Gå til innhold

Namielus

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Namielus

  1. Der er det vel også brukt stativ ? ser ut som ganske lang lukkertid, ihvertfall..

     

    Men uansett, har DERE noen jævlig gode bilder som er tatt på over 12k ISO ?

     

    Ser bare ikke for meg HVA det er dere fotografere som er så utrolig rått at man bare MÅ ha ett kamera til 40k for å få det ene ekstra bildet. Bruker Iso 3,2k på 5d mk i, og det er veldig lite som blir for mørkt til å fotografere =)

     

    Det er brukt stativ, jeg viste bildet fordi jeg syntes det er et eksempel på fint lys i nesten totalt mørke. Det var ikke et argument for høy iso.

     

    Og om folk ikke liker fargetemperaturen, så får det være dems sak. Det er tilnærmet slik lyset var i vannet, så jeg selv var fornøyd med resultatet. Dette bildet er gammelt, og tatt med 20D.

     

    Som sagt, var det bare en kommentar til at det fint kan være pent belyste bilder selv med minimalt tilgjengelig lys. Enten ved hjelp av stativ/lukkertid, stor blenderåpning eller iso

  2. Kan ikke helt se hvordan jeg utrykker meg så klønete utover de misforståelsene jeg har prøvd å oppklare selv. Jeg står for alt jeg har sagt utenom den feilaktige uttalsen om hva som er prime-lens, og at jeg hadde en formening om ef-s 17-55mm IS.

     

    Det kan nok hende at jeg generelt er klønete og ikke vet det selv, men du trenger iallefall ikke bekymre deg for at jeg skal bli fornærmet over at du påpeker feil osv ved mine innlegg.

     

    At folk mener jeg tar feil tåler jeg bra :)

  3. Jo jeg hadde 20D før og byttet til 5D mark ii, måtte kvitte meg med blant annet ef-s 10-22mm.

     

    Men vær så snill å legg denne diskusjonen død nå. Jeg har aldri sagt 10-22mm osv ikke er et bra objektiv. Bare at f.eks de to jeg nevnte er vidvinkler med en god del bedre kvalitet og at siden de to koster henholdsvis 20 og 15 tusen så anser jeg fortsatt 10-22mm som "billigobjektiv".

     

    Men folkens, jeg mener ikke det negativ!

  4. Jeg burde ikke uttalt meg om 17-55mm, jeg trodde jeg hadde prøvd den men det var en annen. Men angående 10-22mm kvikk eller ikke, jeg syns bildekvaliteten er bra men ellers er det "kun" grei/god kvalitet på EF-s 10-22mm.

    Hvis jeg ikke husker feil er det plastikk og ingen værbestandig kvalitet. Ikke særlig imponerende blender heller. Jeg har hatt 10-22mm, og jeg syns min egen vidvinkel er mye bedre.

     

    ... snip ...

     

     

    Jeg mener selv at de er endel bedre, kun basert på personlig preferanse og erfaring. men om de er "forbasket" mye bedre tør jeg ikke å påstå.

     

    Den jeg har som er best innen mine vidvinkelobjektiver vil jeg si er en Canon EF 14mm F/2.8 L II

     

    Jeg har også en som er litt videre enn 22, altså et 24mm F/1.4 L som jeg mener har nevneverdig bedre kvalitet enn den ef-s 10-22mm, MEN! husk at jeg aldri har sagt den er dårlig. Det blir bra bilder med 10-22mm og man får mye for pengene.

  5. Jeg burde ikke uttalt meg om 17-55mm, jeg trodde jeg hadde prøvd den men det var en annen. Men angående 10-22mm kvikk eller ikke, jeg syns bildekvaliteten er bra men ellers er det "kun" grei/god kvalitet på EF-s 10-22mm.

    Hvis jeg ikke husker feil er det plastikk og ingen værbestandig kvalitet. Ikke særlig imponerende blender heller. Jeg har hatt 10-22mm, og jeg syns min egen vidvinkel er mye bedre.

    Orker ikke å lese grafer, jeg snakker kun av personlig erfaring og praksis. Derfor har jeg ikke 10-22mm lenger, noe som uansett ville vært umulig siden mitt kamera ikke er EF-S kompatibelt.

     

    Du må bare leve med at jeg ikke syns 10-22 er en toppkvalitets linse, selv om du har aldri så rett på papiret. Det er bare en personlig mening. resten tar jeg tilbake, jeg skrev en lite gjennomtenkt og direkte feil kommentar om "ef-s prime" objektiver. Bakgrunnen var bare at jeg lurte på om det har blitt mye bedre enn da jeg hadde ef-s samling.

