Gå til innhold

Sinseven

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sinseven

  1. Bruker Ubuntu 11.08 daglig. Med Unity. Pågrunn av Skjermkortdriver problem så bugger 3D Unity, men 2D funker greit nok. Mange program har litt vel problematiske navn: F.eks: Zynaddsubfx.- Et fint program for å bruke keyboard som tangenter som et synth program. Og so bruker eg før det QjackCTL som styrer MIDI tilkoplinger inn/ut til program.

     

    Men det eg gidder bare å huske er: Zyn og jack.

  2. Denne greia med å finne på gode passord er viktig. Men frykten for å glemme det kan bli for stor. Særlig blandt den eldre garde bokstavlig talt. En plass eg ikke skulle tru det skjedde var i millitæret. Straffen for å finne ut dette uberenkle passordet var igjennsitting. Men sersjanten kom til unnsetting og talte den mange høgere rangerte millitær kurslederen imot: " Dette passordet er alt for lett"

  3. Har hatt noen merkelige problemer med torrent delen av Opera 9.5.

    Oppdatering av bilde i transfer fryser seg ofte når en bruker minimize funksjonen på hovedvinduet. Slik at eg blir tvungen til å starte opp Opera hver gang det skjer.

     

    Kunne og tenkt meg lettere kontroll av deling ved torrent. Når ca 30 stykker laster ned 1 kbps hver så begynner Up delen til internett å bli faretruende overbelastet, og nuker rett og slett linjen min.

  4. I sum så kan alt dette summeres til et ord : Kommers !

     

     

     

     

    Hva er kommers: Skape et behov i kunden. Som Creative. fancy ord som egentlig er bare nesten sannheten. Audigy, live, bla bla og enda flere krusseduller i orda. Noe kan høres helt megakult men er egentlig markedets dårligste i bruk !! ta den du.

    Jamnfør Microsofts kommers stilen så har Creative passert MS vil eg påstå.

    Andre lignende avhengighets skapende ting som kan jamnføres: Røyk, alkohol, diktator styre.

    men merk det er ikke snakk om noe negativt. Dette er markeds strategien til Creative. Flere liker røyk , alkohol, diktator styre og ! og lignende sterkt avhengighetsskapende ting. Innen segmentet lydkort på pc har Creative trollbandt mange folk med sine fancy ord og lovnader. Eg har advart om det før, og sier det igjenn. Creative lager drivere som ikke funker.

     

    Egentlig verdens største løgn innen lydkort verden. Og dem får ikke følger av det.

    Flesteparten har ikke anelse om det og kjøper videre Creative lydkort.

     

    At HW.no annbefaler Creative uten grundige tester var rett og slett litt sjokkerende å finne ut av..

     

    Om innpakningen er av gull og sølv så gir eg katten i om innholdet er av Creative.

  5. Det er over 10 år siden Creative laget muligens det beste stereo lydkortet ,

    AWE64. Det funket på nesten alt som var å oppdrive av spill og programm.

    Dei skal ha for dette lydkortet.

     

    Men så er det slik at noen har prøvd seg på samme taktikken som Microsoft. Et produkt som nesten funker. Slik at en glimtvis får se forbedringer.

     

    Eg støtter fult ut karen som laget sine egne drivere ! Takk for å forbedre et skakkjørt selskap !

     

    Men til sakens kjerne:

    Hva kan vi som forbrukere forvente av et produkt. Jo vi forventer at det vi kjøper funker. Om HW klikker så sender vi det tilbake til selger og får det fikset. Men om Drivern klikker , hmmmmmm . Hva gjør vi da??? Venter på en oppdatering av driverne for at ting skal funke ? Ja eg har ventet i minst 5 år på en driver fra Creative ,om det har blitt det 8 året no har eg gitt opp å sjekke.

    Om noen der ute som har creative lydkort har drivere som ikke funker, send dem tilbake til selger. Eg meiner at Software skal og funke like god som HW, det er Creative sitt ansvar å få dette fikset.

