Gå til innhold

kornelen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 374
  • Ble med

Innlegg skrevet av kornelen

  1. Noen som vet om det er en spesiell dato, der dell er kjent for å ha gode tilbud? Har lyst på en xps 15, men tenker å avvente til jeg får minst 20% avslag, og forhåpentligvis færre feil.

    Noen som har noe formening om hvor lenge jeg må vente? :p

     

    Har mest lyst på. Den best specka 1080p modellen.

     

    Det er 10% på alle modeller til den 26 april, pluss 300kr av i frakt (så fraktfritt). De begynte med dette den 23 april, men så ikke denne tråden før nå.

    Hadde egentlig lyst på den med 8GB RAM og 256GB PCI SSD.

    Men plutselig ble den med større batteri (og da ikke med mulighet til ekstra harddisk), 16GB og 512GB til litt over prisen for den andre varianten. Holdt meg på 1080 panelet, pga matt overflate og bedre batteri, har uansett en annen skjerm som kobles til ved anledning.

    Skal brukes til videoredigering og noe fargekorrigering, og annet i Adobe-verden. 

    Edit: 

    Og håper inderligst på Samsung SSD.. 

  2. Virker også som en del sliter med dårligere RAM håndtering, noe som gjør multitasking dårligere enn før. Har sett flere videoer hvor relativt få og enkle apper må lastes inn på nytt ved veksling. Mange har visstnok fått ordnet dette og litt høyere batteriforbruk ved å bruke Sony PC Companion og reparere installasjonen. Mens hos enkelte vedvarer det til tross. 

  3. Større (blant annet 82mm front, mot 77mm før), tyngre, dyrere, men ikke optisk bedre enn den gamle. Skulle jeg valgt, hadde valget ganske enkelt blitt uten VR. Noen vil kanskje ha bruk for dette, men i mine øyne er ikke dette noe som forsvarer prisen på noen måte. 

     

    Edit: Men ikke noen direkte erfaring med de, prøvd begge to littegrann, det meste er lest om. 

  4. Chrome er helt forferdelig når det kommer til bruk av CPU. Som er en faktor som mangler i testen. Særlig youtube streaming av høy kvalitets innhold får dette til å vise seg.

    Dette er vel også fordi Chrome bruker Html5 ved visning av videoer via Youtube. Dette bruker foreløpig nesten kun (eller bare) prosessor ved avspilling, i motsetning til Flash, som kan benytte annen hardware. Men jeg merker også at prosessoren får mer å gjøre i Chrome ved bruk av Flash om jeg går til Nrk nett tv, kontra Opera 12.17. 

  5. Skal kanskje ikke ha noe med saken å gjøre, men bruker du 20 eller 40mhz kanalbredde, eller en auto mellom disse? Jeg bruker selv 20mhz, da den ikke overlapper over så mange kanaler, og har ikke bruk for mer enn det som fint leveres der. Prøv 20Mhz om du allerede ikke har gjort dette.

     

    Og dobbelsjekk at det ikke står på en kompabilitetsmodus som inkluderer G og i verste fall B standard. Tror ikke Asus har dette til vanlig. Forøvrig, hvilken modell er det snakk om, og vet du om firmwaren er av nyeste sort?

     

     

    Tror vanligvis ikkekanal 3 blir "anbefalt", etter det jeg husker er det kun 1 - 6 - 11 som er de kjekkeste. Er høyttaleren kjøpt i europeisk land? (kan være annerledes om den er laget for f.eks et annet kontinent som har andre regler for interferens mellom frekvenser.

    En tanke kan jo være å få prøve et annet eksemplar av produktet.  

     

    Siste spørsmål fra meg i denne omgang: Kan du også si noe om hvilken type høyttaler/system dette er?

     

    Edit: Som andre har nevnt, er det fint å bruke programvare til å sjekke andre nettverk. Men i dette tilfellet er jo ikke det så nyttig, men det er allerede bemerket. Da kan du hvertfall se andre nettverk, men det ser jeg du har gjort. For å kunne se interferens mellom kanaler, blir det fort en liten ekstra kostnad. Metageek sin Wi-Spy skal fungere fint til dette, men det er jo litt penger bare for å sjekke dette. 

