Gå til innhold

jevel

Medlemmer
  • Innlegg

    5 321
  • Ble med

Innlegg skrevet av jevel

  1. Den eneste fordelen jeg ser med en ultrabook kontra en MacBook Air er oppløsning på skjerm.

     

    Du kan installere både Windows og Linux på en Mac også.

     

    Fordelen med MacBook Air er standbytid, brukstid på batteri, urolig godt samspill mellom maskinvare og OS og ikke minst design.

     

    Om pris har noe å si så er vel en ultrabook med tilsvarende maskinvare noe billigere enn tilsvarende MacBook Air.

     

    Lykke til med valget. Du blir nok fornøyd uansett hva du velger.

     

    -KJ

  2. Alle apps er oppdatert til siste versjon, regner jeg med? Vet at noen hadde problemer med Google Maps under nyeste firmware, men det viste seg at de kjørte en eldre versjon av applikasjonen som ikke fungerte optimalt med JB.

     

    Hvis du kikker her: http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z-ZL-ZR/GPS-Problem/td-p/336736 så har Sony kommet med en fiks for å tømme aGPS-data lagret på telefonen.

     

    Sjekk om dette hjelper.

     

    -KJ

  3. Om ikke dekoderene dine virker som de skal og du leier dem av tilbyder så er min oppfatning at du så klart ikke skal måtte betale for å få dem byttet. Om tilbyderen har byttet til en dyrere grunnmodell er ikke dette ditt problem.

     

    Samtidig så regner jeg med at dette nok er dekket inn i avtalen du signerte da du gikk inn i kundeforholdet med leverandøren. Om de ikke har dekket seg så har du en god sak. Hvis de derimot har gjort jobben sin så må du nok nesten leve med den ekstra kostnaden og heller prise deg lykkelig med å ha fiber.

     

    Hilsen en som sitter med DSL og parabol som eneste mulighet. :(

     

    -KJ

  4. Hvis driftssikkerhet er noe du bryr deg om, så ser dette ut til å være et OK kjøp:

     

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=42902700

     

    Jeg har ikke kjørt modellen med manuelt gir, men automatversjonen var et svært behagelig bekjentskap. Som med Subaruen jeg foreslo over så bør man sjekke hva som var siste service og hva som ble byttet på denne også. Ellers så er Honda CRV flere ganger kåret til den mest driftsikre SUVen.

     

    http://www.truedelta.com/Honda-CR-V/reliability-110

     

    -KJ

  5. Imprezaen med 150 hesters dieselbrenner er rett og slett underholdende å kjøre både på sommer og vinterføre. Bare pass på å ikke gå i fella ved å sette på den for brede dekk, spesielt på vinterdekkene.

     

    Eneste negative jeg kan komme på med Subaru er utseendet og deleprisen som er noe høy.

     

    Personlig synes jeg Forester er en penere bil (fortsatt en Subaru…), men da må du ta til takke med en bil som har gått noe lenger enn Imprezaen.

     

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=42780832

     

    Denne ser OK ut. Men usikker på om de store tingene som kommer ved ca. 100k er tatt på den. Det bør sjekkes ut.

     

    Hva skal bilen brukes til? Hvis bilen kun skal brukes på normal vei / til og fra hytte så er det ikke sikkert du behøver et permanent 4x4-system?

     

    -KJ

    • Liker 1
  6. http://support.microsoft.com/kb/927521/no

     

    Kan du finne frem til loggfilen som ligger under Windows Preinstallation Environment phase; X:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\setuperr.log og poste innholdet her, så skal vi se om vi blir noe klokere.

     

    Jeg tviler på at det er drivere som mangler, men det kan muligens være. Hvilken port på hovedkortet har du plugget disken i? Ta et bilde med mobilen?

     

    -KJ

  7. Jeg har kjørt iOS7 beta siden det ble sluppet både på iPhone 5 og på iPad siste generasjon.

     

    Utseendet er jeg delt om. Jeg synes det opprinnelige utseendet de slapp med beta 1 hadde potensiale, men føler vel at de feiger ut nå når de gjør minimalismen mindre minimal ved å øke størrelsen på skrift og statusbar / legge til piler etc. Samtidig så synes jeg at endringen på langt nær er så stor som Apple prøver å få det til å virke som den er. Det virker mer som et nytt skall på iOS6 med en litt forbedret nedtrekksmeny og en ny widget med snarveier.

     

    I bruk synes jeg langt på vei at det er et stort steg i rett retning. Den nye multitaskingen er langt på vei en gimmick, men det er enklere å lukke applikasjoner, noe som gjør den verdt endringen uten problem.

