Gå til innhold

FilleteBill

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FilleteBill

  1. Da jeg kjøpte i juni gikk jeg for 17-85 IS USM versjonen. Fikk pakken riktignok til 7.999,- hos Fotovideo. Tre stopps IS hjelper for liten blender, om du fotograferer håndholdt, og USM motoren er lynkjapp og lydløs. Ellers er det endel tønneforvrengning (er det navnet? Husker ikke hva det heter på norsk), men dette fikser du enkelt i etterbehandling.

     

    De ekstra 30mm du får kontra 17-55 gjør det også noe bedre egnet som allround-optikk tør jeg og påstå.

     

    Jeg er ganske fornøyd med dette objektivet, men mange vil nok mene det ikke er verdt original utsalgspris. Ca. 3800,-

     

    Om du får huset for 6000,- og objektivet for 3800,- separat (9800,-) sparer du allikevel noen hundrelapper på kit-et hos Fotovideo (8995,-)

  2. Er ganske sikker på at jeg skal gå for 40D. Både grep, byggekvaliteten og den større søkeren spiller avgjørende faktorer. Også er det prisen, da.

     

    Da ser det ut som det står mellom:

    40D /m 18-55 IS til 6500,-

    40D /m 17-85 IS USM til til 8000,-

     

    Heller egentlig mot det siste alternativet. Er klar over en del av de negative sidene, men liker allsidigheten. Utifra billigste prisen på kameraet sparer jeg også 1500 på det.

     

    Tror de 31 ekstra millimeterne 17-85 tilbyr kan være greit. Spesielt siden jeg egentlig tar bilder av "alt" (slik det forholder seg nå) heller enn noe spesielt, og liker finner allsidigheten tiltalende.

     

    Edit: Mindre endring i siste setning.

  3. Både skjerm og video er jo "kjekt å ha" men langt i fra et must.

     

    Har nå i det siste tuklet litt med både 40D og 400D, og må si at jeg likte grepet på 40D en hel del bedre. Går utifra 400D har endel av de samme fysiske preferansene som 500D?

     

    Hvordan er ellers denne værtettingen til 40D? Jeg vet de fleste dslr tåler noen dråper, men har alltid vært redd for elektronikken jeg tar med ut, og vil være naturlig skeptisk.

     

    Også var det det objektivet, hvordan er denne (40D m/17-85mm) pakken til fotovideo kontra denne? (40D m/18-55mm) Prismessig er vel 17-85 pakken billigere i alt. Ellers er det bare den pakken med 18-55mm som er aktuell på 500D. Link.

    Bottom line:

    Kan jeg få mer morro om jeg investerer i 17-85mm f/4-5,6 IS USM som førsteobjektiv kontra 18-55mm f/3.5-5.6 IS.

     

    Litt ot:

    Ellers merket jeg at på den siden var "gateprisen" på 40D over 100 dollar høyere enn 500D. Kommer det av den "nyeste nye" mentaliteten vi har på elektronikk her i Norge at 40D er såpass lavpriset i forhold til 500D i motsetning til denne siden?

    Som forøvrig så ut til å hente prisdata fra blandt annet amazon.com. Egentlig ikke så viktig, men litt artig.

     

    Blir litt mye frem og tilbake, men det er jo tross alt en større innvestering :)

  4. Takk for det.

    Jeg vurderer absolutt 40D grunnet den lave prisen og at jeg da har mulighet til "å ta med meg" noe av tilbehøret til mitt neste kamerahus ettersom jeg da slipper å hoppe opp en klasse. Om det virket logisk. Er i hvertfall slik jeg har forstått det. Tenker da på snop som batteri, grep, osv. Men jeg vet ikke hvor viktig dette er.

     

    Som tidligere nevnt har jeg 8000 til rådighet og kom nettopp over dette tilbudet hos FotoVideo. Jeg noterer meg at det objektivet og 40D koster tilsammen ca 9500 i prisguiden. Altså et gangbart tilbud? Om jeg ikke har funnet feil objektiv i prisguiden, riktignok.

     

    Noterer meg at det objektivet er litt eldre enn det første kit-objektivet, men har det så mye å si, egentlig?

     

    Ellers er jeg framdeles åpen for pros and cons for 500D - 40D.

  5. Hei.

     

    Jeg skal investere i nytt dslr og trenger et par kjappe tips om hvilket kit jeg skal velge. Jeg er førstegangskjøper, men har lest en del om fotografering og har satt meg inn i endel aktuelle modeller.

     

    I første omgang tenkte jeg å sette denne og denne pakken opp mot hverandre.

    Jeg vurderer 40D grunnet den lave prisen det har for øyeblikket, og det faktum at det kan være ganske værhardt der jeg skal fotografere, for alt det er verdt.

     

    Jeg eier altså ingenting av fotoutstyr fra før av og har ca 8000,- til rådighet.

     

    PS: Jeg har tenkt å kjøre Canon grunnet at jeg da kan byttelåne utstyr med venner og da har større mulighet til å få hjelp IRL.

     

    :)

  6. Takk for infoen!

     

    Er tydeligvis en flott anledning til å stifte nye bekjentskap, så det er jo noe å se fram til der oppe.

     

    Skal satse på en bopel i sentrumsområdet. Fikk en liste fra skolen hvor de hadde samlet sammen en del private tilbud nært skolen til romtekelever, så er vel egentlig førstemann til mølla.

  7. Hei.

     

    Jeg ble oppringt for vel en måned siden med et stående tilbud til en plass på vg3 romtek på Andøya, noe jeg takket ja til. Med dette følger naturligvis en hel del spørsmål av alle sorter:

    Er det noen andre her som skal opp dit? Hvordan er Andenes som tettsted/småby? Noen som har tatt VGS romtek der oppe? Isåfall erfaringer fra eller til?

     

    Egentlig ganske generelt, så får vi heller litt mer håndfaste spørsmål etterhvert.

     

    Har sett litt rundt på nettet, men førstehåndserfaringer er uansett greit.

     

     

    Krysser fingrene for at det er noen der ute med behjelpelig informasjon. :)

  8. Takk for kvikk respons :).

     

    Maskinen bygger jeg forøvrig for en kompis.

     

    Angående Z-5500 var det spesielt ønskelig med surround, og jeg tror det settet falt litt i smak. Tastatur har han også fra før.

     

    Er det forøvrig noen som har erfaringer med kabinettet, og vil strømforsyningen klare cf?

     

    Med tanke på quaden må jeg forhøre meg litt om han har tenkt å vente lenge før han skifter prossesor, ettersom det virker som om quad kan være en kjekk ting om f.eks to år, men det er nok greiest med duoen nå mtp ytelse i spill.

     

    Spillmessig tror jeg vi snakker litt allround, men jeg skulle tro disse 4870-kortene i cf skulle klare de fleste biffer greit. Eller?

     

    Da tror jeg vil ligger på noe slikt:

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=79654

    (hovedsakelig Svenni212000 sitt forslag)

     

    Edit:

    Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt særlig mye med på gpu-markedet for tiden, og om det er noen nevneverdige grunner til å sitte på gjerdet i en måned eller to er det bare å skrike ut :p

×
×
  • Opprett ny...