Gå til innhold

isergodt

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av isergodt

  1. Jeg har ønske om å bygge et ekstra soverom i stuen, ca 6m2 grunnflate og 2,8m høyt under taket. I den ene døren vurderer jeg skyvedør i stedet for vanlig dør (innfelt i ene veggen). jeg ønsker også å få satt inn et strømuttak i veggen med bryter til lampe.

     

    Først tenkte jeg å prøve å prøve bygge selv (to lettvegger samt vanlig dør) men ambisjonene vokste forbi det jeg nok får til & jeg har begrenset med handy venner. Derfor har jeg tenkt å sette det bort.

     

    Har noen forslag på hvor lang tid noe sånt vil ta for en eller to håndtverkere? Og ca pris? Hva kan jeg evt gjøre selv for å minimere kostnadene til håndtverkere?

     

    Selv om jeg har en svingt en drill før, føler jeg meg veldig newbie med første egen leilighet.

     

    Er Oslo-basert.

  2. Hei, kjøpt meg min første leilighet (yey!) og trenger litt tips til hva jeg bør dobbeltsjekke når jeg overtar leiligheten. tenker på den sjekken jeg tar sammen med selger som jeg fyller inn og sender til megler (husker ikke i farten hva det heter). Er snakk om en leilighet i et eldre murhus som bl totalrehabelitert til leiligheter for par år siden. Er faktum kjøkken fra Ikea, treparkett, flislagt bad etc.

     

    om noen reddende engler forbarmer seg over meg setter jeg pris på det. er ganske fornuftig, men er litt uerfaren på akkurat dette feltet:) evt om dere vet om noen greie sjekklister som er litt mer informative/detaljerte enn "sjekk helning i dusjen", spess ting som en kanskje ikke tenker på er obvious.

     

    på forhånd takk:)

  3. siden du får utføretrygd antar jeg du har en saksfører i kommunen/Nav. Om du eller moren din tar kontakt med de, kanskje de kan gi dere råd for å skaffe deg egen bolig. Du er ikke første personen i din situasjon som ønsker å skaffe egen bolig. Selv om vanlige lånemuligheter kanskje ikke gjelder for deg pga liten inntekt, er det andre muligheter. Sjekk for eksempel Husbanken. Nav kan hjelpe deg med det. Husbanken (husbanken.no) gir startlån og bostøtte til endel mennesker om du oppfyller visse vilkår. Uten at jeg er ekspert, ville jeg tro du kanskje kvalifiserer. Hør også om moren din kan være kausjonist eller medlåntaker om du har mulighet til å få vanlig lån.

     

    Når det kommer til ønskene dine for bolig kan det hende du har litt store ønsker i forhold til det du har råd til, så det kan hende du må finne kompromiss. En leilighet til under to millioner har som oftest ikke eget vaskerom, men bad med plass til vaskemaskin og tørketrommel. Og om du ønsker kontor og filmrom kan du jo ha pult og bokhylle på soverommet ditt og en stue med blendegardin (sånn at det blir mørkt) og lydanlegg. Der kan du kanskje ha prosjektor også om du vil det i tillegg til tv. Lydanlegg med lange nok ledninger kan plasseres rundtom i stua. Så kan du ha ekstra puter som venner kan sitte på gulvet og se på film om sofaen ikke er stor. sånnsett kan du kanskje slippe unna med en leilighet med stue/kjøkken og et soverom som er en halv million billigere enn en med to soverom.

     

    Men seriøst, sjekk ut Husbanken. De har hjulpet mange som ikke kan få lån i vanlige banker.

  4. takk for alle tips:)

     

    men seriøst; er det mulig... bomma på demoproduktet...utsolgt! vet noen om det kommer noe i mitt prissegment i lø a oktober mnd? evt om jeg firer på grafikken? Blir ikke noe heavy spilling, så er kanskje noe jeg kan begrense meg på.

     

    evt lurer jeg på om jeg skal bare kjøpe noe som dette http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SANP900X3DA02/samsung-13-3-ultrabook-9-serie-platinum-solv

  5. Hei! Jeg er jakt på jakt etter ny bærbar etter seks (!) år XD

     

    Jeg fikk tips og forelsket meg i Asus Zenbook UX32VD-R4013H http://www.prisjakt.no/product.php?p=1605084 , men den har da naturligvis fallt ut av markedet fra den prisen som var akseptabel i aug (7500) og til 9000 i sept ,som er for mye. Blæ. Samsung 9 series var fin, men for dyr den og.

