Gå til innhold

acuum

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av acuum

  1. En liten fugl med god hukommelse hvisket meg i øre:

     

    Idempotence (pronounced /ˌaɪdɨmˈpoʊtəns/) describes the property of operations in mathematics and computer science that means that multiple applications of the operation do not change the result. The concept of idempotence arises in a number of places in abstract algebra (in particular, in the theory of projectors and closure operators) and functional programming (in which it is connected to the property of referential transparency).

    Der satt den. Tusen takk!

  2. snakker vi løkker eller rekursjon?

    Nei det var ikke akkurat det jeg tenkte på. Enda et eksempel: En "create table ..." vil opprette en tabell ved første gangs kjøring, når den samme koden kjøres en gang til vil det gi en feilmelding, og ingen data vil være endret. Dette kan gjentas uendelig mange ganger, og ingen data vil endre seg. Da kan man lage et script for oppretting av tabeller, inserts osv og kjøre det for å opprette alle tabeller og poster. Hvis man da legger til en ny "create table" i enden av scriptet, skal hele scriptet kunne kjøres, men bare den nye "create table" vil bli utført... Hva er ordet for denne "oppførselen" av et script/programkode? ... Hvis noen skjønner hva jeg snakker om :)

  3. Sitter her og svetter i hendene mens jeg venter på at den nye PC'en skal dumpe ned i postkassa... Jeg endte opp med følgende valg av komponenter:

     

    Ny PC

     

    Klinker til med 3gb ram, men sitter nå og lurer på om dette oppsettet med 2x1024 + 2x512 vil fungere bra mtp hastighet/stabiliet?!

     

    Ellers noen andre ting jeg burde tenke på?

     

    OT: Bare å vente til 24 august nå... BioShock :dribble:

  4. System Shock 2 er en verdig kandidat for en oppfølger. Nå kommer jo BioShock fra de samme karene. Håper bare de klarer å flytte den "creepy" stemningen fra romstasjonen/skipet i SS1 og 2 ned til bunnen av havet, ned til Rapture.

     

    Og som nevnt tidligere i tråden, Fallout 3!! Det er faktisk på gang. Men det er ikke Black Isle som lager det, det er folka bak Oblivion, Bethesda som lager det. Følg med på GameSpot sitt forum om Fallout 3. Mange som er skeptisk til Bethesda skal lage det...

     

    Sist men ikke minst, så er vel Ninja Gaiden 2 det eneste spillet som kan få meg til å kjøpe en Xbox 360! Har sett noen løse rykter om det, men tror ikke det er bekreftet enda?! Hvis noen vet noe så si fra! Så er det bare å begynne og spare til Xbox 360 Elite.

  5. Er litt usikker på hvordan jeg skal gå fram for å sende den tilbake. Etter at jeg ringte Asus Support fikk jeg et skjema på mail. Er det meningen at jeg skal sende inn dette med utfylte svar, og at jeg da får denne blanketten du snakker om?

    8239056[/snapback]

    Du må fylle ut skjemaet på pc'en, maile det tilbake til han du fikk det av. Og vente... Asus Support sender det videre til Anovo her i norge, som så sender deg en innsendingsblankett i posten. Det er bare en klistrelapp med adressen til Anovo, retur adresse til deg osv. Klistre den på pakken, håper du har orginal embalasje, ellers vil du bli belastet ekstrakostnader hvis de mener innpakkningen ikke er god nok. Pakken sender du selv via posten.

  6. Det som tok litt tid husker jeg nå, etter noen kopper kaffe, var å få tilsendt et referanse nummer og en innsendings blankett fra Anovo (det er de som har service avtale med Asus, på noen utvalgte pc'er). Det tok fort ei uke. Så klistra jeg på innsendingsblanketten på pakken og leverte den på posten. Ei uke etter det igjen ringte telefonen min og en budsjåfør sa han var i nærheten og kunne komme med pc'en på døra.

     

    På min A6Ja byttet de bare ledningen mellom grafikkortet og skjermen, så hvis det er det samme med din (mortensol) skulle det vel ikke ta noe særlig lenger tid? Så sant Posten Norge ikke føkker opp forsendelsen...