    Eg vurderer personlig å sende tilbake mitt minst 8 år gamle lydkort tilbake. Det finnes enda ikke driver til.

     

    Om eg støtter saksøking av selskap som ikke gjør jobben sin å lage drivere til sine produkt. Ja i høgeste grad.

  6. Først av alt , dette skal være den billige typen av prosjekt.

     

    Eg har tenkt på dette i en del år , og no tenkte eg at det var på tide å begynne.

     

    Kjølesystemet skal være vannavkjølende.snikre selve kassen til maskinen skal og være av den billige sorten , men det er vannkjøle systemet som skal være hovedmålet.

    Da og vannkjølesystemet skal være av den overdimensjonerte sorten eg snakker da om en bil radiotor så kommer denne til å ta en større del av plassen til maskinen og dermed være som en del av kabinettet.

     

    Først hadde eg tenkt å ta radiatoren ut av min gamle bil Ford scorpio 2.0 GLI. Men den havnet på skraphaugen i hu og hast pågrunn av høgare pant og pågrunn av at en kamerat hadde en tilhenger for jobben akkurat da.

     

    Punkt 1. Finn en radiator som passer til jobben.

  7. Etter E-mail konversasjonen så kom han på den andre siden at maskinen skulle på reparasjon. Ett selskap som ordnet reklamasjonen ble nevnt og eg kunne sende inn maskinen der dem skiftet skjermkortet mitt. Det var ikke selv Dell som gjorde dette. Men slik som Telenor styrerer med, bruker andre selskap for å betale mindre skatt eller noe i den duren.

     

     

    ---slutt---

  8. Etter E-mail konversasjonen så kom han på den andre siden at maskinen skulle på reparasjon. Ett selskap som ordnet reklamasjonen ble nevnt og eg kunne sende inn maskinen der dem skiftet skjermkortet mitt. Det var ikke selv Dell som gjorde dette. Men slik som Telenor styrerer med, bruker andre selskap for å betale mindre skatt eller noe i den duren.

     

     

    ---slutt---

  9. Eg blir så arg når eg ser at brukere plasserer sine datafiler(dvs mp3,video,viktige dokument og filer) på samme partisjon(les wikipedia.org) som operativ systemet !.

     

    Det skulle vært forbudt å legge viktige filer på samme partisjon som operativ systemet.

     

    - hvem har ikke innstallert igjenn windows over den gamle og opplevd at viktige data har blitt fjernet?? :(

     

    For å sei det på en enkel måte. Om en lagrer viktige filer på en plass der det står

     

    C: Så for all del ikke gjør dette !! :w00t:

     

    Men lagr all viktig data på en plass som heiter D: eller E: , eller få noen med litt innsikt til å lage en partisjon til deg. Dette vil øke sjansen betraktelig at ikke din data vil forsvinne. Nettop det formålet backup har. jippi. :thumbup:

     

    Nettlagring er lattis, tar år og dag og laste opp data og ned, og fritt innsyn fra andre på internett. skeptisk :hmm:

     

    Backup programm, kæææ . Hvem trenger programm for å lage backup av data ?? Kopiering gjør samme nytten. Enda flere programm å forholde seg til som er rett og slett waste of time.

    Om en da ikke vil kryptere da og lage en voldsomm sikker kopiering, så må en neste skrive ned en lengre remse av tegn og fysisk gjemme denne i safen eller en annen sikker plass. For å event glemme koden og finne den så må det mye tallknusing og datakraft og ikke minst tid til.

     

    Eller så kan en bare kjøpe en harddisk, eller cd eller DVD og kopiere filer over. Enklere backup finst ikke. enkelt. :D

  10. Det er ikke viften som er gåen, men komponenter på skjermkort mest sannsynligvis har tatt skade av alt for høg varme. En direkte konsekvens av at støvsamling kveler kjølesystemet i dette tilfellet en vifte og en kjøleribbe som har forgreining til skjermkort cpu og cpu.

