Gå til innhold

marradi

Medlemmer
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marradi

  1. Prøvde å installere windows 10 i dag:

     

    - Har en harddisk med to partisjoner. Den ene (partisjon 2) inneholder data som ikke skal slettes.

     

    - Har laget en USB disk med WIN10. Starter installasjon, formaterte partisjon 1, og ser så at følgende feilmelding står:

     

     

     

    Windows kan ikke installeres på denne discen. Den valgte discen har en MBR partisjonstabell, på EFI systemer kan windows bare installeres på GPT-discer." 

     

    Ok. Hva gjør jeg nå? Jeg kan ikke formatere hele harddisken da den inneholder en partisjon som jeg vil beholde.

     

    Har gjort windows-installasjoner på denne måten mange ganger før, og da har det gått fint.

     

    Er det USB-sticken som er i feil modus, eller er det harddisken hvor windows skal installeres som er problemet?

     

    Setter pris på alle svar.

  2. Vel for meg så er buet et problem fordi jeg ikke liker det og ikke ser poenget med det (annet enn en salgsgimmick). Dessuten vil jeg ha TV'en min klistret til veggen.

     

    Hvis denne: (http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/55EF950V/lg-55-3d-smart-oled-tv-55ef950v?scid=Pricecomparison2989) faller til 30K igjen, er det mulig jeg går for den.

     

    Men dersom innbrenning er et problem må jeg selvfølgelig revurdere det.

  3. Sitter for øyeblikket litt å lurer på legge litt mer penger enn jeg hadde tenkt i en OLED tv.

     

    55LG910V selges for øyeblikket til 15k

     

    Jeg var ute en tur på elkjøp og så meg litt rundt, og mens 4k tv`ene var imponerende de også så var bildet på denne noe helt annet. Fargene var et par hakk bedre og det svarte var faktisk svart.Røsket litt i masterkortet der og da..

     

    Samtidig kommer tvangstankene om at det er dumt å legge så mye penger i en tv som ikke er 4k, da jeg akter å beholde denne i en god del år. Samtidig ser jeg at det er lite poeng i å investere i en 4k tv med mindre den har såpass god oppskalering av vanlig tv bilder at det ikke blir irriterende å se på. Får man såpass god oppskalering for mellom 10-15k at dere hadde satset på dette istedenfor?

     

    Hadde denne TV'en ikke vært buet hadde jeg kjøpt den på flekken. Dessverre er den det, jeg hater buede TV'er. Er på utkikk etter en TV selv, og heller litt mot FullHD.

  4.  

    Med tanke på at Norge har noen av verdens største forekomster/reserver av ilmenitt og rutil rundt omkring i kongeriket, som f.eks. Titania i Hauge og Dalane som har reserver på over 400 millioner tonn og er verdens største ilmenittforekomst. Der tas det ut ca. 7 millioner tonn malm årlig,

     

    -så en kan spørre seg hvorvidt det er tvingende nødvendig å tillate akkurat gruveprosjektet med dumping i Førdefjorden, fremfor gruvedrift et annet sted i landet der det var mulig med land-deponering?

     

     

     

    Jeg er glad du nevnte Titania.

    Dette var i utgangspunktet et sjødeponi, mens naturaktivistene laget så himla mye spetakkel om det at politikerne omgjorde dette til et landdeponi.

    Resultatet var en miljøkatastrofe på land, samtidig som livet vendte tilbake som før i sjødeponiet.

     

    Les her: http://forskning.no/naturvern-geofag-stub/2008/02/naturvernere-lager-naturkatastrofe

     

     

    I Førdefjorden har man virkelig forsket i årevis på konsekvensene. DNV og SINTEF (som begge er tunge forskningsmiljøer som baserer sine konklusjoner på vitenskap og målinger) har laget en omfattende rapport hvor de målte strømninger i fjorden i et helt år. Se vedlagt. 

     

    Det som skal "dumpes" er nesten utelukkende knust fjell - altså det samme som fjordbunnen er laget av.

    Massene skal sendes ned til havbunnen med rør:

    attachicon.gifScreen Shot 2015-05-21 at 19.47.26.png

     

    Dette betyr at massene ikke blandes sammen med sjøvannet hvor fisken oppholder seg.

