Gå til innhold

LedZeppelin

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LedZeppelin

  1. Jeg har nylig blitt kastet ut av hybelen min som tilhører Studentsamskipnaden i Bergen grunnet et lovbrudd på bopel, huseier krever leie for tid jeg ikke bor på hybelen jmfr. oppsigelsestid. Har sib rett til det siden jeg ikke har sagt opp hybelen men har blitt kastet ut. Etter all logikk bør det jo være sib sitt problem at de ikke får husleie når de velger å kaste meg ut. Jeg fikk kun en uke på meg til å flytte og all kommunikasjon har skjedd muntlig.

  2. Jeg holder på å bygge meg ny pc. Instalasjonen går helt greit helt til jeg skal starte den, jeg tryker og ingenting skjer. Jeg har dobbel skjekket at alle ledninger er på rett plass både fra strøm forsyningen og start knappen. Alt ser helt fint ut men ingenting skjer.

     

    Jeg har kunn en 250watts strømforsyning som jeg har rappet fra en gammel pc men har kontrolert at den funker både på den gamle pc'n og på en litt nyere med et 939 kort.

     

    Hovedkort: Asus P5K SE

    CPU: Intel Pentium E2200

  3. Jeg holder på å bygge meg ny pc. Instalasjonen går helt greit helt til jeg skal starte den, jeg tryker og ingenting skjer. Jeg har dobbel skjekket at alle ledninger er på rett plass både fra strøm forsyningen og start knappen. Alt ser helt fint ut men ingenting skjer.

     

    Jeg har kunn en 250watts strømforsyning som jeg har rappet fra en gammel pc men har kontrolert at den funker både på den gamle pc'n og på en litt nyere med et 939 kort.

     

    Hovedkort: Asus P5K SE

    CPU: Intel Pentium E2200

     

    Noen som har en anelse om hva som kan være galt?

  4. Ja, nettopp, legalisering er ikke mulig pr idag om man skal følge retningslinjene fra FN, man må heller bare jobbe for avkriminalisering. Salg i statlige monopoler kunne vært en god løsning, men desverre helt urealistisk pga FN-regelverket pr idag.

     

    Stemmer det. Problemet med avkriminalisering er at det ikke tillater kjøp/salg/import eller dyrking i store nokk mengder til å dekke etterspørselen. Enkelt individet kan bruke men man må være selvforsynt. Nederland har en ruspolitikk som er langt foran resten av verdens men stoffene komme fra ingensteds. Det betyr at det aksepterte (og skattebelagte) salget som skjer i coffeshopsene avhenger av organisert kriminalitet for å drive sin virksomhet. Noe som selvfølgelig er uheldig. Samtidig har bruket av cannabis gått ned, og bruk av "hard drugs" stått stille etter avkriminaliseringen i motsetning til resten av den vestlige verden der bruket av ulovlige rusmiddler bare fortsetter å stige.

     

    Derfor er legalisering en bedre løsning an avkriminalisering og jeg håper at moralistene en gang i fremtiden begynner å tenke logisk. Selv i FN.

  5. Det er ikke lett å diskuttere løsninger på narkotikaproblematikken, for det finnes kun en "Rett Lære" på dette feltet, alt annet er kjetteri. Hvis du i det hele tatt nevner muligheten for at det kan finnes andre/bedre løsninger blir du latterliggjort, mistenkliggjort og utstøtt som uvitende narkoliberal som har røyka sokka sine. Det oppdaga du fort, eller hva?

     

    Hvorfor er denne debatten så farlig?

    Hvis legalisering er en så idiotisk tanke, hvorfor tør ingen å debattere det?

    Legaliseringssiden er ikke redde for en offentlig debatt, de har mast om dette i årevis.

    Hvis deres argumenter ikke holder vann, hvorfor kan forbudssiden ikke bare "senke" de en gang for alle i en offentlig debatt?

    De eneste som er redde for en legaliseringsdebatt er moralistene.

    De vet at deres argumenter ikke holder, de vil ikke at det skal stilles spørsmålstegn ved "den rette tro".

     

    Moralistenes dobbeltmoral er bare så altfor åpenbar. Hvorfor skulle et narkotikaforbud virke når vi ser på de erfaringene vi fikk fra alkoholforbudet på 1920-tallet? Hvorfor er det effektivt å bekjempe narkotikamissbruk med politi og straff når ingen ville tenke på å behandle alkoholikere med en slik medisin?