     

    støv i seg selv er noe alle har på maskinen sine i forskjellige menger. Men for mye av det fører til overoppheting om ikke fjerning av støv utføres. 2-3 år med godt brukt var min maskin. Da eg fikk dette problemet så begynte eg å tenkte på dei alle tusen brukere som ikke en gang tør å opne sin egen pc. Hvor utstrakt dette problemet er og kostander hver enkelt bedrift får, som igjenn gjør prisene for pc deler dyrere igjenn.

     

    Ser at enkelte andre i forumet er flink til å nevne dette problemet for å forhindre mest mulig av denne skaden. Både forbruker og selger har godt av fysiske rutiner for å hindre dette problemet.

     

    Alle mine tidligere maskiner har vært av en mindre varmeutviklende maskiner. Eg har aldri hatt bærbar før.

    Da eg kjøpte maskinen visste eg at maskinen gav gode 3d resultater og dermed øker varmemengden nærmest proposjonalt. Det eg ikke viste var at bruk av maskinen medførte veldig stor varmeutvikling i sammenligning med andre bærbarmaskiner på samme tid, og at det var viktig med god ventilasjon.

     

    Og eg er sikker på at det er mange flere som har opplevd samme situasjonen som meg.

     

    Maskinen er heller ikke fiklet eller tweaket med i noen som helst grad. Alt er plain orginalt.

    Eneste eg gjorde var å formatere Hd for å sette opp et skikkelig partisjonsoppsett med os og bruker partisjon. Fast strømtilkopling er flittig brukt , og ellers bruksområde vil eg sei helt normal bruk av maskinen.

     

    Som en notat til meg selv så har eg oppdatert gylne regler for bruk av pcer:

     

    1 oppdatert OS

    2 oppdatert ad aware og virus og konfigurert firewall

    3 oppdatert drivere

    4 Puss støv hvert år !

  11. Eg var ikke den skarpaste eleven i dette faget på skulen. Så eg trenger den hjelpen som trengs.

     

    Etter lovdata.no etter forbrukerkjøpsloven , som flere andre er blitt referert til ved lignende forumsider:

     

    så leser eg kapittel 6:

     

    sitat:

     

    § 27. Reklamasjon:

     

    Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon).

     

    * Det foreligger en mangel ja, se bilde over, noe er rivruskende gale. Er ganske sikker på at selger vil og se at noe er gale og det foreligger en mangel, men hvor ligger ansvaret som deler ut skyld?

     

     

     

    § 15. Tingens egenskaper:(utdrag)

     

    Tingen skal være i samsvar med de krav til art, mengde, kvalitet, andre egenskaper og innpakning som følger av avtalen.

     

    Hvis det ikke følger noe annet av avtalen, skal tingen

    a) passe for de formål som tilsvarende ting vanligvis brukes til

    b) svare til det som forbrukeren har grunn til å forvente ved kjøp av en slik ting når det gjelder holdbarhet og

    andre egenskaper

     

    * a) skjermkortet skal vise skikkelig bilde, dette gjør den ikke.

    * b) da eg kjøpte bærbar viste eg ikke at forventet levealder på batteri var 1 år, eg hadde egentlig forventet flere år siden eg nesten bare brukte fast strøm tilkoplinga.-men det reduserer batteriet betraktelig på den måten, vet ikke om det er HS/SW feil eller om det ikke er mulig å unngå dette.

     

     

    § 16. Mangel:

     

    a) den ikke er i samsvar med ett eller flere av kravene i § 15

     

    b) selgeren ved kjøpet har forsømt å opplyse om forhold ved tingen eller dens bruk som han eller hun burde kjenne til, og som forbrukeren hadde grunn til å regne med å få, dersom unnlatelsen kan antas å ha virket inn på kjøpet

    d) nødvendige opplysninger om installering, montering, bruk, stell og oppbevaring ikke følger med tingen.

     

    *a) ja, skjermkortet funker ikke..

    *b/d) kan ikke huske å fått et skriv som sei at eg må åpne maskinen min for å ta bort støv med f.eks q-tips

    ellers så vil maskina di ta kvelden en vakker dag.

