Gå til innhold

skrotnisse

Medlemmer
  • Innlegg

    232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skrotnisse

  1. Når sjåføren bruker autopilot. Blir det morsomt å styre venstre/høyre raskt, når man møter en Tesla.

    Vil gjerne se reaksjonen på det. Havner vell i grøfta da xD

    Ja, det er jo kjempemoro å sette andres liv i fare for egen forlystelse. Du bør også være klar over at de fleste nyere Tesla har kamera som kontinuerlig tar opp, så du må påregne anmeldelse med filmbevis.

  2. Jeg snakker ikke om oppvarming av kupe, men oppvarming av drivverk og batteri slik at rekkevidden ikke halveres og unngåelse av at ladehastighetene faller til et ubrukelig nivå. Hva faen er vitsen med oppvarmet kupe om du knapt kan kjøre ut garasjen din fordi elbilens batteri er påvirket av kulden?

    Nå finnes det sikkert elbiler som er så gamle eller elendig konstruert at de sorterer under denne påstanden, men tror det er en ganske alvorlig overdrivelse. Men, for å snakke så du forstår: Jeg hadde en BMW 4.4 V8, og barnehagekjøring med den snittet ut på rundt 3 liter på mila. Denne bilen var oppgitt til 18.8 på "urban kjøring" som jeg regner med barnehagekjøringen sorterer under. Den hadde altså 95% høyere forbruk på barnehagekjøringen på vinter enn på sommeren. Den hadde en bensintank på 92 liter, så med den kunne jeg kjøre 49 mil på sommeren, og ~30.5 mil på vinteren. På min Tesla S75 som er "entry level Model S", regner jeg med at jeg hadde kommet på rundt 250wh/km på vinteren og kanskje 200wh/km på samme strekningen. Dette oversettes til rundt 2.5kr til 2kr pr mil. Sammenlikner man kun drivstoffkostnader ville BMW'en kostet meg mellom 30 og 48kr for samme kjøring. Lading/Fylling må i prinsippet skje ca like ofte, men da med litt lengre ventetid med teslaen. Hvis man har mulighet til å plugge inn på destinasjonen så trenger man bare å lade nok til å komme frem, så det er ikke snakk om så veldig mye. ~23 min i +20 og 45 min i -20 på en tur mellom trondheim og oslo).

    Hvis vi sammenlikner Teslaen med BMW'en på barnehagekjøring 4km en vei med en bensinpris på 16kr og en strømpris på 1 kr, og tar likt antall sommer og vinterdager, så vil Teslaen koste 414kr i strøm, og BMW'en 6848 i bensin. I tillegg er det jo helt forferdelig for en forbrenningsmotor med sånn type kjøring, der du starter bilen iskald og kjører 4km for så å slå den av igjen, så du kan garantert påregne at det skjer noe forferdelig i løpet av de 5 årene barnet går i barnehagen som gjør regnestykket for BMW'en enda mye styggere enn forskjellen på ~35000 og ~2100.

  3. Joda, og i motsetning til elbiler som aldri går varm om vinteren og som sliter med å ta imot lading, går dieselbilen varm etter ca fem til ti minutter med kjøring og dermed er forbruket likt enten det er mins 20 eller pluss 20 grader ute. Den ene bilen min har til og med en kolbe som gjør at motoren varmer seg opp rekordraskt mår det er kaldt ute.

    Her avslører du jo at du har absolutt ingen erfaring med elbiler. En elbil må ikke varme opp noe som helst før den varmer opp kupeen, og den er varm så godt som umiddelbart. I "Range mode" der både oppvarming av batteri og kupe er begrenset, er det behagelig på 700 meter kjøring i 30-sone (2 min). Det er mye mer komfortabelt med elbil enn dinosaurbil om vinteren.

    • Liker 4
  4.  

    Så kun når elbilen har lengre rekkevidde enn Diesel og Bensinbiler og går minst like raskt å lade som å fylle drivstoff vil du vurdere elbil? Høres ut som en veldig rasjonell vurdering.