  6. Har du OS X Yosemite installert på maskinen? Har vært mye tull med wifi etter at Apple byttet ut en nettverksprosess med en helt ny i. I OS X El Capitan (beta foreløpig, men nærmer seg ferdig nå snart) er det gått tilbake til den tidligere prosessen, noe som skal gi en mer stabil tilkobling på wifi.

    Ellers kan det jo også være kompabilitetsproblemer med nettverksutstyret som benyttes. Korriger meg om det ikke er riktig, men har vel vært noen problemer med bl.a D-link og Apple produkter. Men det er kanskje ikke bare OS X Yosemite sin skyld (om dette er installert), siden den fungerer på andre nettverk. 

  7. Du kan finne lisensnøkkelen om du fremdeles har, eller opprettet Adobe ID når du installerte pakken. Da ligger dette inne på brukeren din på adobe.com

    Om det er noen eldre versjoner du har lisens på, tror jeg Adobe fremdeles har noen versjoner liggende for nedlastning. Kanskje lettest å høre med support om dette. De har en ganske god chatfunksjon(engelsk), om du ikke vil betale for å ringe (eller sende e-post frem og tilbake)

  8. Oppgraderte fra 8.1 med alt av innstillinger og filer. Windows hoppet lett over at Opera tidligere var standard nettleser, og åpnet Edge som det mest naturlige i verden.

    Fikk ikke noe spørsmål om å velge, samtidig ble også menyene i Opera (siste versjon når oppgraderingen ble gjort) gjort om. Så nå ligner de omtrent på menyene som var i Windows 95/98. Reinstall på Opera hjalp heller ikke på dette. Artig.

    Tipper en clean install av Windows ordner det, men skulle da virkelig ikke være nødvendig. 

  9. En ting jeg sliter med, er opplastning via programmet for Windows. Har ikke prøvd det på annet enn Vista, men sikkert ikke umulig at dette dukker opp for andre også. Tingen er at Jotta programmet bruker kun halvparten av tilgjengelig opplastningshastighet (satt til ubegrenset, men tro meg, har prøvd å stille på parametrene for å "lure" programmet til høyere opplastning igjen), når programmet laster opp en enkeltfil. Når det lastes opp to filer samtidig, benytter programmet likevel hele tilgjengelig båndbredde, men altså ikke når det er en enkeltfil. Jeg bruker Jottacloud som regel til opplastning av store enkeltfiler (noen GB hver) Dette problemet har vært i ett par år, og har prøvd tidligere og nyeste versjon, uten hell. På en 12Mbit/sek linje er det greit at hele båndbredden brukes, det tar tid nok om det ikke skal halveres i tillegg.

     

    Jeg har ganske god kontroll på trådløse nettverk, og det er ingenting der som skulle tilsi dette problemet (med kanaler, nettverksutstyr eller begrensninger på f.eks QOS o.l)

  10. Til det allerede nevnte TZ70 fra Panasonic, vil jeg også nevne Sony HX90 og den litt tidligere (også litt billigere), Hx60. Begge er også i en "V" versjon, som HX90V. Da er GPS er innebygget. Wifi er forøvrig på HX90 og HX60, uten at de heter "V" på slutten. 

     

    Edit: Så nå at disse allerede er nevnt tidligere, beklager. 

  11.  

    Lurer litt på om denne følger standarder for lite bruk av strøm i standby. Eneste jeg finner er at den er 83% effektiv, noe som ikke sier så alt for mye. Jeg ville gjerne vite om noen har tall på mengde milliwatt brukt i standby. Er dette rundt 30-40, er den absolutt aktuell.

    Hehe javel ja.. fordi det da vil koste deg 50ore i steden for 1kr i måneden i stroem?

     

    Akkurat. Vet jo ikke om den bruker flere watt i standby? Det er jo litt unødvendig for en lader, syns du ikke?

