Gå til innhold

August.

Medlemmer
  • Innlegg

    1 352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av August.

  1. Jeg har fått hull i en skinnsåle, hvor mye må jeg ut med for å få byttet?

    Tenker å ta å bytte på begge skoene.

    Noe sted i Oslo å anbefale?

    Lovlig sent ute – men vil anbefale «Skomakern» i ruseløkkveien og Dagestad. Sistnevnte kjenner du jo til, men Skomakern gjør en utrolig god jobb til en noe bedre pris.
    • Liker 1
  2. Noen som har erfaringer å dele om målsøm av dress i Oslo? Prisklasse ca. 10 000. Er vel en del salg i disse dager, er det da også vanligvis rabatt på målsydde dresser? 

     

    Sjeldent. Leverandør kan ha salg på sine metervarer, men kan ikke se for meg at butikkene endrer sine priser av den grunn. 

     

    I prisklassen 10k ville jeg vurdert Cavour i Vikaterrassen eller Quy & co på løkka. Sistnevnte er vel norges svar på Saman Amel, og kan tilby et veldig flott snitt og bra service. 

    • Liker 2
  3. Mer skomakerspørsmål: Jeg er i Oslo og har et par Cheaney-sko som trenger nye såler. Ikke kjøpt av Dagestad, så det utgår vel. Hva er brukbare steder å gå for noe slikt da?

    Jeg ville ringt Dagestad og hørt. Mest sannsynlig så tar han ikke i mot skoene, men jeg er ganske sikker på at de som jobber der har god oversikt og kan henvise deg til noen andre.
  4. Hva er en fair pris for å sy opp ermene på en jakke i norge? Jeg har tre blazere jeg skal sy opp i ermene, og fått 1500kr som pris. Evt noen som kan anbefale en skredder/systue i Oslo? Jakkene har ikke funksjonelle knapper.

    500 per arm synes jeg virket litt dyrt. Vanligvis ligger det på 300-400, og noe mer enn det synes jeg ikke skal være nødvendig. Kan anbefale Lee skredder og renseri i Nedre Slottsgate.
  5. Scenene med Mad King er definitivt fortid, men av alle de ish 80-90 bildene vi så så er det vel bare Drogon foran noen mørke skyer og wildfire som settes i gang det vi aldri har sett, kjenner til eller har hørt om fra før. 

     

    Utsnitt av sitatet jeg linket til i forrige post: 

     

     

    So we opened the gates and my father sacked the city. Once again, I came to the king, begging him to surrender. He told me to bring him my father's head. Then he turned to his pyromancer. "Burn them all," he said. "Burn them in their homes. Burn them in their beds." Tell me, if your precious Renly commanded you to kill your own father and stand by while thousands of men, women, and children burned alive, would you have done it? Would you have kept your oath then? First, I killed the pyromancer. And then when the king turned to flee, I drove my sword into his back."

    The Mad King stolte på Tywin, og slapp han derfor inn. Jeg tolker det sånn at det var først når det gikk opp for ham at Tywin hadde erobret byen, og Jamie kom for å be ham om å overgi seg at han ga ordre om å brenne ned hele byen. Men det skjedde aldri da både Pyromanceren og Aerys ble drept før det ble utført. Det kan godt være et tilbakeblikk og at det hendte en wildfire-eksplosjon under Kings Landing, eller at det kun er der for dramatisk effekt - men jeg håper og tror at serieskaperne hadde en annen tanke bak det. 

  6. Burn them all!

     

    Noen som tror at eksplosjonene i Kings Landing og pyromancerne var fremtid og ikke nåtid?

     

    Det var vel et tilbakeblikk når the Mad King herjet?

     

    Jeg tror det er fremtid. Vi har fått vite at tidligere i serien at pyromanceren som fikk ordre om å brenne ned hele byen ble drept av Jamie før han rakk å reagere. 

     

    Min teori er at det enten er Cersei som forsøker å ødelegge The Great Sept of Baelor, eller at Drogon som vi ser fly over Kings Landing på et eller annet vis setter det i gang mens han spyr flammer på resten av byen. 

  7. Liker selve kombinasjonen Sebastian, men jeg synes også at det hadde løftet antrekket et par hakk med en cutaway. 

     

    Spot on, JorgenH. Hva synes du om jakken fra Cavour? Jeg har en dress og to jakker fra samme merke - veldig imponert over design og passform. Liker spesielt godt at de plasserer "gorgen" litt lavere på brystet, i motsetning så og si det aller meste som er å oppdrive i samme prisklasse. 

  8. Noen som vet om det går an å legge opp ermene på en Barbour Liddlesdale, og eventuelt har prøvd?

    Litt sent, men ja, det er absolutt mulig. Jeg ville hoppet innom Follestad i Akersgaten eller Ferner Jacobsen og hørt om de kan hjelpe til, iom. at skredderen de bruker helt sikkert har god erfaring med å legge opp Liddlesdale. 

    • Liker 1
  9. Har i dag en Classic Liddesdale jakke som jeg har hatt over lengre tid, og brukt mye. Ser nå på kanskje å kjøpe en annen Barbour-jakke.  Liker hvordan Classic Liddesdale er relativt lang, så derfor tenker jeg på en Beaufort. Noen som har den? Evt kan "anbefale" en farge? Tenker på Sage eller Olive. 

     

    Btw, er det noen forskjell på Classic Beaufort og Beaufort? Ser ut som målene er de samme.

     

    De er vokset på to forskjellige måter. Classic Beaufort har Sylkoil-voks, mens Beaufort har den klassiske Thronproof-voksen. Sistnevnte er det beste valget spør du meg, patinaen kommer fortere og ser generelt mye bedre ut med årene. Sylkoil er mer praktisk i og med at det ikke lukter like mye, er ikke like fettete og trenger ikke å vokses på nytt like ofte. Lukt og det at jakken er fettete er ikke et problem spør du meg, og vanlig Thornproof eldres som sagt langt bedre enn sylkoil.

     

    I utgangspunktet er Classic varianten med sylkoil, og Beaufort med Thornproof - men jeg ser Care of Carl har snudd om på dette og mener at Classic har Thornproof mens Beaufort er sylkoil. Ville sendt dem en mail og dobbelsjekket hva du faktisk får hvis du bestiller en av de.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...