    Nei, det er det mange dieselbiler har i dag. En 80 liters dieseltank og et gjennomsnittlig forbruk på 0.55 L/mil utgjør ca 1500 km rekkevidde. Når elbiler kan gi samme rekkevidde i minus 20 grader skal jeg vurdere en.

    Nå er det vel så godt som ingen dieselbiler som har 0.55 i snittforbruk som har 80 liters drivstofftank, og ingen av de som har 0.55 i snittforbruk klarer dette i -20.

    • Liker 4
  5. Skjønner ikke problemet her. Så lenge de ikke har gjort noe galt så har de ikke noe å frykte eller hva? Det er jo det argumentet de viljeløse idiotene bruker for at DLD og tilsvarende overvåkning er helt greit.

     

    Ukulturen med massiv overvåkning må opphøre, vi kan ikke la de få enkeltindividene så går rundt med onde hensikter ta fra alle friheten. Jeg blir KVALM av all overvåkningen og loggingen som er i samfunnet i dag.

  6. Må være det dummeste jeg har hørt på lenge. Det er bare journalistene som ikke har skjønt at papir er ut. Nå må de prøve å tilpasse seg den nye hverdagen før det er for sent. Vi kan ikke sponse alt og alle bare fordi de ikke kan tilpasse seg. Skal du overleve må du levere noe bedre enn de andre, og da tenker jeg ikke på "Se Britney har blitt feit og mista ungene igjen". De skikkelige avisene vil kunne ta betaling for interessante artikler, men det kommer ikke til å bli "a walk in the park"

  7. Har du fått brukernavn og passord inne på routeren?

    ...

    Tenkte jeg skulle resette boksen, men er litt usikker på om jeg da mister noen essensielle innstillinger for nettet.

    Jeg sitter med nøyaktig samme spørsmål. Hvordan har du fått tilgang til å konfigurere routeren din?

     

    Jeg tør ikke resette (og få admin/admin til å virke), for da regner jeg med at viktige WAN-innstillinger el.l. vil gå tapt...

    Noen som har hatt baller til å resette?

  8. 6 Gbps = 600 MB/s overføringshastighet. Byte vs bit...

    En 6Gbps SAS kontroller kan gi 600 MB/s båndbredde til hver enhet, og kan klare samlet båndbredde på rundt 2000-3000 MB/s (om LSI Megaraid 92x0-8i serien skal være en indikator).

    Her kan det jo nesten se ut som du prøver å formidle at 6 gigabit er det samme som 600 megabyte.

  9. Småpenger.

    Da jeg var ung kostet det rundt 50 lapper for 1 GB skikkelig treig harddisk. At dette nå har gått 1000 gangen i kapasitet og har blitt så mye billigere og bedre synes jeg er fantastisk. Bare tenk på hva acesstiden og lese/skrive hastigheten var på 1GB disken jeg husker.

  10. Jeg ville ikke ha gjort meg all verdens forhåpninger til dette. Det er vel ganske mange ganger nå at det har blitt offentliggjort mange nye amigaer fra ymse selskaper og fellesnevner for alt er at det aldri har blitt noe av.

    Hvis det skulle bli noe av så er jo det topp, selv om jeg tror 12K er i stiveste laget. Videre håper jeg at de har skjønt at de trenger innhold til de nye maskinene.

  11. Er det bare meg som ser det åpenbare :ph34r:  Det var en firewire kabel som starta brannen :whistle:

     

    Forøvrig høres det ut som vifta i hipern fortsatte å gå etter at den hadde sprengt de indre komponentene. Så ikke bare har psu'en herpa komponentene, den har spredd møkka utover også :no:

     

    Glad jeg har vifteløs PSU :love:

    8164750[/snapback]

     

    En kompis av meg prøvde 3 vifteløse som alle begynte å brenne.

  12. Du ser på det bakvendt... er bare et spørsmål om tid før f.eks CPU'er får en id (tilsvarende MAC adresser på nettverkskort) og da kan jeg godt se for meg at lisensene knyttes opp mot dette... selvfølgelig er jo heller ikke dette 100% pirat sikkert da...

    8066854[/snapback]

    CPUID har eksistert i mange år.

×
×
  • Opprett ny...