Gå til innhold

Choekaas

Medlemmer
  • Innlegg

    325
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Choekaas

  1. Hei og hå. Beklager for å bumpe opp et 15 år gammelt emne. Men for de som fremdeles husker den rare tiden vi trodde at Norge hadde noe å si for plottet til Lost (etter sesong 2 episode 3 - "Orientation"), så har jeg en videoserie på YouTube hvor jeg blant annet tar opp dette emnet. Synes det var en festlig tid da norske Lost-fans var ekstremt engasjerte for denne serien.
     

     

    • Liker 2
  2. Kris85 skrev (27 minutter siden):

    Så lenge kontrakten er undertegnet og de fremdeles stikker av, så kan utleier kreve tre måneder husleie fra vedkommende (standard skal egentlig være en måned når det er flere som deler leiligheten, men dette kan forandres tror jeg). Så utleier kan kreve inn disse pengene via Namsmannen gjennom en rettslig prosess. Det koster litt, men fortalt veldig enkelt går forfall til inkasso.

    Det høres ganske enkelt ut som utleier bør kreve depositum ved kontraktinngåelse for å sikre husleien i oppsigelsesperioden i tilfelle vedkommende fordufter. Å stille et depositum ved kontraktinngåelse er heller ikke så uvanlig.

    Takk for svar. I dette tilfellet er kontrakt sendt til leietaker, men ikke undertegnet. Bare et muntlig/skriftlig "Ja, jeg takker ja til bostedet". Noe som var tilfellet i alle de tre situasjonene.

  3. Hei!

    Jeg bor i et kollektiv. Her har vi en felles leiekontrakt vi har signert på en samlet sum, hvor av vi fordeler den på hver av oss som bor her. I kontrakten er det også mulighet for at en av partene kan si opp med 3 måneders oppsigelsestid. Det har skjedd før uten problem og det har alltid gitt oss god tid til å finne noen til å ta over plassen i kollektivet sånn at samme beløp betales inn hver måned. Regner med at det er flere som har sånn kontrakt her. Årsaken til at jeg lager denne tråden er å høre om det er noen som har erfaringer med dette når de tre månedene er gått. Særlig fordi vi har vært ufattelig uheldige.

    Vi har hatt en kinkig situasjon av at den første personen som takket ja til bostedet, stakk av før han rakk å skrive under på kontrakt. Ny annonse måtte opp. Ny person kom inn. Deretter skjedde det samme med person nummer to. Så hørte vi ikke noe mer fra han. Og nå med person nummer tre. Hver gang har utleier laget kontrakt for vedkommende og leietaker har akseptert det (både muntlig og skriftlig), før de har forduftet. All kommunikasjon har jo skjedd online, pga pandemien. Inkludert visninger og kontrakter som har blitt sendt. Person nr. 2 prøvde vi å få tak i på telefonen i to uker. Men nå i dag har de tre månedene passert. Jeg er i løpende kontakt med utleier som har god forståelse for denne uheldige situasjonen. Og at man må sette opp og deretter ta ned annonser hele tiden (særlig da det har vært interesserte og meldinger som har tikket inn i mellom denne tiden). Er det noe rettslig vei man kan det eller er løpet litt kjørt når man ikke kan referere til en signatur (og kun mailer)?

    Har andre falt i denne situasjonen og løst det på en bedre måte? Utleier har opplyst om å jekke ned husleien litt for kommende måned, noe som er generøst (og som jeg kan gå med på), men det føles likevel lumpent at vi, som ikke har satt oss selv i denne kinkige situasjonen må betale høyere husleie når folk stikker fra kontrakt.

     

  4. Siden den filmen kommer snart, vil jeg allerede komme med den påstanden (og komme tilbake til denne posten senere):

     

    Ser vi bort ifra norsk film, vil Mamma Mia: Here We Go Again! bli den mest sette filmen på norske kinoer i 2018.

