Gå til innhold

aJens1

Medlemmer
  • Innlegg

    303
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aJens1

  1. Hei. Fikk i går en HTC One Dual SIM, så langt fornøyd, men har et lite problem. Som kjent er det et bakdeksel på denne modellen og det er her problemet ligger. Overgangen mellom deksel og mobil chassi er ujevn, dette gjelder spesielt i hjørnene. Så om jeg drar fingeren fra bunn/topp av telefonen mot deksel kjennes en skarp kant der deksel begynner. Har kontaktet HTC ang dette, men fikk ikke noe fornuftig svar, de kunne ikke sende meg et nytt deksel eller. Alternativet er og sende inn mobilen som DOA og få tilsendt en ny mobil.

     

    Mitt spørsmål til de som eier eller kjenner denne mobilen godt er derfor, har dere samme problem, eller er overgangen mellom deksel/chassi helt jevn?

     

     

    - aJens1

  2.  

     

    Hvis Norge fikk så få konsoller så kanskje det ikke var en god ide og stille seg i kø midt på natta og skaffe seg ett liv utenom PlayStation?

    Ja la oss kalle alle med en lidenskap for noe for mennesker uten liv...dumbass.

     

    Over til topic:

     

    Seriøse butikker lar ikke sine ansatte kjøpe produkter før kunder, noe annet er ekstremt useriøst og det er ikke rart Nordisk Film reagerer. En får håpe at det blir en konsekvens av dette for butikken det gjelder.

    Butikken, butikkene passer vel bedre. Tror du dette er det eneste tilfellet? Gjelder nok mange, og hadde du jobbet i en tilsvarende butikk og ønsket deg en PS4, hadde nok du gjort akkurat det samme. Jeg tror ikke Nordisk Film er noe bedre enn et stort antall butikker i dette landet. Tror du seriøst at det ikke finnes en eneste ansatt i Nordisk Film som sitter med en PS4 hjemme nå? De som jobber i Nordisk Film og ønsker en PS4 har nok bestilt seg en lenge før de begynner og tenke på fordeling av PS4 til forhandlere i Norge.

    • Liker 2
  3. CS er ikke laget for mannen i gata, det er et avansert verktøy for mediebedrifter, profesjonelle fotografer etc., om det hadde kostet 500.- eller 10.000.- så ville hovedparten av de som bedriver piratkopiering gjort det allikevel, ikke pga. prisen men for sporten sin skyll.

     

    Det finnes Lightroom til ca 1000.- og Ellement til ca 700.- hvis jeg ikke husker helt feil, så rimelige alternativer finnes fra Adobe.

     

    Jeg er verken en mediebedrift eller profesjonell fotograf. Men jeg har tidligere benyttet Photoshop og har hatt stor glede av det. Jeg benyttet i sin tid CS2 og om jeg ikke husker helt feil hadde de en prislapp på over 10K. Sier seg selv at jeg ikke punger ut det for lek og moro med bilder. Men hadde det derimot kostet et sted mellom 500 og opp til et par tusen har jeg ingen problemer med å betale for et program som gir meg det jeg trenger. Piratkopiering blir man aldri kvitt, men det er mange som er villige til og betale når det blir lagt tilrette gode løsninger og fornuftige priser på produkter og tjenester. Et eksempel på det, jeg har ikke lastet ned en eneste mp3 siden det ble lansert gode streamingtjenester som dekker mine behov.

    • Liker 4
  4.  

     

    Meh... Fortsatt dyrere enn på Piratebay.

    Jepp og det er sånne som deg som er grunnen for at Adobe og andre programutviklere ser seg nødt til å ta denne veien for og ha noen form for inntjening.

    Hva med om Adobe heller hadde valgt en fornuftig prising av sine produkter da? Er helt sikker på at de ikke hadde hatt et like stort problem med piratkopiering om det hadde lagt seg på et fornuftig prisnivå som den vanlige mannen i gata kan leve med. Slik de priser sine produkter treffer de kun kjøpere som er over middels interessert i deres produkter. Jeg er overbevist om at de hadde solgt langt flere lisenser om de hadde lagt seg lavere i pris og det ville ikke vært like mye piratkopiering av deres programvare.