     

    Det er litt uvant å se Apple kopiere funksjonalitet uten å tilføre noe slik de har gjort med kontrollpanelet sitt. Jeg hadde forventet at de hadde kommet med noe unikt når de først skulle gjøre det. (Geofencing med tanke på menyutvalg i kontrollpanel f.eks.)

     

    Batteri og stabilitet skjønner jeg ikke at folk orker å nevne en gang på en beta som dette, så det sparer jeg til GM.

     

    -KJ

  8. Regner med at TS allerede har oversikt over at fritak fra beskatning kun gjelder om man selv har folkeregistrert bostedsadresse på samme adresse, men nevner det for å være sikker.

     

    En ting mange ikke tar med i beregningen når de setter opp regnestykket sitt før de gir seg i kast med denne type prosjekter er kostnaden i form av tid som går med til administrasjon av utleieobjektet. Man kan være heldig og drive utleie over lang tid uten større problemer, men det kan også hende at man går på en smell i form av leietakere som ikke betaler, skade på eiendommen som må utbedres, problemer med naboer som klager etc.etc. I tillegg skal man i snitt regne med leieinntekter i 10 av årets 12 måneder når man setter opp budsjett for å ha et realistisk budsjett.

     

    Hvis man sørger for å ha et ryddig budsjett før man starter opp et slikt prosjekt, gjør en god jobb undervei med å få gode relasjoner til naboer og leietakere, samt er forberedt på å bruke en del tid på det så er dette en fin måte å spe på inntekten på. Om man derimot jobber mye, har lite fritid og en presset økonomi fra før så bør man tenke seg godt om før man starter et slikt prosjekt.

     

    -KJ

     

    Prosentsatsen på 50% var sett under ett helt år som jeg forstod det.

     

    Leier du ut hele boligen i ett halvt år betaler du ikke skatt det året.

     

    Det kommer an på hvor mye du leier ut for:

     

    http://www.skatteetaten.no/en/Person/Selvangivelse/Bil-og-bolig/Bolig/Utleie/Utleie-av-del-av-bolig/

     

    -KJ

  9. Men du har fortsatt skiltene på? Da ville jeg bare kjørt. Hvis du ikke kan låne en bil i mellomtiden.

     

     

    Og ja, du må melde adresseendring til alle du har et kundeforhold til.

     

    Og så oppleve å havne i en ulykke, for så å gå konk når motpartens forsikringsselskap søker regress etter å ha måttet dekke motpartens krav 100 % på grunn av at TS ikke har forsikring? Ikke videre lurt.

     

    Som alle andre i tråden påpeker så er det kundenes eget ansvar å sørge for at de som skal sende faktura har oppdaterte kontaktopplysninger. I tillegg så er det neppe en unik problemstilling du har havnet i, slik at hvis du prøver deg med en litt mer ydmyk tilnærming så kan det hende at de prøver å hjelpe deg...

     

    -KJ

    • Liker 2
  10. Jeg har MacBooken på jobb og ASUSen privat. De to maskinene kan egentlig ikke sammenlignes.

     

    ASUSen støyer en del mer, har dårligere kjøling (vifta går _hele_ tiden), er _mye_tyngre og større i volum.

     

    Hvis du har pengene så ville jeg ikke nølt med å anbefale MacBooken. Når det er sagt så får du gjort det samme på PCen som på Macen med mindre du ønsker OS X (noe jeg synes fungerer bedre til det meste enn Windows, da minus spill.)

     

    -KJ

  11. Jeg noterer meg at flere kommer med forsvar og støtte til PTen her. Til dere er det en ting å si; våkn opp og kom dere inn på 2000-tallet. Denne type neanderthaltilnærming mellom menn og kvinner er ikke normalen, tvert i mot.

     

    Til TS er det en ting å si; hvis det du fremstiller her er korrekt og fullstendig så har du ikke skyld i dette. Derfor er det også helt feil at du skal lide noen som helst form for skade. Det er ikke ditt ansvar at vedkommende PT opptrer som han gjør. Som andre i tråden påpeker så kan det godt hende at det ikke er første gang.

     

    Ikke gi deg før du får snakket med ledelsen i kjeden. Hvis du ikke kommer igjennom via "vanlige" kanaler ville jeg ha gått via Brønnøysundregisteret og kontaktet både daglig leder og styrets leder om nødvendig.

     

    EVO drives av Nordic Fitness Group AS - her er informasjon fra brreg om dette selskapet: http://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=993941263

     

    Lykke til!

     

    -KJ

×
×
  • Opprett ny...