     

    (Mest sette vil åpenbart bli Skjelvet, men Mamma Mia vil få 2. plass).

     

    Dette i basis av at den mest sette filmen på norske kinoer i 2008 var ikke The Dark Knight, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull eller Wall-E, men Mamma Mia! av alle filmer. Helt sykt at det slår an så mye, men det er heller ikke rart. ABBA slår an hos nordmenn så vel som svensker. Jeg tror også Mamma Mia: Here We Go Again! vil passere over Infinity War etter en måneds tid.

    Akk, ser man det. Mamma Mia: Here We Go Again! er nå 2018 mest sette film.

    https://www.filmweb.no/filmtoppen/#view=year&back=0

     

  5. Uansett om det er litt annerledes fra Caprino, er jeg veldig glad for det Maipo films har gjort gjennom årene. Har ikke fått sett Herfra til Flåklypa ennå, men Jul i Flåklypa var en herlig overraskelse og et flott stykke animasjonsarbeid.

     

    Deres neste film har fått ny trailer. Synes den oser av den samme Aukrust-sjarmen.

     

    [video=

    ]
  6. Siden den filmen kommer snart, vil jeg allerede komme med den påstanden (og komme tilbake til denne posten senere):

    Ser vi bort ifra norsk film, vil Mamma Mia: Here We Go Again! bli den mest sette filmen på norske kinoer i 2018.

    (Mest sette vil åpenbart bli Skjelvet, men Mamma Mia vil få 2. plass).

    Dette i basis av at den mest sette filmen på norske kinoer i 2008 var ikke The Dark Knight, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull eller Wall-E, men Mamma Mia! av alle filmer. Helt sykt at det slår an så mye, men det er heller ikke rart. ABBA slår an hos nordmenn så vel som svensker. Jeg tror også Mamma Mia: Here We Go Again! vil passere over Infinity War etter en måneds tid.

  7. Hei alle sammen. 

    Jeg har en Lenovo G50-80 laptop, Windows 10. I slutten av april begynte jeg å få problemer med internetttilkoblingen. Den fikk gjerne svakt signal, gjerne på rundt 2Mbs og koblet seg stadig vekk ut hvert femte minutt. Noen ganger holdt den seg stødig i 2-4 timer, men som regel var det kortere intervaller.  Etter utallige nettverksdiagnostiseringer fant den ikke så mye problemer enn å flytte meg nærmere router, dårlig gateway o.l. Problemet eksister hvor enn jeg er, til tross for at alle andre enheter (mobil, TV, annen laptop) fungerer utmerket og har stødig internett-tilkobling.

     

    Jeg tok en wlan-report gjennom Command Prompt og får en oppsummering på at: Driveren startet en tilknytning og nettverket er koblet fra av driveren. I mellom (på N) står det bl.a. Funksjonalitetsendring på {BC2C304C-D920-4886-9C4B-332855F3FA7E} (0x47008000000000-serien: V4 Funksjonalitet: Ingen Endringsårsak: SuspectArpProbeFailed)

     

    I Wlan-rapporten står det også «Tjenesten WLAN AutoConfig kunne ikke koble til et trådløst nettverk.»

    Nettverkskortet er Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter

    ---

    Følgende har blitt prøvd uten hell

    - Flyttet nærmere router. Slått den av og på osv.
    - Rulle tilbake driver til tidligere versjon (august 2017-versjon bl.a.)

    - Oppdatere driver

    - Oppdatere driver gjennom Driver Booster 5.4

    - Oppdatert driver, men ikke automatisk (altså med den "La meg velge fra en liste med drivere på min computer"-løsningen). Dette med driver jeg har lastet ned fra Atheros sine hjemmesider og til og med Lenovos sider.