     

    Abonnements-modellen Adobe har valgt nå passer ikke meg, for min del ønsker jeg og kjøpe produktet til en fornuftig pris og ikke måtte betale pr. mnd. Nå skal jeg betale pr. mnd for div streamingtjenester, for og spille online med konsoll, div. spill og programvare, fortsetter denne trenden med abonnements-modellen på alt man kjøper kommer man til slutt bare se røde tall i nettbanken den dagen man får lønn og 0,- i saldo ;)

    • Liker 2
  5. Tjoho :w00t: Da var jeg endelig i mål. gruppen felles manglet rwx på mappen /Storage. Når det var i boks kan jeg endelig logg inn i fellesmappen med brukeren linda.

     

    Tusen hjertelig takk for hjelpen Del og ColdIce, dere har vært til utrolig stor hjelp og ikke minst tålmodige med en fersking i Linux :)

     

    Da er det bare og bevege seg videre til neste problem jeg måtte støte på, regner med at det blir flere. Får vel kanskje eventuelt opprette min egen tråd da og ikke missbruke Mattivc sin tråd han merket som [LØST] for noen mnd siden.

     

    Har et spørsmål til med det samme jeg er så godt i gang. Ble nevnt tidligere i tråden at NTFS var et dårlig valg. Har to gamle harddisker jeg skal benytte i server, men mange filer jeg ønsker å dele på nettverket. Da mener dere jeg bør ta jobben med og formatere disse til ext4 for så og kopiere tilbake filene?

     

    Gruppe skal ikke være eier, eier er en bruker. Drit i Samba til vi har fått bekreftet at linda har tilgang. Logg inn som linda, og bekreft at groups kommandoen viser henne med felles. Forsøk så å gå inn i mappen /media, altså:

    cd /media

    hvis det ikke går endrer du rettigheter til det går. Fortsett med /media/Storage og /media/Storage/users.

     

    Hehe, mistet litt tålmodighet nå på slutten eller :tease:

  6. Den bruker editoren vi sin syntax. Trykk først Escape for å komme ut av skrive modus, så lagrer du og avslutter med:

    :wq

    Fant ut av det, men det hjalp ikke det eller.

     

    Nei, det virker. Jeg bruker det støtt. Prøv igjen, og sjekk at både linda og felles finnes på systemet som hhv bruker og gruppe.

    Hehe, nei det virker ikke :) Fikk bare fram listen over options når jeg brukte adduser. Men det som derimot virket var:

     

    [root@localhost aJens1]# usermod -G felles linda
    [root@localhost aJens1]# grep linda /etc/group
    felles:x:502:aJens1,linda
    

     

    Nå er endelig linda med i gruppen felles. Må jeg da legge til gruppen felles i alle disse mappene? /media/Storage/Users/Felles

     

    Eller holder det at kun mappen Felles har gruppeeier = felles?

     

    EDIT: Har endret slik at gruppen felles er eier av /media/Storage/Users/Felles nå men det hjalp ikke :(

  7. Hvis du ikke har sudo, så har du rotbruker. Da blir det slik:

    su
    adduser linda felles
    

    Har testet, virker ikke det eller, virker som om kommandoen adduser må ha en ekstra option? Bare usikker på eventuelt hvilken. Ellers så ser jeg på en løsning hvor jeg legger til min bruker i visudo, men her sliter jeg med og lagre og lukke editor for øyeblikket. Er kanskje ikke rett løsning eller?

     

    Login as root or su to get root prompt
    type visudo
    an editor will open find a line says
    root ALL=(ALL) ALL
    add one with your username below that
    user ALL=(ALL) ALL
    Type ctrl+x Type Y to the prompt
    

  8. Hm, foreslår at vi forenkler litt mens vi tester. Fancy oppsett som å hindre login kan du ta senere når vi vet at ting funker. Er det noe poeng i å nekte login for linda forresten? Du kan blokke henne fra ssh direkte i /etc/ssh/sshd_config istedet.

    Nei er egentlig ikke noe poeng. Eneste grunn til jeg gjorde det på denne måten er at jeg ikke vil ha en lang rekke med brukere på login screen, pirkete se :)

     

    Kommaseparerte brukere er sikkert greit, men igjen, la oss i første omgang følge offisiell dokumentasjon fra Samba, kun ha åpenrom mellom brukere.

    Fikset, komma er nå fjernet.

     

    [Felles] path = /media/Storage/Users/Felles/ browsable = yes writable = yes valid users = linda, aJens1

    Her ønsker du at linda skal ha tilgang, men kun aJens1 har tilgang. Flott om du bekrefter at dette er problemet.