     

    Det viktigeste ved legalisering fra et samfunnsperspektiv er ikke hvorvidt disse stoffene er farlige eller ikke, folk bruker de samme hvor forbudt det er. Faktisk ville legalisering hatt flest gunstige virkninger om det var de sterke vanedannende stoffene vi snakket om. De stoffene som er mindre farlige enn alkohol finnes det ingen logisk grunn til å forby, spesielt når forbudet ikke har noen avskrekkende effekt på bruken av dem.

     

    Vi kan ikke la kriminelle fortsette å styre omsetningen av til dels svært farlige rusmidler. Ikke heller kan vi la de fortsette å tjene millioner av skattefrie kroner på salg av cannabis. Folk kommer til å fortsette å røyke cannabis eller bruke/misbruke sterkere stoffer uansett hvor mye ressurser vi bruker på å bekjempe tilbud og etterspørsel.

     

    Det at organisert kriminalitet kan håve inn millioner av kroner på folks elendighet er mye verre enn at staten krever inn avgifter på omsetningen som kan brukes til behandling av rusmisbrukere. Uansett er det åpenbart at forbudspolitikken ikke fungerer etter hensikten. Du kan ikke stoppe folks rusbruk ved å forby det, man må heller gjøre noe med årsakene til rusmisbruk. Det er jo bedre å behandle sykdommen enn symptomene!

  6. Er ikke ipoden som er problemet. Jeg har all musikken min på en annen harddisk men itunes biblioteket er tomt. Spørsmålet er om jeg raskt kan legge musikken inn på itunes. Det er så stress og legge alt inn på gamle måten når det er flere gigabite.

  7. Jeg er på utkikk etter en akustisk gitar selv, dog en stålstrenger men jeg snakket med en venn av meg som har bedre peiling på akustisk, og han sa at Takamine har mistet en del av statusen sin etter en sak de hadde, der de ble anklaget for kopiering. Han sa at nyere Takamine gitarer ikke lenger er av samme kvalitet som de som ble lagd på 90-tallet og før. Har ingen erfaring med det selv unntatt at min far har en 80-talls takamine som har en helt fantastisk klang.

  8. HJELP  :(

     

    Etter jeg startet med plekter har strengene på gitaren min begynt å klirre fra 1 til 5 bånd :(

    er det en måte å justere dette på? strenghøyde? eller noe? eventuelt hvordan...

    Har en behringer el gitar og har vel spilt på den et 1/2 års tid.

    7554225[/snapback]

    Behringer? Er det den elkjøp gitaren? Isåfall ville jeg vurdert å bare bytte ut hele greien, en morgan er et godt alternativ ;)

  9. Selvsagt er det opp til lyden jeg selv vil ha, og ikke fyren jeg vil se ut som når jeg sitter og leker meg med gitaren :) For meg personelig har jeg ikke så veldig sans for Strat med den spillestilen jeg har holdt meg til over årene, og vil heller ikke skifte over før jeg eventuellt ser behovet i forhold til en nyanlagt spillestil.

     

    Min far har medarbeidere som flyr over til Huston Texas i anledning noe prosjekter selskapet deres har der borte, så jeg skal se om jeg ikke kan få en av dem til å naske med seg en gitar på hjemveien. Om så vil jeg jo kanskje også kunne spandere på meg en dyrere modell. :)

    7533473[/snapback]

    Grunnen til at jeg skrev det jeg skrev er vel fordi jeg personlig mye heller ville hatt en en strat en av de billig les paul'ene. Selv om mange av de (ikke studio) har samme elektronikken som de dyre så mister de litt sjarmen når de ikke har den fine buede overflaten og sunburst. Men smaken er som baken. Selv liker jeg bedre lyden av single coil selv om Jimmy Page er min favoritt gitarist :)

  10. Hei igjen, som nevnt tidligere er jeg helt fersk på gitar, og et av favoritt banda mine er Dream Theater. Jeg har lest på div. DT sider at mange av medlemmene er veldig oppskrytt, er dette tilfelle med John Petrucci også? Jeg veit bare at noen av de gitarsoloene jeg liker best kommer fra han. Hollow Years, Another Day, The Spirit Carries On etctec.

    7530081[/snapback]

    Jeg hører og en del på DT, og det jeg har har hørt folk bruke som argument når de sier at de ikke like DT og Petrucci er såkalt "scene-runk", at de mener at de leger mer vekt på å imponere med sinnsykt hurtighet og teknikk en på det selve musikalske. Så skal det og sies at du skal spille en del før du får til Petrucci's soloer.

×
×
  • Opprett ny...