    - Systemgjenoppretting til tidligere i april (usikker på om jeg gikk "langt nok tilbake" til før problemene startet i april, men antar at med driver fra 2017 at dette ikke ville ha noe å si? Jeg gidder ikke å ta en ny systemgjenoppretting om jeg ikke vet at det vil løse problemet, siden hele prosessen tok seks timer sist)

    - Alle triksene Microsoft anbefaler her:https://support.microsoft.com/nb-no/help/10741/windows-fix-network-connection-issues
    - I command prompt har jeg prøvd netsh winsock reset, netsh int ip reset og ipconfig /release, ipconfig /renew og ipconfig /flushdns

    - Slettet cookies, prøvd ulike nettlesere.

     

    Har dere noen andre tips? Er det galt med nettverkskortet i seg selv? 

    Det hadde vært supert om dette var noe man kunne fikse selv enn å ta med PCen til reparasjon.

     

    Det kan hende det er noe informasjon som kommer frem når jeg bruker command prompt som kan være av verdi for dere. Bare si fra. Problemet har vedvart lenge, men jeg har bare brukt en annen laptop i mellomtiden. 

     

    Setter pris på svar og all hjelp!

     

  8. Føler jeg også har sett nok filmer til at jeg kan lage en topp 15-liste. (Selv om det er mange jeg fremdeles mangler som jeg tror kan havne på lista slik som "Mustang", "The Assassin", "Carol" osv)

    1. Anomalisa

    2. Dheepan

    3. Son of Saul

    4. The Hateful Eight

    5. The Revenant

    6. Cobain, Montage of Heck

    7. Mad Max: Fury Road

    8. Beasts of No Nation

    9. Star Wars: The Force Awakens

    10. Creed

    11. 45 Years

    12. Straight Outta Compton

    13. Sicario

    14. Ex Machina

    15. Spotlight

     

    (Gode filmer som akkurat falt ut av topp 15-lista: "Room", "Going Clear", "The Martian", "Me & Earl and the Dying Girl").
     

  9. Storfornøyd med filmen:

    Kritikk:

    - Litt for kjapp klimaks. Det gikk litt for bra, og føltes nesten for lett, å skru av Starkiller base. Slik som hvordan de brukte kaptain Phasma til det. Jeg ville gjerne gitt litt mer rom for Hans død, flere og annerledes hindringer for destrueringen.

    - Litt flere nye leitmotifs fra John Williams, selv om jeg egentlig var fornøyd med scoret.
    - Litt for lik "A New Hope", men det plager ikke meg så mye, da jeg skjønner hvorfor det valget ble tatt.

    - Dette er min egen feil, men det var lett å gjette seg hvor handlingen skulle gå bare ved å pusle sammen trailerne og en historie man allerede kjenner godt. Jeg er uansett glad for å ha fått med meg teasere og trailere (skulle egentlig holde meg helt unna), men fy søren for en reise det har vært. 

    --

     

    Mye glede fant sted under visningen av denne.

    - Stoppe laserstrålen i mid-air. Det er sånne nye løsninger som er kule å se.
    - Admiral Ackbar og Nien Numb er med i filmen! Det visste jeg ikke

    - Scener som når Finn og Rey gjemmer seg under et brunt tørkle i Jakku og vi hører Tie fighters i distansen, virkelig får dem til å høres fryktinngytende ut.

     

    Kylo Ren og BB-8, som også er de mest markedsførte karakterene i denne filmen, er også de jeg falt mest for. Det er umulig å hate BB-8. Den droiden er så utrolig enkel og fullstendig operasjonell. Det er det som selger. Det er lenge siden jeg har sett på en film og tenkt "hvordan gjør de det?" med den droiden. (Jeg vet hvordan han opereres, men først da jeg så det, på Comic-Con, måtte jeg klø meg i hodet) og det har jeg ikke følt på lenge. Godt at "Star Wars" er det som faktisk gjør det.