    Stemmer, det er her problemet ligger. Fikk en bunke med feilmeldinger når jeg prøvde og logge på med linda på CentOS, etter hva jeg kunne se er det pga at jeg ikke hadde opprettet /home/share på brukeren. Slettet Centos og Samba brukeren til linda på nytt. Opprettet ny CentOS og Samba bruker linda, denne gangen med Home Directory og Login Shell = /bin/bash.

     

    sudo adduser linda felles

    [aJens1@localhost ~]$ sudo adduser linda felles
    We trust you have received the usual lecture from the local System
    Administrator. It usually boils down to these three things:
       #1) Respect the privacy of others.
       #2) Think before you type.
       #3) With great power comes great responsibility.
    [sudo] password for aJens1:
    aJens1 is not in the sudoers file.  This incident will be reported.
    

    Da får jeg denne beskjeden, har kjørt gjort det samme mens jeg var logget inn som brukeren linda på CentOS. La til brukeren linda i gruppen felles i GUI i CentOS, regner med at det gjør samme nytten?

     

    logg på linda, og sjekk at hun tilhører gruppen som sist med:

    groups

    Her er det noe som skurrer, når jeg er logget på som linda er hun kun medlem av users? Sjekker jeg i User/Groups Manager i GUI er brukerene aJens1 og linda medlemer. mens min bruker er ok.

    [aJens1@localhost ~]$ groups
    aJens1 felles
    

     

    Når du er inne på CentOS, så er det flott om du nå kan kjøre:

    smbclient -L localhost -U%

    Sorry, glemte den :)

     

    [root@localhost aJens1]# smbclient -L localhost -U%
    Domain=[WORKGROUP] OS=[unix] Server=[samba 3.5.10-125.el6]
    Sharename	   Type	  Comment
    ---------	   ----	  -------
    André		  Disk	  André - private folder @ CentOS
    Felles		  Disk	 
    Downloads	   Disk	  Downloads @ CentOS
    IPC$		    IPC	   IPC Service (Samba Server Version 3.5.10-125.el6)
    Domain=[WORKGROUP] OS=[unix] Server=[samba 3.5.10-125.el6]
    Server			   Comment
    ---------		    -------
    SERVER			   Samba Server Version 3.5.10-125.el6
    Workgroup		    Master
    ---------		    -------
    WORKGROUP 
    

     

    Hjalp det på noen måte?

    Du kan også prøve å cd (change directory-kommando i Linux) inn til mappen for å se om du får tilgang til den via serveren (bruk selvfølgelig din egen bruker, ikke root. Altså en bruker som er medlem av Felles).

    md cd kommer jeg hele veien til Felles med min bruker aJens1. Men her stoppet det på brukeren linda. På linda er cd /media - OK. Men når jeg prøvde videre til cd Storage fikk jeg "permission denied" så her er det også noe som er feil. hele stien er media/Storage/Users/Felles

     

    Forresten aJens, fjern siste slash når du er i gang, altså legg inn siten slik:

    /media/Storage/Users/Felles

    ikke slik:

    /media/Storage/Users/Felles/

    Ok :thumbup:

     

    Det jeg ser som problemet her nå er at linda ikke er medlem av gruppen felles, selv om GUI påstår det, og at linda ikke har tilgang til harddisken "Storage"

  9. Ok, startet helt på nytt tidligere i dag, slettet bruker i CentOS og i Samba og opprettet ny bruker. Her er hva jeg har gjort:

     

    Opprettet bruker i CentOS GUI. Har et ønske om at det kun er jeg som kan logge meg på desktop på server så under brukeren linda valgte jeg "Login Shell = /sbin/nologin".

     

    Opprettet så Samba bruker:

    [root@localhost aJens1]# smbpasswd -a linda
    New SMB password: samme som passord CentOS bruker
    Retype new SMB password: samme som passord CentOS bruker
    
    [root@localhost aJens1]# /sbin/service smb restart
    Shutting down SMB services:								[  OK  ]
    Starting SMB services:									 [  OK  ]
    [root@localhost aJens1]# /sbin/service nmb restart
    Shutting down NMB services:								[  OK  ]
    Starting NMB services:									 [  OK  ]
    

     

    smb.conf fila:

     

