Gå til innhold

Blaa

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blaa

  1. Hei..

     

    Nå trenger jeg noen tips..

     

    Har hatt lokalt nettverk (kablet) mellom meg og naboen, mine enheter har fått ip-adresser gjennom naboens dhcp-server. Kabelen fra naboen har jeg hatt koblet inn på en av lan-portene på min 3Com router som dessverre avgikk med døden her om dagen. På lan-port 2-3-4 har jeg hatt kabler til mine andre enheter, samt at WIFI har vært aktivert slik at jeg også har kunne koble til trådløst.

     

    Hva trenger jeg egentlig å kjøpe igjen? En ny trådløs router som D.Link DIR-655 eller et aksesspunkt med lan-porter som D-Link DAP-1522.

     

    Vil jo bli å sette routeren opp som aksesspunkt regner jeg med, hvis jeg kjøper den...

     

    Noen andre tips til produkter å kjøpe?

  2. Vurderer selv en av disse pcene... Pcen skal helst kunne takle bilderedigering, også blir det vell også litt HD video redigering... Er ikke noe proff eller no så trenger ikke det, men den må kunne kjøre lightroom eller photoshop samtidig med musikk, litt surfing og chat uten at det skal gå sakte og hakke. Kobler den til en Benq skjerm når jeg er hjemme..

    Tror dere en av disse vil passe bra til det? Eller er det ikke nødvendig med i5 og 5650 og kan jeg kanskje gå litt ned i pris og kjøpe en annen?

     

    Jeg droppet hele UL30JT, og bestilte meg heller en Acer TimelineX 4820TG med ATI 5650..

    Forventer å få den 20. mai..

  3. Takker for tips :)

     

    Jeg tenkte jeg skulle gå for den billigste Acer, men så ble jeg usikker og havnet på Acer Timeline istedet. Jeg kjøper heller en maskin som er noe bedre en det jeg behøver istedefor å kjøpe en som jeg ikke syns yter bra nok.

    Og nå lurer jeg på om Asus i samme prisklasse er en bedre maskin, om jeg vil unngå at den går varm i like stor grad som jeg har sett nevnt i forhold til Acer?

     

    Tror nok det blir Acer uansett, er litt utolmodig :D

     

    Venter utålmodig på en Acer Aspire TimelineX 4820TG med ATI 5650 selv. Bestilte gjennom Elkjøp, 7500,-. Klar til avhenting hos min lokale Elkjøp 20. mai... Klarer å vente en uke til når jeg får 30 dagers full returrett, og samtidig landets laveste pris på maskinen.

  4. Jeg lurer også på å kjøpe meg denne, men i og med at jeg ikke er noe gamer vil kanskje ikke dette være noe stort problem for meg...

     

    Ellers blir det nok en 3820TG eller Asus UL30JT, som er 13" og virker å være ganske like specmessig.

  5. Jeg er for tiden på jakt etter en ny bærbar pc etter at min Dell XPS M1330 døde for litt siden. Frykter hovedkortet er brent.

     

    Har sett på alternativer til ny maskin og jeg har fått avgrenset det ned til de to som er nevnt i emnetittelen.

     

    Asus UL30JT og Acer Aspire TimelineX 3820TG

     

    Begge maskinene ser ut til å være på vei inn til butikkene om ikke altfor lenge. UL30JT har jeg funnet på dustinhome.no og Acer'en finnes på flere forskjellige nettbutikker.

     

    Hvordan vurdere dere disse to maskinene opp mot hverandre? Og link gjerne til reviews og tester dersom dere kommer over slikt.

  6. Du kjøpte denne maskinen som privatperson og ikke på et firma?

     

    I såfall gjelder forbrukerkjøpsloven og du har 5 års reklamasjonsrett.

    Vedrørende annet utstyr du selv har montert i maskinen, tror jeg at jeg personlig ville ha demontert det og hatt det liggende hjemme mens jeg sendte bort maskinen til reperasjon.

     

    Og ta det med butikken du kjøpte maskinen av, du skal egentlig ikke trenge å ha med å gjøre med produsent/importør/grossist da ditt kundeforhold er med butikken.

     

    Om du velger å gå direkte til produsent/importør/grosisst er du bare snill og avlaster butikken. Men jeg gjør det ofte selv bare for at da har jeg 100% kontroll over hva som blir sagt og gjort i forhold til saksgangen.

