Gå til innhold

johnemb

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johnemb

  1. En god artikkel dette, takk skal dere ha.

     

    Det er riktig at det rent økonomisk normalt sett lønner seg å kjøpe telefonen fremfor å "swappe", og at verdien av forsikringen avhenger av hvor uheldig du er. Men, det er flere faktorer som jeg tror gjør at folk likevel vurderer å gå for en leie/bytteløsning. Jeg tror det har noe med at slike tilbud kan bidra til å redusere stress og bekymringer.

     

    For eksempel så kan man med bytteavtale hos noen tilbydere få erstattet sin telefon på dagen uten ekstra kostnad ved å besøke en kompatibel butikk, dersom uhellet skulle være ute eller man har lyst til å bytte. Dersom man eier telefonen og den går i stykker, så må man gjerne forvente flere ukers ventetid før man får telefonen tilbake fra reparasjon. Da er man nødt til å skaffe en midlertidig løsning, som heller ikke er gratis.

     

    Det samme gjelder planlagt bytte ved kjøp/salg. Eier man telefonen selv må man ta seg bryet med å annonsere, håndtere useriøse kjøpere, sikre betaling, levering/frakt, evt. etterspill, etc. Dette vil mange betale for å slippe.

     

    Man ser også samme type tilbud for andre produkter i dag, for eksempel briller (Synsam), og biler (Volvo), der "alt" er inkludert. Litt dyrere alt i alt, men veldig lettvindt og praktisk for kundene.

  2. Hva bruker egentlig folk car play til? Hva er det en får for disse pengene? Aldri forstått konseptet og egentlig aldri fått ett godt svar på spørsmålet heller.

    Vel, et google-søk vil gi en oversikt, men jeg kan snakke for meg selv med tanke på Android Auto, som jeg antar er ganske likt Apple Car Play. Noen fordeler og bruksområder:

     

    • Utvalgt software på mobilen er tilgjengelig på bilens skjerm. Dette er gjerne mer trafikksikkert enn å bruke mobilen direkte.
    • Alltid oppdatert og (som regel) gratis kart og annen programvare, forutsatt at mobilen oppdateres jevnlig.
    • Stemmestyring som på telefonen, du får det du er vant til i hverdagen utenfor bilen.
    • Brukergrensesnitt er det samme i alle biler. Ikke avhengig av klønete design av brukergrensesnitt fra bilfabrikant. Bytt bil og du får et kjent grensesnitt.
    • Spill musikk og kontroller dette via bilens skjerm.
    • Spill av beskjeder (SMS, Messenger, etc) på lydanlegget i bilen vha. bilens skjerm eller stemmestyring.
    • Ring ut, ta imot samtaler, send SMS, etc. vha. bilens kontrollere/skjerm eller stemmestyring.

    Mye kan sikkert gjøres via Bluetooth eller lignende, men man er gjerne avhengig av å betjene mobilen med jevne mellomrom.

    • Liker 1
  3. Jeg har nettopp kjøpt en ny Acer Aspire 4810TZG og har støtt på det tilsynelatende samme problemet. OS er Windows 7 Home Premium 64-bit. Under/før brenning med Acer eRecovery får jeg følgende feilmelding:

     

    Feilkode: 0x207

    Brenning mislyktes. Vennligst sett inn en tom CD/DVD i det optiske drevet og trykk på OK for å fortsette.

     

    Disc Type:DVD

    ODD Drive Letter :D

    ODD Name:MATSHITA DVD-RAM UJ862AS

    ODD Type:MA_DVD_WRITE

    Description:

    519:Successfully,8. The write failed because the drive returned error information that could not be recovered from.C0AA0301Unntak fra HRESULT: 0xC0AA0301-----Firmware Version:1.06

     

    Problemet er sannsynligvis ikke recovery-spesifikt, siden jeg også får feilmelding når jeg prøver å brenne DVD fra andre programmer (f.eks. Windows DVD Maker, NTI PhotoMaker, ...).

     

    Jeg har rapportert problemet til Acer support i Norge, så jeg får vel bare vente og se.

    post-114777-1258577915_thumb.png

    post-114777-1258577966_thumb.png

  4. Jeg har lest noen tester av digitalkameraer på akam.no, og det er en ting jeg savner:

     

    Testbilder fra flere ulike situasjoner, ikke bare utendørs i dagslys, makrobilder og portrettbilder!

     

    Jeg savner særlig bilder fra flere type lysforhold, f.eks. både sol, overskyet, innendørs fluoriserende, innendørs lyspærer. Gjerne bilder både med automatisk hvitbalanse og andre hvitbalanse-instillinger.

     

    Dette er særlig nyttig for å kunne vurdere hvor god den automatiske hvitbalansen er. Jeg har f.eks. et Pentax-kamera som gir merkbart blåskjær i sollys (blå himmel). Og Canon Ixus 800 skal visstnok ha et gulskjær på innendørsbilder med kunstig lys, men dette er umulig å se ut fra testbildene akam.no vanligvis bruker.

×
×
  • Opprett ny...