    # This is the main Samba configuration file. You should read the
    # smb.conf(5) manual page in order to understand the options listed
    # here. Samba has a huge number of configurable options (perhaps too
    # many!) most of which are not shown in this example
    #
    # For a step to step guide on installing, configuring and using samba,
    # read the Samba-HOWTO-Collection. This may be obtained from:
    #  http://www.samba.org/samba/docs/Samba-HOWTO-Collection.pdf
    #
    # Many working examples of smb.conf files can be found in the
    # Samba-Guide which is generated daily and can be downloaded from:
    #  http://www.samba.org/samba/docs/Samba-Guide.pdf
    #
    # Any line which starts with a ; (semi-colon) or a # (hash)
    # is a comment and is ignored. In this example we will use a #
    # for commentry and a ; for parts of the config file that you
    # may wish to enable
    #
    # NOTE: Whenever you modify this file you should run the command "testparm"
    # to check that you have not made any basic syntactic errors.
    #
    #---------------
    # SELINUX NOTES:
    #
    # If you want to use the useradd/groupadd family of binaries please run:
    # setsebool -P samba_domain_controller on
    #
    # If you want to share home directories via samba please run:
    # setsebool -P samba_enable_home_dirs on
    #
    # If you create a new directory you want to share you should mark it as
    # "samba_share_t" so that selinux will let you write into it.
    # Make sure not to do that on system directories as they may already have
    # been marked with othe SELinux labels.
    #
    # Use ls -ldZ /path to see which context a directory has
    #
    # Set labels only on directories you created!
    # To set a label use the following: chcon -t samba_share_t /path
    #
    # If you need to share a system created directory you can use one of the
    # following (read-only/read-write):
    # setsebool -P samba_export_all_ro on
    # or
    # setsebool -P samba_export_all_rw on
    #
    # If you want to run scripts (preexec/root prexec/print command/...) please
    # put them into the /var/lib/samba/scripts directory so that smbd will be
    # allowed to run them.
    # Make sure you COPY them and not MOVE them so that the right SELinux context
    # is applied, to check all is ok use restorecon -R -v /var/lib/samba/scripts
    #
    #--------------
    #
    #======================= Global Settings =====================================
    
    [global]
    
    # ----------------------- Network Related Options -------------------------
    #
    # workgroup = NT-Domain-Name or Workgroup-Name, eg: MIDEARTH
    #
    # server string is the equivalent of the NT Description field
    #
    # netbios name can be used to specify a server name not tied to the hostname
    #
    # Interfaces lets you configure Samba to use multiple interfaces
    # If you have multiple network interfaces then you can list the ones
    # you want to listen on (never omit localhost)
    #
    # Hosts Allow/Hosts Deny lets you restrict who can connect, and you can
    # specifiy it as a per share option as well
    #
    workgroup = WORKGROUP
    server string = Samba Server Version %v
    
    netbios name = Server
    
    ; interfaces = lo eth0 192.168.12.2/24 192.168.13.2/24
    ; hosts allow = 127. 192.168.12. 192.168.13.
    
    # --------------------------- Logging Options -----------------------------
    #
    # Log File let you specify where to put logs and how to split them up.
    #
    # Max Log Size let you specify the max size log files should reach
    
    # logs split per machine
    log file = /var/log/samba/log.%m
    # max 50KB per log file, then rotate
    max log size = 50
    
    # ----------------------- Standalone Server Options ------------------------
    #
    # Scurity can be set to user, share(deprecated) or server(deprecated)
    #
    # Backend to store user information in. New installations should
    # use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
    # compatibility. tdbsam requires no further configuration.
    security = user
    passdb backend = tdbsam
    
    # ----------------------- Domain Members Options ------------------------
    #
    # Security must be set to domain or ads
    #
    # Use the realm option only with security = ads
    # Specifies the Active Directory realm the host is part of
    #
    # Backend to store user information in. New installations should
    # use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
    # compatibility. tdbsam requires no further configuration.
    #
    # Use password server option only with security = server or if you can't
    # use the DNS to locate Domain Controllers
    # The argument list may include:
    #   password server = My_PDC_Name [My_BDC_Name] [My_Next_BDC_Name]
    # or to auto-locate the domain controller/s
    #   password server = *
    