     

    Har selv en ASUS inne til rep. nå. Tre år gammel og utenfor garanti med en defekt harddisk. Fikk først tilsendt en reperasjonstilbud, og så fort jeg nevnte forbrukerkjøpsloven og 5 års reklamasjonsrett ble denne reperasjonen godkjent uten at jeg blir belastet en krone. Pass på å legge ved kopi av original kjøpskvittering og skjema fra Forbrukerrådet (http://forbrukerportalen.no/klageskjema).

     

    Høres ut for meg at dette er en klar reklamasjonssak som du ikke skal trenge å dekke selv.

  7. Det er 2 års garanti.

     

    Men etter norsk forbrukerkjøpslov har har du 5 års reklamasjonsrett dersom du kjøper varen som privatperson.

     

    Hvis du kjøper en vare med mangler, gir forbrukerkjøpsloven deg visse rettigheter. En vare er mangelfull dersom den ikke er som dere har avtalt. Ved mange kjøp er det ikke avtalt noe spesielt med hensyn til varens kvalitet osv. Da har du etter forbrukerkjøpsloven krav på at varen har samme egenskaper og holdbarhet som tilsvarende ting i samme prisklasse. Du har også krav på at varen har de egenskaper og den kvalitet som selgeren har opplyst direkte til deg eller gjennom sin markedsføring.

     

    Det er imidlertid ikke en mangel hvis feilen skyldes unormal slitasje eller uriktig bruk - f.eks. at du har brukt den i strid med bruksanvisningen, eller at den har vært utsatt for ytre påvirkning – f.eks. lynnedslag. Er det slike årsaker til feilen, har du normalt ikke krav på at selgeren dekker dine omkostninger til f.eks. reparasjon eller omlevering.

     

    Hvis det nye TV-apparatet eller vaskemaskinen din slutter å fungere tre år etter at du kjøpte det, skal selgeren normalt sett betale reparasjoner etc…. Hvis det er tvil om årsaken til mangelen kan ikke selgeren slippe unna ansvaret ved å hevde at feilen skyldes slitasje eller unormal bruk. Det er selgersiden som må sannsynliggjøre at feilen skyldes forhold du er ansvarlig for. Det vil med andre ord si at dersom selgersiden ikke finner årsaken til feilen må selgeren dekke reparasjonen.

     

    En del selgere avviser reklamasjoner med en påstand om at enkelte deler av varen må forventes å ha en kortere levetid. I en sak om en videospiller har Høyesterett bestemt at ved feil på elektroniske komponenter med lang levetid som ikke krever alminnelig vedlikehold har du krav på gratis reparasjon i hele 5-års perioden. Dette prinsippet gjelder også for de andre produkter som ved normal bruk har en lang levetid. Etter forbrukerkjøpsloven har selgeren også en streng opplysningsplikt som sier at han må opplyse om alle forhold som du har grunn til å regne med å få. Det vil si at du har krav på å få opplysninger dersom det er deler ved produktet som må påregnes å ha en kortere levetid eller som trenger særskilt vedlikehold. Dersom selgeren ikke har gitt deg slike opplysninger (enten direkte, i bruksanvisning eller lignende) vil det som regel være en mangel hvis det oppstår feil på varen i reklamasjonstiden.

  8. Jeg har frem til nå hatt en Dell XPS M1330 med led-skjerm, som jeg har vært veldig godt fornøyd med. Det har vært et par episoder med at bakbelysningen har dødd for meg men de problemene har blitt tatt hånd om av Dell og blitt byttet på garanti.

     

    Natt til onsdag døde hovedkortet på maskinen, og Dell skal ha 4.800,-/5.600,- for å bytte det. De vil ikke selge meg et nytt hovedkort for å bytte selv. Maskinen er ikke mer enn knapt to og et halvt år gammel, men ble kjøpt på firmakonto så forbrukerkjøpsloven og 5-års reklamasjonsrett kan ikke brukes i dette tilfellet. Så da vurderer jeg sterkt å heller gå til innkjøp av en ny maskin, i stedet for å få den gamle reparert.

     

    Det mest klare alternativet til min Dell XPS M1330 er jo selvsagt Dell Studio XPS 13, og denne ligger på ca. 10.000,- med:

     

    Prosessor: Intel Core 2 Duo P8700

    Skjerm: 1280x800 White-LED display

    Minne: 4GB

    Harddisk: 500GB

    Skjermkort: GeForce 210M 512MB

    Bluetooth, Wlan, cd/dvd-brenner, webcam...

