Gå til innhold

DiDaDi

Medlemmer
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DiDaDi

  1. Skal ha meg ny server nå og vurderer sterkt en HP ProLiant ML server (har ikke bestemt meg for eksakt modell enda). Jeg skal ha den til hjemmeserver. Grunnen til at jeg vil gå for denne serveren er at jeg ikke har tid til å styre med å bygge noe selv og at jeg trur iLO kan bli nyttig(remote kvm og mulighet for reboot, jeg reiser mye).

     

    Det som kanskje kan skape problem er støy. Serveren må stå på et lite rom ved siden av soverommet mitt med ei tynn dør mellom. Jeg har aldri vært i nærheten av en slik server, men andre servere jeg har vært borti har ikke akkurat vært stille. Noen som har noen erfaringer å komme med?

     

    Har ikke helt bestemt meg for os enda, valgene står mellom Opensolaris og FreeBSD. Noen erfaringer?

  2. Finnes det noen lignende program til Linux?

     

    klart! jeg bruker MusicIndex, en mod til apache2. om du sitter på en debian-basert distro, installer slik: apt-get install libapache2-mod-musicindex så er du igang. den lar deg streame (.m3u) og laste ned (mp3/tar) musikk. fungerer kjempebra.

    Tenkte helst på video biten, burde ha spesifisert det. Har selv brukt Ampache for å streame musikk og har vært veldig fornøyd med den løsningen.

     

    Orb virker så lovende at jeg trur jeg legger inn vmware og kjører det via windows xp.

  3. Hva er det med eksklusivitet? Jeg har telefonen i lommen 90% av døgnet og driter i om den er eksklusiv eller ikke. For meg må bare hele Norge kjøpe telefonen, jeg kommer til å bruke den fortsatt(har iPhone). Hadde heller ingen problem med at alle hadde lik telefon så meg når jeg hadde k750i. Hele Norge har iPod, men folk kjøper de fortsatt.

     

    Det som folk sliter med å forstå med iPhone (vertfall her inne) er at det ikke er teknologien så er viktig, men hvordan du bruker den. Telefonen er helt klart den jeg har hatt som jeg har brukt mest til andre ting enn å ringe. Dette skyldes ene og alene brukervennlighet. Jeg hadde msn på min Siemens s55 for en god del år tilbake, men brukte det aldri. Samme gjaldt en rekke telefoner jeg har hatt etter den. Det er først nå det har blitt så brukervennlig at jeg gidder å bruke telefonen til det. Den store nyheten (er vel strengt tatt ikke nyhet siden det ble lansert for et halvt år siden) er støtte for 3.parts programmer og Appstore, ikke gps og 3g. Det blir veldig spennende å se hva som blir lansert der. Ja, andre telefoner har hatt støtte for programmer i lang tid, men Apple gjør det letter å installere og dermed vil flere personer laste ned program. Dermed vil større selskap vær mer villig til å bruke tid og penger på å utvikle program for telefonen.

     

    Bare for å ha det på det rene: Jeg er ingen Apple fanboy. Jeg har aldri eid en Mac eller iPod. Jeg kjøpte den egentlig for å selge den videre da jeg var ute å reiste, men ble så positivt overasket over den at jeg beholdt den.

  4. Skuffende at det ikke kommer ordntlig støtte for multitasking.

    Jeg syns at det virka som en bra løsning. :) Vi får se hvordan det blir praktisk.

    Er forsåvidt enig i at det er en fin løsning hvis det fungerer i praksis når det gjelder programvare som kommuniserer med servere. På den andre siden er det en del program som burde kunne kjøres i bakgrunnen. Kunne f.eks tenkt meg et program som logget gps koordinater og telte skritt (med hjelp av akselerometer) når jeg er ute å jogger. Dette er nødt å kjøre i bakgrunnen hele tiden.

  5. Kjører FreeBSD 7.0 og prøver å få samba opp å gå. Har installert via ports, konfigurert smb.conf, sjekket den med testparm, lagt til bruker med smbpasswd og prøvd å starte samba med samba start. Det eneste som kommer opp da er: "Removing stale Samba tdb files: done". Samba kjører ikke etter dette. Ingen log filer blir opprettet i /var/log/samba (har satt loglevel i conf fila). Brannmuren er skrudd av.

     

    Er det noe vesentlig jeg har gått glipp av eller? Alle tips settes stor pris på!

  6. Ble selv frastjålet 350D + Sigma 18-50 i september i fjor.

    Har lurt på hvordan det hadde vært hvis div. fremkallingstjenester skannet exif infoen på bilder de skal lage etter kamerahusnr og eiernavn og sjekke det opp mot stjålet utstyr.

