Gå til innhold

Simen Løkken

Medlemmer
  • Innlegg

    301
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Simen Løkken

  1. Jeg er også en av de heldige som studerer Spillprogrammering på HiG. Simon og Jayson er de to mest engasjerte sjelene i skolenorge. De er de første som dukker opp på morgenen, og de siste som går om kvelden - alt for å legge til rette for en best mulig hverdag for oss studenter. Jeg tror Simon har planer om å flytte hjem til NZ, men Jayson blir igjen i tillegg til at det jaktes etter ny kompetanse og nye ildsjeler som skal inn.

     

    Det skal sies at det er et krevende studie - klassen vår ble halvert i løpet av det første året. Mange har opplevd vanskeligheter med mattefagene, men hadde det vært lett kunne alle gjort det. Det jobbes for tiden med å få på plass en master hvis jeg ikke tar helt feil, men det er som kjent lettere sagt enn gjort.

     

    Lykke til med søking!

  2. akseptabel artikkel fra gamer.no dette, dog jeg skulle ønske dere kunne kritisere spillet litt mer i dybden for PC.

    Som mange poster tidligere her så er det stor kritikk mot PC versjonen av dette spillet som uten tvil er fortjent. Selve spillet har et eget adjustment program som skal vurdere din PC og justere spillets grafikk etter dette. Dette programmet var ikke optimalt på noen som helt måte. i mitt tilfelle trodden den jeg satt på en xbox360 :thumbdown:

     

    /rant off

     

    Takk for tilbakemelding!

     

    Som oftest er det opp til utvikler/utgiver/distributør akkurat hvilken utgave av spillet vi får, og denne gangen ble det X360. Omfanget til problemene med PC-utgaven var heller ikke kjent da jeg spilte gjennom spillet, og jeg hadde nok ikke gjort noe mer ut av det enn en notis i anmeldelsen hadde jeg visst om det. Håper istedet nyhetsdekningen vi har hatt om saken har hjulpet på!

     

    Simen

  3. Dekrypterte spillet på Steam i natt og var klar til å spille i dag. Måtte å igjennom en jævlig prosess. PCen klarer hvert eneste spill per dags dato på 100% høyt uten lagg (selv Caspian Border i BF3 betaen). Likevel kom det først den trege texture streamingen, derfra måtte jeg endre noe i config filene i Rage, noe ble feil som gjorde at hele spillet krasjet, så måtte jeg laste ned alle de 21 GB på nytt igjen. Jeg klarte til slutt å finne ut hvilke config settinger jeg måtte bruke, men likevel er det litt pop-ups.

     

    Med unntak av pop-ups og alle feiline spillet har er det moro, men litt kjedelig også. Det finne sike en gang grafikk innstillinger annet enn anti aliasing.

     

    Ja, spillet har hatt enorme problemer med PC-utgaven, og Carmack har vel skyldt på driverproblemer som det kommer løsninger på. Det både kjører og ser bra ut på Xbox med unntak av litt tekstur pop-up her og der.

  4. "De gamle er eldst" Sluttet å lese på slutten av den paragrafen når det ble nevnt at fallout og borderlands sine rpg element "vanner ut" opplevelsen. Så på karakteren og konkluderte meg at jeg og anmelder ikke har samme smak i spill.

     

    Er godt mulig vi ikke har samme smak i spill, men jeg sier ikke at Fallout og Borderlands sine RPG-elementer vanner ut opplevelsen. Det jeg sier er at id ikke har gått i fella med å klistre på halvferdige rollespillelementer som ikke hører hjemme. Det er en uting at så mange utviklere slenger på slike meta-mekanikker fordi selve spillet ikke holder mål.

  5. Bare meg som så på gameplay videoen og tenkte borderlands uten masse loot,men med zombier? Dette ser virkelig lovende ut! Digger multiplayer der du bare kan hoppe inn. På samme måte som borderlands løste det.

     

    Det vil kanskje ikke være like stort fokus på loot som i Borderlands, men mer enn det gameplay-traileren kanskje gir uttrykk for. Det vil være "uncommon" loot med grønn farge på navnet, akkurat som i WoW osv. Et eksempel er batterier jeg plukket opp da jeg prøvde spillet. Disse var igjen en del av "Shock Machete" modifiseringen.

  6. ..nei, det som slår meg er vel at det kan være en idé å ta med to ting når en omtaler spillet.

     

    (.....)

     

     

    Aller først vil jeg si tusen takk for fyldig tilbakemelding! Herlig å se litt engasjement fra andre spillentusiaster.

     

    Så til kommentarene dine.

     

    1. Animasjoner og link mellom bevegelser.

     

    Jeg ser poenget ditt! Men..

     

    For å være ærlig, så er det for meg revnende likegyldig hvor teknisk avansert et spill er. Misforstå meg rett, jeg kan beundre og sette pris på tekniske nyvinninger og prestasjoner, og som gryende spillprogrammerer tør jeg ikke tenke på hvor mye jobb som ligger bak.

    Men - når jeg presenteres for den helhetlige opplevelsen som spillet er rammen for, er første punkt, "hygiene faktoren". Det er enkelt og greit snakk om hvorvidt det er et fravær av svakheter som ene og alene kan kansellere ut andre kvaliteter ved spillet. Et ekstremt tilfelle kan være et bilspill hvor man ikke kan svinge til venstre. Da spiller det ingen rolle om spillet har verdens beste grafikk, fysikk, og kjørefølelse ellers. Veldig satt på spissen, men du tar poenget.