     

    Hvilke andre alternativer finnes der ute, men ca samme spesifikasjoner og pris inntil kr. 10.000,-??

  9. Hehe, jeg hadde en lang og dårlig dag i går Morten K.

     

    TS: Du kan benytte begge komponentene du har liggende.

     

    Ny liste med Antec Three Hundred.

     

    OS har blitt linket tidligere, men det er fint at du nevner retail til en litt høyere sum.

     

    Edit: Det fungerer jo TS, men det er en del unødige kroner i HK med mindre du trenger flere USB og Firewire utganger enn det som er funnet så langt. Samt at du kan benytte PSU og skjermkortet som du har liggende, det utgjør en tusenlapp til.

     

    Hovedkortet du har lagt til har ikke coaxial digital lyd ut..

    Hva med dette hovedkortet, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=48048...nks#ProductTabs er det noe tess? Det er det rimeligste på komplett med min type lyd ut.

  10. Lavt støynivå glemte jeg helt i farta sammen med OS.

     

    Her er Win 7 Home Premium OEM utgave til 995,-

     

    Støy er ikke noe problem, for ved avspilling av film eller musikk står boksen i en annen etasje ;)

    Derfor jeg må ha coaxial digital utgang for lyd og dvi utgang(er), har lagt opp kabling i veggen fra 2. etg. til stua hvor jeg har skjerm og anlegg.

     

    Kan jeg ta med meg dette skjermkortet http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=327195 i oppsettet ditt Deluze? For det har jeg liggende fra før. Sammen med en nesten ny PSU, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=482848.

  11. Trenger hjelp til å finne gode komponenter til en bruks PC til maks 6.000,-.

     

    Bruker maskinen til vanlig bruk, surfing, kontorapplikasjoner, spille av musikk og film/video.

    Blir brukt veldig lite til spilling og denslags.

     

    Må ha utgang for coaxial digital lyd, firewire og ellers ganske godt med USB 2.0 porter. Må også ha med Win 7.

    Har noen eksterne harddisker som vil bli koblet til og jeg har forsåvidt mus/tastatur og skjerm som jeg kan ta med meg videre.

     

    Kan noen sette samme et oppsett som kanskje passer til denne bruken? Helst hvor alle komponentene er plukket fra en og samme nettbutikk. I tilfeller hvor jeg kan få maskinen satt sammen alt før levering hadde jeg også satt pris på det, men er ikke helt fremmed for å sette sammen komponentene selv heller.

  12. Hadde jeg bare lest dette før jeg også gikk i fella og bestilte varer fra Multicom (MultiCon, som i multisvindel)...

     

    Har skrevet en lang epost til de, så skal bli artig å se hva jeg eventuellt får til svar...

     

    Hei..

     

    Vil først og fremst fortelle dere at jeg er meget godt fornøyd med prissettingen av varene i deres nettbutikk, hvertfall denne gangen når det gjaldt varen jeg skulle ha.

     

    Det jeg ikke er like godt fornøyd med er den store differansen mellom lagerstatus og leveringstid som dere opererer med. Søndag 25/10-09 rett rundt klokken 23:00 bestilte jeg deres vare xxx til en meget fordelaktig pris. Samtidig som dere var de rimeligste på markedet som hadde dette produktet på lager. Eller dere oppgir at dere har det på lager. Oppgitt lagerstatus ved bestilling var 5 stk. Ordrenummer på denne bestillingen er: xxxxxxx.

     

    Så blir jeg bedt om å bestille et til av samme vare på vegne av en bekjent den 27/10-09, lagerstatus ved dette bestillingstidspunktet var 1. Dere oppgir da å ha 1 stk av denne på lager to dager senere.

     

    I dag 29/10-09 er status på den første bestillingen jeg gjorde fortsatt Bestilt, ikke sendt. Og jeg undres litt over hva problemet er og hvorfor denne ikke er sendt. Ringer dere og får høre at sentrallageret deres er tomt for denne varen men forventer å få inn ny forsyning 30/10-09. Forventer, som i at ingenting er garantert. Så skal varen sikkert sendes fra sentrallageret til deres avdeling i Åmli, hvorpå dette skal pakkes om og sendes ut til meg som deres endelige kunde. Håper at jeg ikke tar feil i gangen her? Korriger meg gjerne om jeg tar feil. Eller gjør dere som enkelte andre av deres konkurrenter og sender varene direkte til kunde fra sentrallageret?