  12.  

    "Med mindre Sony har greid å gjøre ladeinngangen vanntett fra innsiden, betyr dette ifølgePhoneArena at telefonen ikke lenger er vanntett. "

     

    De lanserte nylig Sony Xperia M4 Aqua hvor det ikke lenger er deksel på ladeporten. Den er fremdeles vanntett (med ip68). Men Sony anbefaler da også at en ikke lader telefonen med en gang etter den har vært i kontakt med vann. 

    Ville gjerne hatt det slik, istedet for deksler som på min Z3c. (Men tidligere var jo også hodetelefonutgangen dekket med deksel, så ting går jo fremover)

     

    Edit:

    Og hadde jo ikke vært så dumt om glassene foran og bak ble byttet ut til Gorillaglass.

    Har fremdeles et håp om at Sony skal bekrefte problemene med skjermer og baksider som knuser for ingenting, på tidligere modeller. Men det er enklere å lansere en ny telefon, istedet for å forbedre de eksemplarene som er kjøpt. Sukk..

  13.  

    Edit:

    Noen som har erfaring med beskyttelsesfilm til både forside og bakside? Må vel nesten ha det også så lett som den ripen dukket opp. 

    Har ultimateshield (tror jeg det heter?) både på skjerm og bakside, synes ikke at den er på og med mindre man går inn for å lage riper med kniv/veldig skarpe gjenstander holder den. Også mistet den et par ganger på asfalt/grus uten at det er blitt noen riper. Veldig fornøyd, anbefales.

     

    edit: denne jeg har. http://www.ultimateshield.co.uk/sony-xperia-z3-compact-screen-protector/

     

     

    Den så veldig grei ut. Tusen takk!

  14. Og da har den første ripen på baksiden dukket opp i Z3c. Nydelig 3-4cm lang og tynn som et hårstrå. Men irriterende nok. Tok bare 3 mnd, alltid vært i en lærveske, og ikke vært i bukselommen mer enn et par timer til sammen(ellers i jakkelommen eller på bord). Nå forventer jeg vel bare at sprekkene kommer i tillegg..

    Føles ikke så premium akkurat nå.

     

    Edit:

    Noen som har erfaring med beskyttelsesfilm til både forside og bakside? Må vel nesten ha det også så lett som den ripen dukket opp. 

  15. Kanskje ikke helt rett plass men:

    Andre som har opplevd at bakbelysningen har bittelitt antydning til flickering på Z3c?

    Virker å være der til en skrur opp lysstyrken en del, men er mest på lave styrker. Helt sjeldent er det vel ikke å se andre plasser, spesielt ikke på lav styrke. Har skrudd av auto lysstyrke og dynamiske temaer samt bildebehandling. Mulig det er noe galt med øynene mine nå. :p

    Har hatt den siden januar, men har ikke sett det før. 

  16.  

    Vurderer å oppgradere min Z3c, men er litt usikker på om jeg bør vente til 5.1.1 for å være helt sikker på at det ikke er så mye tull. Men det virker som Sony har fått bort en del av det som Samsung sliter med. Er veldig godt fornøyd med 4.4.4 til nå, men liker jo at Sony har brukt litt av det nye android utseendet.

     

    Til dere som bruker 5.0 nå: Er de samme strømsparings funksjonene der enda?

    Samme funksjonene og Batteritiden på min z3c har økt betraktelig, se ett par poster opp!

     

    Takker.

    Vurderer oppgraderingen til 5.0 litt mer nå.

  17. Vurderer å oppgradere min Z3c, men er litt usikker på om jeg bør vente til 5.1.1 for å være helt sikker på at det ikke er så mye tull. Men det virker som Sony har fått bort en del av det som Samsung sliter med. Er veldig godt fornøyd med 4.4.4 til nå, men liker jo at Sony har brukt litt av det nye android utseendet.

     

    Til dere som bruker 5.0 nå: Er de samme strømsparings funksjonene der enda?

×
×
  • Opprett ny...