Gå til innhold

datafeber

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av datafeber

  1. Jeg kommer ikke inn på mitt kontrollpanel hos active24.

     

    "Vi beklager, en feil har oppstått under behandling av din forespørsel."

     

    Noen andre som kommer inn? Jeg ser de ikke har support på telefon i helgen. Supportmailen deres har jeg aldri fått svar på. Noen andre med konto hos active24 som kommer inn? Ser det står status OK på driftsmeldinger. Men den er kanskje ikke oppdatert hvis de ikke har support i helger? :nei:

  2. Thomson-kabelmodemet fra Canal Digital har tatt kvelden. Dvs, ikke helt, fire av lampene lyser. Men internettlampen er sluknet, og det er jo helst på internett jeg skal. Jeg får beskjed om at kabelen er koblet fra. Det samme skjer med en annen pc, og en annen kabel. Canal Digital sier bare at jeg har fine signaler, og at det må være feil på pc'en. Men feil på begge samtidig? De vil jeg skal prøve på enda flere pc'er, det er tydeligvis ikke nok å bare ha to pr husstand... Men er det noe håp om å komme på nett med en annen pc når internettlampen på modemet ikke lyser? Nå er jeg koblet på med mobil som modem. Men forbindelsen er ustabil, og jeg kommer eksempelvis ikke på msn. Noen som vet hvordan det kan løses? Og er det noen som har erfaring med hvor lang tid det tar å bestille nytt modem fra Canal Digital, hvis man først får dem til å gå med på at det er noe feil, da?

  3. Sikkert et dumt spørsmål. Men på min gamle mobil når jeg prøvde å logge på wap/internett i utlandet så fikk jeg bare spørsmål om jeg ville logge på, og når jeg svarte ja var jeg på nett. Mens på min nye mobil er det mange ulike valg om hvordan man vil koble seg på. Jeg pleier å trykke "netcom mobil". Det er de innstillingene jeg lagret første gang jeg skulle inn på nettet her hjemme. Skal jeg bruke det samme valget i utlandet, selv om det er andre mobilselskaper der? Eller vil det komme opp enda flere valg.

  4. AVG har begynt med en daglig popup med reklame for en betalt oppgradering. Irriterende, spesielt siden pc'en henger seg hver gang. Det går ikke å takke nei til tilbudet, man må enten sjekke ut tilbudet på nettsidene deres, eller trykke maybe later. Er dette noe man må leve med i gratisversjonen, eller går det an å bli kvitt denne popupen?

  5. Noen som vet ca hvor lang svartid man må regne med på netcom kundeservice sine websider? Det har så langt gått to døgn. Har fått kvittering på sendt spørsmål, men ellers ingenting. Mener å huske at jeg også har kontaktet dem før uten å få svar i det hele tatt. Burde kanskje ringt, ikke så lysten på å stå i dyr telefonkø, pluss at jeg vil ha skriftlig svar.

  6. Eks....

     

    Du blir plaget av en person sender 100 meldinger om dagen, som du kunne vært utenom.

     

    Da hadde jeg satt pris på vite om den personen plutselig hadde lagt meg som bestevenn ettersom da kan den personen ringe og sende meg sms uten noen kostnad, jeg hadde oversett ellers de meldingene ettersom den personen måtte betale for de, men nå kan hun sende så mange hun ville.

    Så det er greit å bli spammet så lenge hun må betale for det, men ikke hvis hun gjør det gratis? Hehe. Uansett kan jeg ikke se hvorfor noen andre skal ha innsyn i hva du gjør med ditt eget abonnement. "xxxx har bestilt følgende tjeneste: ....", det blir feil. Det som derimot kunne vært et valg, var å reservere seg mot å bli bestevenn. Altså slik at det ikke gikk an å legge deg til.

  7. Jeg hadde satt pris på å få vite om noen skulle legge til meg som bestevenn, ettersom mengde sms som kommer inn på tlf min, og type sms som kommer.

     

    Jeg vil ikke kalle det for spam melding, ettersom det er informasjon som kan være av intresse for andre personen som blir lagt til.

    Jeg syns ikke den andre personen har noe med det, egentlig. Netcom bør vel ikke gi ut informasjon om tjenester andre brukere bestiller hos dem.

  8. Holder på å sette opp en laptop, men er helt analfabet på hvordan man bruker en pc uten mus. Den touchpaden er jo håpløs å bruke, og jeg ser ingen steder en mus kan kobles på. Nå har jeg kommet så langt at jeg skal merke av noe i en boks. Men hvordan gjør jeg så det når jeg ikke får klikket. Er klar over at det sikkert er et latterlig spørsmål, men jeg kommer ikke videre. Nytter ikke å flytte pekeren over og trykke enter i hvert fall.

