Gå til innhold

severinM

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av severinM

  1. Hei! :) Jeg har for ei ukes tid siden kjøpt meg nye hodetelefoner; Denon 1001.

    Så langt er jeg veldig fornøyd, og tror jeg valgte rett sett til min bruk. Men, så var det et lite problem. Jeg har et Esi Juli@ lydkort i PCn, som jeg har vært veldig fornøyd med. Men når jeg kobler Denon hodetelefonene i, så er det en svak pipelyd fra den ene utgangen(høyre). Denne er så svak at jeg kan leve med det, men når jeg kobler på hodetelefonforsterkeren - En FiiO E3 - en imellom, så blir det voldsomt med støy/susing. Jeg har brukt forsterkeren på mp3 spiller(Zen Vision M), mobil, og et "innebygd" lydkort uten at det har vært noe støy fra den, så jeg tror problemet ligger i juli@-kortet. Jeg har lagt inn hele CD-samlinga på PCn, og hører veldig mye musikk på denne. Hodetelefonene drives greit uten forsterkeren og, men jeg får følelsen av at de er litt bedre "kontrollert" med forsterkeren i tillegg. Hvis jeg er helt på villspor nå, og 32 Ohms hodetelefoner slett ikke trenger noen forsterker, er jo det bare fint! :) Har ikke hatt de lenge, og det er godt mulig lyden er som den "skal" uten forsterkeren.

     

    Edit: Pipelyden i høyre utgang er ikke bare der med Denon hodetelefonene, bare formulerte meg litt dårlig ...

     

    Det jeg da egentlig lurer på, er hva som kan være mine alternativer nå. Vil det være en god løsning å kjøpe en ekstern DAC, som jeg kan kjøre signaler via SPDIF i, fra lydkortet? (Finnes det en sånn dings?) Eller kan det være noen andre alternative løsninger?

     

    Så vil jeg bare takke for en veldig interessant tråd! :w00t: Har lest igjennom den et par ganger i løpet av de ukene jeg har vært på leting etter de rette hodetelefonene!

  2. Ja, ser på ATI/AMD sine sider at det står litt om det. Men poenget mitt var(tror jeg) at kortet klokket seg ned, selv om det ikke er støtte for PowerPlay. :)

    (Det klokkes forøvrig også ned selv om jeg har på Aero i Vista.)

     

    Så kommer det vell flere funksjoner med PowerPlay som kan få ned idle temperaturen, strømforbruk osv. Selv om denne teknologien vell strengt talt er mest aktuell for bærbare, for å spare strøm?

  3. Skjønner ikke helt fra jeg skal skrive der jeg:/ Kunne noen skrive for meg hva jeg skal skifte for og få vifta på 50%?

     

    Det står forklart på denne nettsiden :)

     

    Jeg synes 50% støyer veldig mye, så bare lagde to profiler, med hotkeys. Så kan jeg hoppe mellom de to når jeg spiller, og ikke - dermed er kortet stille så lenge jeg ikke spiller.

     

    (rundt 30% hastighet er relativt stille.)

  4. 1. Må være bra lyd, fordi jeg produserer musikk, så trenger BRA lyd!

    2. Må tåle litt, jeg har hatt liksom 10 headsett i året (er slike 100 kroners tongue.gif)

    Du produserer musikk med hodetelefoner til 100kr?? :p

     

    Har hørt mye bra om DT770 Pro, og har selv vurdert å kjøpe disse. Men hadde vært fint med noen flere alternativer. :)

    Har hatt et par Sony "proffesjonelle" hodetelefoner i 5, 6 år nå og har vært meget fornøyd med dem. Men nå har de begynt å gå i oppløsning, bokstavelig talt!

     

    Edit: Skrivefeil...

  5. 5-5-5-15 ->OK (Det jeg kjører til daglig)

    4-5-5-15 ->Blåskjerm

    5-4-5-15 ->OK

    5-5-4-15 ->OK

    5-5-5-12 ->OK

    5-4-4-12 ->OK

     

    Skal teste videre med flere kombinasjoner.

     

    Kan jo komme med et annet spørsmål mens jeg er igang her da :)

     

    Er det utelukkende om å gjøre å ha lavest mulig timings, eller kan en bestemt kombinasjon være bedre, selv om den har slakkere timings? At brikkene "jobber bedre" i det tempoet eller noe?

  6. Eller kan du prøve denne utregningen: cas + trcd + 2 for å stille Tras-en. Så ifølge den vil det gi 5-5-5-12.
    Systemet virker helt stabilt på 5-5-5-15, så da virker det som om det ikke er det som er problemet? Kan evt. justere Tras ned og sjekke om det fortsatt er stabilt på 12.

     

    Jeg skal gjøre som du skriver å justere en og en verdi, og se om jeg finner ut hvilken verdi(hvis det er en bestemt), som gjør at systemet rebooter :)

  7. Hei, :)

     

    har akkurat skaffet meg 4GB Mushkin ram. De er montert, og kjører på Vista Ultimate 64 bit.

    Brikkene skal kunne kjøre på 1000mhz, 5, 5, 5, 15 - på 2.1V.

     

    Problemet er at jeg ikke får kjørt de på de timingsene jeg vil. Jeg har sett flere steder at de som har testet brikkene kjører de på 800mhz, og med timings rundt 4, 4, 4, 10 o.l.

     

    Jeg kjører nå på 800mhz, og 5, 5, 5, 15. Hvis jeg prøver å justere ned timings, så fryser systemet enten før jeg får starta windows, eller rett etter at skrivebordet kommer fram. Jeg kan uten problemer klokke CPU høyere, og maskinen har kjørt stabilt i over et år nå.

     

    Er det noen spesielle instillinger som kan påvirke at man ikke får kjørt på lavere timings? :hmm:

     

    Asus P5B-e Plus - nyeste bios(fra mars 2008)

    Core2Duo E6600 - klokket til 3.2Ghz

    Mushkin Redline 4GB XP2 8000

    Windows Vista 64bit

    post-114050-1207848676_thumb.jpg

  8. hei :)

     

    Bilde nummer 1 er best.

    Jeg synes det ser ut som det er en smule for mye gult i bildet, men det er kanskje gjort for å få fram den fine tonen i bildet?

     

    Horisonten en smule skjev(heller litt mot venstre)

     

    Ellers et flott bilde, med bra stemning :)

  9. Vil annbefale deg å ikke svare så bastant som du gjør severin20 spesielt med tanke på at du tydligvis ikke vet hva du prater om...

    Ser ikke helt at jeg har vært bastant, og det er ingen grunn til vinkle innlegg mot meg når det ikke har noe å si for trådstartes spørsmål, spesielt ikke etter at problemet tilsynelatende er løst.

     

    Bare foreslo å prøve å starte maskinen uten skjermkortet(som trådstarter hadde mistanker om var feilkilden), for å se om det var problemet. Hvis vi ser bort fra at jeg hadde helt feil angående hovedkort og innebygde skjermkort, ville vell det ikke vært så dumt?

     

    Uansett... beklager hvis jeg rotet det til her. :innocent:

  10. Men hvordan kan jeg vite om pcn virker hvis jeg ikke har koblet i skjermkortet da?

    Pcn starter jo, men den kommer liksom ikke til windows noen ganger.

     

    Hvis skjermkortet var problemet, ville PCn startet opp som vanlig. Du trenger ikke et eget skjermkort for å få bilde på skjermen. Du kobler bare skjermen på hovedkortet. Har aldri hørt om hovedkort som ikke har tilkobling for skjerm...

     

    Men hvis det ordnet seg med litt støvplukking er jo det flott :)

×
×
  • Opprett ny...