    
    ; security = domain
    ; passdb backend = tdbsam
    ; realm = MY_REALM
    ; password server = <NT-Server-Name>
    # ----------------------- Domain Controller Options ------------------------
    #
    # Security must be set to user for domain controllers
    #
    # Backend to store user information in. New installations should
    # use either tdbsam or ldapsam. smbpasswd is available for backwards
    # compatibility. tdbsam requires no further configuration.
    #
    # Domain Master specifies Samba to be the Domain Master Browser. This
    # allows Samba to collate browse lists between subnets. Don't use this
    # if you already have a Windows NT domain controller doing this job
    #
    # Domain Logons let Samba be a domain logon server for Windows workstations.
    #
    # Logon Scrpit let yuou specify a script to be run at login time on the client
    # You need to provide it in a share called NETLOGON
    #
    # Logon Path let you specify where user profiles are stored (UNC path)
    #
    # Various scripts can be used on a domain controller or stand-alone
    # machine to add or delete corresponding unix accounts
    #
    ; security = user
    ; passdb backend = tdbsam
    
    ; domain master = yes
    ; domain logons = yes
    
    # the login script name depends on the machine name
    ; logon script = %m.bat
    # the login script name depends on the unix user used
    ; logon script = %u.bat
    ; logon path = \\%L\Profiles\%u
    # disables profiles support by specifing an empty path
    ; logon path =		
    
    ; add user script = /usr/sbin/useradd "%u" -n -g users
    ; add group script = /usr/sbin/groupadd "%g"
    ; add machine script = /usr/sbin/useradd -n -c "Workstation (%u)" -M -d /nohome -s /bin/false "%u"
    ; delete user script = /usr/sbin/userdel "%u"
    ; delete user from group script = /usr/sbin/userdel "%u" "%g"
    ; delete group script = /usr/sbin/groupdel "%g"
    
    
    # ----------------------- Browser Control Options ----------------------------
    #
    # set local master to no if you don't want Samba to become a master
    # browser on your network. Otherwise the normal election rules apply
    #
    # OS Level determines the precedence of this server in master browser
    # elections. The default value should be reasonable
    #
    # Preferred Master causes Samba to force a local browser election on startup
    # and gives it a slightly higher chance of winning the election
    ; local master = no
    ; os level = 33
    ; preferred master = yes
    
    #----------------------------- Name Resolution -------------------------------
    # Windows Internet Name Serving Support Section:
    # Note: Samba can be either a WINS Server, or a WINS Client, but NOT both
    #
    # - WINS Support: Tells the NMBD component of Samba to enable it's WINS Server
    #
    # - WINS Server: Tells the NMBD components of Samba to be a WINS Client
    #
    # - WINS Proxy: Tells Samba to answer name resolution queries on
    #   behalf of a non WINS capable client, for this to work there must be
    #   at least one WINS Server on the network. The default is NO.
    #
    # DNS Proxy - tells Samba whether or not to try to resolve NetBIOS names
    # via DNS nslookups.
    
    ; wins support = yes
    ; wins server = w.x.y.z
    ; wins proxy = yes
    
    ; dns proxy = yes
    
    # --------------------------- Printing Options -----------------------------
    #
    # Load Printers let you load automatically the list of printers rather
    # than setting them up individually
    #
    # Cups Options let you pass the cups libs custom options, setting it to raw
    # for example will let you use drivers on your Windows clients
    #
    # Printcap Name let you specify an alternative printcap file
    #
    # You can choose a non default printing system using the Printing option
    
    ; load printers = yes
    ; cups options = raw
    ; printcap name = /etc/printcap
    #obtain list of printers automatically on SystemV
    ; printcap name = lpstat
    ; printing = cups
    # --------------------------- Filesystem Options ---------------------------
    #
    # The following options can be uncommented if the filesystem supports
    # Extended Attributes and they are enabled (usually by the mount option
    # user_xattr). Thess options will let the admin store the DOS attributes
    # in an EA and make samba not mess with the permission bits.
    #
    # Note: these options can also be set just per share, setting them in global
    # makes them the default for all shares
    ; map archive = no
    ; map hidden = no
    ; map read only = no
    ; map system = no
    ; store dos attributes = yes
    
    #============================ Share Definitions ==============================
    
    ;[homes]
    ; comment = Home Directories
    ; browseable = no
    ; writable = yes
    ; valid users = %S
    ; valid users = MYDOMAIN\%S
    [André]
    path = /media/Storage/Users/André/
    comment = André - private folder @ CentOS
    browseable = yes
    writable = yes
    valid users = aJens1
    
    [Felles]
    path = /media/Storage/Users/Felles/
    browsable = yes
    writable = yes
    valid users = linda, aJens1
    [Downloads]
    path = /media/Storage/Download/
    comment = Downloads @ CentOS
    browsable = yes
    writable = yes
    valid users = aJens1
    ;[printers]
    ; comment = All Printers
    ; path = /var/spool/samba
    ; browseable = no
    ; guest ok = no
    ; writable = no
    ; printable = yes
    