  9. Har en HD PVR 102-CT fra Canal Digital. Er det flere som har hatt problemer med tidsinnstilte opptak på slike? Jeg stilte den inn til å ta opp to programmer (ikke samtidig) mens jeg var på jobb. Da jeg kom hjem var det kun ett opptak, og det varte bare 35 sekunder. Litt merkelig, for vanligvis får jeg ikke tatt opp noe mindre enn ett minutt av gangen, da kommer det beskjed om at opptaket er for kort og vil bli slettet. Har gjort flere tester med tidsinnstilt opptak som har funket greit, det var bare akkurat den gangen jeg skulle ta opp noe viktig at den sviktet. Kan jeg bare ha vært uheldig? Strømbrudd har det i hvert fall ikke vært her. Kanskje jeg bare skal starte opptaket før jeg drar på jobb neste gang, den tar 120 timer :roll:

     

    Det skal vel ikke spille noen rolle om opptakeren står på, eller i standby-modus? Begge deler har i hvert fall funket under testing...

  10. Når du snakker om "områder der de analoge signalene er slokket" så tror jeg de fleste vil tenke på kringkasting, som ikke har noe med kabel-TV å gjøre.

    Det er vel ingen somm ikke kan ta opp på en DVD opptaker fra en digital kabeltuner.

    Er ikke første gang jeg har hørt at slike installatører kan tulle fælt.

    Men hvorfor sier de det hvis det ikke stemmer, er det for å få folk til å bestille digital-tv istedenfor å kjøpe dvd-opptaker? ;)

  11. Jeg har digital-tv fra Canal Digital, og fra før har jeg en harddiskopptaker med cd-brenner. Innstallatøren sa at de analoge signalene vil forsvinne etter hvert, og at det da ikke blir mulig å ta opp på opptakeren lenger, fordi den bare kan ta opp de analoge signalene. Men jeg forstår ikke helt dette. Har nå koblet sammen Canal-digitalboksen og opptakeren min, og den tar opp også fra de nye kanalene jeg har fått. I tillegg står det i bruksanvisningen at jeg kan kopiere fra Canal Digitalboksen og over på andre spillere, og da kan jeg jo brenne CD av kopien. Men han fra Canal Digital virket ganske bestemt på at det ikke ville bli mulig å brenne ut opptak i fremtiden. Har jeg misforstått noe, vil ikke dette bli mulig lenger når de analoge signalene slokkes?

  12. fortsatt problemer.

     

    Utrolig dårlig...tenk på alle som er avhengig av at mail kommer tidsnok.

    Hadde man enda vært sikker på at e-posten kom frem i det hele tatt... om enn forsinket. Nå har Online lagt ut litt mer informasjon:

     

    "Hva gjør Telenor nå?

    Telenor har en stor gruppe velkvalifiserte mennesker med høy kompetanse på området. Vi har satt alle tilgjengelige ressurser inn på å skulle løse problemet så raskt det overhodet lar seg gjøre. Vi ber likevel om forståelse for at dette er en særdeles komplisert sak, som det jobbes med på døgnkontinuerlig basis.

    "

     

    Det er jo greit nok. Er derimot fortsatt ikke enig i deres definisjon av hva det betyr at e-post går tapt. De mener tydeligvis at e-post som returneres til avsender etter 72 timer, ikke er tapt.

     

    De siste dagene har det gått litt bedre, mer kommer frem, noe forsinket, noe med en gang. Men trenden er fortsatt at det som ikke har kommet frem på noen timer, det kommer ikke i det hele tatt. Har også sjekket litt rundt om folk har fått mailer sendt til meg i retur, men det har bare skjedd i ett eneste tilfelle. Resten har verken kommet frem, eller i retur til avsenderne. Til deg som skrev at det ikke garanteres at e-post kommer frem, Telenor skriver jo at ingen e-post går tapt, så da gir de jo strengt tatt en garanti. Husker også at det faktisk har vært oppslag i avisene de gangene feks Hotmail har slitt, så litt rart det ikke blir mer bråk av dette. Det skyldes nok antagelig at mange mailer går gjennom, og at mange ikke er klar over hvor mye som ikke gjør det.