     

    Kylo Ren er fascinerende pga den kampen han selv kjemper. Han er ikke en vanlig A4-Marvel-villain. Veldig bra å gjøre ham til en ung kar, som ikke engang trenger masken eller stemmeforvrengning, men som har det for å vise seg for hans store idol. Elsker at de holdt ham i live til slutt og gav ham stort arr i fjeset. Det er så mye til hans karakter og jeg gleder meg til å se mer. 

     

    Men når det gjelder det store bildet, så var dette gøy å se på. Karakterene har kjemi og personlighet. Effektene er storslåtte. Lyd og bilde passer endelig flott sammen. Det er fantasi å se på skjermen. Kreativitet og stilige løsninger. Det er magisk å se filmen. Den tar pauser og lar oss beskue det nydelige landskapet (Jakku var jo som "Lawrence of Arabia") og får alle og enhver følelsen av å være barn igjen. Jeg fikk nesten tåre i øyenkroken bare av å se computer-skjermen i den kanonbåsen Finn opererte på Millenium Falcon. (Og forrresten. Takk den norske oversetteren som ikke oversatte denne tittelen til "Tusenårsfalkenen" som det har blitt gjort på DVD-ene).

     

    Jeg husker godt da nyheten om denne filmen kom, dagen før Halloween 2012, og etter det har det vært en helt magisk reise. Jeg jobber også på Toys "R" Us, så lekeverdenen er virkelig tilstede, og all "Force Awakens"-merchandise har pint meg i det siste, ventende dag etter dag på den kommende filmen. Jeg tok til og med å prøvde å ta av masken på Kylo Ren, for å se om det skjulte seg et annet fjes (jeg visste det ikke ville gjøre det, men jeg følte jeg måtte se for det, for moro skyld). 

    Folk sier "det er bare en film". Nei, dette er en lang reise og hypen/diskusjonen i årene mot den er en del av det. Tusen takk til alle som bidro til denne magiske opplevelsen.

     

    9/10

    • Liker 7
  10. Det er kult at etter to helger så er Bølgen nesten på kinotoppen her i Norge, over filmer som Jurassic World, Fast & Furious 7 og Age of Ultron. Det er intet mesterverk, men jeg synes filmen var solid og greide å skape ganske bra intensitet. Synes det er spennende for norsk filmindustri at den her gjør det så bra. Kult med variasjon i sjangere.

    Jeg og en kompis snakker også litt om det i vår podcast (sorry for selvpromotering):
    http://jump-cut.no/jump-cast-episode-15/

  11. Johannes' åpenbaring - Jeg er ikke kristen, men jeg vil gjerne ha en grandios filmatisering av Johannes' åpenbaring som det var regissert av Terrence Malick

    En ny film av Dune.

    Ikke en film, men miniserie av Silmarillion. Om budsjett er et problem, vil jeg heller ha den animert enn begrenset budsjett med OK effekter.

  12. Nå har traileren for The Martian dukket opp. Det virker lovende, men likte ikke replikken om "Neil Armstrong". Den var rart levert og rart skrevet synes nå jeg. Det er utrolig moro å se Aksel Hennie, selv om jeg visste han ville dukke opp i filmen, er det spennende å se ham i "levende bilder". Ridley Scott har derimot vært litt berg-og-dalbane i form av kvalitet på filmene hans, det gir noe bekymring. Krysser fingrene for dette:

  13. Det er noen ganger hvor et shot har blitt filmet og speedet opp i etterkant. Denne anmelderen viser til et dårlig eksempel her: https://youtu.be/DjQPRe10oa4?t=1m24s for filmen Ghost Rider. Jeg synes det passet i denne filmens stil. Husker jeg korrekt, så var det noe liknende som ble gjort slik i originalfilmene? 

