Gå til innhold

Katiie

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Katiie

  1. Jeg har ikke så veldige gode kunnskaper om evelusjon så dette spørsmålet er tatt litt ut av ingenting, men mange dyr har ritualer for hvem som skal få pare seg og ikke. I disse ritualene er jo som regel en eller få bestemte egenskaper viktig. Individene med riktige egenskaper i denne sammenhegen vil jo ha mye større sjanse for å få avkom, riktig? Dette må jo bety at evelusjonen generelt jobber fortere med egenskaper som er viktig ved parring ikke sant?

     

    Ser at dette ble litt Off-Topic, men er nysgjerrig. Forresten kan vi vel overføre dette til sjiraffer. Hvis sjiraffer, rent teoretisk, ser på lang hals som en viktig egenskap for en eventuell partner, kan jo dette være en forklaring på hvorfor sjiraffer har utviklet hals som er enda lenger en det som er nødvendig for å kunne nå opp i trær. Og hvorfor denne utviklingen fortsetter(hvis det er tilfellet)  selv om det ikke er nødvendig.

     

    Edit

    8381168[/snapback]

     

    Det du snakker om her er seksuell seleksjon. Seksuell seleksjon (eller det seksuelle utvalg) er en evolusjonsfaktor som i likhet med naturlig seleksjon fører til tilpasninger hos arter. Dette skjer ved at de individene som er best egnet til å velge og tiltrekke seg kjønnspartnere, får mest paringer (og dermed mest avkom) og/eller paringer med partnere av høyest kvalitet.

     

    Resultatet av den seksuelle seleksjonen er bl.a. evolusjonen av sekundære kjønnskarakterer. De sistnevnte kan til og med være så store og/eller påfallende (f.eks. påfuglens hale eller den utdødde kjempehjortens gevir) at de representerer dårlige tilpasninger til miljøbetingelsene; de kan f.eks. tiltrekke fienders oppmerksomhet eller redusere bevegeligheten. Derfor pleier man å betrakte seksuell seleksjon som en evolusjonsfaktor som er adskilt fra naturlig seleksjon, selv om begge prosessene foregår etter det samme mønsteret. (Wiki)

  2. Flott å høre at man kan få fullt studielån og stipend! Nå har jeg bestilt veiledningstime både hos Bjørknes og Sonans, bare for å sjekke ut tilbudene deres.

     

    Jeg har forresten hørt veldig mye forskjellig om hvilken av skolene som er best. Noen sier Bjørknes, andre sier Sonans. Prismessig ligger de vel omtrent likt. Dersom noen her har erfaringer fra noen av skolene, kom gjerne med deres bedømmelse :)

  3. Jeg har tenkt til å ta opp fag på Bjørknes, og i forbindelse med dette skal jeg flytte til Oslo. Er det noen som vet om jeg kan få vanlig studielån eller noen ordning fra Lånekassen i forbindelse med dette, eller gjelder det bare universiteter og høgskoler?

     

    På forhånd takk :)

  4. I løpet av de siste årene har jeg vært plaget med at jeg sovner på dagen mens jeg gjør andre aktiviteter. Dette er veldig forstyrrende for studiene, og jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe for å forhindre det. Jeg legger meg klokken ti-elleve hver kveld og står opp rundt klokken åtte om morgenen. I tillegg trener jeg tre-fire ganger i uken, drikker mye vann og spiser sunt.

     

    Jeg sitter mye på lesesalen, og i løpet av tiden jeg leser sovner jeg flere ganger. Jeg faller plutselig i dyp søvn og begynner å drømme med en gang. Søvnen kan vare fra 1 minutt til en halvtime. Jeg har også rykninger i kroppen, og kan komme til å sparke borti en stol foran. Det er ikke sånn at jeg har noen mulighet for å gå meg en tur eller lignende når jeg kjenner at jeg blir trøtt, for jeg sovner før jeg rekker å reagere.

     

    Jeg sovner også alltid på forelesninger. Det er veldig plagsomt, for jeg gjør virkelig alt jeg kan for å holde meg våken. Til tross for mange kopper kaffe, går det ikke. Andre steder jeg sovner er blant annet på buss, tog, fly og lignende. Jeg kan ikke kjøre med et kommunikasjonsmiddel uten å sovne. Når jeg ser på film med venner, enten det er på tv eller på kino, sovner jeg også nesten hver gang. Jeg har også duppet av bak rattet flere ganger og våknet opp i feil felt i 100 km/h. Da har jeg selvfølgelig stoppet opp for å sove i femten minutter etterpå. Heldigvis har det gått bra med meg hittil, men dette skremmer meg.

     

    Jeg har vært hos legen, men hun kunne ikke skjønne hva dette var. Hun tok noen blodprøver for å sjekke kostholdet mitt, og om jeg fikk i meg de nødvendige vitaminene og mineralene, men ingen ting var i veien med verdiene mine. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Er det noen som har lignende problemer som kan hjelpe meg?

  5. Jeg har litt av det samme problemet. Jeg har ofte oppblåst mage. Sånn at det gjør ordentlig vondt. I tillegg eier jeg ikke matlyst. Jeg kjenner heller ikke sult lenger, så det er et ganske stort problem. Jeg glemmer helt å spise siden jeg ikke blir sulten. Jeg vet at dette er veldig usunt, men jeg klarer liksom ikke å gjøre noe med det. Det blir ofte sånn at jeg siser ett måltid om dagen :/

  6. Jeg antok vel bare at det var det andre det var snakk om. Men jeg synes det kan høres ut som om du har laktoseintoleranse. Har funnet ut at jeg har det selv. Jeg gikk på do (på den måten du snakker om) 5-6 ganger om dagen før. Da legen anbefalte meg å gå to uker uten melkeprodukter, måtte jeg ikke gå mer enn en gang per dag.

  7. Jeg leste litt i en psykologisk bok om seriemordere i dag. Der stod det at mer eller mindre alle seriemordere har et "seksuelt" formål med de gjentatte drapene. Dette vil ikke nødvendigvis si at de har sex med ofrene sine, men de får en form for seksuell nytelse av å drepe og torturere.

  8. Jeg vet ikke hva som er i veien, men de siste fem månedene har jeg vært plaget med frysing nesten hele tiden. Inne i hybelen har jeg ovnen på 30 grader, men jeg fryser allikevel. Dette skjer også når jeg er på forelesninger eller sitter på lesesalen. Det hjelper heller ikke at jeg kler på meg. Det er visst bare jeg som synes det er kaldt når jeg spør om vennene mine også fryser. Det er så slitsomt å fryse konstant, og jeg spenner kroppen og får vondt i ryggen. Er det noen som vet hva dette kan komme av og hva som eventuelt kan hjelpe?

  9. Jeg kjøpte meg ny telefon for ca. to måneder siden (SonyEricsson K610i). I det siste vil den ikke vise tapte anrop. Det er bilde av en rød telefon nedrerst i venstre hjørne på skjermen, men det vises ikke hvem som har ringt. Er det noen her som vet hva som er feil?

     

    Takknemmelig for svar :)

×
×
  • Opprett ny...