Gå til innhold

dannyboy2k

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dannyboy2k

  1. Har mistanke om at strømforsyningen min har tatt delvis kvelden.

    Det lyser på den grønne lampa på HK, men det er ingen tegn til liv når jeg prøver å skru på PC-en. Hvis jeg ikke husker feil går f.eks dioder, system-høyttaler osv på 5V, mens resten av komponentene på 12v?

     

    Hadde håpet på at det var en sikkering i PSU'en som kunne byttes, men ser dårlig ut.

     

    Dette er en Levicom VP450B.BL 450 watt PSU.

     

    Legger ved bilder hvis det kan være til hjelp, hadde håpet på at det var f.eks en sikkering som kunne byttes istedet for å bruke 1000 kr på en ny psu.

     

    På forhånd takk.

     

    post-113290-1232149222_thumb.jpg

    post-113290-1232149345_thumb.jpg

    post-113290-1232149363_thumb.jpg

  2. Tenkte jeg skulle bytte fra XP til Vista 64-bit (igjen) på den stasjonære PC-en min, men det var lettere sagt enn gjort.

    Brente ut msdn-versjonen av 64-bit Vista ultimate SP1 med magicISO (Hadde vista liggende fra før av, men fikk ikke oppgradert til service pack 1), skulle boote fra den, men det nekter den å gjøre. Ser ikke en gang ut som PC-en leser fra dvd-en, selvom jeg trykker F8 under oppstart og velger at pc-en skal starte fra dvd-spilleren.

     

    Prøvde med bl.a en ubuntu-dvd jeg brente ut for lenge siden, denne fungerte helt fint.

     

    Prøvde å boote laptopen med samme vista-dvden, det fungerte smertefritt.

    Brente ut en ny dvd fra iso, denne gang fra laptopen. Samme problem.

     

    Tenkte først at det kunne være problem med gammel bios som ikke klarer å lese 64-bit filer, men siden den gamle laptopen min med 32-bit cpu klarte det, må problemet ligge et annet sted.

     

    Er bare 64-bit vista PC-en ikke klarer å boote, alt annet ser ut til å fungere smertefritt. Begynner å gå tom for løsninger.

  3. Tabbet meg ut når jeg skulle øke sikkerheten for å logge på Windows.

    Har en kortleser fra buypass, så tenkte jeg skulle teste om denne ville fungere til å logge på Windows med, og aktiverte derfor "Interactive logon: require smart card."

     

    Sikkerheten har hvertfall blitt høyere, nå har jeg altså låst meg ute fra PC-en.

     

    Hvordan kan jeg få løst dette?

     

    Finnes det f.eks en linux-distro som kan redigere registeret til Windows-installasjoner (Med tanke på at denne innstillingene ligger lagret i registeret et sted...)?

     

    Bootet PC-en med Back|track 3, men så dårlig ut...

  4. Hei.

    Har Online adsl fra Telenor (1200 ned og ca 260 opp)

    I går kveld/ i natt fikk jeg diverse problemer med Internett-tilgangen.

    Jeg kommer normalt ikke inn på nettsider som vg og Itavisen. Tittelen på siden og hele html-koden blir lastet ned, men jeg ser kun en tom side. Websiden slutter heller aldri å laste. På noen nettsider opplever jeg også at alle, eller en del av bildene, flash etc ikke blir lastet ned. Bruker til daglig FF, men har også prøvd med IE, samme resultater.

     

    Noen andre med Online ADSL som har lignende problemer?

  5. modemet og splitteren er , skal hvertfall være, koblet til det første uttaket i huset. Men uansett om jeg kobler telefonen til splitteren eller de andre kontaktene blir jeg koblet fra Internett. Nå har jeg i tillegg fått problemer med at tilkoblinga er veldig ustabil. Når den først fungerer, så fungerer den bra, kan spille BF2 på TV2 sine servere med 22 i ping. Men tilkoblingen blir ofte frakoblet, laveste oppetid har vært 8 minutter, lengste opptid har vært ca 5 timer.

  6. Hadde en anelse om at det kunne være støy fra diverse ustyr ja. Koblet fra alle andre telefoner, da fikk jeg koblet til. Men hvis jeg nå kobler til en telefon, enten til telefon-kontakten i splitteren eller i veggen, blir adsl-linjen frakoblet i samme sekund, uansett om telefonrøret er lagt på eller ikke. Når jeg kobler fra telefonen tar det gjerne 5 minutter før modemet klarer å koble til igjen. ADSL i seg selv ser ut til å fungere smertefritt, men ikke med telefoner koblet til... :cry:

  7. Hmm....

    Har koblet til en overgang fra 3-pins kontakt til RJ45. Det blinker på dsl-lampa men den får ikke koblet til. :(

     

    Har et SpeedTouch 546T2 routermodem.