    Jeg var fornøyd med action-sekvensene i Mad Max: Fury Road, da jeg følte de hadde rett mengde spenning og helsprø situasjoner, uten å gjøre det kaotisk. Det er mange action-scener i filmer hvor man på et punkt ikke lenger har et grep på hvor karakterene er, hvorfor det er 3 biler og så plutselig 5 og så 2, eller om noen karakterer er på feil sted. Å konstruere slike sekvenser byr ofte på mange kontinuitetsfeil. Til og med i den kritikerroste The Dark Knight har, til tross for gode biljakter, mye kontinuitetsproblemer. Jeg har selvsagt ikke analysert Mad Max: Fury Road til punkt og prikke, men jeg følte alltid at alt var på plass hele tiden. George Miller har jo jobbet særdeles lenge med dette prosjektet og planlagt det bra.

    Jeg synes action-sekvensene i Fury Road alltid hadde bra oppbygging og en latterlig over-the-top-følelse. 

  14. Var det noen priser som ble i det hele tatt utdelt mellom den forrige reklamepausen og denne?

    Uansett, jeg liker godt In Memoriam. Det pleier ofte å være noe av det jeg liker best ved disse utdelingene.

  15. Disney-kortet stod sterkt. Jeg trodde HTTYD 2 var sikret Animated pga Annie award og Golden globe, men det ble "Big Hero 6". Jeg synes den var bedre enn HTTYD 2 uansett, så selv om jeg forutså den til å vinne, er jeg glad den gikk til Disney denne gangen.

  16. Har også fri mandag. Sitter faktisk på en skole med ca. 12 stykker og ser på TV6 sin livestream. Fant ut, slik som dere, at det gjaldt bare å gå for den frie månedsabonnementet og finne streamen nederst på siden.

    Begynner å bli meget lei kjoleshowet, så greit det starter snart.

    Og lo høyt da Bradley Cooper nevnte flere ganger om å spille i en "truthful" film. Haha

  17. Skal ikke det begynne på Viaplay-streamen om 5 minutter?

    Uansett, her er mine endelige predictions:

    Best Picture: Birdman
    Best Director: Richard Linklater
    Best Actor: Eddie Redmayne
    Best Actress: Julianne Moore
    Best Supp. Actor: J.K. Simmons
    Best Supp. Actress: Patricia Arquette
    Best Adapted Screenplay: The Imitation Game
    Best Original Screenplay: The Grand Budapest Hotel
    Best Animated Feature: How to Train your Dragon 2
    Best Documentary: Citizenfour
    Best Cinematography: Birdman
    Best Costume Design: The Grand Budapest Hotel
    Best Make-up and hairstyling: The Grand Budapest Hotel
    Best Film editing: Boyhood
    Best Visual effects: Interstellar
    Best Production Design: The Grand Budapest Hotel
    Best Score: The Theory of Everything
    Best Original Song: "Glory" fra Selma
    Best Sound Editing: American Sniper
    Best Sound Mixing: Whiplash
    Best Foreign film: Ida
    Best Animated Short: Feast
    Best Live-action short: The Phone Call
    Best Documentary short: Joanna

  18.  

    Mange som har sett en del av filmene til "Best Picture"?

     

    Jeg har prøvd å se det som er mulig å finne av de Oscar-nominerte filmene. Mine stalltips:

     

     

     

    Best Picture: Her har jeg sett alle nominerte. Jeg setter pengene mine på Boyhood som det sterke personlige dramaet det er. Birdman og American Sniper som runner-up. Personlig håper jeg på Whiplash, som er min favorittfilm fra 2014, men The Grand Budapest Hotel er heller ikke å forrakte. Flere meget sterke kandidater her, og jeg det er nok helt åpent hvem som vinner. Av alle i denne kategorien, er det kun Selma jeg ikke har noe til overs for.

     

    Best actor: Sett alle. Denne er definitivt Eddie Redmayne (The Theory of Everything) sin. Lenge siden jeg har sett noen portrettere en historisk person så troverdig. Jeg tror en småautistisk Benedict Cumberbatch i The Imitation Game er den eneste som kan utfordre her. Steve Carell gjør det skuffende i en mer seriøs rolle i Foxcatcher.