     

    Dette vil si at mest sannsynlig vil ikke varen jeg har bestilt bli sendt fra sentrallager til dere før mandag 02/11-09, og med et par dagers postgang ankomme dere 04/11-09. Så skal dere pakke om og sende videre til meg, dere sender pakken påfølgende dag 05/11-09 og to dagers postgang tilsier at jeg først vil motta varene jeg har bestilt lørdag 07/11-09. Altså 14 dager etter at jeg plasserte ordren hos dere. Dette er uforholdsmessig lang leveringstid på en vare dere oppgir at dere har på lager.

     

    Bestilte noe annet hos en konkurrent av dere i går, og allerede under en time etter at ordren var plassert fikk jeg mail med sendingsnummeret på pakken, og klokken 11 i formiddag var pakken innlevert på postterminal.

     

    For min del er det for sent å kansellere ordren jeg har hos dere, i og med at det allerede har gått forholdsmessig lang tid siden ordren ble plassert. Men dersom det er slik at dere opererer med lagerstatus på varer plassert på fjernlager, og statusen på varer derfra ikke blir oppdatert i realtime burde dere vurdere å nedjustere antallet dere oppgir å ha på lager slik at kunder som har list til å bruke dere som leverandør faktisk får varen sendt til seg etter 1-3 dager, og ikke etter 10 dager som jeg er redd jeg kommer til å oppleve i dette tilfellet. For jeg vil gjerne være ærlig med dere å si at leveringstid betyr mye for oss som er kunder i dagens samfunn. Og jeg som kunde forventer nesten å kunne motta en vare som er oppgitt til å være på lager innen 3-5 dager.

     

    Orden jeg plasserte hos dere sist, ordre xxxxxxx, her var fortsatt varen oppgitt til å være på lager. Men nå var lagerbeholdningen deres oppgitt til å være 1. At dette skjer da, med dobbeltbestilling av varer fra to eller flere butikker fra samme fjernlager kan jeg skjønne. Men i og med at dere oppgir å ha 5 stk av en vare på lager 25/10-09 og 1 stk av samme vare den 27/10-09. Da forventer jeg nesten at denne varen faktisk var på lager hos dere 25/10-09.

     

    Jeg skulle gjerne vist hva dere har å si i denne saken? Hvorfor oppgir dere at dere har varer på lager, når dere tydeligvis ikke har det? For jeg som forbruker og kunde hadde kanskje fortsatt valgt dere som leverandør selv om dere oppgir lagerstatus til forventet inn på lager 02/11-09, hvis dette var noe det ikke hastet med og dere hadde beste pris. Men hvis dette hadde vært noe det virkelig hastet å fa tak i, da hadde jeg som forbruker kanskje valgt å betale noe mer, men fått varen tidligere.

     

    Jeg håper dere skjønner at jeg ikke er direkte misfornøyd med dere, men jeg må samtidig innrømme at jeg føler meg litt lurt i og med at jeg må vente ca. 14 dager på en vare andre leverandører hadde klart å levere på en tredjedel av tiden for 50-100 kr mer. Pris er ikke alt.

  13. Hiper-PSUene type 530/580W er kjent for å være upålitelige. Du kan jo ta ut PSU og forsøke å jumpstarte den for å se om den sviver i det hele tatt. Link.

     

    Takk for linken. Det er noe jeg skal forsøke etter jobb i dag.

    Har jo heldigvis enda garanti på PSU'et så jeg har planer om å benytte meg av den.

     

    Kjøpte denne hos komplett.no. Har de noen andre PSU'er dere kan anbefale?

  14. Kom nettopp hjem fra jobb, og finner ut at pc'en hjemme er død...

    Den fungerte i går ettermiddag, og jeg har ikke slått den av.

     

    Når jeg forsøker å slå på maskinen skjer det ikke noe som helst, men jeg hører en høyfrekvent lyd fra psu. Diode i hovedstrømbyter på psu lyser, men jeg ser ikke noe lys i dioden på hovedkortet.

     

    PSU'en er en Hiper HPU-4K530... Tror dere det er PSU'en som har tatt kvelden?

     

    Hvaslags PSU vil dere anbefale hvis det er snakk om at det er psu som er defekt?

     

    Håper på tilbakemeldinger...

×
×
  • Opprett ny...