    # Un-comment the following and create the netlogon directory for Domain Logons
    ; [netlogon]
    ; comment = Network Logon Service
    ; path = /var/lib/samba/netlogon
    ; guest ok = yes
    ; writable = no
    ; share modes = no
    
    
    # Un-comment the following to provide a specific roving profile share
    # the default is to use the user's home directory
    ; [Profiles]
    ; path = /var/lib/samba/profiles
    ; browseable = no
    ; guest ok = yes
    
    
    # A publicly accessible directory, but read only, except for people in
    # the "staff" group
    ; [public]
    ; comment = Public Stuff
    ; path = /home/samba
    ; public = yes
    ; writable = yes
    ; printable = no
    ; write list = +staff
    

     

    Det er ikke home/share mappene jeg ønsker og dele. Har ikke opprettet home directory for brukeren linda. Har dette på min bruker men deler ikke de mappene. Mappene jeg skal dele er på en disk 2, min bruker har full tilgang og alt virker som det skal. Mappen jeg ønsker at bruker linda og jeg skal ha tilgang til sammen heter "Felles". Som du ser er gruppen "felles" satt til eier av mappen. linda og min bruker er med i gruppen felles.

     

    [root@localhost aJens1]# ls -l /media/Storage/Users/
    total 8
    drwxrwxr-x. 5 aJens1 aJens1 4096 Feb 17 15:34 André
    drwxrwxr-x. 2 aJens1 felles 4096 Feb 18 19:38 Felles
    

     

    Logg inn med bukeren som ikke får tilgang, og post output fra (sjekk samtidig at brukeren fortsatt ikke får tilgang):

    groups
    

    Kanskje litt dumt at jeg satt "login shell = /sbin/nologin" Via en Windows PC logget jeg ihvertfall på serveren med brukeren linda. Kan se mappene som er delt. Prøver jeg logge på mappen "André" eller "Downloads" får jeg spørsmål om brukernavn/passord. Prøver jeg koble til mappen "Felles" Får jeg beskjed - kan ikke koble til \\SERVER\Felles....

     

    [root@localhost aJens1]# sudo pdbedit -L -v
    ---------------
    Unix username:		aJens1
    NT username:		
    Account Flags:		[u		  ]
    User SID:			 S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-1000
    Primary Group SID:	S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-513
    Full Name:			A.J
    Home Directory:	   \\server\ajens1
    HomeDir Drive:	  
    Logon Script:		
    Profile Path:		 \\server\ajens1\profile
    Domain:			   SERVERCENTOS
    Account desc:		
    Workstations:		
    Munged dial:		
    Logon time:		   0
    Logoff time:		  Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
    Kickoff time:		 Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
    Password last set:	Wed, 06 Feb 2013 21:10:31 CET
    Password can change:  Wed, 06 Feb 2013 21:10:31 CET
    Password must change: never
    Last bad password   : 0
    Bad password count  : 0
    Logon hours		 : FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    ---------------
    Unix username:		linda
    NT username:		
    Account Flags:		[u		  ]
    User SID:			 S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-1006
    Primary Group SID:	S-1-5-21-124283267-3254083701-3822338877-513
    Full Name:			L.H
    Home Directory:	   \\server\linda
    HomeDir Drive:	  
    Logon Script:		
    Profile Path:		 \\server\linda\profile
    Domain:			   SERVER
    Account desc:		
    Workstations:		
    Munged dial:		
    Logon time:		   0
    Logoff time:		  Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
    Kickoff time:		 Wed, 06 Feb 2036 16:06:39 CET
    Password last set:	Mon, 18 Feb 2013 19:57:45 CET
    Password can change:  Mon, 18 Feb 2013 19:57:45 CET
    Password must change: never
    Last bad password   : 0
    Bad password count  : 0
    Logon hours		 : FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    [root@localhost aJens1]#
    

     

    Setter stor pris på hjelpen :) Si ifra om du trenger mer info, tror jeg fikk med det meste med unntak og logge på brukeren som jeg sliter med.