     

    Best actress: Sett alle. Også en åpen kategori. Her kan alle vinne, bortsett fra Reese Witherspoons irriterende rolle i Wild. Jeg tipper på vakre Rosamund Pike i Gone Girl, men håper på Julianne Moores i, kanskje sin beste rolle noensinne, Still Alice.

     

    Best actor in a supporting role: Sett alle. Denne er jeg ganske sikker på at Robert Duvall (The Judge) stikker av med. Jeg synes ikke Ed Norton var riktig valg som karakter i Birdman, og Ethan Hawke lander litt på sidelinjen i Boyhood. Jeg håper virkelig på J.K. Simmons (Whiplash), som de fleste kjenner som badass nazist fra fengselserien Oz, her som badass dirigent.

     

    Best actress in a supporting role: Sett alle. Denne tror jeg Patricia Arquette tar. Noe atypisk rolle for henne (noe som er litt rart siden det tok 12 år å spille inn filmen), men hun leverer meget troverdig. Keira Knightley (The Imitation Game) er runner-up. Emma Stone gjorde seg helt bort i Birdman, og tidenes mestnominerte skuespiller, Meryl Streep (Into the Woods), har ingenting her å gjøre.

     

    Best directing: Sett alle. Også en helt åpen kategori. Robert Linklater kan få en pris for det massive arbeidet som er gjort med Boyhood, Alejandro Gonzáles Iñárritu for måten han får hele Birdman til å smelte sammen i én shot eller Wes Anderson for de fantastiske bildene i The Grand Budapest Hotel. Jeg håper selvfølgelig på "vår egne" Morten Tyldum (The Imitation Game).

     

    Best screenplay written directly for the screen: Sett alle. Jeg har troa på Birdman også på denne, men det hadde vært skikkelig kult med en pris til Nightcrawler. så lenge Foxcatcher ikke tar denne, vil jeg ikke kalle det ufortjent.

     

    Best screenplay based on material previously produced: Sett alle. Jeg tipper American Sniper tar denne. Akademiets medlemmer har en sterk overvekt av amerikanere, og hva fenger vel ikke bedre enn en patriotisk heltehistorie satt til en krig alle fremdeles husker. Inherent Vice var artig, men jeg satt igjen med fint lite etter å ha sett den. Dette er nok en film hvor du "må" ha lest boka først. Det ville også vært kult om The Theory of Everything tok denne, basert på to tørre biografier som den er.

     

    Best animated feature: Sett alle bortsett fra Song of the Sea. Hadde vært gøy om en film som ikke er produsert av (Disney) Pixar eller Dreamworks, hadde vunnet, dvs den absurde, morsomme The Boxtrolls, men jeg tror nok Big Hero 6 tar denne. Grei skuring, men den er nok mer morsom for ungene. Jeg håper imidlertid at Studio Ghiblis siste (publiserte) film Kaguahime no monogatari vinner denne av sympatistemmer. Det ryktes at dette er "farvel-filmen" til studioet, da de seiler mot konkurs. Jeg er ikke spesielt revet med av anime, men har likevel lagt min elsk på Studio Ghibli.

     

    Best foreign language: Har sett Mandariinid, Ida og Leviafan. Ida var ikke noe særlig, men de to andre fenget. Jeg håper på russiske Leviafan.

     

    Best cinematography: Sett alle. The Grand Budapest Hotel og Mr. Turner er de definitivt vakreste filmene å se på av de nominerte. Jeg satser på førstnevnte.

     

    Best editing: Sett alle. Den er jeg bombesikker på at Birdman tar. The Grand Budapest Hotel som runner-up, om det skulle være noen.

     

    Best production design: Sett alle. The Grand Budapest Hotel og Interstellar er de soleklare favorittene, men jeg tror The Imitation Game kan overraske som underdog.