     

    Uansett så er basisen for diskusjonen at jeg misforstod og brukte et utrykk feil, nemlig prime. Jeg trodde det var det samme som de beste linsene til canon, L, og i og med det ikke stemte så er det jo ingenting å diskutere. Husker nå at prime=fastlinse

     

    Uansett så påstår jeg ikke å være noen ekspert selv om jeg kan virke påståelig. Det er bare påstander som har bakgrunn i undring og forventninger om svar/diskusjon.

    Det er ingen bastante påstander jeg prøver å komme med.

  6. «Prime lens» er engelsk for fastobjektiv, dvs. objektiv utan zoom – har ingenting med kvalitet å gjere.

     

     

    Dæven, der fikk jeg passet mitt påskrevet. Du har selvfølgelig rett. Jeg blander utrykk og roter. Det eneste jeg sa som var riktig er vel at ingen ef-s så langt har fått kvalitetstempelet "L" eller tar jeg feil der også?

     

    Jeg er også notorisk med å si linse istedet for objektiv, i norge heter det vel helst objektiv :) Alltid kjekt når folk kan peke på feil.

  7. finnes det ef-s primes overhode? Er ikke det kun billige crop-linser (som oftest i plast)?
    EF-S 60mm f/2.8 Macro finnes. Det er ikke bare billige objektiver som er EF-S. 10-22 har meget god kvalitet, det samme har 17-55IS...

     

    Ja de har grei/god kvalitet, men er ingen prime-lens. Det er ikke prisen som avgjør om de per definisjon er prime? Hittil har ingen ef-s linser fått L på seg, og jeg trodde det var L som bestemte om canon anså de som en del av "prime-lineup'en"

     

    EDIT: EF-S 10-22 koster kun i underkant av 7000kr, og etter min oppfatning en billig linse. Dette er jo selvfølgelig bare en oppfatning , siden 7000kr på ingen måte er lite penger. Syns bare det er billig i objektivsammenheng

  8. som privatperson så svei det godt nok i lommeboka å kjøpe 7600.

    Jeg er på ingen måte proff.

    Hadde jeg hatt råd til 7880 eller 7900 så hadde jeg helt sikkert gått til innkjøp, for

    ikke å snakke om 9900.

     

    Men jeg har to dyre hobbyer, foto og hjemmekino. Det tar virkelig knekken på lommeboka til de grader.

  9. Er pris alt? ;)

     

    Såvidt jeg vet har ikke FotoVideo eller Japan Photo mulighet for å la deg droppe innom i åpningstiden å leie utstyr til fotografering eller print. Spesielt det siste setter jeg stor pris på ettersom Interfoto innehar en kompetanse som ingen andre når opp til.

     

    Ikke minst har de et utvalg som gjør at jeg heller betaler norsk pris enn å bestille fra B&H eller andre steder på nettet - rett og slett fordi jeg får varen når jeg ønsker den og har samtidig en gjeng som vil yte maks service når det er noe i veien. Har blitt ringt opp av Interfoto for de ønsket å høre om jeg var fornøyd. Det koster dem så lite og tar så liten tid, men de har i allefall forsikret seg om at kunden (jeg) kommer tilbake.

     

    Jeg oppdaterte mitt forrige innlegg til å svare på din forespørsel ang. printer

  10. Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen om at interfoto er desidert dyrest.

    Spesielt ikke i dette tilfellet, når jeg ble oppringt og fikk hjelp gratis. Men, det er uansett ikke pris som gjør interfoto eksepsjonelle. Det er den fantastiske kompetansen og kundeservicen.

     

    til shocktrauma:

     

    tusen takk for hjelp, familie og venner har begynt å bestille billige prints av meg i hopetall nå før jul. Spesielt canvas, siden jeg er dreven til å lage panorama-rammer.

     

    Jeg håper virkelig jeg kan få dette i orden før jul.

     

    PS: jeg har den noe eldre Epson Stylus 7600, den modellen som man må skifte photoblack og matte black manuelt. Jeg bruker kun photoblack og printer på glossy/semigloss materialer Den har 7 fargetoner og jeg er fornøyd med kvaliteten selv.

    Den printer 2880 dpi, og jeg syns det er helt rå kvalitet når jeg printer ut bilder fra 5d mk2.

     

    God natt folkens

  11. hey! Jeg har en god del av icc-profiler til papiret, interfoto skaffet meg forøvrig det gratis (etter min mening en av fotosjappene med desidert best service).