  13. Jeg har online-mail som en del av mitt abonnement, så vidt jeg vet. Kan de bestilles gratis noe sted? Nå har de forresten krøpet til korset og innrømmet at det fortsatt er problemer:

     

    http://www.online.no/at/20080925-telenor-driftsmelding.html

     

    De går også litt lenger i å innrømme at ting går tapt, selv om det faktisk står under overskriften Ingenting går tapt:

     

    "Ingen e-post har gått tapt. En del e-post vil imidlertid bli lagt i kø på avsenders e-postserver inntil det blir ledig kapasitet til å sende dem. Dersom meldingene mot formodning ikke blir sendt i løpet av 72 timer, vil de bli returnert til avsender."

     

    Så da blir det et definisjonsspørsmål, jeg vil nå si at en e-post er tapt hvis jeg aldri får den, om den blir aldri så mye returnert til avsender. Nå skriver de også at forsinkelsene i prinsippet skyldes de forrige forsinkelsene... siden alt nå sendes på nytt. Så dette kan vi sikkert ha gående en stund til. Men hurra, fikk en 7 timer forsinket en nå :)

  14. Er man så avhengig av e-posten så velger man en seriøs leverandør(ikke GMail, Hotmail, start.no eller de e-postkontoene som fulgte med en eller annen tjeneste du kjøper som er billigst mulig).

    Interessant at du ser på Telenor som en useriøs leverandør? Hvilken leverandør bør man velge da? Jeg tror mange av de som bruker online-mail nettopp gjør det fordi de (til nå) har sett på det som en seriøs tjeneste. Og hva mener du med "man får hva man betaler for"? Når det er nettopp det man for tiden ikke gjør? De gangene mobilnettet er nede, blir det ramaskrik og skandaleoverskrifter og krav om erstatning til kundene. Når det gjelder mail er det tydeligvis ikke farlig, og det ser ut til at Telenor har lyktes med å få mange til å tro at alt er i orden. Man får da bare håpe at de jobber knallhardt for å rette feilen fortsatt, og at de ikke har gitt opp. Fra support er det ingen svar å få. At avsender etter ofte mange dager får mailen i retur, hjelper ikke nødvendigvis mottakeren. Det er ikke sikkert han sender den på nytt, særlig ikke hvis frister o.l. har gått ut for flere dager siden.Hva med tjenester man abonnerer på, nyhetsbrev, meldinger fra banker osv, vil dette bli sendt på nytt? Viktige beskjeder fra flyselskap? Og hvordan vet man at mailen kommer gjennom på andre eller tredje forsøk? Jeg har nå fått satt opp en gmail, og viderekobler denne til online. Så når jeg begynner å få dobbelt av disse mailene kan jeg vurdere å stole på Telenor igjen. De siste dagene har det variert mellom 20 og 75% som har kommet frem.

  15. Og når Telenor går ut og sier noe så bastant som at ingen e-post vil gå tapt så er dette faktisk ikke noe de kan stå inne for. Nedetid på et par timer er ikke noe problem. Et par dager er i grenseland. Det er som de sier, avsender server vil ha e-posten i kø og forsøke å sende på nytt. Men den ligger der IKKE evig. Det varierer litt hvor lenge meldingen blir forsøkt levert, men vi snakker ofte om 4-5 dager. Vi stopper etter 4 dager og da blir det levert en melding til avsender om at det ikke gikk ann å levere meldingen. Når vi nå er oppe i 7 dager med problemer så er det rimelig stor sannsynlighet for at e-post vil gå tapt.

    Takk for info. Er jo ikke så lysten på å bytte mail heller, det er jo mange som da må ha beskjed etter hvert. Fint om dere oppdaterer her hvis dere ser at ting begynner å løse seg, siden det ikker er noe support å få fra telenor :p Nå i kveld merker jeg at det går fortere å få nye mailer, mens de fleste gamle fortsatt lar vente på seg. Håper virkelig det løser seg, har hatt online.no siden nesten tidenes morgen uten problemer, og vil gjerne fortsette å ha den som hovedmail :)

  16. Du trenger ikke å uroe deg, de kommer tilbake :) Men du skal ikke se bort ifra at du får 2 kopi av alt :p

    Står ingenting mer på sidene deres om problemet nå... men mailer blir fortsatt borte for meg (virker som omtrent annenhver går gjennom nå), og av rundt 10 mailer jeg vet om fra tidlig i uken har to kommet fram... tar gjerne dobbelt av alt jeg, hvis de klarer å løse dette. Synes en uke er veldig lang tid på å løse slikt, og spesielt når de gir så dårlig informasjon...

×
×
  • Opprett ny...