     

    Best costume design: Sett alle. Typisk at drittfilmer som Into the Woods eller Maleficent vinner denne, men jeg håper på Mr. Turner.

     

    Best makeup and hairstyling: Sett alle. Denne går naturligvis til Guardians of the Galaxy. Typisk blockbuster-kategori.

     

    Best music, original score: Sett alle. Filmmusikk er noe jeg sjeldent husker med mindre den var spektakulært bra. Her har jeg ingen anelse.

     

    Best music, original song: Har sett The Lego Movie, Selma og Beyond the Lights. Denne må jo gå til Everything is Awesome fra The Lego Movie. En skikkelig fengende sang, som jeg fremeles hører folk nynner på.

     

    Best sound mixing: Sett alle. Her er jeg ute på glattisen. Det er vel disse kategoriene Interstellar skal vinne?

     

    Best sound editing: Sett alle. Hva er egentlig forskjellen på mixing og editing?

     

    Best visual effects: Sett alle. Her står møkkafilmene på rekke og rad. Ett fett for meg hvem som vinner. Tror det avgjøres på eksplosjoner, men jeg husker ikke om det måles i antall eksplosjoner i filmen eller kvaliteten på dem.

     

    Best documentary, feature: Har kun sett Citizenfour og Finding Vivian Mayer: NSA spionerer på hele verden vs jakten på en ukjent hobbyfotograf. Jeg setter knappene mine på førstnevnte.

     

    Best documentary, short: Har bare sett Joanna og La parka. Begge var møl.

     

    Best animated, short: Har bare sett Feast. Grei nok den, typisk Disney. Håper selvfølgelig på norske Me and My Moulton, selv om den er usett.

     

    Best live-action, short: Kun sett israelske Aya. Søt film det, men neppe en verdig vinner.

     

    Det blir nok Boyhood, The Grand Budapest Hotel og/eller Birdman som stikker av med de fleste prisene.

     

     

     

     

    Forskjellen mellom sound mixing og sound editing kan lettest oppsummeres med at editing er de enkelte, kreative og estetiske ingrediensene, mens mixing er den komplette og ferdige retten. I Sound editing vant f.eks. Zero Dark Thirty og Argo sammen i 2012, mens det samme året vant musikalen Lés Miserables for sound mixing. I år tror jeg Sound editing vil gå til American Sniper mens Sound mixing vil gå til Whiplash.

    ---

     

    Min personlige liste (som kan forandres nærmere helga)

     

    Best Picture: Birdman eller Boyhood

    Best Director: Richard Linklater eller Alejandro Gonzales Inárritu

    Best Actor: Michael Keaton eller Redmayne

    Best Actress: Julianne Moore

    Best Supp. Actor: J.K. Simmons

    Best Supp. Actress: Patricia Arquette

    Best Adapted Screenplay: The Imitation Game

    Best Original Screenplay: The Grand Budapest Hotel

    Best Animated Feature: How to train your dragon 2 (pga den vant Golden Globe), Big Hero 6 (pga Disney) eller Princess Kaguya (Ghibli er respektert og Miyazaki får Honorary Oscar i år). Klarer ikke å bestemme mellom de tre.

    Best Documentary: Citizenfour

    Best Cinematography: Birdman

    Best Costume Design: The Grand Budapest Hotel

    Best Make-up and hairstyling: The Grand Budapest Hotel

    Best Film editing: Boyhood

    Best Visual effects: Dawn of the Planet of the Apes

    Best Production Design: The Grand Budapest Hotel

    Best Score: The Theory of Everything

    Best Original Song: "Glory" fra Selma

    Best Sound Editing: American Sniper

    Best Sound Mixing: Whiplash

    Best Foreign film: Ida

    Best Animated Short: Feast

    Best Live-action short: The Phone Call

    Best Documentary short: Joanna

     

     

×
×
  • Opprett ny...