Gå til innhold

klo

Medlemmer
  • Innlegg

    642
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klo

  1. Ser også av prislista du linket til, at hele utstyrslista for L&K utgaven har forandret seg, men noe jeg synes er merkelig er at de pakkene som tidligere var std. på L&K utgaven nå ikke er tilgjengelige i det hele tatt.

    Trolig endret etter forespørselen jeg la inn da :) Poenget er vel at pakkene ikke er med, men ustyret i de pakkene er stort sett standard på L&K, botsett fra da delingsnett og gardiner. Noe som de da viser med å sette de som standard lenger nede i prislista. Gardiner ønsker jeg ikke, samler seg trolig fort skit og støv og fukt nedi der, som er vanskelig å rengjøre. Delingsnett virket ikke så godt i praksis, da er det bedre med et slikt fast gitter om behoved kommer en gang tenker jeg.

  2. Min andre halvdel likte best brunt, så måtte noe overtaling til for å få hun til å gå med på svart interiør.

     

    Da har vi bestilt bilen. Det ble noen endringer på oppsettet, endte opp med 2.0 TDI 4x4, selv om jeg helst ønsket bensin, så ble vi etter prøvekjøring i vinterføre bestemt på 4x4. Da er eneste reelle alternativ med automat og 4x4 diesel på denne bilen. Skulle veldig lite til for å få spinn på framhjulene vs en mindre bil som Golf (kan være dekkene på demobilen og sin feil).

     

    Da ser oppsettet slik ut:

     

    L&K TDI 190 4X4 DSG

    QUARTZ GREY MET

    L&K SORT SKINN

     

    Ekstrautstyr:

    MULTIRATT M PADDLES/STYRING AV DSG

    RESERVEHJUL

    VENTILERTE SKINNSETER

    FOLDBART HENGERFESTE

    VARME I FRONTRUTEN

    BAGASJEROMS MATTE

    TECTYL

    VINTERHJUL MED PIGG / 17" STRATOS FELG

     

    Satser på vi blir fornøyde :)

     

    Hvilken produksjonsuke ligger din på nå?

  3. Dersom du trykker på prisliste nå på Skoda sine sider får du denne linken: http://www.skoda-auto.no/SiteCollectionDocuments/Car%20models/2016/prisliste/skodapriser_superb_20160101.pdf

     

    Som er lik den du scannet tidligere i dag, din link må være fra i fjor?

     

    Selger skulle sjekke opp og komme med tilbakemelding, rekner med det er standard, som du sier.

  4. Slik er det med innholdet i noen av de andre pakkene også, selv om det står at det er inkludert i den eller den utstyrspakken, som f.eks. mekaniske solgardiner i sidevinduene bak, det er med i bagasjeromspakken (som igjen er std i L&K utgaven). Men likevel så står det priser i prislisten for dem, og det er veldig forvirrende.

    Ja, har lagt merke til dette, veldig forvirrende. Men har du fått det bekreftet med din selger at det er pakkene som er gjeldende og ikke motsatt?

  5. Selger sa at delingsnett ikke var standard på L&K, men har bedt han dobbeltsjekke, synes det virket rart.

     

    På vinterdekk var tanken 17" Stratos, usikker på dimensjon, har ikke spurt selger om dette.

     

    Ellers er jeg litt usikker på DSG 7 kassa etter jeg kom over litt info om problemer på denne, mulig det er fikset på nyere kasser. Har jo denne på Golfen, måtte bytte styreenheten på den etter 2 mnd på garanti, men ellers ingen problemer. Tanken er å ha bilen en god stund, også utover garantiperioden, så vil helst ha minst mulig problemer. 2,0 TSI 220 hk, for å få DSG 6 (som visstnok har vert mindre problemer med) er ganske dyrt, stort hopp fra 1.8 TSI med tanke på pris/hk, men er oppe til vurdering... Blir mindre klok jo mer man leser  :hmm:

  6. Det brune interiøret er helt klart mye mørkere når det ikke er solskinn, noe som gjør at det går an selv om man helst vil ha svart. Har alltid hatt delskinn, så vet vel ikke helt hva jeg går til, men blir trolig ventilerte seter slik at man forhåpentligvis slipper klamheten på lengre turer om sommeren. Syntes også skinninteriøret såg veldig bra ut.

     

    Har fått tilbud hvor de inkluderer vinterdekk og litt avslag oppå der igjen, så det er sikkert en ok deal. 

  7.  

    Dersom man ser i databladet så er denne motoren med 7-trins DSG oppgitt til 250nm/1.250-5.000rpm. Mens for manuell kasse er det 320nm/1.450-3.900rpm.

    Det er vel fordi 7-trinns DSG fra VAG med tørre clutcher ikke tåler mer enn 250 Nm. Skal man ha mer, må man ha den "gamle" 6-trinns DSG med væskeclutcher.

     

    Ja det stemmer, så spørs det hva man hadde foretrukket, DSG6 med 320nm eller DSG7 med 250, det valget får man dog ikke.

  8.  

    Dersom man ser i databladet så er denne motoren med 7-trins DSG oppgitt til 250nm/1.250-5.000rpm. Mens for manuell kasse er det 320nm/1.450-3.900rpm.

     

    Vurderer selv denne bilen med denne motoren i L&K utgave. Er godt fornøyd med 1.4 TSI i min Golf, og håper 1.8 TSI kan gi noe tilsvarende i denne bilen som er større.

     

    Det har jeg lest også, men dessverre så finnes den ikke med manuell kasse i Norge......

     

    Jeg har også 1,4/140hk i min Golf stasjonsvogn, og på papiret så er jeg Superb med 1,8/180hk med raskere i akselerasjon og toppfart, men hvordan det fungerer i praksis vet jeg ikke enda.

     

    Jeg prøvekjørte L&K utgaven, og den hadde også blitt billigere for min del, i tillegg til en del ekstrautstyr som ikke er mulig å få til Style utgaven. Men for min del som ikke vil ha skinn interiør og heller ikke er en stor "fan" av det mørkebrune interiøret i L&K utgaven, så var den aldri et alternativ, selv om jeg økonomisk sett hadde kommet bedre utav det.

     

     

    Jeg er litt der også, ønsker helst svart delskinn, men det vanskelig å forsvare det økonomisk og ikke gå for L&K, dersom jeg velger "Style", og kun det utstyret jeg "må" ha så er det veldig få kroner som skiller, og får da med mye mer utstyr på L&K.

     

    Men syntes det brune interiøret så mye bedre ut i virkeligheten enn på bilder, og blir nok tilfreds med dette, selv om jeg helst vil ha svart. Foretrekker også delskinn, men tenker noen av ulempene med skinn blir bedre om jeg velger ventilerte skinnseter? Hva er grunnen til at skinn er uaktuelt for din del?

     

    Ellers likte min andre halvdel veldig godt "L&K" brandinga og interiøret.

     

    Hvor mye avslag fikk du på listepris?

×
×
  • Opprett ny...