     

    Men jeg har veldig lite greie på det her, trenger hjelp til kalibrering av selve skjermen, og selve printeren og da trodde jeg ikke icc-profil til papiret holdt.

    Mener du at icc-profil til riktig papir er alt som trengs for at printeren skal være riktig? Det kan forøvrig hende at det er skjermen min som har havnet helt på villspor og ingenting er galt med printeren.

     

     

    PS: det er nok mulig at eye-one har skylden i hvorfor jeg har satt meg så lite inn i dette. Det var bare å låne det av fotografen som bodde like ved meg og plug-and-play.

     

    Har alltid opplevd det som totalt automatisk og perfekt. Tror nok jeg må lære endel om hva som skal til før jeg klarer å samkjøre alt "manuelt"

  12. Om du har storformatsprinter burde du vel ta på deg kalibrator kostnaden. :p

     

     

    Merkelig poeng. Fordi jeg ikke har råd til både storformatprinter og kalibreringsutstyr som alene koster over 15000 så burde jeg ikke kjøpe det da?

    Der jeg bodde før hadde jeg tilgang til å få låne, og håper å få leie nå. 15000kr ville gitt meg noen hundre kvadratmeter med utskrifter. Derfor vil jeg helst ikke kjøpe noe jeg trenger 2 ganger i året til nesten 20 000.

     

     

    http://interfoto.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=7892

     

    priseksempel.

  13. Oooh! Sikkert ikke sant dette heller, men:

    "The same source claims that the 5D2 will get a firmware update "to match the 7D's framerate and resolution."

     

    Hva nå - i så fall kommer jo 5D2-salg å spise av 7D-salgene.. Uhm.. Err. Ja. Nettopp. ;):fun:

     

    Jeg har iallefall personlig prøvd magic lantern firmware til 5d MK2 og 1080i over hdmi liveview mens man filmer virker!! det er nok ikke RAW-video, men en veldig stor fordel å ha en liten 1080p-monitor når man skal fokusere til filmbruk.

     

    Dessuten er jo 24p bekreftet, noe som er veldig gode nyheter i mine øyne

  14. Kan dere glupinger bruke en spoiler eller tre? Folk får senebetennelse i scroll-fingeren.

     

    Jada, det nekter jeg ikke for. Er ting jeg skulle ønske kunne vært bedre eller annerledes, men sånn optisk sett er det så snadder.

     

    (Han har prøvd min)

     

    RETTELSE:

     

    Det som jeg vil advare folk som har den BETYDELIG billigere 85mm f/1.8, og vurderer oppgradering så er 85mm f/1.8 den etter min mening _bedre_ når det gjelder hastighet og fokus enn 85mm F/1.2

     

    ved 1.2 så er det rett og slett drittvanskelig å fokusere. Krever at man fokuserer på nytt for hvert bilde og konsentrerer seg. Bare GLEM å følge noe som beveger seg mot deg med autofokus f.eks. eller hva sier dere andre?

    Jeg har hatt 85 1.8 og den er raskere men den er ikke på langt nær like bra bygd og like lysterk. Men når det gjelder 50mm 1.2 vs 1.4 så velger jeg og ikke kjøpe 1.2 fordi den ikke er bra nok til den prisklassen, det er 85 1.2mkii.

     

    Marius: dingler 5Dmkii forran annsiktet ditt :D

    MAn pleier ikke å kjøpe ett objektiv til 20.000kr før man har prøvd det(det finnes unntak). Men jeg har prøvd og driter så og si AF'en da jeg skal bruke den i soppas godt lys.

     

     

    SELVFØLGELIG er den ikke bedre overall. det er en prisforskjell på nesten 20 000.

    Men folk som kjøper den og forventer at den skal være en drøm å bruke kan få seg et sjokk hvis de ikke har prøvd den.

     

    85mm f/1.2 er virkelig krevende å bruke. Ingen som støtter meg?

    Såklart er den en av de beste linsene til DSLR jeg har prøvd, ever, det var ikke poenget. Bare at folk ikke skal forvente en linse som er best på alle punkter

     

     

    Ja, det er vanskelig å fokusere med 85L - den er treig og ikke like presis som andre i familien. Om man er ute etter en rask 85mm er f/1.8 det klare valget.

     

    Jeg som driver med portrett vil ha ytelsen til 85L.

     

     

    Haha, Remi, du vet jeg har mye annet jeg kan dingle foran deg. :p

     

     

     

    Liksom glasset er så tungt at AF-motoren blir brukt selv i manuell.