  7. Kan jeg spørre hvor lang til service tok? har lest litt rundt om på forumet, og sett at noen har hatt diverse dårlige erfaringer med asus support. Sitter selv med en a6t med grønne pixler jeg må sende inn, men har hovedoppgave å skrive så er ikke hypp på at det skal ta 2mnd akkurat..

    8238515[/snapback]

    Jeg leste også rundt på forumet før jeg sendte inn min. Ble overrasket da det plutselig sto en fyr på døra med pc'en min etter bare 8 dager! Men som nevnt over, det tar nok lenger tid hvis den må utenlands, men det skal vel egentlig ikke være nødvendig?

  8. Det store plusset er vannkjølinga og harddiskene.

    7881665[/snapback]

     

    "Problemet" da er at jeg må ha ny CPU-blokk til 775 (socket T). Har lest noen plasser at den jeg har ikke passer pga. noen kondensatorer på 775-hovedkortene. Chipset blokka er det egentlig ikke noe vits i å sette på HK da det er passiv kjøling, blir hvertfall mye pes for lite tror jeg. Jeg vet heller ikke om VGA-blokka vil passe på et nyere skjermkort. Finner heller ikke igjen ordinære blokker til CPU/Chipset/VGA... Så desverre vil jeg nok si adjø til vannkjøling for denne gang, det var stas så lenge det varte... :cry:

  9. Surfa litt på GameSpot her en kveld og kom over BioShock... :dribble:

    Jeg er jo System Shock 1-2 fan så da fant jeg ut at jeg nå trenger jeg en ny PC. For det første, hva er rimelig og ta for den gamle PC'en:

     

    HK: MSI 865PE Neo2-FIS2R

    CPU: Pentium 4 2,4GHz

    Minne: 1Gb(2x512) TwinMos PC3200

    Skjermkort: Sapphire Radeon 9800 PRO 128MB

    Diverse:

    Vannkjølingssett - WaterChill (CPU/VGA/Chipset)

    Kabinett - Chieftec Dragon DX-01 USB/Firewire

    To harddisker (IDE/PATA) - 2x250GB

    Ymse... DVD spiller, 400W strømforsyning...

     

    Pris: _____,50 :hmm:

     

    Hvertfall så ble jeg sittende å kikke i Prisguiden og tenkte som så at nå er det leeenge siden jeg bygde pc'en over, så nå skal det klinkes til med noen godsaker. Har satt opp en liten ønskeliste som kanskje blir aktuell nærmere sommeren. Da har kanskje også prisene gått litt ned? Uansett, hva syntes dere guruer der ute om dette oppsettet? Er ikke noen hardcore gamer, men de spillene jeg vil spille skal kunne kjøre i Ultra-Super-Duper-High (f.eks Oblivion, og etterhvert BioShock, Stalker, Crysis...). Er ikke noe spesielt opptatt av overklokking. Har vannkjøling primært pga støy, men velger å prøve luft kjøling på det nye oppsettet, lettvint. Vil overklokking gi en merkbar ytelses forskjell i det nye oppsettet?

     

    Kjør debatt... :)

  10. Har hatt en Asus A6ja i et par uker nå, den har fungert fint helt til nå i det siste. Ved vanlig bruk i Windows (Word) dukker det opp grønne pixler på skjermen. Ikonene blir grønne, grønne linjer osv. En grønnfarge ikke ulik: :sick: Selv når jeg booter maskinen har "asus logoen" (som kommer på i det maskinen starter opp igjen) grønne pixler i seg.

     

    Hva skjer? Er det dårlig kjølig på grafikkortet? Satte inn 1gb ekstra ram (tot. 2gb) men det virker rart at dette skal ha noe med saken og gjør siden det er grønn-farger på oppstart-logoen.

     

    Håper ikke jeg må sende den inn til service, for det tar laaang tid med Asus. Sist jeg gjorde det tok det 2 mnd, og det var problemer med å få den inn i Norge igjen pga. toll-problemer o.l.

     

    Noen tips til hva jeg bør sjekke og hva jeg evt, kan gjøre selv?!

     

     

    mvh

    Amund Skullerud

×
×
  • Opprett ny...