    På grunnlag av strømningsrapporten nevnt over, er man også sikre på at fjorden ikke vil fylles av partikler.

     

    Det er også verdt å nevne at elvene inn til førdefjorden også soper med seg finmalte partikler fra berg. Disse *blir* derimot spredt utover hele fjorden, og det er i mengder som langt overgår hva som blir deponert.

     

     

    Her er også noen uavhengige NTNU-forskere som forklarer hvorfor sjødeponi er en god løsning:

    http://www.geo365.no/bergindustri/sjodeponi-mest-miljovennlig/?fromCategory

    http://www.naturviterne.no/aktuelt/podcast-sannheten-om-sjodeponi-i-fordefjorden-article11757-139.html

     

    Mange bruker som argument at "norge er eneste landet som benytter sjødeponi".

    Dette er delvis riktig, men grunnen er ikke at andre har skjønt noe Norge ikke har skjønt.

    Årsaken er så enkel at Norge har dype fjorder rett ved siden av fjellene sine hvor mineralene finnes.

    Det er en luksus andre ikke har.

     

     

    Men sjødeponiet har konsekvenser for miljøet. På samme måte som å lage en ny motorvei har en konsekvens for livet i skogen og skogbunnen der veien går (eller der hvor du velger å bygge deg et hus).

     

    Et område på opp til tre kvadratkilometer på bunnen bli dekket av oppmalte steinmasser. Dette skjer gradvis over femti år. Det kan bli mindre hvis (og det tror jeg) de får solgt avgangsmasser til de som trenger bergmasse.

    Akkurat som i sjødeponiet i Titania (første link i innlegget mitt), så vil livet vende tilbake til havbunnen 5-10 år etter deponeringen har avsluttet. 

     

     

    Til slutt vil jeg nevne at dette prosjektet er veldig velkomment blant folk flest i Naustdal. Det kan skape opptil 300 arbeidsplasser i en region som sliter med fraflytting. I tillegg har vi utfordringene med at oljebransjen ikke er det den en gang var. 

     

    Rutil/Titandioksid som skal utvinnes har også utrolig mange bruksområder. Både til titan, men også som fargestoff (hvitfarge i alt fra maling til tannkrem). Det er altså noe man har kontinuerlig bruk for på jorden. Norge kan faktisk stille med en veldig miljøvennlig måte å skaffe dette metallet på. Andre land med slike forekomster har ikke samme politikk som i Norge. 

    Det er også verdens største forekomst, no less.

     

     

    Til sist et par ord om motstanderene.

    Mange har tatt frem Havforskningsinsituttet (HI) sin kritikk av prosjektet. Jan Helge Fosså i HI har vært kritisk til prosjektet fra dag én, men når de fikk sjans til å kommentere SINTEF sin rapport så kom det med svært sterke beskyldninger og usaklig kritikk som ble høvlet ned av SINTEF i etterkant. Trolig hadde de verken lest rapporten eller hatt et objektivt syn på saken under behandling.

    Les mer her: 

    http://infonom.webnode.com/news/sintefs-svar-til-havforskningsinstituttets-presentasjon-om-tilleggsundersokelsene-i-engebosaken/

     

     

    Et annet aspekt er at det under deponeringen blir utført kontinuerlig målinger rundt deponiet for å holde oppsyn og oversikt over spredningen og innholdet.

    Dette er nært bunnen under noen mærer fra lokale fiskeopprettere. Disse har alt å tape på at det blir foretatt målinger ettersom de har en del svin på skogen hva angår naturforurensning.

    At Førdefjorden er en idyllisk, uberørt laksefjord som tatt rett ut av en eventyr er en løgn som aktivistene bruker for å danne et falskt bilde.

    Førdefjorden er allerede sterkt forurenset, hovedsaklig fra opprettsnæring og verftsindustri.

     

    Det som er synd er at (spesielt) partiet Venstre har gått så hardt ut mot prosjektet. De vet faktisk om de politiske prosessene og kravene som har vært stilt (og følgelig også rapportene og status quo - altså at dette ikke er noen miljøkatastrofe overhodet), men prøver å samle stemmer ved å være et miljøparti og hause opp stemningen på falskt grunnlag.