    Liek what? My penis is so much bigger :D

     

    zzz jeg går og gamer litt ps3 tenker jeg :p

     

     

     

     

    Jada, det nekter jeg ikke for. Er ting jeg skulle ønske kunne vært bedre eller annerledes, men sånn optisk sett er det så snadder.

     

    (Han har prøvd min)

     

    RETTELSE:

     

    Det som jeg vil advare folk som har den BETYDELIG billigere 85mm f/1.8, og vurderer oppgradering så er 85mm f/1.8 den etter min mening _bedre_ når det gjelder hastighet og fokus enn 85mm F/1.2

     

    ved 1.2 så er det rett og slett drittvanskelig å fokusere. Krever at man fokuserer på nytt for hvert bilde og konsentrerer seg. Bare GLEM å følge noe som beveger seg mot deg med autofokus f.eks. eller hva sier dere andre?

    Jeg har hatt 85 1.8 og den er raskere men den er ikke på langt nær like bra bygd og like lysterk. Men når det gjelder 50mm 1.2 vs 1.4 så velger jeg og ikke kjøpe 1.2 fordi den ikke er bra nok til den prisklassen, det er 85 1.2mkii.

     

    Marius: dingler 5Dmkii forran annsiktet ditt :D

     

    SELVFØLGELIG er den ikke bedre overall. det er en prisforskjell på nesten 20 000.

    Men folk som kjøper den og forventer at den skal være en drøm å bruke kan få seg et sjokk hvis de ikke har prøvd den.

     

    85mm f/1.2 er virkelig krevende å bruke. Ingen som støtter meg?

    Såklart er den en av de beste linsene til DSLR jeg har prøvd, ever, det var ikke poenget. Bare at folk ikke skal forvente en linse som er best på alle punkter

    Man pleier ikke å kjøpe ett objektiv til 20.000kr før man har prøvd det(det finnes unntak). Men jeg har prøvd og driter så og si AF'en da jeg skal bruke den i soppas godt lys.

     

     

    Ja, det er vanskelig å fokusere med 85L - den er treig og ikke like presis som andre i familien. Om man er ute etter en rask 85mm er f/1.8 det klare valget.

     

    Jeg som driver med portrett vil ha ytelsen til 85L.

     

     

    Haha, Remi, du vet jeg har mye annet jeg kan dingle foran deg. :p

     

     

     

    Liksom glasset er så tungt at AF-motoren blir brukt selv i manuell.

    Liek what? My penis is so much bigger :D

     

    zzz jeg går og gamer litt ps3 tenker jeg :p

    Hehe kult å se at det ikke bare er "voksne" folk som har stor interesse for foto, stor nok til å bruke betydelige summer på utstyr. Men jeg skal ikke gå inn på ps3 siden det sikkert blir litt vel off topic.

     

    Regnes akam som et fotoforum, eller foto/videoforum forresten=

     

    Fotoforum? Det er ikke mye snakk om foto her. Det lar vi andre gjøre, her på akam snakker vi om utstyr og sånt :)

    For meg er utrykket "foto", et samlebegrep som kan brukes om å diskutere fotografering, fotografier, fotoutstyr osv osv. Uten at jeg prøver å påstå dette er den rette definisjonen.

  15. Liek what? My penis is so much bigger :D

     

    zzz jeg går og gamer litt ps3 tenker jeg :p

    Hehe kult å se at det ikke bare er "voksne" folk som har stor interesse for foto, stor nok til å bruke betydelige summer på utstyr. Men jeg skal ikke gå inn på ps3 siden det sikkert blir litt vel off topic.

     

    Regnes akam som et fotoforum, eller foto/videoforum forresten=

  16. Bah! Oly har jo sånn IS på bildebrikken. Trenger ikke høy iso da, må vite! :fun:

    Helt klart :thumbup:

     

    Og jeg er uansett vant til maks ISO 800 på EOS 350D / E-420, så E-620 er uansett en forbedring ...

     

    Tom

     

    iso800? wow det hadde jeg helt glemt at var så lavt, og jeg begynte med den sølvgrå 300D, personlig så velger jeg lysfølsomhet og stor blender foran bildestabilisering anyday

  17. Jeg har forelsket meg i videofunksjonen, og er en av de som virkelig gleder seg til første kvartal 2010 da det kommer 24p firmware til 5d mk2.

     

    Jeg orker ingen diskusjon om det er noe poeng med 24p vs 30p eller ikke, jeg bare kommenterer at jeg personlig virkelig gleder meg.

     

    For de som ikke vet det, så er 24p til 5d mk2 offisielt bekreftet.

     

     

    rettet skrivefeil

×
×
  • Opprett ny...