     

    Har ringt til Telenor, de skulle gjøre litt research og ringe meg imorgen. Irriterende at det ikke er noe jeg kan gjøre selv for å rette på problemet... Noen som har hatt samme problem ? Noen som vet hva problemet egentlig kan være ?

  8. FAR ID = Felles Adresse Register identitet.

     

    Hvis det finnes flere linjer til huset/byggningen, har hver av disse et unikt nummer. Regner med at denne kan brukes som identifikasjon hvis du henvender deg til en ISP.

     

    Husk at kapaks henter ut info fra Telenor. Hvis det står på kapaks at du kan få ADSL, så er dette fra Telenor. Du har ingen garanti for at dette gjelder hos andre ISP'er. Riktig nok finnes det pr. i dag kun 1 sentral hvor kun Telenor kan levere adsl, men det er flere ting som avgjør om andre ISP'er i tillegg til Telenor kan levere.

     

    Har sett på på forumet de siste dagene at Telenor har satt opp såkalte "sub-sentraler", som skal gjøre det mulig for flere kunder å få tilgang til ADSL. Når jeg søker på kapaks får jeg beskjed om at jeg bor 4816 meter fra sentralen. Tidligere bodde jeg ca 7.6 km fra sentralen. Dette kan være positivt for de som tidligere ikke hadde tilgang til ADSL, men disse "sub-sentralene" kan også avgi støy, noe som betyr at kunder som har dsl fra andre isp'er kan risikere å få lavere hastighet, miste forbindelsen sin etc.

  9. Normalt bruker man en sniffer til dette. den sniffer opp pakkene mellom de forskjellige nodene på nettverket.

    De aller fleste snifferene er relativt avanserte.

    Selv bruker jeg Packet Analyzer 6.2 til å sniffe trafikken på nettverket.

    Med det programmet kan man se hvilke protokoller de forskjellige nodene bruker, og hvor mye data som har blitt overført via hvilken protokoll.

     

    Hvis du kun ønsker å se pcene på nettverket kan du bruke en mac-adresse scanner. det følger en mac-adresse scanner med Packet Analyzeren, du kan laste den ned fra http://www.protocolbase.net/

     

    Hvis det på nettverket finnes enheter (switcher, routere) som støtter SNMP , finnes det egne programmer man kan bruke for å overvåke f.eks switchen på nettverket, men dette finnes normalt kun på dyrere routere og f.eks cisco catalyst switcher, i hvertfall etter det jeg har erfart...

  10. Hehe problemet viste seg å være at en av IDE-diskene var koblet til feil kontroller.

     

    Men når ubuntu booter får jeg nå følgende meldinger:

     

    savedefault
    boot
    2 logical volume(s) in volume group "Ubuntu" now active
    kill: could not kill pid '1950': No such process
    

     

    Monterte en ny s-ata disk i pcen for et par dager siden, har ikke jumper på noen av s-ata diskene grunnet latskap. Lurer på om det kan være problemet.

     

    Anyone knows ?

    På forhånd takk.

  11. Nå har jeg akkurat samme problem, bortsett fra at det ikke hjelper å sette den størrelsen man vil ha. Explorer resetter seg alltid til tekststørrelse mellomstor. Fryktelig irriterende. Dette skjedde plutselig tidelig i denne uken. Siste version av norsk explorer på win xp sercice pack 2. Andre som har opplevd det samme, og som har en løsning på dette?

    7393032[/snapback]

     

    I både IE og Firefox skal det gå an å bruke ctrl+scroll om du har scroll på musa.

  12. Bruker nvidia, næmere bestemt denne

    Skjermkortet er nvidia GeForce FX 7600

     

    Har kommentert vekk glcore.

    Får nå følgende feilmelding:

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,

    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,

    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Nov 30 18:58:27 2006

    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"

    The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:

    > Warning: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols

    > Ignoring extra symbols

    Errors from xkbcomp are not fatal to the X server

     

    Fatal server error:

    could not open default font 'fixed'

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Har prøvd med en apt-cache seach font-fixed, fonts-fixed og xfonts-fixed for å finne den manglende fonten, men uten å lykkes.

    På forhånd takk

     

    *EDIT*

     

    Tok en sudo -fc-cache -fv

     

    Da fikk jeg samme feilmelding som før:

     

     

    Får følgende via SSH:

    Fatal server error:
    could not open default font 'fixed'
    

     

    Og følgende på skjermen til pcen:

    usplash: No usable theme found for 1280x1024
    screen init failed
    

×
×
  • Opprett ny...