Gå til innhold

dnusim

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dnusim

  1. Jeg var også lei av debetkort (VISA Electron), av omtrent samme grunner som tidligere nevnt. I dag har jeg (fattig student) Skandiabanken VISA uten kreditt. Fungerer i utland og på nett, virker 100% i alle minibanker (pokker ta det Sparebank1-debetkortet) og eneste gebyr er 250,- fast i året. Jeg leste et sted nå at Bank2 hadde et enda billigere kort: Ingen gebyrer og ingen årsavgift heller.

  2. Har startet meg et enkeltpersonforetak for å se om jeg kunne lære meg noe av det. Begynner med å lære meg å føre regnskap. Det hele virker å gå ganske greit og billig - jeg har fått tak i standard kontoplan og har hittil holdt utgiftene godt nede - bortsett fra et lite problem jeg ikke ser ut til å finne ut av på egen hånd:

     

    Foretaket mitt har foreløpig ingen inntekter, og for å generere inntekter påløper det først endel utgifter. Disse utgiftene må jo betales fra et sted, så jeg tenkte jeg skulle overføre penger fra min private bankkonto til firmaets. Av dette følger problemet mitt: Hvilken regnskapskonto skal jeg benytte til overføringer til og fra privat bankkonto? Og blir dette egenkapital eller lån av meg selv?

  3. Jeg tok opp et forbrukslån når jeg var 17, trengte penger til depositum. Kjære mor ville ikke låne meg pengene, men hun sto gjerne som kausjonist på lånet. Da blei det billigere. (Fikk forbrukslånet til 10 % i 2003, det var visst ikke så gærent.)

     

    Hva skal du forresten med trommene?

×
×
  • Opprett ny...