     

    EDIT: skriveleifer

  10. Hehe, problemet er ikke løst, men det første problemet er løst som var og endre gruppeeier på en mappe.

     

    Det er riktig forstått. Begge brukerne er opprettet i CentOS og i Samba ved hjelp av

    smbpasswd -a brukernavn. smb.conf mener jeg skal være riktig satt opp, da min bruker har tilgang til mappene. Eneste jeg er usikker på i smb.conf fila er om man skal bruke noe form for skilletegn når man skal legge til flere brukere under valid users? Ser både med og uten komma når jeg har søkt litt rundt på nett.

     

    Er nok heller jeg som har gjort noe feil på den aktuelle brukeren når det gjelder rettighet til filer/mapper, så tar gjerne mot tips får og løse dette. Slik jeg så det for meg og har gjort nå er at jeg har endret gruppeeier til gruppen guest med read, write og execute rettigheter på den aktuelle mappen. Har også lagt til gruppen guest på min og den andre brukeren i CentOS. (Det trengs vel strengt tatt ikke at gruppen guest legges til på min bruker da jeg står som eier av mappen)

     

    Ser at brukerstyring fort kan lage mye styr, og det er vel kanskje ikke slik at jeg absolutt har brukt for dette. Men jeg valgte meg CentOS som os på den nye serveren av den grunn at jeg ønsker og lære mer om Linux. Er helt klart enklere løsninger der ute som hadde dekket mine behov til en server like godt, men moro med noen utfordringer da :)

  11. Hva er det egentlig du ønsker å gjøre?

    Det jeg ønsker er settet opp en delt mappe til en bruker hvor både jeg og bruker har tilgang til denne mappen. Mulig jeg er helt på feil spor for å løse dette, er helt fersk her. Planen min var og endre gruppeeier (fra tidligere min bruker til guest) på den aktuelle mappen for så legge til gruppen guest under den aktuelle brukeren.

     

    Det første problemet jeg hadde løste seg ved ditt tips :thumbup: Formaterte til ext4 og endret gruppeeier på den aktuelle mappen. Brukeren er med i gruppen guest, share er konfigurert i smb.conf fila, brukeren er satt som valid user, og jeg har selvfølgelig opprettet CentOS og samba bruker. Men jeg får fortsatt ikke tilgang til mappen med den aktuelle brukeren, mens jeg har full tilgang.

     

    EDIT: Brukeren har ikke noe problem med og logge seg på serveren, men får ikke tilgang til noen mapper. tillatelser på mappen er nå: drwxrwxr-x

  12. Du kan jo bruke chown

    Takk for raskt svar :)

     

    Har testet det også. Prøvde chown igjen nå med samme resultat. Men usikker på om jeg skrev riktig?

     

     

    chown :guest /media/Storage/Users/Guest/

     

    Har også testet med aJens1 før : med samme resultat.Har sletten mappen og opprettet den på nytt med mkdir også, første gangen lagde jeg den i GUI men det skal vel ikke ha noe og si.

     

    Det er en ting jeg glemte og nevne som muligens har en betydning. Mappen jeg ønsker og endre på er på en disk nr 2 i serveren, den er mounted på /media/Storage. Device /dev/sdb1

     

    Har det noe betydning?.

  13. Puster liv i denne gamle tråden jeg da jeg sliter litt med samme problem. Er helt ny i linux verden, kun lekt meg litt med Ubuntu tidligere. Jeg var dritt lei den gamle Windows Home Serveren min, så for et par uker siden satt jeg sammen en ny server og havnet til slutt på CentOS. Her er det learning by doing det går i så mulig jeg tar helt feil når jeg mener at løsningen på mitt problem er noe tilsvarende denne tråden handler om.

     

    For og ta det fra starten. Jeg har satt opp et samba share og det fungerer som det skal på min bruker aJens1. Problemet nå er at jeg har en delt mappe hvor jeg vil at jeg og en bruker til skal ha tilgang til. Veldig usikker på om den løsningen jeg tenker på er den rette for dette problemet så correct me if i'm wrong.

     

    Mappa jeg ønsker at jeg og en annen bruker skal ha tilgang til er /media/Storage/Users/Guest/. Min plan var da og opprette en gruppe "guest" og endre rettigheter til denne mappa til 770. For så og konfigurere smb.conf fila etterpå.

     

    Jeg oppretter så gruppen guest og kjører kommandoen

     

    chgrp -R guest /media/Storage/Users/Guest/.

     

    Da får jeg verken bekreftelse eller noe feilmelding.

