Gå til innhold

ak2ela01

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ak2ela01

  1. Dersom de oppdager at en person laster ned ulovlig. La oss si denne personen f.eks jobber i Statoil. Kan de bare storme huset hans og ta PC'en. Hva om denne PC'en inneholder private bilder samt viktige dokumenter. F.eks en svært hemmelig kontrakt som absolutt ikke hvem som helst bør se. Kan ikke fatte at de på lovlig vis kan konfiskere hva de vil.

     

    Nok et eksempel, hva om de tar PC'en til en som er svært avhengige av den i jobb sammenheng, dette vil medføre tapt arbeidsinntekt .

  2. Heisann har du undersøkt mulighetene for å dekode protokollene som elko eller xcomfort benytter.Kan du forklare litt hvordan du går frem for og dekode protokollen som f.eks nexa benytter. Hadde vært gøy og eksperimentert litt med dette på egenhånd, Har tenkt og investere i et elko living system, men synes sentralen koster alt for mye. Liker heller ikke hvordan dette programmeres.

  3. Er programmering softwar'en til Philips PLS gratis? Har ikke erfart og programmere slike, har kun benyttet omron og Beijer PLS'er. Jeg har lyst og koble microkontrolleren fysisk med ledninger til Xcomfort's analoge inn og utgangsmodul samt digital inn/ut modul, se en veldig forenklet skisse under.

     

    xcomfort.bmp

     

    Planen er og benytte microkontrollen+skjerm som mennesklig grensesnitt opp mot Xcomfort systemet i steden for den dyre home manager. Selvsagt skal Xcomfort systmet kunne styres fra PC'en også, men en microkontroller med tilkoblet brytere og skjerm er lettere tilgjengelig i det daglige bruk:) Skal begynne og bestille de Xcomfort komponentene neste uke og rett og slett prøve meg fram.

  4. Nvm... Sjekket litt nå, kunne ikke finne noe om dette jeg heller.. Så det var RS232 inne i bildet, men ikke nevnt noe om protokol..

    Jeg tror ikke det er veldig lett og finne ut hvilken protokoll Xcomfort benytter seg av, (hadde vært veldig gøy om den hadde vært fult tilgjengelig slik som f.eks SPI, modbus etc)

     

    Det jeg ønsker er og kunne styre Xcomfort komponenter vha en PIC micro kontroller og en led skjerm. Alternativt en PLS og en touchskjerm koblet til PLSèn, (Kan fås til 2500 kr ca).

    Hadde håpet at min PIC kan lese av f.eks 0-10V signal som reprensenter en temperatur, strømforbruk osv fra en Xcomfort analog utgang. Se link nedenfor:

     

    http://www.moeller.no/cgi-bin/ME_WebApp.exe/Top?NODE=4,20064,20070,0,0&URL=http://www.moeller.no/WebApp/Xcomfort/XC_produkter.htm

  5. Er det noen som har kjennskap til om det er mulig og koble Xcomfort til eksterne styringsenheter? Da tenker jeg på f.eks en PLS el mikrokontroller. Jeg ønsker og installere Xcomfort i et nylig kjøpt hus og har undersøkt litt priser. Det er foreløpig alt for dyrt og benytte Home manager eller room manager som kan leveres med Xcomfort.

    Derfor ønsker jeg i første omgang og lage min egen enkle versjon av home manager vha PIC mikrokontroller og et hendig led display. Jeg har undersøkt litt og sett at Xcomfor leverer inn og utgangsmoduler, men da er spørsmålet om jeg kan bestemmme hva et inn/utgangssignal skal henvise til. Kan jeg f.eks lese av en temperatur med en av Xcomfort`s tempfølere og sende dette(som et 4-20mA,0-10V etc)med Xcomfort`s analoge utgangsmodul til en hvilken som helst analoge inngang(PLS, el min mikrokontroller)?

  6. Hver gang jeg spiller spill så henger dataen seg slik at eg må skru den av, det gjelder alle de nye spillene, men jeg tenker spesielt på battlefield 2142. Skjermkortet mitt er Radeon 9700 pro. Har nylig installert windows xp, direct x og drivere til skjermkortet. Noen som har en forklaring på hva som er galt?

×
×
  • Opprett ny...