforsyning ;)

     

    Intel oppsett

    AMD oppsett

    Takker :) Så bra ut det der. Noen spørsmål. Ser du har valgt et hovedkort med 650 oppsett, ikke verdt å legge i litt ekstra å ta 680, P35 eller 7xx ? Du har også valgt Duo istedenfor Quad, så det vil si at det ikke er noe å stresse med å få seg Quad-prossessor ? Er jo ikke så stor prisforskjell på E6750 og Q6600, og det du foreslo ble uansett litt under det jeg hadde tenkt meg å bruke.

     

    En annen ting jeg lurer på.. PSData har omtrent bare Asus og MSI innen hovedkort og skjermkort. Hvilken av disse bør jeg lene mot, og hvorfor ? Hører at MSI er mer pålitelig overall, noe som stemmer med min litt begrensede erfaring. Har hatt 3-4 MSI kort, ingen problemer, bare ett Asus kort og det hadde jeg en masse kompatibilitetsproblemer med og måtte bytte for å få startet opp PCen i det hele tatt.

  10. Jeg har vært ute av hardware-racet i flere år nå og vet rett og slett ikke opp og ned på alt som er på markedet nå. Har selv en eldgammel AMD A64 3000+ og et Radeon X850. Har hatt så mye trøbbel med PCen i det siste på alle måter at jeg føler det er på tide å handle noe nytt. Har ikke all verden å legge i, men antar jeg skulle fått en grei oppgradering for rundt 7k. Her snakker vi nytt hovedkort, minne, skjermort og prossessor. Har en Q-Tec 550W strømforsyning, vet ikke om denne kanskje er grei eller om jeg må ny ? Har hørt Q-Tec er ganske dårlige greier.

     

    Lurte i alle fall på litt generelt hvilket chipset, RAM og skjermkort det ville vært lurt å legge seg etter, for å få mest spill-ytelse for penga. Og om det ville vært lurt å bumpet opp noen hundrelapper for å få ditt og datt. Jeg tenker noe sånt som Q6600, 8600GTS og 4GB 800MHz DDR2 (?) Kanskje 8800GT er det man burde satse på ? Eller er det lurt å gå AMD-veien istedenfor i denne prisklassen ? Det er også den omstridte 2 x 2GB vs 4 x 1GB diskusjonen som ikke så ut til å komme til noen konklusjon :p Tips og forslag blir vel mottatt :) På forhånd takk

  11. Nå har jeg testet med en annen strømforsyning også. Intet hell. Også prøvd å resete CMOS, ingenting der heller annen en ny feilmelding om at jeg må reset overklokkingsinnstillingene før den låser seg, trykk F1 for å fortsette, men tastaturet "starter" ikke og den låser seg uansett. Plugget opp "D-Bracket"-en, som skal hjelpe med feilsøking ved å gi deg et lyssignal for hva som skjer under booting. Den låser seg på det nest siste punktet før booting skjer:

     

    Initializing Floppy Drive Controller

    This will initialize Floppy Drive and controller.

     

    Alle "lysene" lyser grønt untatt #2.

     

    Får ikke gjort noen innstillinger i BIOS når det gjelder volt osv., for jeg kommer rett og slett ikke så langt før den låser seg.

  12. I bios sett korrekt volt til minnet.

    Sjekk vcore volt også

    Kan låse viss står på auto.

     

    Reset cmos.

     

    Star med en minne brikke.

     

    Ta nå av alt som du ikke trenger for og boote.

     

    Du må ta med liste over pc oppsettet ditt

    9167272[/snapback]

    Hmm kanskje det er noe sånt. Jeg skal undersøke det i morgen og komme tilbake med resultater. Hvordan finner jeg ut hva som er korrekt volt til minnet og VCore ?

     

    Oppsett:

    MSI K8 Neo nForce 4 SLI Platinum

    AMD Athlon 64 1800+

    4 x 256MB Dual Chan Geil (har prøvd med bare en, og har testet RAMen på en annen PC den funker fint)

    MSI X850XT PE

    QTEC 550W PSU

     

    Det er strengt tatt alt jeg har koblet til når jeg feilsøker.

  13. Jeg har nettopp fått nytt hovedkort og skjermkort, mest sannsynlig bruker de litt mer strøm enn det jeg hadde før (800XT -> 850XT PE, K8T SLI -> K8T SLI Platinum, begge returvare pga. vifteproblemer), derfor tror jeg det kanskje er strømforsyningen min som ikke klarer å gi nok strøm. Hadde ikke nevneverdige problemer før jeg byttet.

     

    Det som skjer er at når jeg kommer til POST (eller hva det nå heter, der du ser info om datamaskinen og kan gå inn i BIOS), er det ingenting som "starter opp" av komponenter. Ingen lys i tastaturet eller mus, osv. Det bruker det vanligvis å være. Man kan jo alltids tro at dette er forbi datamaskinen låser seg før den kommer så langt, men noen ganger kjører den helt til den begynner å laste operativsystem før den låser seg, og de gangene starter heller ikke tastatur og mus opp. Jeg (tror jeg) har testet alle komponentene untatt strømforsyningene;

     

    Hovedkort

    CPU

    Minne

    Prøvd å plugget ut av alt "overflødige komponenter", harddisker, CD-ROM, osv)

    Skjermkort

     

    Har noen vært borti lignende før ? Har en "billig-strømforsyning", så selv om den har grei watt tror jeg den funker dårlig. Er en QTEC 550W. Her er watt og ampere den leverer på forskjellige volts:

     

    +3.3V  32A  150W
    +5.0V  30A  150W
    +12V1  16A  192W
    +12V2  16A  192W
    -12V    1A   12W

     

    Edit: Og om det virker som om det er strømforsyningen, hvilken burde jeg kjøpe ? Helst noe fra PSData under tusenlappen.

  14. Joda, men det er akkurat samme problemet med gamepads, det var noe av det første jeg la merke til også. Det minste utslaget på pad'en ga effekt i et relativt stort rattutslag.

    Noe som kjent er dumt i høye hastigheter og mye stress... Kommer sikkert en tweak på dette etterhvert, samme som skikkelig 1680x1050 støtte (gjennom 3de parts programvare selvfølgelig, i god gammel EA stil)

    7203671[/snapback]

    Ja vi får satse på det vettu, er ikke spillbart med kontroller nå i alle fall :p Trist å tenke på at man kanskje er ferdig med spillet før det kommer ordentlig støtte, virket ikke som om det var spesielt langt.
×
×
  • Opprett ny...