     

    så er det motstillingene til mangel:

     

    Forbrukeren kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe han eller hun kjente eller måtte kjenne til ved kjøpet.

     

    Forbrukeren kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe som har sin årsak i materialer som er levert av forbrukeren. Dette gjelder likevel ikke dersom selgeren på grunn av materialenes uegnethet burde ha frarådet bruken av dem.

     

    *Hva måtte eg kjenne til ved kjøpet?

     

    "Forbrukeren kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe som har sin årsak i materialer som er levert av forbrukeren."

     

    * ja, og den ??

  12. En ting eg glemte å ta med i innledning er at:

     

    Om eg hadde åpnet maskinen min en dag tidligere og fjernet støv hadde eg muligens ikke skrevet noe her i det hele tatt. Så hele garanti greia ved bærbarmaskina at en ikke skal åpne dem er no litt feil etter min mening.

     

    Det er heller ikke noen forsegling som eg har sett på min Dell inspiron 9300. Tvert imot så vises det i manualer til dell hvordan en skal selv åpne en maskin. Og i tillegg for supporten så er det og en mulighet for at supporten skal kunne hjelpe deg til å åpne maskinen og muligens fikse problem via tlf/e-mail.

     

    Husker fra noen år tilbake at en ikke skulle åpne maskinen for garanti osv. Om det gjeldet i dag vet eg ikke.

     

    Lovdata.no , mye å lese.. hvor står det om støv da?

  13. Min bærbar pc har tatt kvelden pågrunn av artifacts(prikker og ting og tang på skjerm)

    Mest sannsyligvis har skjermkortet blitt overoppheta pågrunn av for mye støv.

     

    Et fint diagnosebilde følger med for å vise dette..

     

    Er forbruker annsvarlig for å pusse støv ut av bærbarmaskinen sin for å opprettholde krav i vedlikehold ?

     

    Prøver å leite fram i forumet her om dette er reklamasjonsgrunnlag nok.

     

    Er dette reklamansjonsgrunnlag nok ?

     

    Veldig viktig at noen finner svar på dette..

    post-115987-1197585092_thumb.jpg

  14. Hva om en nuub innen bruk av bærbar pc opplevde at skjermkortet ble litt vel varmt. Og en aner at skjermkortet har tatt kvelden, med artifacts og nydelige stæsj.

     

    Og da det i bunn og grunn egentlig skyldes støv på kjøleribbene.

     

    Må brukern legge ut cash ved en reklamasjon?

     

    Vil forbrukern være ansvarlig for å ha herpa sin egen pc og dermed ikke få erstatning?

  15. No har eg fått tatt et bilde når eg kjører et diagnoseprogram som vist er implementert på Dell maskina mi

     

    Utrulig skuffende å se at 18-19 k blir svidd opp pågrunn av en filleting som å ikke tørke støv fra viftene.

     

    post-115987-1197550185_thumb.jpg

     

    Trenger virkelig hjelp med dette, er det vits i å reklamere ??

  16. Dette er no bare egentlig bare for å lage til en liste over alle som har lidd støvdøden.

    Kriterier er støvlag samme hvilken størrelse, men det skal medføre at pcen ikke villet fungere etter en

    overoppheting som kommer av for mye støv i datamaskinen. Dette gjelder samme hvilken komponenter.

     

    Det er og til å legge merke til at ikke forbrukern alltids klarer å finne ut at det akkurat er støvdøden som har skyld

    til maskinsvikt. Flere innlegg i dette forumet har sterke tendenser til støvdøden ,men har ikke funnet løsninger.

     

    Alle maskiner som lider støvdøden har dødd av overoppheting. I bærbare maskiner så er maskinene enda mer utsatt for dette problemet enn ved en stasjoner. Noe som innebærer at etter 2 års godt bruk, så brenner det på dass om å få fjerne støv fra maskina. Dette innebærer at forbrukern MÅ skru maskinen helt i fra hverandre og sammtidig fatte hvordan alt henger sammen for å ikke skade noen komponenter, og fysisk fjerne støv ved kjøleribbene, for at ikke maskinen skal gruses.