     

     

    Resten av rapportene som er nevnt ligger faktisk på nordic mining sine hjemmesider:

    http://www.nordicmining.com/engebo-reports-2014/category328.html

     

    Så før noen dømmer dette prosjektet nord og ned, og sier det er en trussel mot miljøet, så håper jeg de setter seg *litt* inn i saken først. Gjerne fra objektive kilder, altså ikke media. 

     

     

    Fantastisk bra oppsummert Twinflower. Du har fått med de aller viktigste momentene. 

     

    Du glemte dog et av argumentene til Naturvernforbundet, nemlig at sjødeponiet svekker Norges omdømme. Da spør jeg, hvem sin skyld er det? De som har konsekvensutredet et prosjekt i 8 år og funnet det OK, eller hysteriske miljøvernere som med løgner og usannheter har lagd et vanvittig ramaskrik rundt dette?

    • Liker 3
  5. Jeg har funnet opp en etter egen mening genial passordløsning.

     

    Benytt et komplisert passord som utgangspunkt, små og store bokstaver og tegn.

     

    Med dette passordet som utgangspunkt så velger du f.eks 2 eller 3 faste tegn i passordet som du endrer uti fra den siden du er på. F.eks. kan du bytte ut de to midterste bokstavene med de to siste bokstavene i navnet på siden/tjenesten du er på (re for hardware.no), gjerne i omvendt rekkefølge.

     

    På denne måten oppfyller du etter min mening tre viktige faktorer for et passord: Kompleksitet, ulikhet fra side til side og du vil aldri glemme det.

     

    Beskytter seff ikke mot keylogging, eller hvis noen gjennomskuer taktikken, men et supergodt alternativ til det folk flest gjør.

     

    Du hørte det her først!! (håper jeg)

    • Liker 1
  6. Hei,


    Jeg stiller følgende spørsmål:


    Om du har lærerutdanning og får tilbud om å skrive doktorgrad/PhD, diskvalifiserer du deg da fra senere å kunne jobbe som lærer i barneskolen/grunnskolen?


    Dette er en problemstilling som min samboer er stilt ovenfor nå.


    Jeg forstår at en barneskole ikke kan ansette en med PhD og gi henne høyere lønn, det er har jeg full forståelse for, men er det mulig å søke jobb uten å ta med doktorgraden, og bli ansett kun basert på lærerutdanningen din?


    Jeg ser lett for meg hvor firkantet dette systemet er og at dette faktisk ikke går an, selv om det i utgangspunktet høres helt latterlig ut. Kan ikke uten videre la være å ta det med i CV'en heller da du må forklare 4 år som mangler.


    Har sett noe juridisk skriv som sier at man ikke kan se bort i fra overkvalifiserte kandidater, men jeg trenger å få noen gode svar. Min samboer vil nok si fra seg doktorgraden hvis det innebærer at hun ikke senere kan jobbe på barneskole.


  7. Case:

     

    Har en ICE-ruter.

     

    Har en enhet langt unna som må tilkobles med kabel.

     

    Har kjøpt en DIR665 som skal koble seg til ICE, og som videre skal kobles til denne enheten med kabel. Mao. ikke noe behov for trådløst fra DIR-665. Dette skal jo gå an, men jeg klarer ikke google meg frem til det, får bare opp hvordan man utvider det trådløse nettverket.

     

    ICE ---- (trådløst) -----> DIR665 ------- (kabel) -----> Enhet

     

    Må jeg ha DD-WRT for dette? Mener på at jeg har gjort dette før på en ikke DD-WRT ruter.