    Ja, teknologien i The Fight er ulikt noe vi har sett før. Er dette med på å gjøre opp for helheten? Ikke for meg. Jeg klager mer på at det er scriptede bevegelser i det hele tatt, enn mangelen på dem. I tillegg har kontrollene svakhetene som er nevnt i artikkelen. Det er selvsagt et spørsmål om jeg kunne brukt mer spalteplass på dette, men det er alltid en balansegang på hva man skal ta med og ikke mtp leservennlighet. Som spillanmelder har jeg fokus på spillopplevelsen og ikke å dissekere spillet inn i små biter for så å studere i mikroskop. Om dette er riktig, er selvsagt en diskusjon man kan ta.

     

    2. Hva slags spill det egentlig er, og hva du gjør.

     

    Er det sånn at du mener at jeg har brukt for mye plass på skrivingen? Eller?

    Hadde noen bare fortalt Sony at dette bare er et spill, kunne vi fort endt opp med et bedre spill. De prøver seg på en Fight Club-aktig greie som feiler noe så abnormt og river meg noe så grundig ut av opplevelsen. Det føles som om jeg spiller et spill, og da har man virkelig gjort noe galt når man har satt seg fore å lage en opplevelse. Spilldesignere lager ikke spill, de lager opplevelser.

     

    Så til spørsmålet om mer komplekse spill er mer artige enn mindre komplekse spill. Det er en interessant diskusjon som kanskje gjør seg bedre i en kommentar enn en anmeldelse?

     

    Er det mer tilfredsstillende å kline til folk med bra grafikk, karakterprogresjon og bevegelser? Ja og nei? Som sagt er det den helhetlige opplevelsen og konteksten som teller, så motivasjon bak et slikt spørsmål blir for meg litt bakvendt selv om jeg ser poenget ditt.

     

    I nest siste avsnittet ditt synes jeg du er litt raus med beskrivelsen din av mangel på informasjon i artikkelen, men jeg vet ærlig talt ikke hva mer interessant jeg kan si om opplevelsen. Alt The Fight har å by på kan du oppleve i løpet av den første halvtimen. Etter den første "Oi! Den slår akkurat som meg!"-sminken blir pusset vekk er det ikke så mye mer å oppleve. Man slåss(helt uten noen større dybde eller følelse av mestring) man trener (morsommere å se på maling tørke) og så trener man litt. Rince and repeat.

     

    Hvis du setter veldig pris på noen av kvalitetene i The Fight er jeg faktisk oppriktig glad på dine vegne. Syns du det er morsomt å skyggebokse litt, få opp pulsen og ikke ser etter noe mer - for all del, slå deg løs! :)

    Men jeg kan ikke med hånden på hjertet si at dette er noe i nærheten av et godt spill. Lista må legges litt høyere enn det.

     

     

    Håper jeg klarte å svare noenlunde på kommentarene dine. Hvis det er noe som er uklart, noe du er uenig i, noe jeg har misforstått eller hva som helst, er det bare å arrestere meg og gi meg buksevann for alt det er verdt! :)

     

     

    Simen

  7. De som er uenige med meg må veldig, veldig gjerne få lov til det. Mitt inntrykk av spillet kommer klart til syne i teksten, og er fremarbeidet gjennom altfor mange timer foran skjermen med såre og ømme muskler. Vi blir støle vi som slår som jenter og, Vidar :D

     

    Skulle det være noen konkrete feil eller mangler i artikkelen setter jeg bare pris på om det blir utpekt :)

     

    Til de som sitter på et annet inntrykk enn meg etter å ha dratt gjennom spillet, vil jeg anbefale å skrive en egen anmeldelse, eller gjerne diskutere her på forumet.

  8. Så selv om spillet best spilles med to move kontrollere så brukte du en dualshock kontroller i venstre hånd? Det blir vel litt som å tape over ene linsen til kinect før en anmelder et kinectspill.

     

    Har ikke fått prøvd spillet enda, men tipper du hadde likt det bedre om du stilte med utstyr slik at det fungerte optimalt. 349,- for en movekontroll er jo overkommelig for en over-gjennomsnittet interessert gamer.

     

     

    Som jeg nevnte i artikkelen har jeg ikke lykkes å få tak i Move-kontroller i løsvekt, så derfor ble det med DS i ene hånden. Uansett tror jeg ikke det ville forandret nevneverdig på opplevelsen. Svakhetene med Move-kontrolleren vil jo være der, nå bare dobbelt opp. Der DS'n er kjapp og nøyaktig(de gangene den registrerer slaget ditt), er Move-kontrollen konsekvent treg som sirup og gjevnt over lite effektiv.

     

    Uansett burde det være et krav å få en bra (om ikke optimal) opplevelse med DS i ene hånden når utvikler har tatt høyde for denne muligheten.

  9. Hvis Move gjør seg bra som en "zapper", så ser jeg ikke bort fra at jeg kjøper meg dingsen.

     

    En Operation Wolf remake hadde f.eks. vært utrolig morro.

     

    Etter å dratt gjennom et knippe Move-titler har jeg funnet ut at selve teknologien klarer jobben som Zapper helt utmerket - men det viktigste er allikevel hvordan det er implementert i softwaren. Razing storm var ikke like heldig som The Shoot.

     

    Move > Wiimote som Zapper.

  10. Jeg mente jeg hadde hørt no om det et sted, men fant plutselig ingen kilder! Var kanskje noe ør etter å ha spilt nonstop i to dager og knapt sovet ;)

     

    Wikipedia er kjekk den:

     

    Remedy has confirmed that Alan Wake is only the first season of a bigger story, opening the door for future sequels

     

    Kilde: http://www.gamezine.co.uk/news/remedy-alan-wake-only-first-season-$1309626.htm

     

    Ja, det er vel ingen tvil om at det vil komme mer. Det jeg tenkte på var om de kom til å selge de kommende episodene som DLC på XBL.

×
×
  • Opprett ny...