     

    Jeg trenger en bærbar som kan brukes hovedsaklig til databehandling, surfing og film. Ikke mye spill. Så vet ikke helt om jeg trenger å gå så avansert, men vil gjerne ha en pc som varer noen år og som er fin:) Den kommer til å bli brukt mest hjemme, så batteri er ikke pri en.

     

    Jeg har tittet litt i butikker og hva venner har, og tror jeg nok vil ha:

     

    - Asus eller Samsung.

    - 13", til nød 15"

    - 5-7 k

    - Matt skjerm (must) og gjerne bra oppløsning, helst full HD.

    - Intel i5 eller høyere

    - Ok tastatur

    - HDMI utgang (kople til tven)

    - Liker sånn "stålfinish"/"alu chassi" på pcen. Helst ikke plastic fantastic...

    - Hybrid disk helst (eller ssd).

    - Ikke vifte som bråker som et uvær, eller dumme ladekontakter.

     

    Vet ikke om en trenger dedikert minne eller ikke til mitt bruk, men kanskje? noe GeForce? Men tror ikke det er nødv, bør kanskje prioritere CPU og skjerm med mitt begrensede budskjett?

     

    Er det noen som kan gi meg tips til bestemte modeller, råde meg til hva jeg bør prioritere og/eller fortelle meg om det kommer noen modeller i lø a neste mnd eller to som vil passe til mitt forbruk?

     

    All hjelp tas imot med takk:)

  6. Hei!

     

    Hatt xperia v par mnd nå med telenor simkort. men i det siste (i allefall siden helgen) har endel folk ikke kommet i kontakt med meg, deriblandt arbeidsgiver, som er et problem. De kommer direkte til mobilsvar eller kommer til opptattsignal. Har fått par sms fra mobilsvar om beskjeder. Dette gjelder samme mobilfoperatør og fra fasttelefon i allefall. Andre kommer igjennom uten problemer. Jeg kan ringe og kan sende og motta sms fra de berørte. Ifg dekningstrekene på mobilen har jeg full dekning og jeg har skrudd den av og på for å sjekke det var problemet, men no go.

     

    Vet noen hva det kan være?

  7. hei, har litt trøbbel med min x10 mini pro for tiden og lurte på om noen kan hjelpe meg. kommer snart til å klikke på dustemobilen:(

     

    siden i sommer har mobilen min plutselig skrudd seg av mens den lader over natten. jeg har koblet til mobilen korrekt, den sier pip for kontakt og har ladesymbol på skjermen, og jeg lar den ligge noen timer. opplevd at den ligger til lading til dagen etter og er helt tømt for batteri og/eller har skrudd seg av og ikke vil skru seg på av seg selv når alarmen går, selv om den er koplet til. har vært en perode på noen mnd hvor dette har skjedd, for så ikke hende på en mnd eller to. de to siste dagene har den begynt igjen med å skru seg av, selv om den ikke har vært tømt for batteri som den aot har vært ellers. dette begynner å bli skikkelig stress, har gått glipp av par jobboppdrag pga dette, har gravd fram gamle vekkerklokker siden jeg ikke kan stole på mobilen.

     

    den blir ladet via usb på pc som ikke er i dvalemodus, og den har siste oppdatering. jeg sendte den på rep just in case det var noe med batteriet, men de har ikke funnet noe.

     

    vet noen hva som kan være greia/hva jeg evt kan gjøre? har ikke akkurat planlagt å kjøpe ny mobil med det første:(

  8. hjelp!

     

    på en eller annen måte har jeg sanns klart å fjerne deler av menylinja tnederst il høyre på skjermen med tid, batteri og signalstyrke. er alle knappene til venstre (home, back og snarvei) men ikke de til høyre. bare svart :S

     

    vet noen hvordan jeg kan opprette den? vet ikke helt hva som har skjedd... har ikke oppdatert til 3.1 ennå siden systemoppdateringen ber meg sjekke "meldinger" som jeg antar er i detsvarte feltet:/

     

    ps, jeg fikk min tab fra netonnet i helgen og jeg har norsk kontakt.

  9. hei, er nybegynner på android, men digger nå denne lille telefonen. jeg skal ut å reise i morgen, og skulle gjerne hatt litt underholdning på veien.

     

    lurte derfor på om noen kan tipse meg om et program og/eller app som kan konvertere for eksempel 350mb .avi filer (episoder av tvshow) til et format som mobiltlf kan spille av uten å hakke etc. er dette mulig? hadde vært supert om noen kunne dele noe info.

×
×
  • Opprett ny...