     

    Hvor står det at forbrukern må gjøre dette?

     

     

    Begynner hele listen med et eget eksempel:

     

    Eksempel på element i listen:

     

    Bærbarmaskin:Dell inspiron 9300

    Defekt del lidd av støvdød: skjermkort nvidia geforce go 6800.

    Brukstid: 2 år og noen få mnder. godt brukt

  17. Har no surfet igjennom mangevis av sider og mange defekte skjermkort er helst nvidia. Hm er nvidia mest solg eller finnes det andre grunner?

     

    Maskinen min begynte for ei stund sia å bli meget varm. Dekselet på bærbarpcen min ble så pass varmt at eg vurderte å steke egg på den.

     

    Så begynte windows å fryse seg når eg kjørte spill. Dette skjedde ei 3-4 ganger i løpet av et par dager. No befinner det seg et fint mønster av prikker hver gang grafikk skrives til skjerm. Akkurat som omtalt ved flere andre som har har hatt problemer med skjermkort. Prikkene er samlet i klynger loddrett plassert bortover som : |||||

     

    En kan sammenligne samme prikker som på dei første bildene i denne linken:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=874777

     

    Maskinen: Dell inspiron 9300 , geforce go 6800 skjermkort, 2 gig med ram osv.. win xp pro , alder på maskinen er litt over 2 år.

     

    Maskinen kan no umulig startes uten at safemode i windows kjøres.

     

    Maskinen har eg no åpnet fullstendig og fjærnet et alt for tjukt lag med støv mellom kjøleribber og vifter både til cpu og gpu.

     

    Eg anntar no at skjermkortet mitt har tatt skade av støvkvelning og overoppheting og komponent skade.

     

    HJELP

     

    Om så skjermkortet mitt hatt lidd støvdøden, hvem har ansvaret ?

     

    Slik lov og rett har eg alldri vært klok på så , ikke alle på en gang no..

     

    Leste for noen år sia at forbrukern ikke skulle åpne opp bærbarmaskina for da gikk garantien ut, har dette blitt forandret?

     

    Om eg så må stilles ansvarlig for min egen maskin på denne måten er denne maskinen dau eller finnes det skjermkort noen plasser for å bytte?

     

    Og bare noen spørsmål til slutt:

     

    Hvor mange har plutselig funnet ut at en burde renske maskina for støv når en leser dette? Og den sykelige strømmen av brukbare skjermkort som alle databutikkene mottar for reperasjon pågrunn av manglende info til forbrukern? Og hvor mange av disse blir sendt til neste forbruker?

  18. Kan vel summeres opp i begynnelsen på et stk svidd skjermkort.

     

    Ofte er plassering av maskinen litt uheldig da mange benytter seg av rom med en seng i.

    Seng/sofaer og slikt = mye støv.

    Mye støv inn i en maskin = dårlig kjøling.

    Dårlig kjøling = nesten svidd kort.

    nesten svidd kort som i dette tilfellet vil bli til et komplett svidd ett.

     

    Og bærbare maskiner er mye lettere utsatt for dette da det er mindre vifter og mindre luftehull.

    Har du husket å fjerne støv fra maskinen din ??

     

    Eg glemte det. Resultat ble akkurat slik som første bilde !

     

    2 års godt bruk har ført til at Safemode til windows funker så vidt. Har så vidt mulighet til å sikkerhetskopiere data. Snart så kan eg glemme å komme inn på noen som helst os.

     

    Hvem har ansvaret ?? Selger eller kjøper?

  19. Ja no blei det plutselig distribuert makt fra MS til programmerere.

     

    Om programmererne bruker sine cash på å forbedre windowsprogramm eller windowsutgivelser, hmm

     

    Eller om programmererne no bruker cash på å se hva MS har i sin code for å forbedre sine egne operativsystem eller

    program. hm

     

    Eg sier det igjenn. Linux programmerere lag et godt program som gjør at en kan spille windows spill på linux pliiiiiiiis.

     

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...