     

    Kjører så kommandoen:

     

    chgrp -Rv guest /media/Storage/Users/Guest/

     

    resultat:

    [root@localhost aJens1]# chgrp -Rv guest /media/Storage/Users/Guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Bilder' to guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Diverse' to guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Dokumenter' to guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Musikk' to guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest/Video' to guest
    changed group of `/media/Storage/Users/Guest' to guest
    

     

    Men om jeg kontrollerer med kommandoen ls -l /media/Storage/Users/Guest/ får jeg dette resultatet:

     

    [aJens1@localhost ~]$ ls -l /media/Storage/Users/Guest/
    total 0
    drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 14 22:26 Bilder
    drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:41 Diverse
    drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 14 22:27 Dokumenter
    drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:40 Musikk
    drwx------. 1 aJens1 aJens1 0 Feb 15 20:39 Video
    

     

    Hva gjør jeg feil? Eventuelt er jeg helt på villspor?

  14. Mener det skal være fullt mulig. Er det en grunn til at du velger det, istedenfor å laste ned spillet direkte til Vita?

    Jepp det er en grunn til det, man finner ikke spillet om man søker etter det på PS Store via Vita :) Jeg finner det ihvertfall ikke på min Vita.Sikkert pga at det offisielt ikke støttes til PSV, men har jo sett at det skal være mulig.

  15. Har et håp om at GT Vita kommer etterhvert.

     

    Det håper jeg på også, savner et godt bilspill. Men etter hva jeg har lest så kan man kjøpe/laste ned Gran Turismo PSP på PS3 for så å overføre det til Vita. Jeg har ikke testet dette selv, prøvde i går å laste ned GoW PSP demo i går til PS3, men fikk ikke til å overføre det til Vita?? Tenkte jeg skulle teste med noe gratis før jeg kjøper GT.

     

    Noen som kan bekrefte at det går å overføre GT fra PS3 til PSV?

  16. Lå på sofaen i dag og var litt redusert etter noen pils i går og tenkte at en PSV er et ypperlig leketøy på en dag som denne :) Så tok meg en tur ut og kjøpte en PSV WiFi, Fifa og 16GB minnekort, kostet meg 2300,- så syns ikke det var så ille.

     

    Førsteinntrykket er veldig bra så langt, driver å laster ned Uncharted nå. Regner med at alle spill man finner på PS Store, tenker da på de som er til PSP, kan spilles på PSV? Ser at det er beskrevet i mange spill at de virker på PSV, men feks GTA sto det ingen ting om det.

     

    Er det stor forskjell på grafikken på et PSP og PSV spill?

     

    Jeg fikk heller ikke avstandsspill til å virke, får feilmeld "Kunne ikke koble til", eller noe i den dure. Noen som vet hva det kan komme av? Jeg har koblet PS3 og PSV sammen under innstillinger på PS3, og aktivert fjernstart på PS3. Når jeg så velger avstandsspill på PSV og skal koble til får jeg denne feilmeldingen..

  17. Jeg valgte WiFi versjonen av Vita da jeg ikke orker tvillingkort i mobil og Vita. Dersom jeg trenger nett mens jeg er ute kan jeg sette opp hotspot med mobilen og faktisk spille da det virker som et vanlig trådløsnett.

    Grunnen til at jeg vurderer 3G er at jeg har et datakort liggende som ikke er i bruk så da kunne det gjort nytte for seg i en Vita. Er klar over at man kan sette opp hotspot, men erfaringen min der er at man skjelden får veldig god hastighet, og vil kanskje tro det blir problematisk med online spilling, noen som har testet online spilling med hotsopt oppsett?

     

    Noen som vet om noen gode tilbud på Vita nå om dagen?

     

    Gamestop tar 2200kr for Wifi varianten med et valgfritt spill. Er det beste tilbudet jeg har sett hittil om du skal ha et av de dyrere spillene (Fifa, Uncharted osv)

    Høres ut som en god deal ja, og Fifa og Uncharted er absolutt to spill jeg skal ha :)

     

    Leste tidlig i denne tråden at det ikke er mulig og kjøpe 32GB minnekort i Norge, stemmer det / kommer det?

  18. Hyggelig å se at så mange er fornøyd med Vita så langt, vurderer å skaffe en selv. Men en ting jeg lurer på som jeg ser forskjellige svar på når jeg søker på nett, kan man spille online over 3G med 3G versjonen? Er ikke dette mulig ser jeg over hode ingen grunn til at jeg skal velge versjonen med 3G.

     

    Noen som vet om noen gode tilbud på Vita nå om dagen?

×
×
  • Opprett ny...