    Da kunne jeg ha fått igjen kamera og objektiv når bilder fra det stjålne kamera fremkalles :D

    Det burde jo gå å søke på exif info på bilder som er lastet opp på f.eks flickr. Noen som vet noe mer om dette?

  7. Når det gjelder om iPhone er en smart telefon eller ikke, så tar den vel kanskje steget opp i neste uke når Exchange støtte lanseres. Det bli og spennende å se hvilke applikasjoner som kommer i appstore. Skal ikke se vekk fra at det blir en del som retter seg mot bedriftsmarkedet.

     

    jeg har da synca min iPhone mot exchange siden jeg fikk den...

    Via imap eller itunes da(hvis du ikke har lagt inn beta firmware). Det som kommer er at dette fungerer over Internett med push teknologi.

  8. Off topic: Er ikke iPhone en litt rar telefon, siden den ikke kan motta eller sende mms og som jeg husker har den ikke bluetooth heller?

     

    Den har bluetooth, men ikke full stack. Dvs. det er bare handsfree som fungerer med bluetooth på telefonen.

     

    Når det gjelder om iPhone er en smart telefon eller ikke, så tar den vel kanskje steget opp i neste uke når Exchange støtte lanseres. Det bli og spennende å se hvilke applikasjoner som kommer i appstore. Skal ikke se vekk fra at det blir en del som retter seg mot bedriftsmarkedet.

  9. Over til en annen ting: Skulle det ikke bli sånn at vi måtte melde oss opp til kont i år? Har lett rundt på studweb men finner ingenting.

    Du går inn på studweb, under registreringer/utdanningsplan del 2 finner du faget du vil konte i, og trykker på den blå blyanten til høyre for faget. Da kommer det opp en rød firkant der det blant annet er en knapp for "opprett vurderingsmelding" Velg KONT fra nedtrekksmenyen som kommer opp, og velg lagre. Nå skal du forhåpentligvis være meldt opp til kont :)

    Tusen takk! Jeg er flau sim.

  10. Det så på toppen av alt annet så er slitende med it'slearning er jo at du ikke får tilgang til informasjon fra et fag hvis du ikke er meldt opp i faget. Det er mye bra stoff der ute som NTNU produserer så ikke fortjener å bli låst ned.

     

    Over til en annen ting: Skulle det ikke bli sånn at vi måtte melde oss opp til kont i år? Har lett rundt på studweb men finner ingenting.

  11. Så lenge det du leverer ikke har innvirkning på karakteren, at du ikke får noen særlige tilbakemeldinger på det du har gjort og at du får godkjent med minimal innsats så ser jeg ikke problemet med koking. Jeg mener det er bedre at du går igjennom oppgavene og skriver ned noe fornuftig enn at du rabler ned en side med tull og allikevel får godkjent.

    Studerer du for din egen skylt, eller bare for å blidgjøre foreldre og lærere/studass/professor?

    Jeg studerer for min egen del. Jeg leverer øvinger for å få gå opp til eksamen. For meg er det bare eksamen så har noe å si. Og jeg vet at jeg må gjør øvinger for å få gode resultat på eksamen, derfor gjør jeg øvinger. Koking er en nødløsning hvis jeg en gang i blant har dårlig tid. Før jeg begynte på ntnu gikk jeg på en annen skole som ikke hadde like mange obligatoriske øvinger. Jeg jobbet like mye med oppgaveløsing da, men bestemte selv når jeg ville gjør det.

  12. Juks liker vi ikke. Skal aldri bøffe en innlevering på NTNU, ser ikke hensikten med å utgi seg for å ha gjort noe man egentlig ikke har arbeidet med. Innlevering er en fin måte å kontrollere at studieteknikken følger tritt med programfaget.

     

    Så lenge det du leverer ikke har innvirkning på karakteren, at du ikke får noen særlige tilbakemeldinger på det du har gjort og at du får godkjent med minimal innsats så ser jeg ikke problemet med koking. Jeg mener det er bedre at du går igjennom oppgavene og skriver ned noe fornuftig enn at du rabler ned en side med tull og allikevel får godkjent.

     

    Hadde du fått skikkelige tilbakemeldinger så trur jeg nok terskelen for å koke hadde vært mye høyere.

     

    Bare så det er sagt så mener jeg så klart at koking ikke er en bra løsning, men av og til må det til hvis arbeidspresset er for stort. Det er uansett eksamen så har noe å si.

×
×
  • Opprett ny...