  8. Veldig troverdig kilde. En kar som ringte kona si med Nexus 4, hun hadde galaxy S3. Og samtalen var i HD. For det første, hvordan kan han være 100% sikker på at det var i HD? For det andre, hvorfor vil ikke google/LG da si selv at de støtter Voice HD som er er stort pluss.
    Man hører veldig tydelig forskjell på HD og ikke! Jeg trodde som sagt noe var galt med telefonen, for det var en så markant endring i samtalelyden. Er man usikker har man det ikke, for når man hører forskjellen er man ikke i tvil. Ble lettet av å se denne artikkelen, for da skjønte jeg hva det var. :)

     

    Evt. Kan man spille av en sinustone på f.eks. 4 kHz, og sjekke om denne er hørbar. Din metode kan lett bli satt ut av placeboeffekten

  9. 16-byte hentyder mot at dette representerer en Global Unique Identifier. Disse er 128-bit, og jeg tror ikke Access er istand til å benytte seg av det direkte. Men jeg har ikke hatt med Access å gjøre siden Access '97 så jeg er ikke helt oppdatert på området.

     

    GUID/UUID-er som de kalles, har en spesiell egenskap som gjør dem nyttig i mange tilfeller: hver eneste genererte verdi er garantert unik selv om den er generert på forskjellige systemer. Dette gjør at en tabell med en GUID som primærnøkkel kan flette data fra en annen tabell fordi primærnøklene ikke kan kollidere. Dette gjør også at verdier som settes inn i databasen ikke kan fortelle rekkefølgen noe ble satt inn i (GUID-er er mer eller mindre vilkårlige)

    GUID-er må ikke være CLUSTERED nøkler. Grunnen er at dette skaper ekstremt mye arbeid for databasemotoren hver gang en ny verdi blir satt inn.

     

    Artikkelen nevnt over forklarer hvordan GUID-er som regel representeres.

     

    Det du sier her virker veldig logisk. Det er en database som skal flettes sammen fra flere aktører i hele landet.

     

    Tusen takk! Hjelper oss en del på veien.

  10. Er de lagret som binærdata så er det opp til dere å bestemme hvordan de skal representeres.

     

    Vi må jo returnere det tallet som det det opprinnelig ble lagret som. Bare lurer på om noen har vært borti noe lignende. Vet nemlig ikke om det har vært meningen å lagre dem som binært. Virker egentlig ganske meningsløst måten det er gjort på. ID'ene i den ene tabellen er lagret som tall, mens i en annen er de lagret som binært.

     

    Er det veldig mange måter man egentlig kan konvertere det tilbake til et desimaltall?

  11. Hei,

     

    Vi jobber med et program på jobben, som skriver til og fra en access-database. Når vi åpner databasen for å se på tabellene så er det enkelte kolonner (for eksempel ID for noen tabeller, og dato) som kun består av kinesiske tegn. Datatypen er Binær.

     

    Jeg er usikker på om det er blitt slik ved en feil, siden det kun er noen ID-kolonner som har denne datatypen.

     

    Hvis det skal være sånn, hvordan forholder i oss til det hvis vi selv skal lage et program som skriver og leser fra databasen? Slet litt med å finne noe om det på Google.

  12. Hm, ja det er et alternativ. Men skjønner fremdeles ikke hvorfor det ikke skal være mulig å kommunisere direkte med en database. Fikk faktisk min hostingsside til å åpne opp for alle IP-adresser, så blir spennende å se nå.

     

    Jeg vil selvfølgelig gjøre dette på den riktige måten da. Så hvis dere mener dette er en veldig dum måte å gjøre det på, så skal jeg lytte til det. Takk for svar!

  13. *Opprinnelig startet under annet emne (databaser), dette kan slettes.*

     

    Hei,

     

     

    Jeg lager et dataprogram (i C# men det er ikke relevant). Meningen er at folk skal kunne opprette brukerkontoer. Jeg har benyttet en MySql-database som holder kontroll på brukerkontoer. Via denne kan man sende forespørsler til andre brukere og etterhvert skal man også kunne sende oppdateringer til en app jeg også lager.

     

    Men er egentlig dette den riktige måten å lage et sånt system på? For at dette skal funke må jeg gi tilgang til alle IP-adresser, slik at alle som bruker programmet mitt skal kunne snakke med databasen.

    Kan dette bli et sikkerhetsproblem? Hvilke andre måter har jeg eventuelt til å bygge opp et slikt system?

×
×
  • Opprett ny...